darth_bane_trilogia_fekvo.jpg
sw_konyek_foto.jpg

A Szukits Kiadó Star Wars-könyvekkel és -képregényekkel foglalkozó közösségi felületén, a Jedi Könyvtár Facebook-oldalon jelentették be, hogy 2024 nyarán befejezik a magyar nyelvű Star Wars-kiadványok forgalmazását.


tros_certain_pov_rey_tall_npfz.jpg

A Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy a Star Wars Celebration rendezvényen az előzetes várakozásoknak megfelelőan felfedte, hogy milyen három Star Wars-mozifilmet terveznek a mozikba küldeni a következő évek folyamán.


acolyte_karakterplakatok.png

Az Akolitus főbb karakterei saját plakátokat kaptak, amelyek online sajnos még nem elérhetők, de fotók már érkeztek róluk. Emellett befutott egy új TV Spot, benne korábban nem látott képkockákkal, így előkerül a vuki Jedi, Kelnacca fénykardja, Vernestra fénykorbácsa, valamint megszólal a főhős, Mae.

Major New Footage The Acolyte Promo Spot
byu/zcure inStarWarsLeaks

lego_darth_jar_jar.png

Újabb animációs Lego Star Wars-sorozat érkezését harangozták be: a széria címe Rebuild the Galaxy, az alaptörténete pedig az lesz, hogy egy régi Jedi-ereklye teljesen összekuszálja a messzi-messzi galaxis valóságát. Ennek következtében pedig a jófiúkból rosszak lesznek, és fordítva, így például láthatunk fejvadász Ewokokat, és megelevenedik egy régi Star Wars-mém, Darth Jar Jar is!

A szeptember 13-án debütáló, négyrészes animációs minisorozathoz egy plakát és rövid ízelítő is érkezett:
LGO Teaser Digital KA 1Sheet V3 Lg

Hagyatek Banner Uj 2000x1000 A


THEACOLYTE_Payoff_Digital_KeyArt.png

Május 4-re, a nemzetközi Star Wars-napra időzítve jött ki Az akolitus új előzetese és plakátja, emellett közzétettek néhány rövid videót, amelyek a kulisszák mögé kalauzolnak el minket:


acolyte_trailer_still_.jpg

Az új élőszereplős sorozathoz, Az akolitushoz kiadott, koreai nyelvű TV Spotban korábban nem látott képkockák is szerepelnek, és feltűnik még egy ismerős faj:


futaki_dij.jpg

Az idén tragikus hirtelenséggel elhunyt Futaki Attila képregényrajzoló emléke előtt tisztelegve egy új magyar képregényes díjat hoztak létre a Budapest Comic Con szervezői és a kilencedik.hu portál közreműködésében. A róla elnevezett Futaki-díjat elsőként idén tavasszal, a budapesti Comic Conon fogják átadni.

A jelölés első körében bárki nevezheti a 2023-ban itthon, magyarul megjelent képregények közül a kedvenc olvasmányait, két külön kategóriában:

I. Legjobb magyar képregény (a tavaly itthon nyomtatásban megjelent, hazai szerzők által írt, magyar nyelvű képregények jelölhetők, akár önálló kiadványként, egy antológia részeként, esetleg egy más jellegű kiadvány mellékleteként jelentek meg).

II. Legjobb magyarul megjelent külföldi képregény (a tavaly itthon nyomtatásban megjelent külföldi képregények magyar nyelvű kiadásai jelölhetők).

További részletek a Kilencedik.hu és a Comic Con oldalán.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 B


inquisitor_comic_cover_.jpg

Új képregény-minisorozat indul útjára 2024. július 3-án, ami a Star Wars: Inquisitors címet fogja viselni. Az új szériát Rodney Barnes írja (Lando - Double or Nothing, A mandalóri képregények) és Ramon Rosanas rajzolja (Az Ellenállás kora - Hősök). A hivatalos Star Wars-honlapon olvasható leírás szerint a Birodalom Jedi-vadászai egy új célpont nyomába erednek: egy Tensu Run nevű, vadi új karaktert kell kiiktatniuk, aki túlélte a 66-os parancsot, célja a remény terjesztése és a Jedi Rend feltámasztása. A renegát ténykedése Darth Vader figyelmét is felkelti, aki minden áron Tensu végzetét akarja. Ízelítőként pedig megcsodálhatunk 3 borító-variánst is az első számhoz, ami alább megtekinthető. 


acolyte_new_still_.png

Az Empire borítóján szereplő promóciós képek megjelenését követően közzétették online Az akolitus című új Star Wars-sorozatnak azokat a pillanatképeit, amelyek a magazinba is bekerültek (a fotókon szereplő karakterekről ebben a cikkünkben olvashattok):

Acolyte New Still 1


sw_outlaws.png

Újabb, a történetre fókuszáló előzetes érkezett a Star Wars: Outlaws-hoz. Egyúttal kapott egy hivatalos premierdátumot is: jelen állás szerint a játék augusztus 30-án jelenik majd meg.
Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo