Visszahúzható, acélt átvágó fénykardot építettek

hacksmith_lightsaber.png

Év elején beszámoltunk arról, hogy egy youtuber golyóálló rohamosztagos-páncélt csinált, most pedig egy kollégájának sikerült elkészítenie egy olyan kardot, amely nagyon közel áll a Jedik ikonikus fegyveréhez.

A mérnök végzettségű James Hobson, aki a Hacksmith Youtube-csatornát csinálja, korábban több fénykardot készített már, de most sikerült megalkotnia az első normálisan működő, visszahúzható, plazmaalapú változat.

Ehhez körülbelül 2200 Celsius fokon égő propángázt használt, az így létrejövő visszahúzható plazmasugár pedig akár az acélt is átvágja. A gáz egy hátizsákból származó csövön keresztül jut el a kard fúvókáiba. A zsákra az energiaellátás miatt is szükség van, hiszen a kar markolatában nem férnének el az akkumulátorok. (Ezért Hobson el is mondja, hogy ez tulajdonképpen egy "protosaber", a tényleges fénykard elődje, amely a Legendákból lehet ismerős, és szintén külső energiaforrást használt).

Különböző anyagok hozzáadásával a fénysugár színét is lehet változtatni, nátrium-kloriddal sárgára, bórsavval zöldre, stroncium-kloriddal pedig vörösre színezhető a nyaláb.

Frissítés: Hobson munkáját hivatalosan, Guinness-rekordként ismerték el, mint "az első visszahúzható proto-fénykardot".



(Forrás: Telex)

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo