darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Filmek

Star Wars I. rész: Baljós árnyak

Filmek Star Wars saga

 

F01 Cover

Rendező(k): George Lucas

Megjelenés: 1999. május 19.

Játékidő: 133 perc

Idővonal: YE 32

A Star Wars: I. rész: Baljós árnyak egy George Lucas rendezte és 1999-ben bemutatott sci-fi film. A Star Wars saga negyedik darabja, de kronológiailag az első. Valamint ez volt az első film, ami újra megjelent 3D-ben.

Két Jedit küldenek a Naboo körül állomásozó Kereskedelmi Szövetség alkirályához, hogy megoldjanak egy kereskedelmi vitát. Amikor a helyzet erőszakossá fajul, a Jedi-k és Padmé Amidala királynő elmenekülnek a bolygóról, hogy a Galaktikus Köztársaság szívében a Coruscanton találjanak megoldást a bolygó problémáira. A távozás során a hajó megsérül, így kénytelenek a Tatuin bolygóra leszállni. Itt találkoznak Anakin Skywalkerrel, akit mélyen áthat az Erő. Amikor a csapat visszatér a Naboo-ra, rá kell döbbenniük, hogy a helyzet sokkal rosszabb. Ezzel együtt a Sith-ek is felütik a fejüket; a Jedik ősi ellenségei, visszatértek.

Tovább olvasom...

Star Wars II. rész: A klónok támadása

Filmek Star Wars saga

F02Rendező(k): George Lucas
Megjelenés: 2002. május 16.
Játékidő: 143 perc
Idővonal: YE 22

A Star Wars: II. rész: A Klónok támadása (Star Wars Episode II: Attack of the Clones) egy 2002-es film, amit George Lucas rendezett, valamint George Lucas és Jonathan Hales írt. Ez a második film a Star Wars előzmény- trilógiában.

A film 10 évvel játszódik a nabooi csata után, mikor is a Galaxis a polgárháború szélén áll. A renegát Jedi-mester, Dooku gróf vezetése alatt több ezer csillagrendszer vált ki a Galaktikus Köztársaságból. Amikor Padmé Amidala szenátor ellen egy merényletet próbálnak elkövetni, a Jedi Főtanács két Jedi-lovagot küld a védelmére; Obi-wan Kenobit és fiatal tanítványát, Anakin Skywalkert. A későbbi események hatására a Tanács megbízza Obi-Want a merénylő felkutatásával, míg Anakin azt a feladatot kapja, hogy védje meg a szenátorasszonyt. A Jedik hamarosan a szeparatista mozgalom szívében találják magukat; és kitör a Klónok Háborúja.

Tovább olvasom...

Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja

Filmek Star Wars saga

F03Rendező(k): George Lucas
Megjelenés: 2005. május 19.
Játékidő: 140 perc
Idővonal: YE 19

A Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja (Star Wars Episode III: Revenge of the Sith) egy 2005-ös film, amit George Lucas írt és rendezett. Ez a Star Wars előzmény-trilógiájának harmadik és egyben utolsó része.

A Galaktikus Köztársaság főkancellárja felfedi igazi kilétét Sith Nagyúrként és cselszövést leplez le, hogy uralja a galaxist, hogy a Köztársaságot Galaktikus Birodalommá változtassa. A hős Jedi Anakin Skywalkert elcsábítja az Erő sötét oldala és Darth Sidious új tanítványává válik - Darth Vaderré. A Jediket Obi-Wan Kenobi és Yoda mester kivételével kiirtják és bujdosásba kényszerítik. A galaxis egyetlen reménye Anakin saját utódai - az ikergyermekek titokban születnek, akikből felnőve Luke Skywalker és Leia Organa hercegnő lesznek.

Tovább olvasom...

Solo: Egy Star Wars történet

Filmek Egy Star Wars történet

Solo CoverRendező(k): Ron Howard
Megjelenés: 2018. május 25.
Játékidő: 135 perc
Idővonal: YE 13 - YE 10

A Solo: Egy Star Wars történet a második önálló Star Wars film volt, melyet Ron Howard rendezett 2018. május 25-én mutatták be világszerte. A film forgatókönyvét Lawrence Kasdan és Jon Kasdan írták.

Tovább olvasom...

Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

Filmek Egy Star Wars történet

Zsivanyegyes Pic 075Rendező(k): Gareth Edwards
Megjelenés: 2016. december 15.
Játékidő: 133 perc
Idővonal: YE 0

A "Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet" egy 2016-os film, melyet Gareth Edwards rendezett és a producere a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy volt. A forgatókönyvet Chris Weitz és Tony Gilroy írták, John Knoll és Gary Whitta története alapján. A film zenéjét Michael Giacchino szerezte, így ez az első Star Wars kánon film, melynek a zenéjét nem John Williams szerezte. A film az önálló Star Wars történet filmek sorában az első.

Tovább olvasom...

Star Wars IV. rész: Egy új remény

Filmek Star Wars saga

F04Rendező(k): Gareth Edwards
Megjelenés: 2016. december 15.
Játékidő: 133 perc
Idővonal: YE 0

A Star Wars: IV. rész: Egy új remény (Star Wars: Episode IV A New Hope), amit eredetileg „Csillagok Háborúja”-ként mutattak be, egy 1977-es sci-fi film, amit George Lucas írt és rendezett. Ez az első film a Star Wars eredeti trilógiájában.

Az építkezés befejeződött a Halálcsillagon, egy olyan fegyveren, ami képes elpusztítani egy bolygót. Miután Leia Organa hercegnő, a Lázadók Szövetségének egyik vezetője, megkaparintja a fegyver terveit abban a reményben, hogy talál majd egy gyengepontot, elfogták őt és a Halálcsillagra vitetik. Időközben egy ifjú, Luke Skywalker nevezetű farmer találkozik Obi-Wan Kenobival, aki száműzetésben élt évekig a sivatagbolygón, a Tatuinon. Obi-Wan megkezdi Luke Jedi-kiképzését, amint - Han Solo, Csubakka, C-3PO és R2-D2 társaságával – megpróbálják kiszabadítani a hercegnőt a Birodalom karmaiból.

Tovább olvasom...

Star Wars V. rész: A Birodalom visszavág

Filmek Star War saga

F05 CoverRendező(k): Irvin Kershner
Megjelenés: 1980. május 21.
Játékidő: 124 perc
Idővonal: YU 3

Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág, vagy a marketing szerint egyszerűen csak A Birodalom visszavág egy 1980-as film, amit Irvin Kershner rendezett, valamint Leigh Brackett és Lawrence Kasdan írt George Lucas története alapján. Ez a második film a Star Wars eredeti trilógiájában.

A film folytatja a Lázadók Szövetségének folytatólagos harcát a Galaktikus Birodalom ellen. A film alatt Han Solót, Csubakkát és Leia hercegnőt Darth Vader és az elit erői végigüldözik a galaxison. Időközben Luke Skywalker megkezdi a fő Jedi kiképzését Yodával, Obi-Wan Kenobi szellemének utasítása után. Egy érzelmi és majdnem végzetes párbaj után Vaderrel, Luke egy borzalmas felfedést vesz tudomásul és szembe kell néznie a végzetével.

Tovább olvasom...

Star Wars VI. rész: A Jedi visszatér

Filmek Star Wars saga

F06 CoverRendező(k): Richard Marquand
Megjelenés: 1983. május 25.
Játékidő: 132 perc
Idővonal: YU 4

Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér, amit szimplán A Jedi visszatér névvel is reklámoztak, egy 1983-as film, amit Richard Marquand rendezett, valamint Lawrence Kasdan és George Lucas írt. Ez a Star Wars eredeti trilógiájának harmadik és egyben utolsó fejezete.

A film egy évvel (hat hónappal) azután játszódik, hogy a Birodalom elfoglalta Felhővárost, amikor Luke Skywalker és a barátai a Tatuinra utaznak, hogy kiszabadítsák Han Solo barátjukat az aljas Jabbától, a huttól. A Birodalom egy még erősebb Halálcsillaggal készül összezúzni a Lázadást, miközben a lázadó flotta egy masszív támadást indít az űrállomás ellen. Luke Skywalker szembeszáll az apjával, Darth Vaderrel, egy utolsó fokozódó küzdelemben a gonosz Uralkodó előtt.


Tovább olvasom...

Star Wars VII. rész: Az ébredő Erő

Filmek Star Wars saga

F07Rendező(k): J.J. Abrams
Megjelenés: 2015. december 18.
Játékidő: 135 perc
Idővonal: YU 34

A Star Wars: VII. rész: Az ébredő Erő egy 2015-ös film, amit J.J. Abrams rendezett, valamint Lawrence Kasdan, Abrams és Michael Arndt írt. Az ébredő Erő a "folytatás trilógia" első filmje.

Az Első Rend a Galaktikus Birodalom hamvaiból éltre kelve megtámadja az Új Köztársaságot, ahol Leia Organa Solo vezetésével az Ellenállás próbálja meghiúsítani terveiket, hogy megszerezzék a titkos térkép utolsó darabját, ami az eltűnt Jedi Mester, Luke Skywalker tartózkodási helyét tartalmazza. A Galaxis új hősöket teremt, akiket összehoz a sors; Rey, a jakkui roncsvadász, Finn, a szolgálatot megtagadó rohamosztagos és Poe Dameron, az Ellenállás kiemelkedő pilótája fognak össze, hogy megállítsák az Első Rendet és megtalálják Luke Skywalkert, hogy újra békét hozzon a Galaxisba.

Tovább olvasom...

Star Wars VIII. rész: Az utolsó Jedik

Filmek Star Wars saga

Starwars Azutolsojedi Pic 023Rendező(k): Rian Johnson
Megjelenés: 2017. december 15.
Játékidő: 152 perc
Idővonal: YU 34

Star Wars: VIII. rész: Az utolsó Jedik egy 2017-es film, amit Rian Johnson rendezett. A film producerei Kathleen Kennedy és Ram Bergman voltak, J.J. Abrams-szel egyetemben. A film a folytatás trilógia második része.

Tovább olvasom...

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000