Doktor_Aphra_fekvo.png
sw2021logo.jpg

Bár mozifilm idén nem érkezik, azért 2021-ben sem kell attól félni, hogy Star Wars-tartalmak nélkül maradnánk. A folytatásban összeszedtük, hogy mi érkezik az év során!


carrian_andor_pic.jpg

Tavaly decemberben, amikor Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke részletesen bemutatta a következő évek Star Wars-tartalmait, többek között felfedte, hogy az Andor című sorozatban szerepelni fog Fiona Shaw (Harry Potter-filmek, True Blood, Megszállottak viadala) is. A színésznőt most egy interjúban kérdezték a készülő Zsivány Egyes-előzményszériáról, ő pedig érdekes választ adott (a folytatásban lehetséges spoiler jön!).


luke_mandalorian2.jpg

A The Mandalorian második évadzárójában megjelenő fiatal Luke Skywalker arcát CGI technológiával valósították meg, amelynek minősége nem mindenkinek nyerte el a tetszését a rajongók között, még ha a Jedi-mester jelenetét rengetegen éljenezték. A Mark Hamill közreműködésével elkészült végeredményt egy Shamook nevű YouTube-felhasználó a deepfake eszközei útján feljavította, amivel jobban visszaadta a színész évtizedekkel korábbi arcát. A videó idáig majdnem elérte a 3 millió megtekintést, a like-dislike aránya alapján pedig elnyerte a nézők tetszését a munka.

 

A Redditen nemrég egy Gandamack nevű felhasználó beszámolt a hírről, hogy a Shamook nevezetű deepfake művészt felvette a Lucasfilm Senior Facial Capture Artist munkakörbe. Ez körül-belül annyit takar, hogy egy CG karakterre kell megfelelően digitálisan rászabni egy színész arcát. Shamook elárulta, hogy pár hónapja csatlakozott az ILM/Lucasfilm csapatához, amely munkakör annyira lefoglalja, hogy nem jutott ideje új tartalmat gyártani a YouTube-csatornájára - a legutóbbi videója 3 hetes, az azelőtti pedig 4 hónapos -, de már jól beilleszkedett, és lassan lesz ideje új projektekre.

 

Az nem ismert, hogy a cégtől keresték-e meg a művészt, vagy ő ajánlotta-e be magát, mindenesetre örömteli hír, hogy a rajongói körből is erősíti csapatát a vállalat. Vajon milyen megvalósításokat láthatunk tőle a jövőben? Mindenesetre a munkái alapján sem a rajongóknak, sem a vállalatnak nem lesz panasz rá.


highrepublic_cover.png

A napokban, a 2021-es, online San Diego Comic-Con High Republic paneljén jelentették be, hogy milyen új megjelenések várhatóak a Skywalker-sagát évszázadokkal megelőző érából 2022 januárjától kezdődően:

- A harmadik felnőtt regényt a Fenyegető sötétség szerzője, Claudia Gray (Elveszett csillagok, Vérvonal, Mester és tanítványa) lesz, a címe pedig The Fallen Star (azaz Hullócsillag)

- A harmadik ifjúsági regényt a The High Republic Adventures képregényszéria és a Race to Crashpoint Tower szerzője, Daniel José Older (A végső dobás) írja, a címe pedig Midnight Horizon (azaz "Éjféli horizont") lesz.

- Harmadik gyerekkönyvet az A Test of Courage, az Out of the Shadows és a The Edge of Balance szertője, Justina Ireland írja, a címe pedig Mission to Disaster lesz (ami nagyjából azt jelenti, "Katasztrófára ítélt küldetés")

- Ezen kívül érkezik egy két, harmincoldalas kötetből álló képregény A Jedik fénye szerzőjétől, Charles Soule-tól (Kylo Ren felemelkedése, Darth Vader, a Sith sötét nagyura) The Eye of the Storm címmel, bemutatva a Nihilek Szemének, Marchion Ro-nak a háttérsztoriját.

High Rep K Tetek 3


Forrás: JediNews


luke_skywalker_the_mandalorian_1608296746.png

A The Mandalorian második évada azzal ért véget, hogy Luke Skywalker elvitte Din Djarintól Grogut, hogy az Erő útján tanítsa, ezzel pedig Mando teljesítette küldetését, ugyanis visszajuttatta a kis zöld lényt a népéhez, ahová tartozik. Most még csak találgathatunk, hogyan fog zajlani Grogu kiképzése, de a 2021-es Comic-Con@Home rendezvényre készült alkotások egyike adhat egy tippet.

 

A Trends International által közzétett képek egyike Russell Walks munkája, ami Grogu és a folytatás trilógiában lévő Jedi-öltözetét viselő Luke tréningjét ábrázolja, ami azt sugallja, hogy Grogu fejlődése során sárga kristályú fénykardot fog készíteni mesterével, olyan színűt, mint Rey a Skywalker kora végén. A második, Joe Corroney általi poszteren pedig Din Djarint láthatjuk a Sötétkarddal és Groguval, valamint a Dark Trooperek, Bo-Katan és Gideon moff se maradhatnak le róla. Talán ez a két plakát azt sejtetheti, hogy a The Mandalorian harmadik évada két szálon fog futni, az egyik Grogura, míg a másik a Sötétkardot viselő Mandóra, és a kettő esetleg összeérnek egy bizonyos ponton.

Grogu Luke Poster

Mando Poster


kenobi_ewan_mcgregor.jpg

Két újabb visszatérő karakter neve merült fel az Obi-Wan Kenobi sorozat kapcsán – a lehetséges spoilerek miatt részletek a folytatásban!


hyperspace_ring.jpg

A filmek előtt 200 évvel játszódó Köztársaság Fénykora projektekben nagy hangsúlyt fektetnek a hiperűrre, amiben az alkotók igyekeznek feltárni, mennyire más volt még az általunk ismert űrutazás. A galaxisban a hiperűrt alkalmazzák a nagy távolságok megtételére, és a köré szőtt technológiák korról korra fejlődtek. A Köztársaság Fénykorából kiderül, hogy még nem értették annyira a tudósok és ezáltal a galaxis a hiperűrutazást, a Peremvidékig nyúló főbb hiperútvonalak épphogy akkorra váltak biztonságossá és járhatóvá, és a Nihileknek nevezett űrvikingek fenyegetése pedig fontossá teszi a fejlődést.

 

Az eredeti trilógiában az egyszemélyes vadászgépek egy bizonyos száma már rendelkezett beépített hiperhajtóművel, az Első Rend korában pedig már a TIE-vadászok alapból így kerültek le a futószalagról (Az utolsó Jedik mellesleg bemutatta a hiperűr veszélyeit a Holdo-manőverrel), ezzel szemben az előzmény trilógiában láthatjuk, hogy a Jedik mobil hiperűrgyűrűk segítségével tudtak csak a hipertérbe ugrani. Daniel José Older (A végső dobás) regénye, a Race to Crashpoint Tower pedig felfedi a hiperűrgyűrű eredetét. A Jedikkel összecsapó Nihilek fejlett hiperűr technológiával rendelkeztek, amivel pontos ugrásokat tudtak végrehajtani a gyűrűkkel, ellenben a Köztársaság őrzőivel. A Jedik a regényben vizsgálat alá veszik a Nihilek találmányát, amit a későbbiekben adoptálnak, és 200 év múlva már ők is alkalmaznak.


nike_sw_vader.png

Noha a Nike nem rendelkezik Star Wars-licence-szel, ez nem akadályozta meg a céget, hogy előrukkoljon egy kollekcióval, amelyet kedvenc filmjeink ihlettek. Az alábbi várhatóan novemberben piacra kerülő edzőcipők a színeikkel Darth Vadert, Boba Fettet és Bosskot idézik:

Nike Sw Vader


macewindu_.jpg

A Sithek bosszúja egyik kulcsjelenete, amikor miután Sidious felfedte Sith természetét Anakin előtt, Mace Windu pár Jedi Tanács-tagot összeverbuválva megkísérlik letartóztatni a főkancellárt, az utoljára talpon maradó Windut pedig Anakin segítségével Palpatine sokkolja Erő-villámokkal és az Erővel kitaszítja az irodaépületből, hogy aztán több emeletet zuhanjon. Amellett, hogy Samuel L. Jackson többször is hivatkozott arra, hogy szívesen visszavenné a jövőben a Jedi-köpenyt, több rajongói elmélet is létezik, hogy Winu túlélhette a vereséget, már az alapján is, ahogy Maul, Boba és Palpatine is kaptak egy új esélyt az élettől, míg mások azon a véleményen vannak, hogy nem kell minden holtat feltámasztani a Star Wars univerzumában.


open_worlds.png

A hivatalos Star Wars-játékok mellett ezúttal íme egy rajongói kezdeményezés: egy modder csapat dolgozik azon, hogy a messzi-messzi galaxist kovácsolja meg a Fallout: New Vegas alapján.

 

A Star Wars Open Worlds névre hallgató projekt a Bethesda 2010-es szerepjátékát használja fel a történetközpontú, nyílt világú Star Wars-játékhoz, amiben tucatnyi bolygót lehet majd felfedezni, köztük ismerősöket is. A gárda célja, hogy a karakterek saját hangokat kapjanak, akiket aztán személyre lehessen szabni, RPG-stílusú skill rendszert is terveznek hozzá egy új craftolási rendszerrel egyetemben, valamint többféle kaszt mutatkozik be, illetve társ karaktereket kaphatunk magunk mellé. Ezen felül a fejvadászatban és a mellékküldetésekben is arathatunk.

 

Egy rövid kedvcsináló is felkerült a YouTube-ra a készítők hála. Reméljük, a játék elkészülését nem fogja gátolni semmi, mint például a több éve leállított KOTOR Apeiron rajongói projekt esetében.