darth_bane_elorendelheto_swmedia_banner.jpg
qira_solo_pic_.jpg

Egyelőre nem úgy néz ki, hogy a Lando-sorozaton kívül másik mozgóképes spinoff vagy folytatás érkezne a Solóhoz, ugyanakkor a Star Wars-irodalomban egyre-másra jelennek meg a filmhez kapcsolódó kiadványok. Ezek sorát fogja erősíteni a Qi'ra karakterére fókuszáló Crimson Climb című regény, E.K. Johnston tollából. Az Ahsoka-regényt és a Padme-trilógiát is jegyző írónő maga jelentette be az újabb Star Wars-könyv érkezését.

Amellett, hogy az írónőnek hála már ismerjük a borítót is, a könyvről egyelőre csak annyi derült ki, hogy angolul idén októberben fog érkezni, szinopszist vagy leírást nem tettek közzé. Ugyanakkor a címe alapján sejthető, hogy Qi'rának a Vörös Hajnal bűnszervezeten belüli felemelkedését fogja bemutatni, így minden bizonnyal valamilyen módon kapcsolódni fog a szintén Qi'ra karakterére fókuszáló, Vörös uralom című képregényhez is.

Crimson Climb Book Cover


obi_wan_kenobi_episode_6_qui_gon_jinn_liam_neeson.jpg

Liam Neeson 1999-ben csatlakozott a Star Wars univerzumához Qui-Gon Jinn életre keltésével. A most 70 éves ír színész a Baljós árnyak óta még néhányszor visszatért a szerepben, de csak szinkronhangként, így az elmúlt években hallhattuk A klónok háborúja és a Jedihistóriák animációs sorozatokban és a Skywalker korában is. Ténylegesen a Jedi-köpenyt az Obi-Wan Kenobi sorozatban vette fel újra, amikor egy perc erejéig feltűnt Erő-szellemként a címszereplő előtt.


mando_s3_trailer_still_.jpg
 Nincs

Az Oscar-díjas Ludwig Göransson helyett a legújabb hírek szerint a harmadik évadra már egyik kollégája, Joseph Shirley lesz A Mandalóri fő zeneszerzője. Shirley ugyanakkor nem újoncként érkezik a Star Wars-franchsie-hoz vagy magához a sorozathoz, ugyanis eddig is Göransson csapatában dolgozott, a munkáját segítve, és a Boba Fett könyvének is ő volt már a fő zeneszerzője. Ugyanakkor elvileg egyes zenei betéteken ezúttal is Göransson dolgozott.

Joseph Shirley


Bernd_Diemer.png

Többször cikkeztünk már mi is a Ubisoft által fejlesztett, nyitott világú Star Wars-játékról. A projekt kapcsán a legújabb hír, hogy beszállt Bernd Diemer is, aki a 2017-es Battlefron II. kreatív igazgatója is volt. Sajtóértesülés szerint Diemer egészen konkrétan a játékban szereplő interakciók kidolgozásába segít be. Ő maga is kiadott egy közlemény a hír kapcsán, amiben azt ígérte, hogy "új magasságokba" emelik a játékélményt.

A játékról egyelőre nincsenek konkrét infók, de állítólag a 2023-as év folyamán várható valamilyen nagyobb bejelentés/leleplezés, esetleg előzetes a projekt kapcsán.


visions_s2.jpg

A Star Wars: Látomások első évada csak és kizárólag japán anime-stúdiók által készült. Ugyan csak egy szezonra tervezték a kánonba nem tartozó antológia-sorozatot, a sikere nyomán jött a bejelentés a második évadról, amin már nem csak japánok, hanem más országok animációs stúdiói dolgoznak. A starwars.com most felfedte a rajzfilmgyártók kilétét, valamint azt is felfedték, hogy május 4-én, azaz a hivatalos Star Wars-napon jelenik meg a második évad. Íme a részek listája:


mando_s3_new_poster__.png

Nemrég már kapott egy posztert A Mandalóri március elején érkező harmadik évada, de nem kellett sokat várni az újabb plakátra, amelyen ugyan továbbra is csak a két főszereplő látható, de ez egyúttal a Sötétkard fontos szerepét is kihangsúlyozza:

Mando S3 New Poster


StarWars_JediSurvivor_teaser_e1670513299158.jpg

Még tavaly decemberben röppent fel a Steamen, hogy a Jedi: Survivor 2023. március 16-án fog megjelenni PC-re, Xbox Series X/S és PS5 konzolokra. Most kedden a hivatalos EA Star Wars Twitter-fiókon posztolták ki az új dátumot, ami 2023. április 28. A csúszás okát utolsó simítások elvégzésével magyarázták, vagyis kijavítják az észrevett bugokat. Emellett ez azt jelenti, hogy a játék megjelenése az idei londoni Star Wars Celebration lezajlása után fog megtörténni, így elképzelhető, hogy lesznek bejelentések a játékkal kapcsolatosan a rendezvényen, illetve a játék mellé kiadott Battle Scars könyv is a polcokon lesz már.


bad_batch_phee_.png

A klónok háborújának több történetszálában fontos szerepet kapott Hondo Ohnaka és legénysége. A sorozat spinoff/folytatásában, A Rossz Osztagban pedig most egy egész másfajta kalózt ismerhettünk meg Phee Genoa személyében. A karaktert a készítők úgy írták le, mint Han Solo és Jack Sparow kapitány "keveréke", de inspirálta egy valóban létező kalóz, Anne Bonny is (aki a Fekete vitorlák nézőinek ismerős lehet).

Az eredeti nyelven Wanda Sykes komikus (Feketék fehéren) által megszólaltatott figura a második évad ötödik részében állt össze a főhősökkel egy kincsvadászatra, és ezután ő is megkapta saját karakterposzterét:

Bad Batch Phee


darth_maul.jpg

Darth Maul karaktere 1999-ben mutatkozott be a nagyközönség előtt a Baljós árnyakban, majd Obi-Wannak köszönhetően derékba törté a karrierje, és sok-sok évre el is tűnt a süllyesztőben. A sok rajongó kedvencévé vált Sith utána néhány könyv és képregény szereplője volt, amik bukása előtti életéből meséltek el momentumokat, majd 2012-ben jött számára a nagy visszatérés A klónok háborúja animációs sorozat révén. Maul ezt követően a Lázadók animációs sorozatban és a Solo filmben is tiszteletét tette, előbbinél régi riválisa tett végérvényesen pontot a kegyvesztett Sith tanítvány és alvilági bűnvezér pályafutására.

 

Henry Gilroy, aki a A klónok háborúja és a Lázadók animációs sorozatoknál dolgozott íróként, egy frissebb interjúban egy igen érdekes dolgot árult el Maulról. Gilroy szerint tervben volt, hogy A klónok háborúja előtt még a 2005-ös A Sithek bosszúja filmben térjen vissza Sidious volt tanonca, mégpedig nem is akárhogy: Maul Grievous szerepét töltötte volna be, aki a kiborg harcos páncélja alá rejtőzött volna. Gilroy elmondta, hogy bár lett volna értelme a koncepciónak, mégis örül, hogy Grievous végül saját maga lehetett, noha érdekes volt, hogy a koncepciós munkatársak majdnem rábeszélték George Lucast a Maul/Grievous verzióra.


solo_picture.png

A Solo: Egy Star Wars-történet főszereplője, Alden Ehrenreich nemrég felfedte, hogy milyen kelléket vitt magával haza a forgatásról – és persze nem okozott vele csalódást, hiszen nem másról van szó, mint a hírhedt csempész ikonikus fegyveréről. A sugárvető ráadásul méltó helyet is kapott, hiszen egy vitrinben állította ki a polcra a színész, aki a filmes ereklyéről készült fotó mellé csak annyit írt, hogy "múltbeli munkaélmény".

Egyébként a napokban arról is nyilatkozott, hogy szívesen visszatérne még Han Solo szerepében, bár egyelőre nem utal semmi arra, hogy a Lucasfilm a Lando-sorozaton kívül bármilyen módon folytatni vagy kiegészíteni akarná a Solo történetét.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alden Ehrenreich (@aldenehrenreich) által megosztott bejegyzés


Hirdetés

Darth Bane Elorendelheto Swmedia Banner Allo

Hirdetés

Thrawn Allo Banner