darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Független Rendszerek Konföderációja (Legendák)

CIS_Flag-symbol-.png
Confederacy of Independent Systems
Általános adatok
Típus: Kétkamarás konföderáció
Vezető(k): Darth Sidious
Államfő: Államfő
Kormányfő: Szeparatista Tanács
Főparancsnok: A Droid Hadsereg főparancsnoka
Végrehajtó szervezet:
 • Dooku gróf
 • Szeparatista Tanács
Törvényhozó testület:
 • Szeparatista Tanács
 • Szeparatista Parlament
Pénznem: Standard galaktikus kredit
Főváros: Raxus Secundus
Hivatalos nyelv: Galaktikus Alapnyelv
Alapítva: YE 24
Megszüntetve: YE 19 (független szeparatista menedékekre)
Újra alapítva: YE 2 (a fennmaradt területek a Köztársaság Visszaállításáért Szövetséghez csatlakoztak)
Kronológiai és politikai adatok
Korszak:
 • A Birodalom felemelkedésének kora
 • A Lázadás kora (csak menedékek)

Legendák

A Köztársaságon már semmi nem segít, milady. Itt az ideje az újrakezdésnek.
-Dooku gróf, Padmé Amidalának

A Független Rendszerek Konföderációja, illetve a Konföderáció, az FRK, a Szeparatista Konföderáció, a Szeparatista Szövetség, a Szeparatista Állam, az Új Rend, a szakadár-pártiak; vagy bizalmasabban a szeparatisták, szakadárok, szepik; a Darth Sidious és tanítványa, Dooku gróf által vezetett kormány és szeparatista mozgalom volt. Különböző bolygó- és szektori kormányok, valamint mega-vállalatok alapították, és kinyilvánította szándékát a Galaktikus Köztársaságtól való elszakadáshoz, nem engedve az eltúlzott adópolitikájának és a szenátusi korrupciónak a Szeparatista Krízis alatt.

 

Végül a szervezet és a Köztársaság közti ellentét háborúba torkollott, miután Anakin Skywalkert, Obi-Wan Kenobit és Padmé Amidalát halálra ítélték a Geonosison és egy Mace Windu által vezetett Jedi-csoport próbálta kiszabadítani őket. Miután a Köztársaság felfedte klónseregét a Geonosison, a szeparatisták visszavonulásra kényszerültek, egy hároméves háborúba és a galaxis szétszakításába kezdve bele.

 

Az FRK félelmet ültetett számtalan köztársasági polgár szívébe, főleg Grievous tábornok, a Droid Hadsereg főparancsnoka személyében. A Konföderáció rengeteg csatát nyert a háborúban, de az megszűnt, mikor a Szeparatista Tanács vezetőit megölték a Mustafaron, lehetővé téve, hogy Palpatine átformálja a Köztársaságot a Galaktikus Birodalommá

Történelem


A szeparatista mozgalom felemelkedése

Amint már korábban említettem, szilárd meggyőződésem, hogy még legalább tízezer rendszer áll át a mi oldalunkra, ha Önök támogatnak minket, uraim.
-Dooku gróf, a Szeparatista Tanácsnak

A Klónok Háborúja előtti évtizedekben a Köztársaságot sokan hanyatló kormánynak tekintették, amit korrupció és esztelen bürokrácia emészt, ami elnyomta rengeteg, a Galaktikus Szenátusban képviseltetett választópolgár hangját. A kilépések száma egyre nőtt a Naboo invázióját követő periódusban, és a kereskedelmi céhek és vállalatok kiábrándultak a Köztársaságból, miután elfogadtak egy törvényt, amely megadóztatott minden kereskedelmi útvonalat a kies csillagrendszerekben.

 

Ebbe a kritikus helyzetbe lépett Dooku gróf, egy korábbi Jedi-mester, aki kijózanodott a Köztársaságból és az azt szolgáló Jedi Rendből. Ez a karizmatikus figura Köztársaság-ellenes nézetűeket lázított fel rengeteg világon, kikövezve a kormány elleni lázadás útját. Egy laza szeparatista kapcsolat formálódott Dookuval az élen, egy új, a lappangó Köztársaság helyét átvevő kormányért küzdve. Végül ebből a szeparatista mozgalomból lett a Független Rendszerek Konföderációja, a Galaktikus Köztársasággal ellentétes hivatalos testület. Az FRK tagjai közt ott volt a Vállalatszövetség, a Kereskedelmi Szövetség, a Kereskedőtestület, az InterGalaktikus Bankár Klán és a Techno Unió. Míg a Köztársaság elismerte, hogy sok tagvilága lázong, hivatalosan nem vette tudomásul az FRK létezését, mint közös kormányukat, mert ezzel törvényesítették volna.

 

A Köztársaság nem tudta, hogy Dooku egyben Darth Tyranus, Darth Sidious Sith-tanítványa, aki a Naboo invázióját elrendelő Kereskedelmi Szövetséggel állt kapcsolatban. Palaptine, a Köztársaság főkancellárjának álcája alatt Sidious az FRK publikus vezetőjeként használta fel Tyranust a Sith-ek cselszövéséhez, ami a Jedi Rend elpusztítására és a galaxis átformálására irányult.

 

A Klónok Háborúja 

A Kereskedelmi Szövetség szintén támogat minket. Ha a rohamdroidjaik egyesülnek az Önökéivel, seregünk erősebb lesz, mint bárkié a galaxisban. A Jediknek nem lesz esélyük. A Köztársaság teljesíteni fogja minden követelésünket.
-Dooku gróf 

IsolationistA Konföderáció fegyveres erőket sorakoztatott fel ügyéhez, amit végül a Köztársaság megingatásához és a Coruscant főbolygó elfoglalásához akartak felhasználni. A Kereskedelmi Szövetség Droid Hadseregét csökkentette a Köztársaság a nabooi incidens után, de ehelyett titokban építette erőit, a rohamdroidjait a szeparatista arzenálhoz adva, ami szüntelenül növekedett a Techno Unióhoz hasonló más szövetségesek hozzájárulásával. A Geonosison, a Hyporin és máshol létesített gyárakban több milliárd rohamdroidot alkottak, amik készek voltak harcolni a szeparatista ügyért, mialatt Dooku folytatta a csillagrendszerek bevonását.

 

Azonban az FRK hamarosan elvesztette a meglepetés erejét, mikor Obi-Wan Kenobi, aki követte a Jango Fett nevű fejvadászt a Kaminótól a Geonosisig, üzenetet tudott küldeni Anakin Skywalkernek és Palpatine főkancellárnak, elárulva a Konföderáció ottlétét a Geonosison. Az üzenetküldés alatt egy droideka rátámadott, a kimentésére sarkallva Anakint és Padmé Amidalát. A Geonosisra érve mindkettőjüket elfogták az egyik hatalmas geonosisi droidgyárban, és Obi-Wan Kenobival együtt halálra ítélték őket egy arénában.

 

Azonban a kivégzés megkezdésekor Mace Windu és egy seregnyi Jedi tűnt fel, hogy kiszabadítsák a foglyokat a szakadárok karmai közül, és mialatt összecsaptak a droidokkal az arénában, az egyre bővülő számú droidok felülmúlták őket, amik rengeteg Jedit megöltek, jó ha tucatnyian maradtak életben.

 

A megmaradt Jedik szerencséjére Yoda mester nemsokára megérkezett rengeteg LAAT/i löveghajóval, és kimentették a Jediket és összecsaptak az utólag első geonosisi csatának elhíresült ütközetben a geonosisi őslakosokkal és a rohamdroid erőkkel. Köztársasági erők csaptak le az egész Geonosisra, és hivatalosan is kezdetét vette a Klónok Háborúja. Az FRK-t legyőzték a Geonosison, de ez végül lényegtelen volt.

 

A következő három évben a Köztársaság és az FRK brutális háborúba keveredett, sok halott volt mindkét oldalon. Senki sem tudta, hogy a háború pusztán csak Darth Sidious tervének egy része volt a végső célja eléréséért: a Sith irányítású galaxisért.

 

TCWCGA háború első felében a Konföderáció helytállt, sok bolygót elfoglalt a muunilinsti és a daci veszteségek ellenére. Azonban fordult a kocka és vereség-sorozatokat kezdett el szenvedni, ami a Peremvidék Ostromához vezetett. A Konföderáció sok atrocitásért volt felelős a háborúban, részben Grievous tábornok követte el ezeket. A háború során a Konföderáció olyan szuperfegyverek felhasználásával próbált meg előnyt kovácsolni, mint a Sötét Kaszás és a Malevolence ion impulzus ágyúja.

 

A háború alatt sok hős volt a Konföderáció oldalán, köztük Sev'rance Tann, Durge és Asajj Ventress, valamint Grievous tábornok; sokukat a Köztársaság és a Jedik iránti gyűlölet hajtotta. A háború delelőjén Grievous elindította a Durge Dárdája Hadműveletet, amely hadjárattal a Belső Gyűrűbe törtek és ez konföderációs győzelmek sorozatát hozta, köztük a Duro meghódítását. Ekkor sokan azt gondolták, hogy az FRK győzelme elkerülhetetlen.

 

Azonban nemsokára a Köztársaság kezdett támadásba, csatákat nyerve a Bomis Koori IV-nél, a Boz Pity-nél és máshol. Az olyan szeparatista hősök halálával és elvesztésével, mint Durge és Asajj Ventress, a Konföderáció kezdte elveszíteni előnyét. A Köztársaság megostromolta a Palpatine által emlegetett gonosz triádáját: a Feluciát, a Mygeetót és a Saleucamit, és a Szeparatista Tanács kénytelen volt mindig helyet változtatni. Azonban a Konföderációban sok harc maradt, ahogy támadásokat kezdett indítani a Kashyyykon és más világokon. Ez akkor hágott tetőfokára, mikor Grievous erőteljes támadást indított a Coruscanton a főkancellár "elfogásához". Viszont Palpatine-t kiszabadították és sok veszteség ellenére a Köztársaság több kárt okozott a szeparatistáknak, ráadásul még Dooku grófot is megölték közben.

 

A Konföderáció bukása

 

SepCouncilUtapau ROTSA Független Rendszerek Konföderációja gyakorlatilag vereséget szenvedett, bár ez nem a saját hibájából adódott. Vereségeket - és ami azt illeti, győzelmeket - szenvedett el a háború kezdetétől, és Grievous tábornok és túlnyomó létszámú serege ellenére, a droid hadsereget gyakran legyőzte a Köztársaság. Ugyanakkor, ahogy Darth Sidious manipulálta a háborút az FRK vereségeibe és győzelmébe tett benyomásai által, a szeparatisták már akkor elbuktak, mielőtt elkezdték volna a háborút - Sidious a Köztársaságot akarta győztesnek. A háború végén Dooku grófot lefejezte Anakin Skywalker az Invisible Hand fedélzetén, Grievous tábornokot megölte Obi-Wan Kenobi az Utapaun, az FRK vezérkarát lemészárolta Darth Vader, Sidious új tanítvány a Mustafaron, és a kereskedelmi céhek csendesen feledésbe merültek.

 

A Konföderáció hagyatéka a birodalmi rohamdroidokban és a Halálcsillag projektben élt tovább, ami a Birodalom félelmetes szuperfegyvere lett.

 

Utóhatás

 

A Konföderációt felépítő vállalatokat imperializálták és asszimilálták a birodalmi hadigépezetbe, és a legtöbb szeparatista világot bekebelezte a Birodalom, a Konföderációba tartozó rengeteg kiemelkedő fajt rabszolgasorba taszították, míg mások, mint például a trandoshiak szövetkeztek a Birodalommal. A régi droid hadsereg nagy részét leállították, és így nem voltak a birodalmi rohamosztagosok vetélytársai. A Halálcsillag projektet, ami FRK-s eredetű volt, átvette a Galaktikus Birodalom.

 

Ugyanakkor a Konföderáció emlékeztetői és relikviái a későbbi korokban is fennmaradtak. A Jaguada holdján egy kis droid hadsereget véletlenül reaktivált néhány szökevény Jedi. A régi droid alkatrészeket vuki harcosok felhasználták a birodalmiak elleni küzdelemben. Ugyanebben a csatában egy régi FRK-s hadihajót állítottak hadrendbe a menekülő Jedik előnyére. Egy részlegnyi B1-es rohamdroid továbbra is működött a Geonosison, bár egy osztagnyi hajótörött rohamosztagos, valamint Wedge Antilles legyőzték őket. A Zann Konzorcium egy régi droid gyárat használt fel a Hyporin, hogy II-es jelzésű droidekákat gyártson. Még a Birodalom hanyatlása után néhány csempész, valamint a vagaarikhoz hasonló fajok droidekákat használtak.

 

Szeparatista búvóhelyek

 

SepsA Szeparatista Tanács tagjainak halála után néhány szakadár-hű világ sehogy sem akart beolvadni az új Galaktikus Birodalomba. Ezek a maradványok szervezetten, illetve nem szervezetten folytatták a harcot a birodalmi korban. A Birodalom ezeket a területeket a Birodalmi Hadiflotta kiterjesztésének igazolására használta fel. Sokan végül a Lázadók Szövetségéhez csatlakoztak, amint az megalakult.

 

Gizor Dellso lázadása

 

Valamikor a háború után egy geonosisi droid-gyáros, Gizor Dellso, aki megúszta a Konföderáció vezetőinek sorsát a Klónok Háborúja végén, készített egy tervet a Konföderáció feltámasztására. Újraindított egy droid gyárat a Mustafaron és épített egy kis hadsereget. Felkészült egy új háború elindításához, hogy megpróbáljon előnyt kovácsolni az újonnan megalapított Galaktikus Birodalom átszervezéséből.

 

Egy droid flotta aktiválásával kezdete a Mustafar pályagörbéje felett, hogy védje a gyárát. Felvázolta egy konföderációs gyalogos prototípusának terveit, ami hasonlított a B2-es szuper rohamdroidéhoz, ami páncélréteget hordott magán.

 

Ahogy a katonái őrizték a gyárat, egy az 501-es Légiót szállító birodalmi flotta ért a Mustafarhoz. Egy Nehéz Rakétaplatform landolt az Imperial-osztályú csillagromboló hangárjában, és rengeteg rohamdroid szállt ki belőle és szállt harcba az ott lévő rohamosztagosokkal. Ugyanakkor a hődetonátorokkal, rakétakilövőkkel és időzített bombákkal a katonák megsemmisítették a droid löveghajót. A Birodalom utána megtámadta és elpusztította a még gyenge szeparatista flottát és a bolygófelszín felé vették az irányt. Kitört a mustafari csata, de mivel Gizor Dellsónak nem volt elég ideje bevetni az új droid hadseregét, a régi droidjai harcoltak egy vesztes csatában. Dellso és a geonosisi kísérete meghalt az új háború reményével együtt. A gyár végül megsemmisült egy súlyos orbitális bombázástól és a szeparatista menedékek gyorsan apadni kezdtek.

 

YE 2-re a maradék területek csatlakoztak a Lázadók Szövetségéhez, és a Szövetségi Flottát a megmaradt szeparatista hajókkal támogatták, köztük egy Rebel One nevű Providence-osztályú hordozó/rombolóval. 

Kormányzat és politika 


Tudok a szövetségről, melyet a Kereskedő Föderációval, a Kereskedőtestülettel és másokkal kötött, gróf úr. Itt nem az történik, hogy egy kormányt korrumpálnak az üzleti érdekek, maga az üzlet válik a kormánnyá!
-Padmé Amidala, Dookunak 

Seperatist LeadershipA Konföderációnak egyetlen államfője volt, és alatta a Szeparatista Tanács helyezkedett el. A Konföderáció hivatalos vezetője egy Dooku gróf nevű volt Jedi volt, akinek másik énje Darth Tyranus volt, Darth Sidious második ismert tanítványa. Az államfő és a Szeparatista Tanács között működött a Droid Hadsereg főparancsnoka, Grievous tábornok, akinek nem volt közvetlen hatalma a kormány felett, de az államfő cselekvőképtelensége esetén átvehette a helyét. Dooku és Grievous cselekvőképtelensége esetén Nute Gunray lett volna az államfő, mivel ő volt a Tanács feje (a háború pénzelésének vezető tagja). A tanács mellett a Szeparatista Parlament működött, ami diplomáciai és civil ügyekkel foglalkozott. Ugyanakkor a Konföderáció mögötti igaz hatalom Sidious Sith-nagyúr kezében volt, bár ezt azon kevesen tudták, mint Tyranus.

 

A Szeparatista Tanács tíz vezetőből tevődött össze. Minden vezetőnek megvolt a saját segéde, tanácsadója és delegátusa, akik követték a parancsaikat. A Szeparatista Tanács belőlük állt: 

 

 • Nute Gunray — A Kereskedelmi Szövetség helytartója †
  • Rune Haako — a Kereskedelmi Szövetség gyarmati tisztviselője †
   • Rute Gunnay — Nute Gunray tanácsadója †
 • Kicsi Poggle — Geonosis főhercege †
  • Sun Fac — Kicsi Poggle főhadnagya †   
 • TamborBoomHeadshotWat Tambor — a Techno Unió vezetője, a Baktoid Fegyvergyár vezére, a Skako szenátora, és a Techno Unió tudósa †
  • Skakói jogi képviselők — Tambor tanácsadói és személyzete
 • San Hill — Az InterGalaktikus Bankár Klán elnöke †
  • A Bankár Klán képviselője
   • Lo Vapeet — Az InterGalaktikus Bankár Klán kommunikációs alelnöke
 • Shu Mai — A Kereskedőtestület prezidense †
  • Cat Miin — Shu Mai segéde †
 • Passel Argente — A Kooriva szenátora és a Vállalatszövetség elöljárója †+
  • Denaria Kee — A Kooriva bolygóképviseletének munkatársa †
   • Passel Argente nagybátyja
    • Oro Dassyne †
 • Po Nudo — Az Ando szenátora és a Hiper-Kommunikációs Kartell vezetője †
  • Aqualish tanácsadó †
   • Nank Tun †
 • Tikkes — A Dac és később a Quarren Szakadár Liga szenátora †
  • B'olba — A Dac és később a Quarren Szakadár Liga szenátora képviselője †
   • Tracton — Tikkes tanácsadója †
 • Rogwa Wodrata — az Alliga és a Phelleem-szektor szenátora
 • Miraj Scintel, a Zygerria mindenható királynője — Zygerria királynője †
  • Atai Molec — Zygerria miniszterelnöke és Miraj Scintel testőrségének kapitánya

   

Ezek a személyek képviseltek nyolc független kormányt, amik a következőkből álltak: a Kereskedelmi Szövetség, a Techno Unió, az InterGalakitkus Bankár Klán, a Geonosisi Iparvállalat, a Kereskedőtestület, a Vállalatszövetség, a Hiper-Kommuniációs Kartell és a Quarren Szakadár Liga. Nyolc világ (mind a vezető fajok származási helyei) alkotta a nyolc szeparatista kormány fővárosát: a Neimoidia, a Skako, a Muunilinst, a Geonosis, a Castell, a Kooriva, az Ando és a Dac. Bár a kormányok összeolvadtak egymással egyetlen galaktikus kormánnyá a Galaktikus Köztársaság ellen, mind a saját részét játszotta a Szeparatista Krízisben (YE 24 - YE 22) és az azt követő Klónok Háborújában (YE 22 - YE 19).

 

Az ügyhöz csatlakozó köztársasági szenátorok:

 

 • Toonbuck Toora — A Sy Myrth szenátora †
  • Sy myrthi tanácsadó — A Sy Myrth bolygóképviseleti munkatársa
 • Rush Clovis báró — A Scipio és az InterGalaktikus Bankár Klán szenátora †
  • Nix Card — Az InterGalaktikus Bankár Klán bolygóképviseleti munkatársa
   • Mak Plain — Az InterGalaktikus Bankár Klán bolygóképviseleti munkatársa
 • Tal Merrik herceg — A Kalevala szenátora †
 • Lott Dod — A Neimoidia és a Kereskedelmi Szövetség szenátora
  • Mik Regrap — A Neimoidia és a Kereskedelmi Szövetség bolygóképviseleti munkatársa és iparbáró
 • Beolars Bribbs — A Sullusti Tanács elnöke, a SoroSuub Vállalat vezérigazgatója és a Sullust szenátora
 • Navi — A Thustra szenátora
  • Moje — A Thustra bolygóképviseleti munkatársa
 • Vien'sai'Malloc — A Devaroni Űr szenátora †
 • Corlissi Ludar — A Sluis Van és a Sluis-szektor szenátora
 • Dodra F'ass — A Clak'dor VII és a Mayagil-szektor szenátora
 • Rodd — A Fondor és a Tapani-szektor szenátora
 • Esu Rotsino — Az Abrion Major és az Abrion-szektor szenátora
 • Daggibus Scoritoles — A Yag'Dhul és a Givin Felségűr szenátora
 • Tyreca Bremack Az Agamar és a Lahara-szektor szenátora
 • Zurros — A Falleen szenátora
 • Wuja Wojaine — A Mortex-szektor szenátora
 • Onaconda Farr — A Rodia szenátora (Csak kis időre csatlakozott a Konföderációhoz)
  • Lolo Purs — Farr tanácsadója és a Rodia bolygóképviseleti munkatársa (Csak kis időre)
 • Gume Saam — A Tibrin szenátora (A Konföderáció szövetségese)
  • Waks Trode — A Tibrin bolygóképviseleti munkatársa
 • Havriso Looruya — A Yir Tangee szenátora
 • Silvu Donte — A Riflor szenátora
 • Mousul — Az Ansion szenátora
 • Nem nevesített szenátor †
 • Viento †
 • Bezz Drexx (Kenőpénzt kapott a szeparatistáktól)
 • Ronet Coorr (Kenőpénzt kapott a szeparatistáktól)
 • A Szeparatista Parlament szenátorai:
  • Voe Atell
  •  By Bluss
  • Mina Bonteri — Az Onderon szenátora †
  • Lux Bonteri — Az Onderon szenátora az anyja halála után (Csak kis időre)
  • Amita Fonti
  • Kerch Kushi
  • Bec Lawise †
  • Punn Rimbaud

 A szervezet egyéb tagjai:

 

 • Nagy Karina — Geonosisi királynő †
 • Alaric — A Thustra sephi királya †
 • Ado Eemon — A Caramm V uralkodója
 • Candobar Inglet — A Sluis-szektor és a Sluis Van kedivéje
 • Nossor Ri — A Quarren Szakadár Liga főnöke
  • Riff Tamson — A Karkaris hadura †
  • Merai — A Dac admirálisa †
 • Belo Tusus — Az Orto uralkodója
 • Pre Vizsla — A Concordia kormányzója, a Halálőrség vezetője. (Csak is időre)
 • Jolluc — A Mauja klánok maujasi vezetője †
 • Lorca Oviedo — Az Oviedo Gépgyár igazgatója †
 • Daragi Hoba — Az Ando első minisztere
 • Rankwin Fopow — A Cadinth Oligarchia kiskirálya
 • A Nép Tizenegy Véne — Az Emberlene-i Uralkodótanács
 • A Cestus Kibernetika Öt Családja
  • Ifjabb Debbikin; kutatás (ember férfi) †
   • Idősebb Debbikin †
  • Por'Ten úrnő; energia (ember nő) †
   • Por'Ten nagyúr †
  • Kefka; gyártás (humanoid férfi)
  • Llitishi; eladás és marketing (wroonai férfi) †
  • Caiza Quill; bányászat (x'ting férfi) †
 • Hadocrassk — A Trandosha legfőbb szónoka
 • A morgukaik
 • Uger Gout — A Khorm hadura †
 • Kikip király — A Toong'l uralkodója
 • Topas dosLa — Az Ukio főhűbérese
 • Pilester Binalie — A Spaarti Kreáció tulajdonosa †
 • Alto Stratus — A Jabiimi Nacionalisták vezetője †
 • Yojan király — A Simocadia királyi család trónjának örököse †
 • Tarin (ember) — A Czerka gyár feje, aki megalkotta az FEX-M3-as ideggáz gránátot
 • A Gotal Elszakadó Gyűlése
 • A Rendili Független Ideiglenes Kormánya
 • Sanjay Rash — Az Onderon királya †
 • Spar, a Mand'alor — A Mandalori Védelmezők vezetője

 

Kormányzati ágak:

 

 • Dooku gróf — államfő, a Végrehajtó Hatalmi Ág feje
 • Greivous tábornok — a fegyveres Erők parancsnoka, az államfő helyettese
 • Nute Gunray — a Szeparatista Tanács feje, a Törvényhozói Hatalmi Ág feje
 • Kicsi Poggle — A Bírói Hatalmi Ág feje 

Hadsereg


75GeneralGrievousFinalAz FRK katonai erői - más néven a Szeparatista Hadsereg, vagy a Droid Hadsereg - harci fegyverek, szuperfegyverek rohamdroidok, szerves erők és a kezükben lévő különböző bolygók helyi lakosai hatalmas keverékéből állt össze.

 

Az FRK-t inkább olyan üzleti konglomerátumok képviselői vezették, mint a Kereskedelmi Szövetség helytartója, Nute Gunray, az InterGalaktikus Bankár Klán elnöke, San Hill, és a Techno Unió vezetője, Wat Tambor. Ezek a személyek voltak sem harcosok, sem tábornokok, hanem kereskedők, a kereskedelemben jobban érdekeltek voltak, mint a csatákban, ezért nem voltak megfelelőek a csapatok vezetésére a fronton. A teljes politikai vezetésben csak Dooku gróf, Kicsi Poggle és Nute Gunray rendelkezett harci tapasztalatokkal, bár néhány tanácstagnak volt vezetői képessége, például Wat Tambornak, aki kiemelkedő stratégiai hírnévre tette szert sokaknál. Több katonai tisztviselő is volt, köztük Whorm Loathsom tábornok, Oro Dassyne tábornok, Lok Durd tábornok és Merai parancsnok. Sentepeth Findos, később a Kereskedelmi Szövetség helyettes helytartója, hadnagy volt.

 

Az FRK vezetői úgy vélték, hogy a túlnyomó létszámuk és a fejlett droid modellek megnyerik majd nekik a Klónok Háborúját és néhány esetben igazuk volt, mivel a fegyverzettel és pajzzsal felszerelt droidekák eléggé halálosak voltak a Jedikkel szemben, illetve a rengeteg, számban felülkerekedő rohamdroiddal és szuper rohamdroiddal a klónok nem mindig tudtak megküzdeni. Ugyanakkor néhány droid, például a B1-es rohamdroidok inkompetenciája miatt sok csatát elvesztett az FRK.

 

Az egyik legnagyobb hozzájáruló a Techno Unió volt, ami nem csak az új B2-es szuper rohamdroidokat adományozta oda, hanem számtalan olyan gyárat, ami képes volt több ezernyi droid előállítására a Konföderáció számára. A szeparatistákat több másik vállalat is támogatta: a Colla Tervezői Vállalat, a Phlac-Arphocc Automata Gyárak, a Baktoid Fegyvergyár, a Haor Chall Tervező és Gyártó Konglomerátum, a Szabad Dac Önkénteseinek Műszaki Testülete, a Köztársasági Sienar Rendszerek, a Kiskereskedők Klánja, és a Feethan Ottraw Dinamikus Csoport.

 

Homing Spider DroidA többi szövetséges hamar felajánlotta segítségét. A Konföderáció számtalan világot irányított a galaxisban, és képes volt sok helyi erőt hozzárendelni az ügyükhöz. A jabiimi szeparatista vezető, Alto Stratus Nimbusz kommandósai, a Quarren Szakadár Liga és a Mandalori Védelmezők, mind támogatták az FRK-t és harcba szálltak a Köztársaság ellen. A Szeparatista Hadsereg számos organikus erőt vetett be a gossam kommandósoktól kezdve a koorivari lövészekig új taktikákat vittek a csatatérre, és ezek a katonák függetlenek is voltak, valamint valós idejű taktikákkal is kecsegtettek, amikkel előnyt kovácsolhattak az összes droid és még a köztársasági klón katonák ellen is.

 

A szerves és automata katonák közötti szakadékot egyvalaki kötötte össze: Grievous tábornok, a Droid Hadsereg főparancsnoka. Grievous egy briliáns taktikai elmével és erős páncélos testtel rendelkező kiborg volt, aki a háború győzelmi esélyeit a Konföderáció oldalára billentette. A csapataival rengeteg győzelmet aratott a galaxisban, ilyen volt például a Duro meghódítása és a Humbarine elpusztítása, a Lojalista stratégiai világok megtámadása és az egyenes rajtaütés a Coruscanton, amiben elfogta a Köztársaság főkancellárját. Jedi-lovagokat is megcélzott - akiknek legyőzése különösen bonyolult volt a droid hadsereg számára - és sokat megölt szemtől-szembeni harcban. Alapvető hatalma volt a csapatai felett, egyetlen gesztussal tudta vezetni őket. Az egyetlen dolog, ami megkülönböztető jellegű volt a küzdőstílusában, ami az áldozataival való harcban felsőbbrendűvé tette őt, az a gyűjteményéből való négy fénykard egyszerre történő használata volt, amiket a legyőzött Jediktől szedett össze. Ezzel a hibátlannak tűnő képességgel mindenkit be tudott darálni az útjában, és számos győzelmet hozott az FRK konyhájára. Asajj Ventress és a Durge nevű fejvadász is hatékony parancsnok volt a csatatereken.

 

A Szeparatista Hadsereg nem csupán szárazföldi csapatokból állt. Nagyobb hadifegyvereket is bevetettek a Klónok Háborújában. A Kereskedőtestület OG-9-es önjáró pókdroidjai, a Manta Droid Tengervadászai gyakori látvány volt a konföderációs frontvonalakon, valamint a tank droidok, a droid csillagvadászok és a szövetségi AAT-k erős tűzerőt szolgáltattak számos konfliktus alatt. Még nagyobb gépeket is használtak, köztük az erős protodekát, a masszív szeizmikus tankot és a rettenetes Sötét Kaszást. Azonban a Köztársaság gyakran megtalálta és kihasználta ezeknek a gyengeségeit. 

Asztrográfia


A Független Rendszerek Konföderációjának területe méretben nagyon sokat változott rövid történelme során. YE 22-re a Független Rendszerek Konföderációja sok ezer csillagrendszert számlált, valamint az elfoglalt bolygók és különböző kereskedelmi klikkjei is a neve alá sereglettek.

 

Szeparatista világok

 

Sok korábbi Köztársasági, vagy független világ csatlakozott, majd támogatásukat és birtokaikat a Független Rendszerek Konföderációjának adták. 

 • AargonarClone Wars Factions
 • Abraxin
 • Abrion Major
 • Acherin
 • Agamar
 • Alliga
 • Altyr V
 • Ando
 • Antar 4
 • Atraken
 • Clone Wars OrsAxion
 • Axxila
 • Bassadro
 • Bestine IV
 • Bomis Koori IV
 • Boz Pity
 • Castell
 • Cato Neimoidia
 • Caramm V
 • Celanon
 • Christophsis
 • Clak'dor VII
 • Colla IV
 • Corlax 4
 • Dac
 • Dagu
 • Dantuin
 • Deko Neimoidia
 • Diado
 • Donovia
 • Druckenwell
 • Duro
 • Elrood
 • Emberlene
 • Enarc
 • Endor
 • Falleen
 • Felucia
 • Foerost
 • Fondor
 • Gentes
 • Geonosis
 • Gwori
 • Haurgab
 • Halowan
 • Hypori
 • Iego
 • Jabiim
 • Kabal
 • Kalee
 • Karkaris
 • Kinyen
 • Kooriva
 • Koru Neimoidia
 • Kromus
 • Lola Sayu
 • Makem Te
 • Metalorn
 • Minntuin
 • Moorja
 • Murkhana
 • Mustafar
 • Muunilinst
 • Mygeeto
 • Neimoidia
 • Új Bornalex
 • Új Plympto
 • Nexus Ortai
 • Nivek
 • Null
 • Nyriaan
 • Olanet
 • Onderon
 • Ord Canfre
 • Ord Cestus
 • Ord Janon
 • Ord Radama
 • Ossus
 • Pammant
 • Praesitlyn
 • Queel
 • Qiilura
 • Queyta
 • Raxus Secundus
 • Raxus Prime
 • Rhen Var
 • Ringo Vinda
 • Rodia (Csak rövid ideig)
 • Ryloth
 • Saleucami
 • Scipio
 • Serenno
 • Siskeen
 • Skako
 • Sluis Van
 • Sullust
 • Sy Myrth
 • Tarhassan
 • Teth
 • Thaere Privo
 • Thule
 • Thyferra
 • Tibrin
 • Togoria
 • Troxar
 • Uba IV
 • Ukio
 • Umbara
 • Utapau
 • Vandos
 • Viidaav
 • Vjun
 • Xagobah
 • Yag'Dhul
 • Zaadja
 • Zygerria 

A színfalak mögött


A Független Rendszerek Konföderációja először a Star Wars: II. rész: A klónok támadása című filmben tűnt fel. A klónok támadása előkészületében a különböző kereskedelmi céhek egyöntetűen ugyanazokat a rohamodroidokat használták, mint a Kereskedelmi Szövetség, csak különböző színsémákkal a hovatartozásukat szemléltetve, ám később úgy döntöttek, hogy minden céhnek teljesen egyedi droidja legyen, ami vizuális eltérést szolgáltat.

Megjelenések


 • Star Wars: Galactic Battlegrounds (Először említve, bár indirekt módon)
 • Darth Plagueis (Csak indirekt megemlítés)
 • The Life and Legend of Obi-Wan Kenobi
 • The Rise and Fall of Darth Vader
 • Star Wars: Battlefront
 • A közelgő vihar
 • Star Wars: Jedi Starfighter
 • Boba Fett: The Fight to Survive
 • Star Wars: II. rész: A klónok támadása
 • Star Wars: II. rész: A klónok támadása (regény) (Első megjelenés)
 • Star Wars: Episode II Attack of the Clones (ifjúsági regény) (Első képes ábrázolás)
 • "Precipice " a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról; új link a Suvudu-n; háttérlink az Archive.org-on)
 • Star Wars: Republic Commando
 • Star Wars: Battlefront II
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns
 • Star Wars: The Clone Wars videojáték
 • Republic Commando: Tűzharc
 • "Death in the Catacombs" — Star Wars Insider 79 (Csak említve)
 • Boba Fett: Crossfire
 • Köztársaság 49: Áldozathozatal
 • Köztársaság 50: Kamino védelme
 • Jedi: Mace Windu
 • Storm Fleet Warnings
 • Töréspont
 • Jedi: Aayla Secura
 • Jedi: Count Dooku
 • "Blind Force" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 1
 • "Heavy Metal Jedi" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 1
 • "Creature Comfort" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 7
 • "Another Fine Mess" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 4
 • "Hide in Plain Sight" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 2
 • "Versus" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 8 (Csak említve)
 • "One of a Kind" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 8
 • A Cestus csapda
 • The Hive
 • "Fierce Currents" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 1
 • "Odds" — Star Wars Insider 87
 • Star Wars: Republic: Show of Force
 • "Bailed Out" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 5
 • Star Wars: A klónok háborúja – "1. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "2. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "3. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "4. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "5. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "6. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "7. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "8. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "9. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "10. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "11. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "12. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "13. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "14. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "16. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "17. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "18. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "19. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "20. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "21. fejezet"
 • Star Wars: The New Droid Army
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 16. rész – "Macska-egér harc"
 • The Clone Wars: Shadowed
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 16. rész – "A titkos ellenség"
 • Star Wars: A klónok háborúja (film)
 • Star Wars: A klónok háborúja (regény)
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Tethan Battle Adventure
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Crisis on Coruscant
 • The Clone Wars: The Fall of Falleen
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 6. rész – "A droid bukása"
 • The Clone Wars: Discount
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 7. rész – "Droidok harca"
 • Star Wars: A klónok Háborúja - Rázós küldetés
 • Star Wars: A klónok Háborúja - A Taloraan széllovasai
 • The Clone Wars: The Colossus of Destiny
 • Star Wars: The Clone Wars: In Service of the Republic
 • Star Wars: The Clone Wars: Hero of the Confederacy
 • Star Wars: The Clone Wars: Live Fire
 • Star Wars: The Clone Wars: Clones vs. Droids
 • Path of the Jedi
 • Fierce Twilight
 • "Inside Job" — Star Wars: The Clone Wars Comic UK 6.1
 • "Keep the Faith!" — Star Wars: The Clone Wars Comic UK 6.2
 • "The Droid Deception" — Star Wars: The Clone Wars Comic UK 6.4
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 3. rész – "Utánpótlás"
 • The Clone Wars: Prelude
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 1. rész – "Csapda"
 • The Clone Wars: Shakedown
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 2. rész – "A titokzatos fegyver"
 • The Clone Wars: Procedure (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 3. rész – "Sötét árnyék"
 • The Clone Wars: Agenda (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 4. rész – "A Malevolence pusztulása"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 5. rész – "Zöldfülűek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 1. rész – "Klónkadétok" (Hírfolyamban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 2. rész – "ARC harcosok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 8. rész – "Jar Jar Jedi"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 9. rész – "A sötétség leple"
 • The Clone Wars: The Dreams of General Grievous
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 10. rész – "Grievous búvóhelye"
 • The Clone Wars: Bait
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 11. rész – "Dooku gróf fogságban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 12. rész – "A gungan hadvezér"
 • The Clone Wars: Headgames
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 13. rész – "Kényszerleszállás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 14. rész – "A béke őrei"
 • Klónháborús játszmák: Árnyak közt
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 15. rész – "Betolakodók"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 4. rész – "Piszkos módszerek"
 • The Clone Wars: The Valley
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 17. rész – "A kék árnyék vírus"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 18. rész – "Az Ezer Hold rejtélye"
 • The Clone Wars: Covetous
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 19. rész – "Vihar Ryloth fölött"
 • The Clone Wars: Curfew
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 20. rész – "Az ártatlanok"
 • The Clone Wars: The Ballad of Cham Syndulla (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 21. rész – "Ryloth felszabadul"
 • Star Wars: The Clone Wars: Republic Heroes
 • "A Little Help on Hakara" — Star Wars: The Clone Wars Comic UK 6.9
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 18. rész – "A Zillo-sárkány"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 19. rész – "A Zillo-sárkány visszavág" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 1. rész – "Harc a holokronért"
 • Air Strike
 • The Clone Wars: Act on Instinct
 • The Clone Wars: The Valsedian Operation
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 2. rész – "Végzetes rakomány"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 3. rész – "Az Erő gyermekei" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 20. rész – "Halálos csapda" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 21. rész – "Menj haza, Artu" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 7. rész – "Merénylet" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 8. rész – "Gonosz tervek" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 22. rész – "Túszdráma" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • The Clone Wars: Hunting the Hunters (Part I)
 • Gunship Over Florrum
 • The Clone Wars: Hunting the Hunters (Part II) (Csak említve)
 • The Clone Wars: Hunting the Hunters (Part III) (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 9. rész – "Ziro nyomában" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 4. rész – "A szenátus kémje"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 5. rész – "Randevú a pokolban"
 • Republic Ace
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 6. rész – "A fegyvergyár"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 7. rész – "Rémuralom"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 9. rész – "Grievous csapdája"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 10. rész – "A dezertőr"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 11. rész – "Az ellopott fénykard" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 12. rész – "A mandalori összeesküvés" (Hologramban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 13. rész – "A kísértés útja"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 14. rész – "Mandalore hercegnője"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 17. rész – "Fejvadászok"
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Dooku's Secret Army
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 5. rész – "Korrupció" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 10. rész – "Hősök mindkét oldalon"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 11. rész – "A béke keresése"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 15. rész – "Gyilkosságok a szenátusban" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 12. rész – "Az éj leányai"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 13. rész – "Szörny"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 14. rész – "A köd boszorkányai"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 15. rész – "A Mindenség Urai" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 18. rész – "Az Erőd"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 19. rész – "Ellentámadás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 21. rész – "Az elveszett padawan"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 4. rész – "Árnyharcos"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 14. rész – "Barát a bajban" (Először azonosítva, mint Szeparatista Állam)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 19. rész – "Mészárlás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 21. rész – "Testvérek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 6. évad, 4. rész – "Parancsok"
 • Jedi: Yoda
 • "The Drop" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 6
 • "To the Vanishing Point" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 6
 • MedStar I: Harctéri sebészek
 • "MedStar: Intermezzo" — Star Wars Insider 83
 • MedStar II: Jedi gyógyító
 • "Impregnable" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 7
 • Republic Commando: Coruscant
 • Republic Commando: Színvallás
 • Jedi próba
 • Yoda: Sötét találkozó
 • "It Takes a Thief" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 6
 • "This Precious Shining" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 7
 • "Heroes on Both Sides" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 5
 • "Pathways" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 8
 • Star Wars: Republic: Trackdown
 • Star Wars: Republic: Siege of Saleucami
 • "What Goes Up…" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 5
 • "Graduation Day" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 10
 • "Chain of Command" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 10
 • "Waiting" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 10
 • Republic Commando: A 66-os parancs
 • Star Wars Battlefront: Elite Squadron (Először azonosítva, mint Szeparatista Konföderáció)
 • Reversal of Fortune
 • A gonosz útvesztője
 • Star Wars: Obsession
 • Star Wars: A klónok háborúja – "22. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "24. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja – "25. fejezet"
 • "Orders" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 4
 • "The Order of Outcasts" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 5
 • Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja
 • Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (ifjúsági regény)
 • Dark Times 6: Parallels, Part 1
 • "Salvaged" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 9 (Csak említve)
 • Republic HoloNet News Special Inaugural Edition 16:5:24
 • Sötét nagyúr
 • Star Wars: Dark Times: The Path to Nowhere (Csak említve)
 • Dark Times 7: Parallels, Part 2 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Coruscanti éjszakák: A Jedik alkonya (Csak említve)
 • Coruscanti éjszakák II: Az árnyak utcája (Csak említve)
 • The Last of the Jedi: The Desperate Mission (Csak említve)
 • The Last of the Jedi: Return of the Dark Side (Csak említve)
 • The Last of the Jedi: Against the Empire (Csak említve)
 • "A Wretched Hive" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlinkek az Archive.org-on) (Csak említve)
 • "The Queen of Air and Darkness" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlinkek az Archive.org-on) (Csak említve)
 • "Skywalkers" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 2 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • "Walking the Path That's Given" — Star Wars Tales 21 (Csak említve)
 • Hűség (Csak említve)
 • Under a Black Sun (Csak említve)
 • The Long Arm of the Hutt (Csak említve)
 • Beyond the Rim
 • Luke Skywalker és a Mindor árnyai (Csak említve)
 • "Fists of Ion" a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról; új link a Suvudu-n; háttérlink az Archive.org-on) (Csak indirekt megemlítés)
 • A túlélők keresése (Csak említve)
 • Dark Nest II: The Unseen Queen (Csak említve)
 • Legacy of the Force: Bloodlines (Szeparatisták) (Csak említve) 

Nem-kánon megjelenések


 • LEGO Star Wars: The Video Game
 • LEGO Star Wars: The Complete Saga
 • Kowakian Monkey-Lizard
 • Giant spiders are awesome....
 • Always count your clones before take-off
 • You can't hit the brakes in space
 • Orders are orders
 • Sith make the best pancakes
 • LEGO Star Wars: The Quest for R2-D2 (játék)
 • LEGO Star Wars: Az R2-D2 küldetés (film)
 • LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles (videojáték)
 • LEGO Star Wars: Microfighters – "videojáték"
 • LEGO Star Wars: Revenge of the Brick
 • Star Wars Battlefront: Renegade Squadron
 • LEGO Star Wars: Padavan bajkeverő 

Források


 • "Raxus Prime: An Expanded Universe Planet" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • "A Traveler's Journals of Ralltiir" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • "Hutt! Hutt! Hutt! " a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on) (Először azonosítva, mint szakadár-pártiak)
 • "Lorian Nod" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "Soergg and Gargonn: Hutt! Hutt! Hutt! #2" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • "Republic Fighter Tank" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • Star Wars Battlefront: Prima Official Game Guide
 • Episode III: Revenge of the Sith: Prima Official Game Guide
 • "Communications Ship" A Hyperspace-n (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról és nem elérhető)
 • The New Essential Chronology
 • "Who's Who in the Delegation of 2000" — Star Wars Insider 85
 • "Heritage of the Sith" — Star Wars Insider 88
 • Star Wars: The Complete Visual Dictionary
 • A klónok háborúja - Rajongói kézikönyv (Először azonosítva, mint Szeparatista Szövetség)
 • The Force Unleashed Campaign Guide
 • "Planet Hoppers: Phindar" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • Star Wars Fandex Deluxe Edition
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • "Planet Hoppers: Skako" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "Blaster" — Star Wars Insider 106
 • Tinker, Tailor, Soldier, Praji
 • Rebellion Era Campaign Guide
 • The Essential Atlas
 • "Xim Week: The History of Xim and the Tion Cluster" A Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról és nem elérhető)
 • "Han Solo: The Early Years" — Star Wars Insider 106
 • Galaxy of Intrigue
 • The Written Word
 • Hailfire droid a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • The Unknown Regions
 • "Point Blank" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • "Message to Spacers 6" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • A Jedi útja
 • "50 Great Reasons to Rewatch Star Wars: The Clone Wars Season Three" — Star Wars Insider 125
 • Ask Aak a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Bal'demnic a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • E-60R missile launcher a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • "Launch Pad" — Star Wars Insider 128
 • Confederacy of Independent Systems a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Millennium Falcon Owner's Workshop Manual
 • Hasbro Star Wars: Movie Heroes (Csomag: Geonosis Arena Battle) (Csomagolás)
 • Star Wars: Sithek könyve
 • Star Wars: Beware the Sith
 • The Essential Guide to Warfare
 • Star Wars: The Essential Guide to Warfare Author's Cut, 12: Tales of the New Republic a StarWars.com (cikk) (háttérlink az Archive.org-on)
 • Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Jedi Knight
 • Star Wars: The Legendary Yoda
 • Star Wars: Edge of the Empire Core Rulebook
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Lampay Fay)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Agen Kolar (★★)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Passel Argente)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Po Nudo)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Rute Gunnay)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: San Hill)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Shu Mai)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Tion Medon)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Dooku (★★★)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Poggle the Lesser (★★★)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Agen Kolar (★★★★)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: MagnaGuard (★★★★)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Dooku (★★★★★)
 • "So Uncivilized: Great Gunslingers in Star Wars, Part 1," The Official Star Wars Blog (link)
 • "Viva Space Vegas! The History of the Marvelous Wheel, Part 1," The Official Star Wars Blog ([link])
 • "Slugthrowers: An Overview of Popular Music and Musicians in a Galaxy Far, Far Away, Part 1," The Official Star Wars Blog (link)
 • Enter the Unknown
 • Star Wars: Sith Wars
 • Suns of Fortune
 • "Rogues Gallery: The Cloud City Wing Guards" — Star Wars Insider 148
 • Star Wars: What Makes a Monster?
 • AAT battle tank az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Buzz droid az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Captain Argyus az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Confederacy of Independent Systems az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Count Dooku az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • DDT tank az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Droid gunship az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Dwarf spider droid az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Hydroid Medusa az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Lux Bonteri az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Malevolence az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Mina Bonteri az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • MTT az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Onderon rebels az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Padmé Amidala az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Quarren az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Retail Caucus droid az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Rugosa az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Rush Clovis az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Separatist Alliance az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Separatist dreadnought az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Separatist encryption module az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Separatist supply ship az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • super battle droid az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Trade Federation az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Trade Federation landing ship az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Twi'leks az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Umbarans az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Umbaran hover tank az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Wookiees az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Star Wars: Age of Rebellion Core Rulebook
 • LEGO Star Wars: The Dark Side (Nem-kánon forrás)
 • Star Wars: Birodalmi kézikönyv
 • SWCA: The Untold Clone Wars Panel Liveblog a StarWars.com (háttérlink az Archive.org-on)
 • Strongholds of Resistance
 • Forged in Battle
 • Endless Vigil

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000