Érkezik Snyder majdnem-Star Wars filmje: íme a sztori

snyder.jpg

Ha egy projektet egyszer félbehagynak, vagy valamiért nem valósul meg, az még nem feltétlenül jelenti, hogy végleg búcsút mondhatunk neki. Ezt jól példázzák az utóbbi években a Star Wars háza táján történtek is: a hat évad után elkaszált Clone Warst évekkel később folytatták; a tervezett, de elejtett Obi-Wan-mozifilm végül is sorozat formájában valósul meg; Boba Fett is kap végül is saját spinoffot (bár tegyük hozzá, azt nem tudjuk, ennek van-e bármi köze a korábban tervezett filmhez, mindenesetre a lényeg, hogy a karakternek lesz önálló filmje).

Most pedig ismét kiderült egy tervezett, de végül ejtett Star Wars-projekt kapcsán, hogy mégiscsak megvalósul. Igaz, hogy ebben az esetben van egy csavar is a sztoriban: a film végül is a "nevében" nem lesz Star Wars-mozi.

Lássuk, miről is van szó! Nemrég megírtuk: Zack Snyder (300, Az Igazság Ligája, A halottak hadserege) a közelmúltban arról beszélt, hogy a sokáig tervezett Star Wars-filmjét végül is a franchise-on kívül, attól független sci-fiként valósíthatja meg. Mostanra pedig már eldőlt, hogy valóban le is forgatja: a The Hollywood Reporter arról számolt be, hogy a filmes a Netflixnek fogja elkészíteni a filmet. A rendezés mellett ő dolgozik a forgatókönyvön is Shay Hattennel (A halottak hadserege) és Kurt Johnstaddel (300) együtt. (A cikk egyébként azt írja, Snyder "komolyabb beszélgetéseken túl" nem jutott tovább a Lucasfilmmel, így nem meglepő, hogy elváltak útjaik.)

Mindeddig csak azt lehetett tudni a projektről, hogy a George Lucast is inspiráló Akira Kurosawa szamurájfilmjeiből merít, most viszont már megtudtuk azt is, hogy miről szól majd: a leírás szerint egy galaxis szélén lévő békés kolónia veszélybe kerül a zsarnoki helytartó, Balisarius uralma alatt. Az elkeseredett telepesek elküldenek egy titokzatos múltú fiatal nőt, hogy a szomszédos bolygókról gyűjtsön harcosokat, akik segíthetnek nekik a küzdelmükben. A film címe is megvan már: Rebel Moon, azaz "Lázadó hold" lesz.

A direktor elmondta, hogy az elmúlt években már teljesen felépítette a film saját univerzumát. A forgatást reményei szerint 2022 elején kezdhetik el.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei
A hír megtalálható itt: STARWARSMedia.Hu
https://www.starwarsmedia.hu/hirek/erkezik-snyder-majdnem-star-wars-filmje-ime-a-sztori.html