Ezek a Star Wars-tartalmak jönnek 2021-ben

sw2021logo.jpg

Bár mozifilm idén nem érkezik, azért 2021-ben sem kell attól félni, hogy Star Wars-tartalmak nélkül maradnánk. A folytatásban összeszedtük, hogy mi érkezik az év során!

Könyvek és képregények

Év elején elstartolt a nagy könyves-képregényes projekt, a Köztársaság Fénykora amelynek két szempontból is nagy jelentősége van. Nemcsak azért fontos, mert egy teljesen új érát ismerhetünk meg belőle, hanem azért is, mert ezzel a nyomtatott kiadványok egy része végre elszakad a mozgóképes projektektől, vagyis most már nem csak a szorosan a filmekhez és sorozatokhoz kapcsolódó képregényeket és könyveket fogunk kapni.

A projekthez kapcsolódó idei megjelenések:

- Január 5-én kijött a Light of the Jedi című regény Charles Soule-tól és Justina Ireland írása, az A Test of Courage című gyerekkönyv, és a The Great Jedi Rescue Cavan Scott-tól.
- Január 6-án kezdett Cavan Scott The High Republic-képregénysorozata.
- Február 2-án érkezik az Into the Dark című ifjúsági regény, amelyet Claudia Gray írt.
- Február 29-én a Daniel José Older-féle The High Republic Adventures-képregénysorozat kezd.
- Június 8-án jön a The Edge of Balance manga.
- Június 29-én jön Cavan Scott regénye, a The Rising Storm és a Race to Crashpoint Tower című gyerekkönyv Daniel José Oldertől.
- Július 27-én jelenik meg az ifjúsági könyve, az Out of the Shadows.

Magyarul is meg fog jelenni egy részük: a Szukits a Light of the Jedi-t, Into the Dark-ot, The Rising Storm-ot akarja 2021-ben kiadni, valamint Cavan Scott képregényének első gyűjteményes kötetét. Várható megjelenési dátumuk egyelőre még nincs.

High Republic Konyv Kepreg
Jön több, a The Mandalorianhez kapcsolódó kiadvány is:

- Január 5-én jelent meg a Maul: Vesztegzár és a Halálosztag szerzőjének, Joe Schreibernek a sorozat első évadát adaptáló ifjúsági könyve, a The Mandalorian.
- Március 16-án jelenik meg a The Mandalorian: Guide to Season One című háttérinfó-kötet.
- Július 1-jén a The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide című referenciakönyv sok infóval.
- November 2-án jön egy The Mandalorian-regény Adam Christophertől (aki a Bizonyos szemszögből egyik novelláját is írta), ennek elvileg eredeti sztorija lesz, nem a sorozatot dolgozza fel.

Mando K Nyv Kepregeny
Korábbi szériákat folytatnak:

- Március 2-án véget és az Alphabet Osztag története a harmadik, Victory's Price című kötettel,
- Április 27-én pedig érkezik a Thrawn-előzménytrilógia második része, A káosz ébredése sztoriját folytató Greater Good,
- Emellett folytatódnak az aktuális képregénysorozatok, a második, immár az V-VI. részek között játszódó Star Wars-széria (január 6.), a kánon harmadik Darth Vader-képregénysorozata (január 13.), az új Doctor Aphra (január 20.) és a Bounty Hunters (január 27.)

Ezeken kívül május 4-én jön a korábbi ifjúsági regényt, a Guardians of the Whills-t adaptáló manga, július 21-én pedig érkezik a Doctor Aphra-hangoskönyv.

Sw Konyv Kepr
Magyarul várhatóan január 27-én jön a Thrawn-képregény és a Star Wars-képregénysorozat 12. kötete, a Lázadók és zsiványok. Emellett egyelőre ismeretlen időpontban a Doctor Aphra 7. kötete, A renegát végzete és a Star Wars 13. része, A lázadók végzete.

Február 3-ától pedig magyarul is olvashatjuk majd Aley Segura regénye, a Poe Dameron – Szabadesés, amely az Ellenállás pilótájának nem éppen feddhetetlen múltját mutatja be, magyarázva a Skywalker korában elhangzottakat.

Sw Magyar

Filmek és sorozatok

Bár rengeteg élőszereplős projektet bejelentettek, idén film nem érkezik, és sorozat is csak egy jön: karácsonykor startol el a The Book of Boba Fett című The Mandalorian-spinoff.

Emellett kapunk egy új animációs sorozatot is The Bad Batch címmel, amely A klónok háborújához kapcsolódik, és az abban megismert különleges osztag, a 99-es Egység kalandjait mutatja majd be. Ez a széria ugyanakkor az eredeti sorozat után, azaz a Birodalom idején játszódik, így a középpontjában az áll majd, hogyan próbálnak a klónok az új rendszerben boldogulni. Premierdátumról egyelőre nem tudni.


Továbbá jön a Visions című anime-antológiasorozat, amelynek egyelőre szintén nincs bemutatódátuma, és a tartalmáról sem árultak el semmit.


Játékok

Bár tavaly kellett volna megérkeznie, végül elhalasztották a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga megjelenését, és a tervek szerint idén tavasszal érkezik majd, egyelőre ismeretlen időpontban.



Egyéb

A Star Wars-kalandpark után idén a tervek szerint Star Wars-hotel is nyílik, amely a Walt Disney World Resort része lesz.

A Star Wars Insider magazin fontos mérföldkőhöz érkezik: február 10-én jelenik meg a 200. kötete.

Idén jár le Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök jelenlegi szerződése, egyelőre hivatalos információ nincs még arról, hogy meghosszabbítják-e, és ha igen, mennyivel (legutóbb 3 évvel hosszabbított); mindenesetre egy ezzel kapcsolatos bejelentés is várható idén.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo