Mi lesz Cara Dune-nal Gina Carano után?

gina_carano_cara_dune.png

Múlt héten robbant a hír, hogy a harcművész/színésznő közösségi hálón közzétett posztjai miatt - amik 2020 augusztusában kezdődtek a Twitteren - a Lucasfilm nem alkalmazza tovább Gina Caranót, aki a The Mandalorian sorozatban Cara Dune megformálója volt.

A hírt vegyes fogadtatás és következmény követte. Nem sokkal az elbocsátás után történt, hogy a Ben Shapiro által társalapított The Daily Wire konzervatív híroldal felkarolta Caranót, hogy segítsen létrehozni saját filmjét. Ezzel szemben a Variety jelentései szerint az United Talent Agency (Egyesült Tehetségkutató Ügynökség, akik művészeket és egyéb szakmabelieket képviselnek a szórakoztatóipar világában) is menesztette Caranót, mint klienst. A színésznő egy Bari Weiss-nek adott interjújában elmesélte, hogyan értesült kirúgásáról:

mindenki máshoz hasonlóan én is a közösségi médiából tudtam meg, hogy kirúgtak engem. 

Valamint az interjúból kiderül, hogy a Lucasfilm korábban már kérte egy Twitter-bejegyzése kapcsán, hogy kérjen bocsánatot, de Carano nem akarta kiadni azt a közleményt, amit vártak tőle. Ezek után nem vehetett részt a nagyobb sajtórendezvényeken, és állítása szerint utána már nem is keresték amiatt, hogy tegyen bármilyen nyilatkozatot.

Annyi bizonyos, hogy a Gina Carano-féle Cara Dune befejezte pályafutását a Star Wars univerzumán belül. Ezt a Hasbro játékgyártó is alátámasztja, ami nem készít több 2020-as Star Wars Black Cara Dune játékfigurát, az előrendeléseket is visszadobták, mert a Hasbro a tervek szerint egy újabb gyártási sorozatba vágott volna. Arról viszont, hogy mi lesz a karakterrel a jövőben, még csak pletykákról beszélhetünk.

A Lucasfilmnek állítólag vannak tervei a szereplővel kapcsolatban a The Hollywood Reporter jelentései szerint: Carano fizetésemelésről tárgyalt egy spin-off sorozatban való szerepléshez, még mielőtt az elbocsátás megtörtént volna. Az viszont, hogy ez a Rangers of the New Republic, vagy esetleg egy másik projekt, még tisztázatlan. Az újracastingolás kérdését illetően a THR-nek vegyes és ellentmondásos értesülései voltak. Az egyik belsős forrás szerint van szándék új színésznő kiválasztására a The Mandalorian sorozathoz, mivel egy másik színésznővel ugyanúgy eladhatóak és jövedelmezőek lehetnek a merchandise termékek. Ezt követte egy ennek szembemenő állítás, miszerint mégse lesz szereplőválasztás. A THR azt is megemlíti, hogy Caranónak és karakterének nem lett volna köze az idén decemberben érkező The Book of Boba Fett spin-offhoz.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo