Legendák helyszín a The Bad Batch évadzárójában!

wayland_bad_batch_2.png

Múlt héten fejeződött be a The Bad Batch animációs sorozat első évada. A szezonzáróban a renegát klón osztag és Crosshair sikeresen és kreatívan kimentették magukat az előzmény trilógia ikonikus helyszínéről, a kaminói klónozóüzemből, ezzel pedig egy újabb fontos mérföldkövet adva a Birodalom átszerveződéséhez. Az epizód utolsó jelenetében láthattunk még egy erdős bolygót egy hegybe épített bázissal, ahol egy tudós (kinek egyenruhája a The Mandalorianból ismert Pershing doktoréval egyezik) fogadja a Birodalom "vendégszeretetét" élvező Nala Se-t, aki az új rezsimben kamatoztathatja ismereteit.


Thrawn Fekvo Banner


A hegybe vájt létesítmény fogalma ismerősnek hangozhat több rajongónak, akik ismerik a Legendák univerzumot. A Timothy Zahn által írt első Thrawn-trilógia kulcshelyszíne, a Legendák egyik legemblematikusabb planétája volt a Waylanden található Tantiss-hegy, ami egyike volt a néhai Palpatine császár által létrehozott titkos raktáraknak, ami különleges technológiákat, Sith-műtárgyakat és egyéb a sötét terveihez szükséges berendezéseket rejtette. Öt évvel az endori csata után Thrawn főadmirális ezekre a találmányokra vadászott, amikkel vissza akarta állítani a Birodalom dicsőségét és szétzúzni a Lázadást.

 

A trilógia utolsó könyvében a Thrawnnal koalícióra lépett őrült sötét Jedi-klón, Joruus C'baoth saját bázisaként használta a létesítményt, ő felügyelte a Spaarti-klónozóhengereket, minek gyorsan kifejlődő termékeivel a chiss főadmirális akarta feltölteni serege szerves állományát. Azonban C'baoth saját terveket is szövögetett: a Bespinen levágott karját felhasználva megalkotta Luke Skywalker klónját, Luuke Skywalkert, azonban kérész életű törekvését megakadályozták az Új Köztársaság hősei és Skywalker majdani hitvese, Mara Jade.

 

A Legendák 2014-es kánonból való kihelyezése óta több dolog visszakerült a jelenlegi kontinuitásba a klasszikus Thrawn-trilógiából, köztük maga a címszereplő, a Chimaera nevű csillagrombolója, a Rukh nevű noghri, Pellaeon kapitány, és még lehetne hosszasan sorolni. A The Bad Batch évadzárójával pedig bővül a paletta az utolsó helyszínnel, ugyanis Nala Se új otthonát picit átkeresztelve Weylandnek nevezték meg a StarWars.com honlapon. Bár a bolygó elnevezése nem pontosan egyezik a Legendák-verzióval, a Tantiss-hegy nevet meghagyták. Persze ez nem jelenti azt, hogy a könyvben található események a helyszínnel kapcsolatosan kánonnak minősülnek, mindenesetre el lehet gondolkodni, milyen projekteknek adhat helyet a létesítmény, ahol a második évadban is járni fogunk.

Weyland

The Bad Batch Kamino Lost Concept Art Gallery 09 63a709a6

The Bad Batch Kamino Lost Concept Art Gallery 07 3b2a645e

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo