jedikfenye_swmedia_fekvo_vegleges_v2.png
sw2021logo.jpg

Bár mozifilm idén nem érkezik, azért 2021-ben sem kell attól félni, hogy Star Wars-tartalmak nélkül maradnánk. A folytatásban összeszedtük, hogy mi érkezik az év során!


rep_comm_pic.jpg

Az Aspyr Media ugyanis bejelentette, hogy április 6-án PS4-re is kiadják a Star Wars: Republic Commando-t – számolt be a PCGuru. Mint írják, fontos leszögezni, hogy nem egy remake-ről vagy remasteredről, hanem a 2005-ös eredeti programról beszélünk, bár azért néhány változtatást így is eszközöltek a játékon a fejlesztők, egész pontosan az irányítást szabták át, hogy jobban passzoljon a DualShock 4 kontrollerhez.


qui_gon_obi_wan.png

A Köztársaság Fénykora projekt nem csak egy új korszakot mutat be a galaxisban, hanem a Jedik egyes titkait is feltárja. Bármennyire legyen is ideális ez a korszak, és noha a Jediknek nem a kihaltnak hitt Sithekkel kell megküzdeniük, hanem egyéb embert próbáló fenyegetésekkel kell szembenézniük. Ugyanakkor az Erő mellett így is szükségük van az előírásos fegyverükre, a fénykardjukra (legyen az bármilyen stílusú), vagy bizonyos esetekben fényostorra. Azt korábban már tudhatjuk, például A klónok háborúja animációs sorozatból, hogy az ifjú tanoncoknak komplett rituálét kell teljesíteniük, hogy megszerezzék a fénykardjuk szívéül szolgáló és nekik megfelelő kyber kristályt, ami nem csak energiát, hanem színt is ad a pengének. Vagyis bárki használhatja az adott lézerkardot, maga a kristály csak annak a személynek kivételes, aki rálelt arra, mert különleges kötődés keletkezik köztük az Erőn keresztül.


kylo_mustafar.png

A Skywalker-saga záróepizódja, a Skywalker kora egy az előzmény trilógiából ismert bolygóval nyit, ami Darth Vader számára jelentőségteljes állomás volt élete során. A Skywalker korában az unokája, Kylo Ren különös kinézetű alakokat mészárol le Vader kastélyának nyomaiban, hogy ráleljen a nagyapja által birtokolt Sith útkeresőre, ami a sírból feltámadt Palpatine rejtekhelyére vezeti.


bad_batch_crew.jpg

Tavaly nyáron röppent fel először a pletyka, hogy A klónok háborújához kapcsolódó spinoff-széria készül, amely a 99-es Egységre, azaz a Bad Batch-re fog fókuszálni, és az eredeti sorozat után játszódik majd. Mint kiderült, a híresztelés igaznak bizonyult, és egy szűk évvel később már el is indulhat az újabb anmációs Star Wars-sorozat: hivatalosan is bejelentették, hogy az idei Star Wars Napon, azaz május 4-én lesz a premierje.


r2_booster.png

R2-D2 az egyik olyan karakter a kevesek közül Star Wars-sagán belül, aki az összes számozott epizódban tiszteletét tette. Megjelenésében nem sokat változott a filmek során, nem úgy mint szószátyár tolmácsdroid társa, C-3PO, ugyanakkor funkciói, eszköztára és leleményessége sokszor kimentette hőseinket a bajból. Ezzel szemben a gurulókerekes kis droidnak az eredeti trilógiában bizony rendesen meggyűlhetett a baja a lépcsőkkel, szakadékokkal és egyéb akadályokkal, ám az előzmény trilógiában ezt könnyedén át tudta hidalni, mivel George Lucas felturbózta R2-t egy pár gyorsító rakétával, hogy kimenekítse Padmét a kohóból a forró anyag martaléka elől, illetve saját magát két szuper rohamdroidtól a coruscanti csatában.


ezra.jpg

Az érkező Ahsoka-sorozat kapcsán minden bizonnyal kapcsolatban a legtöbben azt várják, hogy feltűnjön benne Ezra és Thrawn. Egyúttal persze a találgatások és a pletykák is elindultak, hogy ki játszhatná őket.

A főadmirális esetében a híresztelések szerint nem nagyon keresgéltek az alkotók, és maradnak annál a Lars Mikkelsennél, aki a Lázadókban megszólaltatta a karaktert (hasonlóképpen, ahogy Bo-Katant is eredeti szinkronhangja, Katee Sackhoff kelthette életre a The Mandalorianben).

A legújabb pletyka szerint pedig lényegében már Ezra szerepe is elkelt, és a Jedit nem más játszhatja majd, mint Mena Massoud, aki a legújabb Aladdin-film főszereplőjeként vált ismertté. A pletyka a Kessel Run Transmissions adásában hangzott el, ahol hangsúlyozták, hogy a forrásaik szerint egyelőre Massoud nem írt alá, de ő az elsődleges kiszemelt. Ti mit szólnátok ehhez a választáshoz?

Meda Massoud


canto_bight_book_cover_tall_3.jpg

A négy rövid történetet tartalmazó kötet a Journey to Star Wars: The Last Jedi projekt keretében jelent meg, ami Canto Bight városával kapcsolódási pontot szolgáltat a filmhez. A novellákban több olyan szereplő is feltűnik, akik a film kaszinó jelenetében tették tiszteletüket. Ti mit gondoltok a kötetről?


queen_s_hope_padme__TALL.jpg

A Királynő árnyéka és a Királynő végveszélyben után könyvtrilógiává bővül a Padmé könyvsorozat: E.K. Johnston (Ahsoka, Bizonyos szemszögből) tollából érkezik egy újabb Padmé-regény, ami a Klónháború korában, annak is vége felé játszódik: a Queen's Hope, szabad fordításban A királynő reménye.


gina_carano_cara_dune.png

Múlt héten robbant a hír, hogy a harcművész/színésznő közösségi hálón közzétett posztjai miatt - amik 2020 augusztusában kezdődtek a Twitteren - a Lucasfilm nem alkalmazza tovább Gina Caranót, aki a The Mandalorian sorozatban Cara Dune megformálója volt.