darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Zsinj utóhadjárat (Legendák)

Előző: Vadászat Zsinjre
Következő: Thrawn-hadjárat
zsinjutohadjarat.png
Post-Zsinj campaigns
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború
Idővonal: YU 8,5
Helyszín(ek): Peremvidék, Zsinj Birodalmának maradványa
Végkifejlet: Új Köztársasági győzelem;Nagy Maldrood összeomlása
Hadviselők:
  • Új Köztársaság

  • Nagy Maldrood
Parancsnokok: Galaktikus Birodalom:
  • Teren Rogriss admirális

Új Köztársaság:
  • Ackbar admirális

Nagy Maldrood:
  • Treuten Teradoc nagyadmirális
Esemény(ek):

Legendák

Nem jártam valami jól, mikor hadakoztam Teradoc hadúrral és a maga Ackbar admirálisával Zsinj hagyatékaiért.
- Teren Rogriss, Wedge Antillesnek. 

Zsinj hadúr halála után egy hármas irányzatú hadjárat tört ki Ackbar admirális, Teren Rogriss és Treuten Teradoc között birodalmának maradványa felett. 

Történet 


Sokba kerültem a maga Új Köztársaságának a háborúban. Nincs miért szégyenkeznem.
- Teren Rogriss, Wedge Antillesnek. 

Amikor Zsinj meghalt a dathomiri csatában, Teren Rogriss, a Galaktikus Birodalom admirálisa – régebben egy veszteséges üzleti partnere volt az Új Köztársasággal abban a kampányban, ami Zsinj ellen irányult – felhagyott a szövetség színlelésével és benyomult Zsinj korábbi területére, hogy megszerezzen bármit, amit tud. Időközben Ackbar admirális az Új Köztársaság flottáját Zsinj területére vezette, hogy a kormánya ellenőrzése alá vegye a világokat. A Hapes Konzorciummal való friss szövetségnek köszönhetően Ackbar képes volt felhasználni számos csillagrombolót, amikkel az Új Köztársaságot ajándékozták meg a hadjáratában.

Eközben a Középső Gyűrűben a hadúr és az önjelölt Treuten Teradoc nagyadmirális a Nagy Maldroodból, aki hosszú ideig Zsinjjel csatározott utóbbi haláláig, sanszát megérezve átnyomult a Perlemi Kereskedelmi Úton, hogy elfogja a Gordi Végek hadurait. Közvetlenül Rogriss és Ackbar háborújának kellős közepébe futott bele, és a kétirányú konfliktus háromirányú harccá módosult.

Az Új Köztársaság az eddigi egyik legrosszabb csatájába keveredett, aminek a csillagrombolói itták meg a levét a konfliktusnak. A Crynyd csillagromboló és a legtöbb hapan hajó elveszett, az Emancipator és a Liberator súlyosan megrongálódott és vissza kellett vonulniuk javításért, és Leia Organa Solo zászlóshajóját, a Rebel Dreamet megtámadta és elfogta a birodalmi Premptory a storinali csatában, bár Organa ez idő alatt nem tartózkodott a fedélzeten. De Rogriss többet szenvedett el, harcainak jelentős részét vesztette el. Teradoc megverte a birodalmi admirálist a Feriaei Csomópontnál, elnyerve rengeteg Zsinj-hajó hűségét, de mindez nem volt elég, hogy megmentse őt. Súlyos vereséget szenvedett Ackbartól a Maridunnál és a Thanosnál, utóbbi saját területén; az Új Köztársaság előrenyomult a Gala elfoglalására és végül Teradoc centaresi fővárosába, és a hadúr birodalma összeomlott. Teradoc elmenekült a csatából és a területéről, hogy ellenőrizhesse a Mélymagot, ahol újból rendezhette sorait és felépíthette magát.

Ugyanakkor az Új Köztársaság több kárt okozott a Birodalomnak, mint fordítva. Amikor végre elfoglalták a Kuatnál lévő hajógyárakat a Magvilágokban, Rogriss menekülésre kényszerült. Az Új Köztársaság a konfliktusból győztesként került ki, birtokában a galaxis háromnegyedével. 

Megjelenések


  • X-Wing: Starfighters of Adumar (Először említve) 

Források


  • The Essential Chronology
  • The New Essential Chronology
  • The Essential Atlas
  • "The Imperial Warlords: Despoilers of an Empire, Part 2," The Official Star Wars Blog (link)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000