darth_bane_trilogia_fekvo.jpg
sw_konyek_foto.jpg

A Szukits Kiadó Star Wars-könyvekkel és -képregényekkel foglalkozó közösségi felületén, a Jedi Könyvtár Facebook-oldalon jelentették be, hogy 2024 nyarán befejezik a magyar nyelvű Star Wars-kiadványok forgalmazását.


tros_certain_pov_rey_tall_npfz.jpg

A Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy a Star Wars Celebration rendezvényen az előzetes várakozásoknak megfelelőan felfedte, hogy milyen három Star Wars-mozifilmet terveznek a mozikba küldeni a következő évek folyamán.


harrison_ford_new_hope_.jpg

Elárverezték az az első Star Wars-film forgatókönyvének azt a példányát, amelyet Harrison Ford hagyott Londonban a forgatás idején – számolt be a 24.hu.

Ahogy korábbi cikkünkben is megírtuk, a régi szkript érdekessége, hogy a film eredeti címe, The Adventures of Luke Starkiller (azaz "Luke Starkiller kalandjai") szerepel rajta. Ez a forgatókönyvnek a negyedik vázlata volt, és tartalmaz olyan jeleneteket is, amelyek a végső verzióba nem kerültek bele.

A mostanra filmtörténeti relikviának számító papírköteg a színész által hátrahagyott jegyzetekkel együtt egészen a közelmúltig abban a házban lapult, amit a stúdió bérelt neki Londonban.

A forgatókönyvet egy magángyűjtő vette meg a szombaton tartott árverésen, 10.795 fontért, ami jelenlegi árfolyamon közel ötmillió forintnak felel meg.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 B


avar_kriss_high_republic_jedi.png

Az angolul tavaly megjelent The Eye of Darkness című regényt folytató regénnyel bővül tovább a Köztársaság Fénykora harmadik fázisa. Ez az új könyv A megtévesztés útja írónője, Tessa Gratton által jegyzett Temptation of the Force (azaz "Az Erő kísértése"). A kötethez érkezett egy rövid leírás és borító is.

A szinopszis a következő:

"Var Kriss és Elzar Mann Jedi Mesterek egy évre elszakadtak egymástól a Nihil által felállított blokád miatt. Miután Avar elmenekül a Nihil uralta zónából, a két Jedi újra találkozik. De hiába míg a fizikai távolság elmúlt köztük, a gyász, amit amiatt éreznek, hogy nem tudták megmenteni a galaxis, megmaradt. Hogy felrázzák a Jedi Rendet és a Köztársaságot, Avar és Elzar az élet és a Fény szolgálatába vetett hitükba kapaszkodnak. Együtt vezetnek egy merész küldetést a Nihilek által uralt területre, hogy felszabadítsák a Naboo bolygót, és megmutassák az ottaniaknak, hogy a Jedik nem hagyták magukra őket. Most, hogy ismét közel vannak egymáshoz, a két Jedi nem tagadhatja le, hogy szoros kapocs van köztük, amely mindig egymáshoz húzta és erősebbé tette őket. Miután végre megbékélnek azzal, mit is akarnak valójában, és új célt tűznek maguk elé, Avar és Elzar kitervelik, hogyan fordíthatják meg végleg a Nihillel való konfliktus menetét. Bell Zettigar, Burryaga és Vernestra Rwoh Jedi lovagokkal kiegészítve elkezdik a Marchion Ro utáni vadászatpt. De hogy elkaphassák a Nihil veszélyes vezetőjét, a Jedinek mindazzal a szörnyűséggel szembe kell szállniuk, amit eddig képtelenek voltak megállítani."

Temptation Of The Force Book

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A


andor_new_.jpg

Pénteken véget ért a Zsivány Egyes előzménysorozatának, az Andornak a forgatása. Ezt maga a címszereplőt játszó színész, Diego Luna jelentette be az Instagram-oldalán, köszönetet mondva az egész stábnak a munkájukért.

A sorozat második (egyben utolsó) évadának forgatása tavaly júliusban állt le, kényszerűségből, a hollywoodi sztrájk miatt. A hírek szerint akkor nagyjából másfél hónap lett volna még hátra a munkálatokból. Azt pontosan nem lehet tudni, mikortól forogtak újra a kamerák, de november végén már kiszivárgott pár forgatási fotó.

Eredetileg 2024 augusztusában érkeztek volna az Andor új részei, de a leállás miatt értelemszerűen ez tarthatatlanná vált, és 2025-re csúszik a bemutató.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A


mandalorian_s3_still_mando_grogu.png

Az idei év azzal a nagy bejelentéssel indult a Star Wars-háza táján, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően egy mozifilmmel folytatják A Mandalóri történetét. Bár a bemutató időpontját akkor nem közölték, de a megfogalmazásból úgy tűnt, hogy ez lesz a jelenleg tervezett Star Wars-filmek közül az első, ami a mozikba kerül, a korábban beharangozott 2026-os tavaszi időpontban.

Most azonban a Lucasfilmet tulajdonló Disney vezetője, Bob Iger megerősítette: 2026-ban érkezik a mozikba A Mandalóri & Grogu címen emlegetett projekt. Korábban a 2026. május 22-i időpontot jelölték ki a következő Star Wars-bemutatónak, így valószínűleg akkorra várhatjuk a premiert. A hírek szerint a film forgatásai idén nyáron kezdődhet majd el.

Úgy tudni, hogy ez a film egészen pontosan azokat a forgatókönyveket dolgozza fel, amelyeket Jon Favreau eredetileg A Mandalóri 4. évadához írt (egészen pontosan a dupla részesre tervezett évadzáró szkriptjeit). Az pedig jelen állás szerint nem valószínű, hogy végül is a többi forgatókönyv alapján egy rövidke évadot mégis csinálnának.

Állítólag egyébként az átfogó terv az, hogy A Mandalóri-mozifilmet és a Dave Filoni-féle Új Köztársaság-filmet összekapcsolják, aztán egy harmadik résszel kiegészítve trilógiává bővítik (legalábbis akkor, ha a bevételek alapján úgy látják, megéri). 

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 B


ahsoka_comic_cover_.png

A hivatalos Star Wars-honlapon bejelentették, hogy A Mandalórihoz és az Obi-Wan Kenobihoz hasonlóan a legutóbbi élőszereplős Star Wars-sorozat, az Ahsoka is kap képregényes feldolgozást. Ez egyúttal az első olyan képregény lesz, amelyet a népszerű karakternek szentelnek, míg ugyanis Ahsoka-könyv már jelent meg, saját képregénye még nem volt Anakin egykori tanítványának. A 8 részes minisorozat írója Rodney Barnes, aki A Mandalóri képregény-verzióját is jegyzi, illetve korábban írt a fiatal Landóról is képregényt. Angolul várhatóan júliusban érkezik az első szám.

Ahsoka Comic Cover
Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A


bb_crosshair.png

Hamarosan indul A Rossz Osztag harmadik, és egyben utolsó évada, és a közeledő bemutató előtt most közzétettek egy rövid részletek belőle. A klipet alább nézhetitek meg:Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A


survivor_andor_badbatch_saturn.png

A Jedi: Survivor Grammyt nyer a hétvégén, a Saturn Awardson pedig két Star Wars-sorozatot díjaztak – derül ki a StarWarsNewsNet beszámolójából.


Mndalorian_Greef_Karga__.png

76 éves korában elhunyt Carl Weathers amerikai színész – számolt be a Filmsor.hu.

Az 1948. január 14-én, New Orleansban született Weathers 50 éves filmes karrierje során több mint 75 filmben és tévéműsorban szerepelt. Leginkább a Rocky-filmek Apollo Creedjeként volt ismert, de emellett feltűnt többek között Schwarzenegger oldalán az eredeti Ragadozóban, a Happy, a flúgos golfosban Adam Sandlerrel. A Star Wars-rajongók számára pedig A Mandalóriban játszott karakterének, Greef Kargának az alakjával forrt össze a színész neve.

"Mély szomorúsággal tudatjuk Carl Weathers halálát. Békésen hunyt el álmában 2024. február 1-jén, csütörtökön… Carl kivételes ember volt, aki rendkívüli életet élt. A filmhez, a televíziózáshoz, a művészetekhez és a sporthoz való hozzájárulásával kitörölhetetlen nyomot hagyott, világszerte és generációkon átívelő elismerést váltott ki. Szeretett testvér, apa, nagypapa, partner és barát volt" – idézi Weathers családjénak közleményét a Filmsor.


Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo