Empire at War: új játék jöhet, de még kérdés, mikor

Empire_at_War_wall_800x445.png

A Star Wars franchise témáját tekintve tökéletes alapnak mondható a stratégiai, háborús számítógépes játékoknak. Ebben a néhai LucasArts is meglátta a lehetőséget az olyan neves címek láttán, mint a Command & Conquer, StarCraft, Age of Empires, és égisze alatt kijött 2000-ben a Force Commander, amit rá egy évre követett a Galactic Battlegrounds és annak kiegészítői.

Majd utolsó bástyaként nagyjából 15 éve, 2006-ban jelent meg a Star Wars: Empire at War valós idejű stratégiai játék, és annak kiegészítője, a Forces of Corruption, azóta pedig rengeteg rajongói patch és tavaly januárban egy hivatalos frissítés készült hozzá. A játékban a taktikai érzéket latba téve kellett meghódítani az összes bolygót, vagy kiiktatni az ellenség fontos sakkfiguráit a lázadók/birodalmiak oldalán, a különböző planéták, helyszínek, karakterek, harci járművek, fegyverek adottságai tükrözték az addigi kánonban lefektetett tudnivalókat.

 

Eme játék kvázi hatalmas űrt hagyott maga után, ám egy rajongói kérdésre tett nyilatkozat talán adhat némi reményt. A kérdés úgy szól, hogy van-e érdekeltség a játékot készítő válallat, a Petroglyph, és/vagy az EA részéről folytatni, vagy remasterelni az Empire at Wart. A fejlesztő cégnél felelős producerként dolgozó Ted Morris válaszként kifejtette, hogy igen, ám az bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy mikor. Ugyanis mind az EA (ami idén nagy bejelentést tesz Star Wars-játékfronton), mind a Petroglyph munka-menetrendje be van táblázva jelenleg, de Morris azt ígérte, hogy amint a Petroglyph jelenlegi projektje befejeződik, szaporábban fogják abajgatni a Lucasfilm Games-t, hogy elinduljon valami az ügyben.

 

Mint az ismeretes, 2023-ban lejárnak az EA exkluzív jogai a Star Wars-játékok gyártásához, és a Lucasfilm Games keretében több játékstúdió terméke gazdagíthatja a messzi-messzi galaxis játékiparát.

Lopakodo Elorendelheto

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo