hagyatek_banner_1460x342_a.png

B2-es szuper rohamdroid (Legendák)

SuperBattleDroidDetail_SWE.png
B2 super battle droid
Gyártási adatok
Gyártó: Baktoid Harci Automata
Termékcsalád: B-sorozatú rohamdroid
Osztály: Rohamdroid
Technikai adatok
Magasság: 1,93 méter
Szenzorszín: Vörös
Felszereltség: Megerősített testpáncélzat
Fegyverzet:
 • Beépített dupla sugárágyú (csukló sugárvető)
 • Rakétakivető (B2-HA egységeknél)
Kronológiai és politikai adatok
Besorolás:
 • Techno Unió
 • Kereskedelmi Szövetség
 • Független Rendszerek Konföderációja
  • Szeparatista Droid Hadsereg
 • Szeparatista menedékek
  • Gizor Dellso hadserege
 • Nal Raka Bűnbirodalom
 • Rak'qua
 • X1 csoportja
 • Szabad Szövetségek Galaktikus Föderációja

Legendák

"Rohamdroidokat látok… és valami mást!"
"Talán a geonosisiak fejlesztettek a rohamdroidokon. Ezek félelmetesebbnek tűnnek."
- Siri Tachi és Adi Gallia 

A B2-es szuper rohamdroid (SBD), vagy más néven a B2-es sorozatú rohamdroid a B1-es rohamdroid továbbfejlesztett változata volt, ami erősebb fegyverzettel és páncéllal rendelkezett. A nabooi invázió után gyártották le a droidokat, mivel erősebb példányokra volt szükség. A B2-eseket a Kereskedelmi Szövetség, a Techno Unió és később nagyobb mennyiségben a Független Rendszerek Konföderációja alkalmazta. Néhány egységet később újraaktivált a Mustafaron Gizor Dellso és a szeparatista maradvány többi tagja, valamint a Galaktikus Szövetség is bevetett néhány B2-est a Yuuzhan Vong Háborúban. 

Jellemzők


Battle Droids On GeonosisA standard B1-es rohamdroid egyik fő hibája dizájnban a Droid Vezérlőhajótól való függése volt, a jelforrás miatt; ha a hajót elpusztították, a rohamdroidok hasztalanná váltak. Ennek orvoslására a szuper rohamdroidnak nem kellett támaszkodnia erre a jelre és nagyobb függetlenséggel rendelkezett. Ugyanakkor a droid egy parancsnoki jellel működött a legjobban, máskülönben megfeledkeztek az ellenségről, amint egy bizonyos vizuális határon túlhaladtak. Továbbá a masszív duránium és phrik ötvözet hála a droid nagyobb és erősebben páncélozott volt, mint a B1-eseknél felhasználtak esetében.

 

Az elődeikkel ellentétben a B2-esek kényesebb processzor egységei és jeladóvevője mélyen a torzó alá volt beszerelve, amitől sokkal több védelmet élvezhetett az ellenséges tűztől. A jobb alkarjukra kis, teljesen automatikus lézerágyúkat szereltek, de a rugosai küldetés alatt mindkét karba épített változatot is lehetett látni. Pár esetben a fegyvereket TriShot fegyverrendszerrel helyettesítették. A B2-HA modell bal karjára rakétakilövőt szereltek. Be nem épített fegyvereket is tudtak kezelni (kivéve a rakétavető konfigurációt), bár hosszú karjaikkal gondot okozott a kisebb sugárvetőkkel való bánás. Ehelyett speciális sugárvetőkkel voltak ellátva, amik csak a karokba épített jelkibocsátóknak feleltek. Az eredményesség jegyében rengeteg B1-es alkatrészt felhasználtak. A lábuk különleges felszereléssel volt kiegészítve a nehéz terepek miatt, ilyen volt például a mászókarom. Ezen kívül a karjaik modulárisak voltak, és le tudták cserélni a lézerágyúikat más specializált fegyverre.

 

Nehéz gyalogos droidokként a B2-esek nagyobb csapást tudtak mérni vékonyabb elődeiknél. Legyőzetett helyzetben le tudták választani torzójukat és folytatni a támadást, bár ez hátrányos volt a harci készségükre. Az előnyök ellenére néhány modell láthatóan alacsony hőbíró készségben szenvedett, és volt rá precedens, hogy érintkezésre lángra lobbantak.

 

A geonosisi csata utáni legtöbb B2-es droid a Galaktikus Alapnyelv leegyszerűsített verziójával tudott kommunikálni más ugyanilyen egységgel. 

Történelem


A klónok háborúja

Beküldték a szupereket!
- Klón katonák 

A B2-est a kevésbé használt, prototípus béta verzió előzte meg. Nem sokkal a nabooi invázió után a Kereskedelmi Szövetség újféle rohamodroid kifejlesztésére adta a fejét. A Nabooi Biztonsági Erők kommandósai elfoglalták a kutatólabort, és megtalálták az adatokat erről az új rohamdroidról.

 

Mikor először YE 28-ban bevetették a B2-eseket a Kashyyyki Kereskedelmi Felkelés során, a helyi vuki harcosok ellenpárjaiként bizonyultak, mivel fel tudták velük venni a harcot.

 

BarrissSBDA szuper rohamdroidokat a Klónháborúban is alkalmazta katonákként a Konföderáció a kisebb unokatestvérük és a halálos droidekák mellett. A legtöbb szuper rohamdroid festetlen, tompa szürke színű volt, valószínűleg azért, hogy megkülönböztessék a cserszínű standard rohamdroidoktól, vagy hogy a gyártókat kategorizálják be ezzel. Esetenként zöld jelzésekkel látták el a droidokat álcázás gyanánt.

 

Egyes szuper rohamdroidok felderítőként vizslatták a Geonosis alföldjeit, legfőképpen brutális erejük miatt, valamint azért, hogy az egyszerű földi célpontokat is ki tudták jó eséllyel iktatni. Ez az FRK-val szövetkező helyi geonosisiak kedvére volt, akik alkalmanként a B2-eseknek "toronyőr" szerepet szántak.

 

Camo Super Battle DroidA droidok tulajdonképpen képesek voltak bizonyos érzelmeket kifejezni, bár a nyelvtanuk borzalmas szinten volt. Erőszakosabb temperamentum jellemezte a B2-eseket a B1-es modelleknél, meg odáig is elmentek, hogy szövetséges egységeket is kiiktattak, hogy gyorsan végezzenek az ellenséges célpontokkal, ahogy az első geonosisi csatában is volt rá precedens. Továbbá ellenállóbbak és intelligensebbek is voltak, a könnyű lézerlövedék meg se kottyant a robotoknak.

 

A szuper rohamdroidokat utólag gyakran különleges részekkel is felszerelték. Azonban ez a szokás a háború vége felé honosult meg és nem tudott változtatni a konfliktus kimenetelében. Az egyik modell-változtatás a fogó rohamdroid volt, ami erősebb páncéllal és nagyobb testtel volt ellátva. A droidot közelharcra programozták, hogy felfogja a fénykard-csapásokat és hatástalanítsa az ellenséget az elektromos karmokkal. Egy másik speciális variánst az Ohma-D'un bolygó mocsárgáza mérgezőanyagának kiengedéséhez vetettek be. A D-60-as rohamdroidot, egy másik változatot a cartaói csatában használták az FRK-sok. Két háti rakétával felszerelt droid, az ugró droid és rakétadroid is szintén lekerült a gyártósorról. Más variánsoknál a szuper droidokat különböző fegyverzettel szerelték fel, ilyen volt például az aknavető szuper rohamdroid, a légelhárító szuper rohamdroid és az ismétlő gépfegyveres szuper rohamdroid. Egy még páncélozottabb és még felfegyverzettebb változat a nehéz szuper rohamdroid volt, az orray katonák pedig olyan B2-es egységek voltak, amik orrayeken lovagolva lángszórót viseltek. Ezeket a variánsokat a geonosisi katonai központokban szerelték össze.

 

B2 SoldierA harmadik feluciai csatában a szakadárok bevetették a szuper rohamdroid egyik kísérleti modelljét is. Ez a modell volt a B2-es ostromló, a már létező B2-HA szuperdroid továbbfejlesztett változata. Az ütközet során az FRK a B2-es gyalogost is csatatérre küldte, és ez a zöld jelzésekkel ellátott szuperdroid modell parancsra a Graul Vállalat által felszerelt köztársasági előőrsöt támadta meg.

 

A B2-es rohamdroidot a Techno Unió tervezte, mintául a már meglévő B1-es dizájnt használva fel. A prototípusok sikeres tesztelése után Dooku gróf egyezséget kötött Kicsi Poggle-vel, a Geonosis főhercegével, a droidok tömeggyártásáról.

 

CC B 2 MountTovábbi megrendelések is érkeztek a Baktoid által irányított világokra, és B2-esek kvadrilliói kerültek le a gyártósorokról. Ugyanakkor a könnyű legyártási előnyük ellenére nem készültek olyan nagy számban, mint B1-es rokonaik esetében.

 

A Klónháború alatt a B2-esek a Szeparatista Droid Hadsereg fontos elemeivé váltak. A konfliktus legtöbb csatájában is részt vettek, például a geonosisi csatában, a muunilinsti csatában, a coruscanti csatában és a kashyyyki csatában, valamint megszámlálhatatlan másikban a galaxisban. A B2-eseket kiképzéseknél céltáblának használták a klón mesterlövészek. Egy gyakorlómodell is létezett a Kaminón a klón kadétok számára.

 

Miután Darth Sidious új tanítványa, Darth Vader kivégezte a Szeparatista Tanácsot, a B2-eseket deaktiválták.

 

A Klónháború után

 

Pár évvel a 66-os parancs után Gizor Dellso újraaktivált egy droidgyárat a Mustafaron. Az ismét működésbe léptetett gyártósorokban volt néhány adagnyi B2-es rohamdroid is, ami Dellso droid hadseregének számát növelte.

 

A Klónháború után néhány vállalkozó droidokkal teli raktárakra bukkant. Sokukat bandáknak, vagy bűnvezéreknek értékesítették erősítés gyanánt. A többit különböző szeparatista ellenálló rejtekhelynél alkalmazták. Az Endoron a Halálőrség bunkerében B1-es és B2-es rohamdroidokat is használtak őrökként. Borvo, a hutt számos szuper rohamdroiddal bírt a nabooi páncéltermének őrzésére.

 

Mikor a yuuzhan vongok megszállták a galaxist, rengeteg B2-es droidot használt a Galaktikus Szövetség a Narancs Panthacoknak nevezett erő részeseiként, ami egy megszálló Tűzokádó erőt vert vissza a Mantessán. 

A színfalak mögött


Super DroidA B2-es szuper rohamdroidok a 2002-es Star Wars: Jedi Starfighter videójátékban tűntek fel először, ami nem sokkal a Star Wars: II. rész: A klónok támadása előtt jelent meg.

 

A Star Wars: II. rész: A klónok támadásához készített animációkban a szuper rohamdroidok két E-5-ös sugárvetőt forgatnak, és nem volt csuklóba beépített sugárvetőjük.

 

A LEGO Star Wars III: The Clone Wars játékban a rakétás szuper rohamdroid hagyományos rakétákat lő a rózsaszín rakéták helyett.

 

A Star Wars: Battlefront játéksorozatban a B2-es szuper rohamdroidok a standard gyalogsági egységekként szolgálnak, míg a B1-es rohamdroidok a specializált variánsok, holott a filmekben a B1-eseket aknázták ki főleg.

 

Bár a B2-es szuper rohamdroid Databank lapján az szerepel, hogy a droid vezérlő jel nélkül is működik, a Star Wars: Republic Commando "The RAS Prosecutor" küldetésben minden a Prosecutoron maradt B2-es egység deaktiválódik, amint a Lucrehulk-osztályú Droidvezérlő Hajó megsemmisül.

 

Szintén a Republic Commando játékban a jobb alkaron egy nagy lézerágyú található, ami hődetonátor kivetőként funkcionál. 

Megjelenések


 • SBDs HyperdriveKinect Star Wars
 • Star Wars: Battlefront
 • Star Wars: Republic Commando
 • The Eyes of Revolution (Látomás)
 • Jedi Quest: The Final Showdown
 • Star Wars: Jedi Starfighter (Első megjelenés)
 • Boba Fett: The Fight to Survive
 • Star Wars: II. rész: A klónok támadása / képregény / regényváltozat / ifjúsági regény
 • Star Wars: The Clone Wars videojáték
 • Star Wars: Battlefront II
 • "The Lesson" — Star Wars Tales 14
 • Machines of War
 • Boba Fett: Crossfire
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns
 • "Tides of Terror" — Star Wars Tales 14
 • Köztársaság 50: Kamino védelme
 • Star Wars: Republic: The New Face of War
 • Jedi: Mace Windu
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "1. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "2. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "12. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "13. fejezet"
 • Star Wars: Clone Wars PhotoComic
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "20. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "21. fejezet"
 • Jedi: Shaak Ti
 • "Heavy Metal Jedi" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 1
 • "Hide in Plain Sight" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 2
 • "Run Mace Run" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 2
 • "The Package" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 3
 • "A Stranger in Town" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 3
 • "Impregnable" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 7
 • "Waiting" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 10
 • Republic Commando: Coruscant
 • Star Wars: Köztársaság: A jabiimi csata
 • Republic 59: Enemy Lines
 • Hero of Cartao
 • "A becsület kötelez" — Star Wars Mesék 22 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Köztársaság 61: Holtvágányok (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Köztársaság 64: Vérvonalak (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Republic 67: Forever Young
 • The Clone Wars: Shadowed
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 16. rész – "A rejtett ellenség"
 • Star Wars: A klónok háborúja film / regény
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Tethan Battle Adventure
 • Star Wars: A klónok háborúja – A sorsod a kezedben van - Az elveszett légió
 • A klónok háborúja: Titkos küldetés
 • A klónok háborúja: Rázós verseny
 • Star Wars: The Clone Wars 1
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 1. rész – "Klón kadétok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 3. rész – "Utánpótlás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 1. rész – "Csapda"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 4. rész – "A Malevolence pusztulása"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 5. rész – "Zöldfülűek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 6. rész – "A droid bukása" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 7. rész – "A droidok párbaja"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 8. rész – "Jar Jar Jedi"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 9. rész – "A sötétség leple"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 10. rész – "Grievous búvóhelye" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 11. rész – "Dooku gróf fogságban" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 13. rész – "Kényszerleszállás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 14. rész – "A bkée őrei"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 17. rész – "A kék árnyék vírus"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 18. rész – "Az Ezer Hold rejtélye"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 19. rész – "Vihar Ryloth fölött" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • The Clone Wars: Curfew
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 20. rész – "Az ártatlanok"
 • The Clone Wars: The Ballad of Cham Syndulla (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 21. rész – "Ryloth felszabadul"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 1. rész – "Harc a holokronért"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 2. rész – "Végzetes rakomány"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 3. rész – "Az Erő gyermekei" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 17. rész – "Fejvadászok" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 18. rész – "A Zillo-sárkány"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 19. rész – "A Zillo-sárkány visszavág" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • The Clone Wars: The Dreams of General Grievous (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • The Clone Wars: Bait
 • The Clone Wars: Headgames
 • The Clone Wars: Covetous
 • Star Wars: The Clone Wars: Republic Heroes
 • The Clone Wars: Act on Instinct
 • The Clone Wars: The Valsedian Operation
 • Swamp Station Sweep
 • A klónok háborúja: Életre halálra (Csak említve)
 • The Clone Wars 7: In Service of the Republic, Part 1
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 5. rész – "Randevú a pokolban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 6. rész – "A fegyvergyár"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 7. rész – "Rémuralom" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 9. rész – "Grievous csapdája"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 10. rész – "A dezertőr" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 13. rész – "A kísértés útja"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 2. rész – "ARC harcosok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 4. rész – "Piszkos módszerek"
 • "Inside Job" — Star Wars: The Clone Wars Comic UK 6.1
 • "The Droid Deception" — Star Wars: The Clone Wars Comic UK 6.4
 • The Clone Wars: The Colossus of Destiny
 • The Clone Wars: The Starcrusher Trap
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 13. rész – "Szörny"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 14. rész – "A kód boszorkányai"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 18. rész – "Az Erőd"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 19. rész – "Az ellentámadás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 20. rész – "Menekülés az Erődből" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 4. rész – "Árnyharcos"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 11. rész – "Elhurcolva"
 • The Clone Wars: The Enemy Within
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 19. rész – "Mészárlás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 22. rész – "Bosszú"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 2. rész – "Egy háború két fronton"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 3. rész – "Frontkerülők"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 4. rész – "Az egyszerűbb háború"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 5. rész – "Végpontok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 8. rész – "Kötelék a mentésért"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 9. rész – "Egy szükséges kötelezettség"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 10. rész – "Titkos fegyverek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 12. rész – "Az eltűnt"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 6. évad, 1. rész – "Az ismeretlen"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 6. évad, 6. rész – "Clovis lázadása" (Csak roncs)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 6. évad, 7. rész – "Krízis a szívben"
 • Only the Force
 • MedStar I: Harctéri sebészek
 • MedStar II: Jedi gyógyító (Csak említve)
 • Star Wars: Grievous tábornok
 • "This Precious Shining" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 7
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "22. rész"
 • Star Wars: Obsession
 • Boba Fett: A New Threat
 • "Bailed Out" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 5
 • Star Wars — Free Comic Book Day 2005 Special
 • Reversal of Fortune
 • A gonosz útvesztője
 • Sithisis
 • '"To the Vanishing Point" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 6
 • "Chain of Command" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 10
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "23. rész"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "24. rész"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "25. rész"
 • A 66-os parancs
 • Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja / képregény / regényváltozat / ifjúsági regény
 • "Salvaged" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 9
 • Evil Eyes
 • Star Wars: Republic: Into the Unknown (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Sötét nagyúr
 • Star Wars: Dark Times: Parallels (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • "Skywalkers" — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 2 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Empire 30: In the Shadows of Their Fathers, Part 2 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided 

Nem kánon megjelenések 

 • LEGO Star Wars: The Video Game
 • LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles videojáték
 • LEGO Star Wars III: The Clone Wars
 • LEGO Star Wars: The Complete Saga
 • LEGO Star Wars: The Quest for R2-D2 játék
 • LEGO Star Wars: The Quest for R2-D2 film
 • LEGO Star Wars: The Padawan Menace
 • Star Wars: The Clone Wars: Sharpshooter (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: The Clone Wars: Live Fire
 • Always count your clones before take-off
 • Path of the Jedi
 • Star Wars: Republic Commando: Order 66 

Források


 • Standoffs
 • Arms & Equipment Guide
 • Star Wars: A klónok támadása – Képes enciklopédia
 • The Official Star Wars Fact File 41 (GEO5, Geonosis - The Droid Foundries)
 • Hero's Guide
 • Star Wars Miniatures: Clone Strike
 • Star Wars Miniatures: Universe
 • Star Wars Battlefront: Prima Official Game Guide
 • Episode III: Revenge of the Sith: Prima Official Game Guide
 • The New Essential Chronology
 • "Guide to the Grand Army of the Republic" — Star Wars Insider 84
 • Star Wars: The Complete Visual Dictionary
 • "The Droids of Episode II" — Star Wars Insider 60
 • The New Essential Guide to Droids
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Focus Fire) (Képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Avenging Mort)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Super Battle Droid)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Super Battle Droid) (Képen)
 • Scum and Villainy
 • Star Wars: The Clone Wars: The Visual Guide
 • "Star Wars: The Clone Wars Season One Episode Guide, Part One" — Star Wars Insider 106
 • Star Wars Battlefront II: Prima Official Game Guide
 • Star Wars Fandex Deluxe Edition
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • The Clone Wars Campaign Guide (Először azonosítva, mint B2-es sorozatú rohamdroid)
 • Galaxy at War
 • "Point Blank" a Wizards.com-on (eredeti cikk link; háttérlink)
 • "50 Great Reasons to Rewatch Star Wars: The Clone Wars Season Three" — Star Wars Insider 125
 • super battle droid a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink)
 • "Mini Magic!" — Star Wars Insider 130 (Képen)
 • Hasbro Movie Heroes (Csomag: Geonosis Arena Battle) (háttérlink) (Képen) (Csomagolás)
 • Star Wars: Beware the Sith
 • The Essential Guide to Warfare
 • Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Jedi Knight (Képen)
 • Star Wars Character Encyclopedia
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: B2 Super Battle Droid)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Clone Trooper) (Képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Coleman Trebor) (Képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Obi-Wan Kenobi (★★★, Utapau)) (Képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Shaak Ti) (Képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Droideka (★★★★)) (Képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Jango Fett (★★★★)) (Képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Mace Windu) (Képen)
 • Star Wars: Sith Wars
 • super battle droid az Encyclopedia-n (tartalom mára elavult; háttérlink)
 • Jedi Order az Encyclopedia-n (tartalom mára elavult; háttérlink) (Képen)

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000