lopakodo_megjelent2.jpg
high_rep_phase_ii_pic.jpg

A Köztársaság Fénykora érában játszódó történetek szakaszosan jelennek meg, és az egyes könyvek és képregények megjelenését három nagy fázisba sorolták. Az eredeti angol nyelvű könyvkiadás már ott tart, hogy a Light of the Jedi ("A Jedik fénye") című első fázis hamarosan véget ér (október végén jelenik meg az utolsó, ebbe tartozó regény, amit már csak a háttérinfós könyvek illetve a novellák és ifjúsági regények gyűjteményes újrakiadása fognak követni), de közben már el is indult a második fázis, amely a Quest of the Jedi ("A Jedik felfedezőútja/nyomozása") címet kapta.

A fázis első kötete a Justina Ireland (Köztársaság Fénykora: Lopakodó árnyak) és Tessa Gratton által jegyzett Path of Deceit ("Megtévesztés ösvénye") című regénye, amely angolul most jelent meg.

A második fázis történetei egy rövid beharangozó videót kaptak, amelyet alább nézhettek meg. Íme a narrátor-szöveg magyarul:

"Ez a nagy felfedezések ideje, amikor a fénykardok biztos pengéje fényesen világít. A Jedik és a Köztársaság a Külsű Gyűrű legtávolabbi részére merészkednek el. Ahogy minden korábbinál beljebb utaznak a galaxis határvidékén, találnak szűntelen bolygóközi háborúban állóvilágokat és egy csoportot, amely szabadjára akarja engedni az Erőt; eljutnak egy titokzatos paradicsomnak tűnő bolygóra, amely érintetlen és tele van lehetőségekkel - de semmi sem az, aminek látszik, és névtelen rémségek leselkednek rájuk minden sarkon."


andor_helyszin.png

Az alábbi rövid featurette-videóban az Andor díszlettervezője, Luke Hull beszél arról, mi volt a célja a helyszínek kialakításakor, és hogy mi inspirálta az egyes bolygók városait.

Hull külön kiemelte: különösen figyeltek arra, hogy olyan díszleteket alkossanak, amelyekről azt érezhetik a nézők, hogy valóban van mögöttük egy világ, nem csak annyiból állnak, amit látunk is. Tony Gilroy showrunnertől pedig megtudjuk, hogy a negyedik részben feltűnő Aldhani bolygón lévő birodalmi létesítményt egy skóciai gát testesíti meg, amiről Hull megjegyzi, hogy kicsit Darth Vader maszkjára emlékeztet.

Az első pár epizód fő helyszínének, a Ferrix bolygónak a városát az 1920-as évek Amszterdamja ihlette, míg Coruscantot a brutalista (monumentális betonépületekben gondolkodó) építészet.

Hull szerint a fő céljuk az volt, hogy "elhitessék az emberekkel, hogy amit látnak, akár a való világban is lehetne, aztán emlékeztetni őket, hogy ez Star Wars".


(Forrás: StarWarsNewsNet)


carrian_andor_pic.jpg

A napokban írtuk meg, hogy egy rendező neve már felmerült az Andor második évada kapcsán, most pedig az egyik író neve is kiderült.

Tony Gilroy showrunner egy interjúban elmondta, hogy Tom Bissell írta a második szezon egyik "blokkját", azaz három epizódos történetszálát (a második évad ilyenekből fog felépülni, köztük rövid időugrásokkal, ellentétben az egyetlen évet felölelő első évaddal).

Bissell eddig tévés projekteken nem nagyon dolgozott (a Moszkitó-part című sorozat egyik epizódját írta ő), inkább játékok szkriptje fűződik a nevéhez, mint a Battlefield: Hardline és a Gears 5, illetve ő írta A katasztrófaművész című film alapjául szolgáló könyvet.

Tom Bissell


heir_to_the_empire_fan.png

Folytatódik a klasszikus Thrawn-trilógia első kötete, A Birodalom örökösei című regény animációba ültetése Darth Angelus rajongói munkája jóvoltából.

A következő fejezetekben Luke Skywalker kénytelen Talon Karrde vendégszeretetét élvezni az ysalamirikkel teli Myrkr bolygón, amitől nem képes használni az Erőt. Ennek tetejébe a sérelmekkel fűtött Mara Jade képében is eggyel több problémája akad. Mialatt Luke és Karrde próbálnak egyezkedni, hogy átadják-e őt a Birodalomnak, vagy találjanak más megoldást, Han, Lando és C-3PO tovább nyomoznak Karrde után, hogy rávegyék, dolgozzon az Új Köztársaságnak. Útjuk az Abregado-rae bolygóra vezeti őket, ahol találkoznak a kontakttal Fynn Torve személyében.

 


A korábbi fejezetek: 1-2. rész I 3-4. rész I 5-6. rész I 7-8. rész I 9-10. rész I 11-12. rész I 13-14. rész I 15-16. rész I 17-18. rész


star_wars_cassian_andor_disney_tony_gilroy_02_c4nr.jpg

Jelenleg fut a Zsivány Egyes előtt 5 évvel játszódó Andor sorozat első évada, de a második és egyben utolsó felvonás terén is már zajlanak a munkálatok. Tony Gilroy showrunner, aki nem fog a direktori székbe ülni a szériánál, felfedte a Hollywood Reporternek, hogy a következő etap rendezői névsora között biztosan ott lesz a Yellowjackets rendezője, Ariel Kleiman, aki a Partizán és A tó tükre című filmeket is rendezte. Az első évad készítésében egyébként Benjamin Caron, Toby Haynes és Susanna White vettek részt direktorként, kérdéses, hogy lesz-e visszatérő közülük a folytatáshoz, aminek forgatásához a tervek szerint novemberben látnak hozzá.


skeleton_crew.jpg

Június végén kezdődött meg a Skeleton Crew élőszereplős sorozat forgatása Jude Law főszereplésével. A széria A mandalóri idővonalán fog mozogni, amiben egy csapat elveszett gyerek próbál hazajutni. Eddig egy hivatalos képet osztottak meg a sorozatról a D23-as rendezvényen, pletyka szinten pedig olyan infók terjednek, hogy Ravi Cabot-Conyers (Encanto) és Kyriana Kratter (United States of AI) gyerekszínészek elvileg benne lesznek a sorozatban.


andor_karakter_2_.jpg

A hagyományoknak megfelelően az Andor évadnyitója után pár szereplő saját plakátot kapott (az első pár karakterposztert még a premier előtt kiadták). A most befutott posztereken Bix Caleen (Adria Arjona), Syril Karn (Kyle Soller) és Maarva Andor (Fiona Shaw) látható:

Andor Karakter 1


star_wars_visions_novel_cover_18722_TALL.jpg

Aki olvasott egyet s mást a Star Wars megszületésének folyamatáról, számára nem lehet újdonság az a tény, hogy George Lucas nagy mértékben támaszkodott annak idején Japánra, miközben a legelső Star Wars-filmet megálmodta. Példának okáért a Jedi-öltözet, a Jedi szó eredete, Darth Vader a szamurájokéhoz hajazó páncélötvözete és sisakja, a küzdőstílus letagadhatatlanul a felkelő nap országából lett importálva a fiatal rendező által. És ha még ez nem lenne elég, rengeteg hasonlóság tárul fel az Egy új remény és a Rejtett erőd között, ami a híres és elismert japán filmes, Akira Kurosawa, Lucas nagy példaképének és a filmes ipar egyik legkimagaslóbb és legelismertebb direktorának rendezése.


james_earl_jones_pic.jpg

A 91 éves James Earl Jonest legfőképp Darth Vader hangjaként tartják számon a világban, akit nemrég az a megtiszteltetés ért, hogy színházat neveztek el róla a Broadwayen, a ceremónián azonban nem vett részt. Legutóbb az Obi-Wan Kenobiban hallhattuk a mély orgánumát, ugyanakkor egy kis csavarral, hiszen archiv hangfelvételek és az új Respeecher technológia segítségével alkották meg a Sith-nagyúr monológjait, ugyanazzal a módszerrel, ahogy Luke Skywalker fiatal hangját állították elő a Boba Fett könyvében.

 

Most a Vanity Fair cikkezett velősen a technológiáról, ahol kiemelték, hogy James Earl Jones véglegesen átadta a jogokat és a stafétát, hogy mesterséges inteligenciával szólalhasson meg az ő hangján továbbra is a sötét nagyúr, ami azt jelenti, hogy ő személyesen nem fogja Darth Vadernek kölcsönözni a hangját a jövőben.


andor_diego_luna.jpg

Noha eredetileg ötévadosra tervezték (hogy minden évad egy teljes évet öleljen fel), a Zsivány Egyes-előzménysorozat Andor végül is csak két évadból fog állni. A másodikat már ősszel elkezdik forgatni: Tony Gilroy showrunner egy friss nyilatkozatában elmondta, hogy novemberben látnak munkához, és a tervek szerint 2023 augusztusáig tart majd a forgatás.

Mivel az első évad esetében az utómunka nagyjából egy évig tartott a forgatást követően, a második (és egyben utolsó) évad leghamarabb 2024 őszén indulhat a Disney Pluson. Tehát még jó darabig várni kell majd rá.

A sorozat főszereplőjét játszó Diego Luna szintén nyilatkozott a szériával kapcsolatban, és ő pedig arról beszélt, hogy ha a második évaddal végeztek, akkor többé nem fog Cassian Andor bőrébe bújni.

Számomra ennyi volt. Ez egy gyönyörű utazás, így hogy itt van nekem 24 epizód, 24 rövidfilm, hogy elmeséljem, honnan jött Cassian és hogyan vált azzá az emberré, akivel a Zsivány Egyesben találkozunk

– fogalmazott. Majd ezt megerősítette arra a kérdésre válaszolva, hogy biztosan nem vállalna el esetleg még egy előzményfilmet/sorozatot, amely az Andor előtt játszódik.


Hirdetés

Fergeteghajto 2

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo