csillagfeny_elorendelheto.jpg
obi_fortnite.jpg

Vasárnap, május 22-én újabb Star Wars-karakter fog megjelenni a Fortnite-ban, és hát ki is lehetne más, mint Obi-Wan Kenobi, akinek napokon belül debütál a saját sorozata.

Ahogy a fenti képen is látható Obi-Wannal együtt jár majd néhány tárgy is, így a Tatooine-on használt hátizsákja és kése, a filmekből ismert ikonikus Eta-2 Actis-osztályú elfogóvadásza és egy egyedi emote is. (A hajóval kapcsolatban a StarWarsNewsNet megjegyzi, hogy a sorozat eddigi promóciós anyagaiban nem szerepelt, de ez azt sugallja, hogy viszontlátjuk majd azt is.)

Aki pedig csomagban szerzi be ezeket az item-eket, akkor jár hozzájuk egy exkluzív betöltési képernyőkép is:

Obi Fortnite2


rian_johnson.jpg

Még 2017-ben, az általa írt és rendezett Az utolsó Jedik bemutatása előtt jelentették be hivatalosan, hogy Rian Johnson egy új Star Wars-trilógiát fog készíteni. A projektről az eltelt évek során semmi sem derült ki, mindössze annyi történt, hogy időről időre elmondták, hogy nem ejtették.

Utoljára kicsivel több mint egy éve, tavaly februárban írtunk róla, akkor éppen maga a filmes erősítette meg: továbbra is tervben van a trilógia. Hogy mikor valósulhatnak meg a filmek, az viszont nem derült ki. Most pedig magát a Lucasfilm elnökét, Kathleen Kennedy-t kérdezték erről, aki a Vanity Fair szerint úgy nyilatkozott, hogy a projekt egyelőre zárójelbe lett téve. Ezt Rian Johnson elfoglaltságával magyarázza, hiszen jön a Tőrbe ejtve folytatása, ráadásul a filmes a Netflix-szel is több filmre szerződött.

Úgy néz ki tehát, hogy ha lesz is valaha valami Johnson újabb Star Wars-projektjéből, az még soká lesz.

Hogy akkor mégis milyen Star Wars-filmekre számíthatunk a következő években, arról a napokban még beszámolunk!


acolyte.jpg

Jó pár hónapnyi hírcsend után végre hivatalos infómorzsákat osztottak meg iránytű gyanánt, hogy mire számíthatunk a The Acolyte című sorozatban, ami a korábbi kijelentések szerint a Köztársaság Fénykora végén fog játszódni. Leslye Headland showrunner, a Végtelen matrjoska társalkotója a Vanity Fairnek elárulta, hogy a forgatókönyvvel már nagyjából készen vannak, amin már közel két éve dolgozik otthonából, és jelenleg a casting szakaszában halad a projekt. A cikk emellett felemlegette a korábbi pletykát, miszerint Amandla Stenberg fogja alakítani a főszereplőt.


Jon_Watts.jpg

Nemrég az LRM Online és az Entertainment Weekly forrásai jelentették, hogy a The Acolyte mellett egy másik, a Köztársaság Fénykorában játszódó sorozat érkezik, ami a Grammar Radio munkacímet viseli. Ezt később a Tom Holland-féle Pókember-mozik rendezőjével, Jon Watts-szal is szóba hozták, miszerint ő fog bábáskodni a projekt felett, és ezt azzal harangozták be, hogy amolyan űrbéli Stranger Things-stílusú hangulatra lehet számítani.


mon_mothma_rogue_one_tall.jpg

A Vanity Fair legújabb egy hosszú riportot közöltek az élőszereplős Star Wars-sorozatokról (a cikk a képekkel itt található, a fotózásról készült videót pedig ezen a linken lehet megnézni). A fényképek pedig nem csak azzal örvendeztetik meg a rajongókat, hogy jól néznek ki, hanem hogy szerepel rajtuk az Andor-sorozatban Mon Mothmaként Genevieve O’Reilly is. Őt pedig most először láthatunk a Zsivány Egyes-előzményhez kapcsolódó promóciós képen.

Monmothma1
Emellett pedig néhány infómorzsát is elhintettek a szériáról.


sith_book_cover.jpg

A tengerentúlon június 28-án megjelenő Shadow of the Sith című regénye egy Luke-Lando kalandot mesél el a Skywalker korában elmondottak alapján. Körül-belül 20 évvel járunk A Jedi visszatér után, amikor szóbeszédek kezdenek keringeni a Sithek visszatéréséről az Exegol bolygón. Lando, kinek lányát elrabolták, Luke Skywalkerrel társul, hogy a fenyegető ügy végére járjanak, és az út közben szembe találják magukat a Sith orvgyilkossal, Bestooni Ochival. Adam Christopher a Bizonyos szemszögből első és második részéhez járult hozzá egy-egy novella formájában, legújabb projektjével már egy magasabb szinten próbálja ki magát a szerző, és a gizmodo jóvoltából egy parányi részletet is elolvashatunk a műből, ami azt sugallja, nem Ochi lesz az egyetlen ellenlábasa Luke-nak és Landónak.


obi_reva.jpg

A hónap végén debütáló Obi-Wan Kenobi szériához jött egy új plakátsorozat, amely a főbb fénykardforgató karakterek fegyvereit mutatja be.

A címszereplő fénykardját:

Obilightsaber1


secura.jpg

A Cad Bane-fanfilm után most egy újabb igényes rajongói kisfilmet hoztunk nektek, ezúttal egy Jediről: a klónháborúk vége felé játszódó Secura című rövidfilm Aayla Secura karakterére fókuszál, és egy kicsit eljátszik a "mi lett volna ha" kérdésével. A Twi'lek karaktert eljátszó cosplayer Rei Kennex YouTube-csatornájára került fel a film, amelynek leírásában megjegyezte, hogy a kánon-történet megváltoztatása lehetőséget ad nekik további Aayla-filmek készítésére - ami azt sugallja, hogy lesz még folytatása a projektnek.


micahel_waldron.png

Nagy előrelépést tett a Marvel-főnök Kevin Feige Star Wars-mozija a megvalósulás felé: a többek között a Loki című sorozaton és a Doctor Strange az őrület multiverzumában c. filmen dolgozó Michael Waldron, aki korábban "családi sztori" jelzővel illette a projektet, már a forgatókönyvön dolgozik. Waldron a Variteyvel leülve ezúttal már valamivel több dolgot a tudtunkra adott azzal kapcsolatban, hogy milyen elképzeléseik vannak a filmmel kapcsolatban. A Rick és Morty-ért Emmy-díjjal jutalmazott producer és forgatókönyvíró elmondta, hogy sokkal nagyobb a szabadság ezen a Star Wars-filmen dolgozni, mint például a Doctor Strange-filmen, mert nem kapcsolódik semmilyen alkotáshoz sem azon belül. Míg tehát a Doctor Strange 2. a már meglévő projektekre való hivatkozások sorát nyújtotta, ebből a szempontból teljesen független mozival rukkolnak majd elő a Star Wars univerzumában.

 

Feige már korábban is hangoztatta, hogy új szereplőket és helyszíneket szeretne bemutatni a készülődő alkotásban, valamint egy apró segítségként azt is közölte, hogy Han Solo nem lesz majd benne a filmben. Waldon iménti nyilatkozatával nem sokkal lettünk okosabbak, hogy a galaxis mely szegletén, vagy idején játszódhat a történet, viszont a Skywalker Sagától való elszakadást szinte biztosra lehet venni.


empire_strikes_back_han_and_leia.jpg

A New York Times bestseller elismerésnek örvendő Beth Revis új regénye, a The Princess and the Scoundrel (magyarul szabad fordításban A hercegnő és a gazfickó) augusztus 6-án jelenik meg a tengerentúlon angol nyelven. Most a StarWars.com fedte fel a könyv borítóját, ami Oliver Cuthbertson munkája, és picit a 90-es évekbeli Legendák-regények stílusát juttathatja eszünkbe.


Hirdetés

Darthvader Megjelenes Allo

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo