Galaktikus Geográfia: Jön a Star Wars-földrajzkönyv

mando_grogu.png

Május 4-én, a Star Wars Napon mutattak be a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Földrajzi és Földtudományi Intézetének munkatársai egy új oktatási rendszert alkalmazó könyvet, amely A hét kristály rejtélye – Galaktikus geográfia címet kapta – írja a scifi.hu.

A kötet tankönyv- és regényszerűen vezeti végig olvasóját egy mandalóri fejvadász történetén, akinek hét kyber-kristályt kell összegyűjtenie a galaxisban. Az oldalakon kék információs blokkokban magyarázzák el a kifejezéseket, és a kötet végén szószedet is található. Földrajzi alapfogalmakat, fontos összefüggéseket magyaráznak el benne, és változatos cselekményen keresztül mutatnak be természeti-, társadalmi-, és gazdaságföldrajzi folyamatokat.

A könyvön tizennyolc sci-fi-kedvelő szerző munkálkodott csaknem másfél éven át. Azért a Star Wars világát választották ehhez, hogy a legszélesebb olvasóközönséget tudják elérni, ráadásul a filmekből ismerős környezet, változatos bolygók – a különböző sivatagos, jeges vagy épp erdős-mocsaras világok – kiváló háttérrel szolgáltatnak a földrajz oktatásához.

Nyomtatásban 2021 júliusában jelenik meg az oktatóregény, és ingyenesen válik elérhetővé online és nyomtatott formában is.

További információkért érdemes ellátogatni az egyetem honlapjára, vagy megnézni az alábbi YouTube-videót, amelyben pedig a kötet szerkesztői mutatják be a könyvet.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo