swmediabanner.jpg
high_rep_test_of_c.jpg

Az új kánon 2014-es kezdete óta rengeteg dolgot emeltek már át (sokszor pár változtatással) az az előtti Legendák univerzumból személyek, fegyverek, technológiák, bolygók, képességek, fajok stb. terén. A legerősebb példák erre Thrawn főadmirális, a Hammerhead-osztályú korvett, a Malachor planéta, a TIE Defenderek, Luke Skywalker Erő-kivetülése, a noghrik, a Teräs Käsi harcstílus, és még lehetne sorolni hosszasan.


Star_Wars_Darth_Plagueis_Cover.jpg

A már legendának számító Darth Plagueis James Lucenótól annak ellenére, hogy igazi alapmű és a mai napig egyik legnépszerűbb Star Wars-könyv, hozzám valamiért csak nemrég jutott el, pedig már nagyon régóta szerettem volna elolvasni, ha más nem, akkor az ifjú Palpatine története miatt, ami megismerhető belőle. 

Éppen azért érzem értelmét feleleveníteni és írni róla, mert akár már csak legenda, akár nem, tényleg az egyik legjobb Star Wars történet, amivel azóta találkoztam, hogy több mint huszonöt évvel ezelőtt kezembe vettem életem első olyan regényét, ami kedvenc galaxisomban játszódik.


doctor_aphra_audio_tall.jpg

Áprilisi hír volt még, mikor bejelentették, hogy hangoskönyv készül a már saját képregény-sorozatot kapó Doktor Aphra főszereplésével, az első Darth Vader képregény széria adaptálásával, a megjelenést pedig nyárra ígérték, de a koronavírus járvány közbeszólása miatt ez sajnos jócskán átterelődött 2021. április 6-ára. Egy későbbi bejelentésben megismerhettük a főbb szinkronhangokat is, amik közt volt pár meglepetés is, akik nem tűntek fel eredetileg a képregényben. Sarah Kuhn (aki elmondása szerint az archeológus nagy rajongója volt már a felkérés előtt is) szerzeménye, a Doctor Aphra: An Audiobook Original most pedig megkapta a teljes szereplői listát a starwars.com által, hozzájuk pedig egy rövid körülírást is a csípős nyelvű archeológus stílusával, illetve a hangoskönyv borítóját is megnézhetjük:


gideon_moff.png

Három rész van hátra a The Mandalorian második évadából, és már fel is tűnt hologram, illetve hús-vér valójában a Giancarlo Esposito által életre keltett birodalmi Gideon moff, a Sötétkard birtokosa, és további kérdések keletkeztek a karaktere és motivációja körül. Pontosan mire kellhet neki a magas M-számmal rendelkező Gyermek, vajon benne van-e a keze Snoke megalkotásában, illetve mi célt szolgálnak majd az egyedi Dark Trooperek?


bokatan.jpg

The Mandalorian előző évadához hasonlóan az új szezon részeiben elrejtett utalásokat is összeszedjük a Sorozatfigyelő-sorozatunkban, ezúttal egy kicsit később indítva, mint a széria, így mindenkinek lehet ideje megnézni az egyes epizódokat, mire az azokról szóló cikk megjelenik.

Ezúttal az évad harmadik epizódja, azaz a 11. fejezet következik.


prowse2.jpg

Sajnos újabb ikonikus embert vesztettünk el az Eredeti Trilógiából: az eredetileg testépítő és hihetetlen fizikumáról és magasságáról híres David Prowse-t, aki először játszotta el testben Darth Vadert a filmvásznon (illetve mellette Bob Anderson is felvette a páncélt), a karakter hangját pedig James Earl Jones adta. David Prowse halálát ügynöke, Thomas Bowington jelentette be, aki szerint rövid betegség következtében tért örök nyugovóra a több szörnyet eljátszó 85 éves brit színész.


star_wars_the_rise_of_skywalker_john_williams_cameo_easter_eggs_1211309_1280x0.jpeg.jpg

A héten fedték fel a 2021-es Grammy-díjra nevezettek listáját, amiben a Star Wars is érdekelt: ez lesz a 88 éves zeneszerző, John Williams 72. Grammy-díjra való jelölése, amik közül 25-öt meg is nyert, éppenséggel az utolsót idén a Star Wars: Galaxy's Edge élménypark zenéjéért. A Star Wars-filmek terén egyébként Williams eddig 3 Emmy-díjat nyert (Egy új remény, A Birodalom visszavág, Az ébredő Erő), illetve négy jelölést (A Jedi visszatér, Baljós árnyak, A Sith-ek bosszúja, Az utolsó Jedik) zsebelt be.

 

A 26. díjat a Skywalker kora zenéjéért kaphatja meg, amely filmben maga is játszott egy cameo erejéig a maestro. A megannyi emlékezetes filmhez zenét álmodó Williamsnek a díjért a következőkkel kell megküzdenie: az Oscar-díjat nyerő Hildur Guðnadóttir (Joker), Max Richter (Ad Astra - Út a csillagokba), Kamasi Washington (Így lettem), Thomas Newman (1917).

 

Bár erősnek tűnik a mezőny, azért természetesen reméljük a legjobbakat, hogy Ludwig Göransson, a The Mandalorian zeneszerzője után jövőre is díjat zsebel be a Star Wars. 08

 

Forrás: comicbook.com


echoes_of_darkness_.jpg

A Sneaky Zebra csapata dolgozik a Star Wars: Echoes of Darkness című fanfilmen, amely egy csapat kincsvadászról szól, akiket 30 évvel A Jedi visszatér eseményei után felbérelnek, hogy hozzanak el egy ereklyét az Endor holdjáról. A csapatnak fogalma sincs, hogy milyen fontos az a tárgy, amelyet el kell hozniuk, vagy arról, milyen veszélyes személy a megbízójuk.

Egy rövid előzetest és részletet már közzétettek ízelítőként. Azt még nem tudni, mikorra lesz meg a film, egyelőre még utóforgatásoknál járnak, és ezekhez, valamint utómunkákhoz a rajongótábor segítségét is kérték. Remélhetőleg hamar összejön a kellő támogatás, és nem kell majd sokat várni a kész filmre, mert amit eddig mutattak belőle, az nagyon jól néz ki!Forrás: Geektyrant


boba_mando_.jpg

A The Mandalorian élőszereplős sorozat második évadára szerencsére nem volt hatása a járványnak, hogy módosuljon a premier dátuma. És ha minden jól alakul, a 3. évad előkészületei is folynak már hónapok óta, és a műsor showrunnere, Jon Favreau abban reménykedik, hogy 2020 végén, tehát nagyjából most, a forgatások is elkezdődhetnek, egyes források november végére / december elejére teszik ezt, míg mások jövő év tavaszára, vagy őszére becsülik.


gillard_mcgregor_hayden_1.jpg

A Star Wars-filmek forgatásánál rengeteg mára ikonikussá vált kelléket felhasználtak, rengeteg tárgynak több változata, replikája is volt, amik a gyűjtői piacon tetemes összegeket érhetnek. Nyáron adtuk hírül, hogy A Birodalom visszavágban a Veers tábornokot alakító, 85 éves Julian Glover megválik összegyűjtött filmes tárgyaitól, köztük az Indiana Jonesban és a Star Wars-ban látott különböző dolgoktól.


Még nincs bejegyzés

Hirdetés

Ve Rvo Ro S

Online

  • Vendégek: 15
  • Tagok: 0
  • Összes tag:499
  • Legújabb:Tgellai
  • Legtöbb online:441
    Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57

Hirdetés

Elo Jegyezheto Poe