Filoni magyarázatot adott a narancssárga fénykardokra

baylon_ahsoka_.png

Mint oly sok minden a Star Wars kapcsán, az Ahsoka sorozat előzetesében látott két új fénykardforgató karakter fegyvere is vitákat, illetve spekulációkat indított. A szériában debütáló Erő-használók, Baylan Skoll (Ray Stevenson) és tanítványa, Shin Hati (Ivanna Sakhno), akik az eddig látottak és korábbi pletykák alapján Ahsoka ellenségei lesznek, olyan fénykardokat használnak, amelynek pengéje vöröses-narancssárgás színű. Ennek kapcsán arról folyt a vita, hogy van-e sajátos jelentése a színnek, illetve hogy egyáltalán narancsnak lehet-e nevezni, vagy csak annak látszó vörös penge.

A kérdést végül maga a sorozat alkotója, Dave Filoni is megkapta, aki ugyan minden részletet nem árult el, de azért eldöntötte a vitát: elmondta, hogy tudatos színválasztásról van szó, tehát szándékosan narancsos-vörösek a pengék, és ez azt is jelzi, hogy ez a két karakter nem feltétlenül az, akinek elsőre gondoljuk őket [ezzel valószínűleg arra utal, hogy nem Sith-ekről van szó; a korábbi pletykák szerint ugyanis Baylonék a Sötét Oldalt képviselik, de mint Sötét Jedik]. Filoni azt is elmondta, hogy inspirációt az eredeti trilógiából merített: Darth Vader fénykardja nem mindig volt teljesen vörös, időnként narancsszínűnek tűnt, ezt a színt akarta megidézni.

Baylanről és Shinről azt állítják a pletykák, hogy nem valamilyen harmadik félként jelennek meg a konfliktusban, hanem Thrawn szövetségesei lesznek. Ez alapján azt spekulálják, hogy Baylan karakterét Timothy Zahn eredeti Thrawn-regénytrilógiájának Sötét Jedijéről, C'baoth mesterről (a gyanút erősíti, hogy Zahn könyveiből egyre több dolgot emeltek már át az új kánonba, Thrawn mellett láthattuk már Rukh nevű noghri testőrét, Pellaeon kapitányt és egy fontos helyszínt, a Tantiss-hegyet is.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo