The Mandalorian: Két színész beszélt karakteréről

gideon_moff.png

Három rész van hátra a The Mandalorian második évadából, és már fel is tűnt hologram, illetve hús-vér valójában a Giancarlo Esposito által életre keltett birodalmi Gideon moff, a Sötétkard birtokosa, és további kérdések keletkeztek a karaktere és motivációja körül. Pontosan mire kellhet neki a magas M-számmal rendelkező Gyermek, vajon benne van-e a keze Snoke megalkotásában, illetve mi célt szolgálnak majd az egyedi Dark Trooperek?

Azt már biztosan tudhatjuk, hogy több Sötétkardot is eltört a forgatás során, ami arra enged következtetni, hogy lesz kardpárbaj a második évadban, mostani nyilatkozatában pedig elhintette, hogy fizikai színészként kordában tartja a testét, ami szintén megerősíteni látszik ezt a hírt. Valamint pár hónapja már a negyedik évadról is beszélt, kérdés azonban, hogy a karaktere meg fogja-e érni a későbbi szezonokat. Giancarlo Esposito a napokban az EW-nek nyilatkozva elárulta, hogy többet fog szerepelni a második évadban, mint az elsőben, de a következő szezonban pedig még több játékideje lesz, tehát valószínűleg nem fogjuk a körmünket lerágni a sorsát illetően a most futó évadban. A 62 éves színész arra is utalt, hogy több sztoriszálat is fel szeretnének vonultatni a készítők a sorozatban.

 

Star Wras Mandalorian 12 Moff Gideon Super Dark Troopers Vader A 1246571 1280x0Esposito természetesen saját karakterét illetően is elmélkedett, miszerint szerinte egyfajta etikai meggyőződéssel rendelkezik a hadúr, valamint a galaxis eme szakaszában, mikor különböző moffok irányítanak különböző területeket saját szakállukra, az őket összekötő egyén szükségességét is felveti, hogy megmentse a galaxist a saját szemlélete képében. Arra a kérdésre is kitért, hogy vajon miért tudja mindig Gideon moff, hogy mi folyik a galaxisban: mert egyfajta elképesztő hírforrása van, és elképzelhetőnek tartja, hogy van önzetlen oka arra, hogy kontrollt érjen el. És a Gyermek képviseli egy új tudat új humanitásának lehetőségét is. Talán ez állhat a kísérlet mögött.

 

A beszélgetésben arról is volt szó, hogy a moff páncélzata kissé hasonlít Darth Vaderéhez, csak Gideon nem hord sisakot, ugyanakkor ennek ellenére is nagy harcos katona benyomását kelti a karakter, a hátralévő részekben ez alá is lesz támasztva. Esposito nem tudja, hogy mi derülhet ki Vader és Gideon kapcsolatából, ha egyáltalán volt ilyen, de van saját elképzelése róla. Végezetül pedig arról is elejtett pár mondatot, hogy rengeteg csatára, rohamosztagosra és dark trooperre számíthatunk majd, minden játszani fog.

 

Mindemellett a trailerben is feltűnő Éjjeli Bagoly mandalorit, Koska Reevest játszó Sasha Banks is közhírré tétette, hogy nem fog többet szerepelni a második évadban, szavaiból pedig azt lehet kivenni, hogy már a Bo-Katan Kryze-t játszó Katee Sackhoff sem lesz látható már a maradék 3 részben, így a Sötétkardért folyó esetleges összecsapásra Gideon és Bo-Katan közt egy másik évadban számíthatunk majd. A WWE női birkózó bajnok egyébként saját maga mutatott be egyes akciómozdulatokat a 11. epizódban, aki gyakran a birkózó feladatai után egyenesen a The Mandalorian forgatására sietett, csillámporral és sminkkel az arcán.

Sasha Banks

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo