banner1.png
mandalorian_gallery_series_tall_A.jpg

Csütörtökön érkezett a remek hír, hogy a Disney+ streaming szolgáltatón futó The Mandalorian öt Emmy-díjat zsebelt be a 15 jelölés közül. Frissiben jelentettek be egy ismét remek hírt, hogy két újabb elismeréssel gazdagodik a széria, ugyanis Ludwig Göransson műve által a kiemelkedő zene, illetve a kiemelkedő kaszkadőrmunka kategóriákban szerzett két Emmy-díjat időközben, ezzel 7-re növelve a trófeák számát.


c3po_r2_tales2.jpg.png

Az ILMxLAB a Trials on Tatooine és a Vader Immortal után egy újabb projekttel, a való világban élményparkként működő Batuu bolygóra fókuszáló, még az idén megjelenő Tales from the Galaxy’s Edge VR-játékkal készül, amiről már adtunk számot korábbi híreinkben. Érkezett egy kedvcsináló előzetes a játékhoz, pár meglepetésinfóval vegyítve.


mandalorian-promo-art.png

Július hóban tudtuk meg, hogy 15 Emmy-díjra jelölték a The Mandalorian sorozatot különböző kategóriákban. Szeptember 17-én meg is tartották a díjátadót, ahol kiderült, a jelölések harmadát sikerült bezsebelnie az első évadnak. A Star Wars hivatalos Twitterén is megemlékeztek a sikerről. Gratulálunk!

 

Íme az öt nyertes kategória:

 

 • Kiemelkedő speciális vizuális effektek a 2. rész alapján

 • Kiemelkedő díszlet, látvány történetmesélő műsornál az 1. rész alapján

 • Kiemelkedő hangszerkesztés félórás drámasorozatnál az 1. rész alapján

 • Kiemelkedő hangkeverés félórás drámasorozatnál a 2. rész alapján

 • Kiemelkedő operatőr munka egykamerás sorozatnál a 7. rész alapján


MandalorianEmmy1

MandalorianEmmy2

MandalorianEmmy3

MandalorianEmmy4

MandalorianEmmy5


patrol_fanfilm.png

Egy újabb Star Wars rajongói filmről adunk számot, ezúttal egy hazairól The Patrol néven a left hander Youtube-csatornáról, amiben egy történet keretében viccesen tálalják a birodalmi rohamosztagosokat övező több évtizedes toposzokat angol nyelven, választható magyar felirattal. Érdemes megnézni, és természetesen drukkolunk, hogy legyen folytatása a projektnek. 08mando_season_2.jpg

Visszaszámlálásban már javában túl vagyunk az 50 napon, mire folytatódik a The Mandalorian, de végre elérkezett a második évad előzetese bemutatásának ideje. Már az Entertainment Weekly-nél láthattuk, hogy visszatérnek majd a taszkenek, a banthák, a Tatuin, a siklórobogók, és ez a trailerben is megmutatkozik az X-szárnyúakkal karöltve, valamint Cara Dune és Greef Karga karakterei is feltűnnek. A trailerben a mandalori fegyverkovács szavai derengenek vissza, miszerint Din Djarinnak meg kell találnia a Gyermek népét, az Erő-használókat, akik körében a mandaloriak ősi ellenségei, a Jedik is beletartoznak. Ezen kívül az előzetesben feltűnik Sasha Banks is egy titokzatos karakter képében. Nem mondhatni, hogy mindent ellőttek volna a trailerben, de ezen kívül egy plakátot is kaptunk a második évadhoz.

The Mandalorian Season 2 Poster


9_star_wars_squadrons_swarm_of_ties_tie_formation_c_37digua2a.jpg

Az október 2-án megjelenő Star Wars: Squadrons című játékhoz bár már több előzetes kép- és videóanyag is érkezett a korábbiakban, most megkapta első előzetes rövidfilmjét, ami a "Hunted" címre hallgat. A "Hunted" rövidfilmen való munkák 2020 márciusában kezdődtek meg, és egy Varko Grey nevű birodalmi pilóta szemszögéből az endori csata után, de még a játék eseményei előtt játszódik, a birodalmiakra nézve egy újabb sikertelen küldetés végjátékakor. Mikor már megbizonyosodott, hogy vereséget szenvedtek, a csillagrombolókat a hiperűrbe küldik, de Grey bajba került osztagtársa megsegítése árán és hiperhajtómű híján nem tud velük tartani. Hamarosan egy vadászharcba kerül egy ellenséges X-szárnyúval a vadi új Var-Shaa bolygón. Valkor Gray-jel egyébként a játék single palyer módjában a játékos együtt fog repülni a Titán osztag tagjaként.


kenobi_mcgregor.png

Idén nyáron kezdődött volna, ám a pandémiás és forgatókönyvírói okok miatt sajnos nem tudták tartani a készítők az előírtakat. Most kitudódott, hogy a jelenlegi ismeretek szerint jövő tavasszal vágnak bele a Kenobi-sorozat forgatásába, ezt nyilatkozta Ewan McGregor az Entertainment Tonight-nak, aki nagy izgalmakkal várja a produkciót. A skót színész emellett hozzátette, nincs szó eddig második évadról és egyévados munkának állapítja meg a reményeink szerint 2022-ben debütáló Kenobi-sorozatot, ugyanakkor hozzátette, ki tudja, lesz-e folytatása.


marvel_the_high_republic_preview_3792102b1a_TALL_1.jpg

Bár 2021-re csúszott a projekt indulása, addig is a készítők csepegtettek pár részletet a munkákból, megtudtuk, hogy Yoda mester is szerepelni fog a történetben, és most a Cavan Scott által jegyzett Marvel-képregényből is megmutatták az első néhány oldalt és a borítót, aminek rajzolója Ario Anindito, és színezője Mark Morales, a borító pedig Phil Noto munkája. A színezetlen lapokon három karakter szerepel, Keeve Trennis Jedi-tanítvány, akit Scott a Project Luminous első összejövetelére már kitalált, a félkarú trandoshi mestere, Sskeer, valamint egy Kanrii nevezetű ximpi, akinek faját már megcsodálhattuk Charles Soule Lando képregényében, majd a Doktor Aphrában. A jelenet a Shuraden nevű bolygón játszódik, a Köztársaság határterületén, ahol a haramosan lovagi címet kapó padawant épp próbára teszi Sskeer.


the_mandalorian_2_evad_screenshot_20200908161134_1_original_1150x645_cover.jpg

Ötven nap múlva folytatódik a The Mandalorian a második évaddal, és az Entertainment Weekly meg is osztott néhány képet az új szezonból egy hosszabb cikkel egyetemben, ebből szemezgettük ki a fontosabb infókat. A cikkben megszólal a Cara Dune-t játszó Gina Carano, hogy a forgatást különösen nagy titoktartás és óvatosság övezte, a díszletekhez fekete csuklyában kísérték el őket a lesifotósok miatt. Illetve arra a felvetésre, hogy feltűnik-e benne a hivatalosan még mindig meg nem erősített Ahsoka Tano, Boba Fett, Bo-Katan Kryze, valamint két új karakter Michael Biehn és Timothy Olyphant által, azt felelte a színésznő, hogy "néhányan igen, néhányan nem".

 

Jon Favreau, a műsor showrunnere elmondta, hogy az új évad egy nagyobb történettel fog bírni, amiben a részek kevésbé lesznek izoláltak, ugyanakkor az epizódoknak meglesz a saját zamata. Továbbá minden kibővül, növekednek a tétek, valamint a Gyermek és Mandalori közti sztori fejlődése élvezetes lesz. Míg az első évad a mandalori köré épült, a folytatásban más karakterek is bemutatkoznak és különböző sztoriszálakra is külön figyelem hárul. Favreau szerint a második körre kevesebb induló költséget kellett rááldozni, így a látványra is több forrásuk jutott. Az epizódok különböző hosszúságúak lesznek, a nyolcból az elsőt maga Favreau fogja jegyezni rendezés tekintetében.

 

Mandót és a Gyermeket Giancarlo Esposito karaktere, Gideon moff fogja üldözni, és a hagyományos Star Wars-os gonosztevőkhöz méltóan a csábítás erejével fog támadni. Az első évad alapján Emmy-díjra jelölt Esposito sejtelmesen elmondta, a fejvadász bébicsősz sarkában lesz, akivel lehet pár összecsapása, és akit mentálisan is le akar fegyverezni, talán pár csatát is megvívat a mandalorival a saját céljaihoz, és talán gonosznak lehet nevezni a karaktert, de olyan út érdekében fektet be energiát és hatalmat, ami mindenki számára a legjobbat jelentheti, de kicsit a diplomatikus és manipulatív oldalát is megismerhetjük. Emellett egy nagyobb járműve is lesz, valamint négyszemközti jelenetei is akadnak majd a Gyermekkel, aki az első évad tükrében a forgatásokon is nagy sztárra nőtte ki magát.

 

A fejvadász céh ügynöke, Greef Karga is visszatér, az őt játszó 72 éves színész és a rendezői székbe is beszálló Carl Weathers elmondta, hogy egy olyan küldetésen vesz részt, aminek teljesítésével törvényesebbnek mondhatja, legitimálhatja magát, ugyanakkor motoszkálhat valami önző dolog is a fejében.

 

A Star Wars atyja, George Lucas is ellátogatott a második évad egyik forgatására, amit Dave Filoni dirigált. Favreau elmondása szerint Lucas hű maradt a "gyorsabban és intenzívebben" instrukciókhoz, és ezekkel a módszerekkel, presze egyéb tanácsok mellett segítette Filoni munkáját.


manso_se2.jpg

Az Entertainment Weekly közölt néhány pillanatképet a The Mandalorian október 20-án startoló második évadából:

TM BY 435490320239232


 • Gyeze

  Gyűjtemények

  http:// keptarhely.eu/ view.php? file=20200913v00tx1d z8.jpeghttp:// [tovább...]
  Írta: Gyeze 1 hete
 • Steery

  Gyűjtemények

  Láttam az újságosnál, hogy elindult egy Star Wars sisakok sorozat, am[tovább...]
  Írta: Steery 2 hete

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 7
 • Tagok: 0
 • Összes tag:499
 • Legújabb:Tgellai
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57