hagyatek_banner_1460x342_a.png

Yoda faja (Legendák)

YodaNEGAS.jpg
Yoda
Biológiai osztályozás
Megjelölés: Értelmes
Fizikai tulajdonságok
Átlagos magasság: 0,7 méter
Bőrszín: Zöldes-barna
Ismertetőjegyek:
 • Hosszú, hegyes fülek
 • Háromujjú kezek
 • Madárszerű lábfej
Átlagos élettartam: Ismeretlen (900 standard évig)
Szociokulturális jellemzők
Ismert tagok:
 • Minch
 • Oteg
 • Vandar Tokare
 • Yaddle
 • Yoda
 • Ismeretlen Jedi

Legendák

Yoda mester faját lanniknak feleltették meg, és a midi-klorian száma 4 millió. Ez egyszerűen képtelenség!
-Coleman Trebor 

Yoda Jedi-mester volt a faj legismertebb tagja, aminek az igazi nevét nem jegyezték fel. Néhány forrásban csak Yoda fajaként szerepel, ez az alacsony, húsevő humanoid faj számos ismert tagot adott a Jedi Rendbe a Galaktikus Köztársaság idejében. 

Biológia és megjelenés


Yoda: "Kellemes ez, veled találkozni."
Dooku: "Van benned valami… ismerős. Volt egy régi barátom, aki ugyanígy beszélt."
- Az álcázott Yoda és Dooku 

ManyyodasA faj neve és származási helye ismeretlen.

 

A faj tagjai sokkal alacsonyabbak voltak egy átlagos embernél, legtöbbjük a 70 centimétert sem érte el, de az élettartamuk sok száz éves volt (bár az átlagos élettartamuk ismeretlen, mivel a faj összes ismert tagja Jedi volt, akik általában hosszabb ideig éltek, mint egy faj átlagos tagjai). A felnőtt fajtársakat éles, manószerű fülek jellemezték, homlokukon ráncokkal, háromujjú kezekkel és (leggyakrabban) madárszerű lábakkal. Bőrük és vérük színe zöld volt. Éles foguk hűsevő életmódra vallanak. A faj leghíresebb tagja, Yoda Jedi-mester étrendje olyan táplálékokat foglalt magába, amiket más lények gusztustalannak találhattak.

 

A faj tagjai hasonlítottak a lannikokhoz, mindkettő kis növésű volt, hosszú fülekkel rendelkezett, és néhány esetben bóbitás haja volt. Az, hogy a faj rokonságban áll-e a lannikokkal, nem tudni, bár Yodát egyszer lanniknak nézték. Bár a két faj közötti genetikai kapcsolódás valószínűtlen, mivel a lannikok sokkal emberszerűek voltak és úgy néztek ki, mintha majmokból fejlődtek volna ki, míg az ismeretlen háromujjú faj olyan ismertetőjegyekkel rendelkezik, amik kétéltű, vagy hüllő származásra adnak gyanút.

 

A faj összes tagja kifejezetten bölcs volt és az Erőre rendkívülien érzékeny. Legtöbbjük, bár nem mind, a Galaktikus Alapnyelv egyénileg kifejezett dialektusát beszélte, nem szabványosan használták a nyelvtant és a szórendet is sajátosan felcserélték. A szóban forgó faj tagjait ritkán lehetett látni az ismert galaxisban. 

Jelentősebb tagok


SWM80Yoda, a faj leghíresebb tagja több mint két évszázadig volt a Jedi-nagymester a Galaktikus Köztársaság idején, és ő volt a Rend történetének egyik legerősebb Jedije. Yoda mester természetes halállal halt meg 900 standard évesen.

 

Két másik Jedi, Yaddle és Vandar Tokare, szintén erős mester volt, akik a coruscanti, vagy a dantuini Jedi Rend Tanácsának székeiben foglaltak helyet. A faj negyedik Jedi-mestere, Oteg, a Hidegháború alatt szolgált. Az ötödik, levésbé ismert Jedije a fajnak Minch Jedi-lovag volt, aki YE 700 körül szolgálta a Jedi Rendet. Bár keveset tudni róla, eléggé jártasnak bizonyult az Erőben, mikor harcban puszta kézzel legyőzött egy Sötét Jedi-mestert. A többi négy mesterrel ellentétben, akik mindig kivételes higgadtságot és önkontrollt tudtak felmutatni, Minch kissé hevesebb temperamentumot tudhatott a magáénak, és egyszer el is vesztette a fejét, mikor a Dun Möch harcmodor alá vetette magát.

 

A faj egyik ismeretlen Jedijének szobra állt a Jedik Völgyében, a Russanon. 

A színfalak mögött


Nem ismert okokból George Lucas mindig úgy intézte, hogy ismeretlen maradjon a faj történelme, neve, származása. Mikor rákérdeztek nála Yoda fajának nevére, Lucas viccből csak ennyit mondott: "Ő egy béka".  A "Bábtól a pixelig" című dokumentumfilmben poénból azt mondta, hogy Yoda "Breki béka, és Röfi malac zabigyereke".

 

Mielőtt még megalkották volna Yaddle-t a Baljós árnyak című filmhez, a Lucasfilm aktívan bátortalanította el a Star Wars márka használatára feljogosítottakat Yoda fajának feltárásától, mert nem akarták bejelenteni ezzel azt, hogy egy fajnyi Yoda kinézetű lény létezett. A Sith-ek bosszúja című filmből kivágott szövegek a fajra csak így hivatkoznak: "Yoda faja".

 

Lucas politikája miatt bizonyos Star Wars megjelenéseket töröltek. Az egyik jelentős példa az volt, mikor a Lucasfilm (valószínűleg George Lucas döntése alapján) péppé zúzatott egy a jövőben kiadandó Star Wars kártya nyomdai sorozatát, amin egy csoportnyi háromujjú ismeretlen faj tagjai imádkoznak egy fajtársuk életnagyságnál nagyobb szobra előtt, és az imádkozókat egy olyan egyén vezeti, akit talán Yodának szántak.

 

A The Essential Guide to Characters kiadvány Yoda otthonát Dagobah-nak jelöli. Ugyanakkor az újabb források azt állítják, hogy Yoda nem ott született.

 

A Télapó úgy jelenik meg, mintha Yoda fajának tagja lenne (a Star Wars Adventure Journal 8-ban), bár ez csak "húsvéti tojás", ezért nem-kánon a Legendákban. A Star Wars: X-Wing című játékban, amiben a Télapó szintén cameózik Yoda fajának szerepében, az Independence csillaghajó hangárjában látható.

 

Mivel minden kezükön és lábukon 3-3 ujj van, néhányan "háromujjúnak" nevezték Yoda fajának tagjait.

 

Sok rajongó gyártott elméletet arról, hogy ez az ismeretlen faj a Whillek (A Whill-krónikákból), de George Lucas egy interjúban tagadta ezt. A "SuperShadow" által működtetett fan-fiction oldalon félreértették, hogy Yoda egy Whill a "Grentarik" bolygóról.

 

Az ujjak száma

 

Yoda ClawsA faj ujjainak számát következetlenül ábrázolták a Star Wars franchise-on belül, még a filmekben is. A lábukon csak három ujj van, de így csak egyszer szerepelt, a Baljós árnyak című filmben, holott A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér című filmekben használt bábu, valamint A Sith-ek bosszúja című filmben szereplő digitális modell négy ujjal rendelkezik.

 

A Birodalom visszavág című filmben, mikor Yoda rámolászik Luke készleteiben, Yoda talpa látszódik. Bár kétség kívül három előre néző lábujja van, egy plusz ujj nyúlik ki az ellenkező irányban, ami lehet egy negyedik ujj, vagy valamilyen támasztó sarok (ha ez anatómiailag elképzelhető). A negyedik lábujjköröm megléte, vagy hiánya megoldaná ezt a problémát, csakhogy a felvétel szögéből lehetetlen látni, hogy melyik lehet. Ha ez egy lábujj, akkor Yoda faja madárszerű lábbal rendelkezik.

 

A Baljós árnyakban Yoda és Yaddle bábja három előre néző lábujjal rendelkezik egy tompa, emberszerű sarokkal az eredeti bábú madárszerű kialakítása helyett, így igazi háromujjú lábuk van. A klónok támadása című filmben egy teljesen digitális Yoda szerepel, de nincs benne olyan perdöntő közeli felvétel, ami eldöntené az ujj-vitát.

 

A Sith-ek bosszúja című filmben a digitális Yoda ismét az eredeti trilógia bábjának madárszerű kialakításához tér vissza, ahogyan az látható, mikor Yoda a Szenátusi Rotunda padlója felé zuhan a Darth Sidious-szal való párbaj végszójaként, és mikor utána Bail Organa siklójába ugrik. Egy korábbi, másik jelenetben, mikor Yoda egy pillanatig kábultan fekszik egy szenátusi platformon a csata alatt, szintén úgy látszik, hogy egy hátrafelé néző negyedik lábujjkörme van, ami bizonyítja, hogy az egy lábujj, de a felvétel nem teljesen tiszta a DVD felbontásban.

 

Valószínűleg a fenti következetlenség eredményeképpen A Jedi visszatér után, Hasbro által kiadott különböző Yoda akciófigurák három, négy, vagy öt rendelkeznek különböző elrendezésekben. Ezek közül egyik sem egyezik A Birodalom visszavág madárszerű lábához, majd A Sith-ek bosszúja figurái kaptak egy lábujjkörmöt a kétes hátrafelé néző negyedik kinövéshez A Birodalom visszavág mintájára, így a nyúlványt kétségkívül lábujjnak téve. Az, hogy a Hasbro ezt A Sith-ek bosszúja digitális modellje, vagy az eredeti bábu alapján vitelezte-e ki, vagy ez egy spekuláció volt a részükről, nem tudni.

 

A The New Essential Guide to Alien Species 2006-os forráskönyv 216. oldalán az áll, hogy Yoda faja "ötujjú lábbal rendelkezik, amiből három ujj elől, és két ujj hátul helyezkedik el". Azonban az ötujjas elhelyezkedés egyik filmben sem látható, ezért ez az állítás ellentmond az együttesebb madárszerű változattal, ami a filmek nagy részében szerepel (ami kánon szinten magasabb szinten van). Ez az ötujjas verzió a legkevésbé használt változat a Star Wars közegében.

 

A klónok háborúja című 2008-as animációs film és televíziós sorozatban Yoda CGI modelljét úgy oldották meg, hogy az egyezik a Baljós árnyak verziójával, amiben három előre néző lábujj és egy tompa sarok látható. A "Csapda" című részben Yodának három előre néző lábujja és egy tömör sarka van.

 

A Star Wars Insider 122. számának "Ask Lobot" részében, amit 2010 decemberében adtak ki, a Holocron kontinuitási adatbázisának őrzője, Leland Chee kijelenti, hogy Yoda négy ujjal rendelkezik: hárommal elől és eggyel hátul. 

Megjelenések


 • A régi Köztársaság lovagjai 2: A kezdetek 2
 • A régi Köztársaság lovagjai 4: A kezdetek 4
 • A régi Köztársaság lovagjai 6: A kezdetek 6
 • A régi Köztársaság lovagjai 9: Lobbanáspont közjáték: Hazatérés (Hologramon jelenik meg)
 • A régi Köztársaság lovagjai: Újra együtt
 • A régi Köztársaság lovagjai 29: Magasztosak 1
 • A régi Köztársaság lovagjai 31: Hátraarc
 • Star Wars: Knights of the Old Republic
 • Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: The Old Republic
 • "Heart of Darkness” — Star Wars Tales 16
 • Darth Plagueis
 • Star Wars: Republic: Vow of Justice (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • "Yaddle meséje: Az alanti” — Star Wars Mesék 5
 • "The Secret of Tet-Ami” — Star Wars Tales 13
 • "Puzzle Peace” — Star Wars Tales 13
 • "The Sith in the Shadow” — Star Wars Tales 13
 • Star Wars: Obi-Wan
 • Jedi-növendék: Az ébredő Erő
 • Jedi-növendék: Sötét vetélytárs
 • Jedi-növendék: A holtak védelmezői
 • Jedi-növendék: A bizonytalan ösvény
 • Jedi-növendék: Az ostromlott templom
 • Jedi Apprentice: The Deadly Hunter
 • Jedi Apprentice: The Evil Experiment
 • Jedi Apprentice: The Ties That Bind
 • Jedi Apprentice: The Only Witness
 • Jedi Apprentice Special Edition: Deceptions
 • Jedi Apprentice Special Edition: The Followers
 • Qui-Gon és Obi-Wan: Az Ord Mantell bolygón 1
 • Jedi tanács
 • Star Wars 2: Prelude to Rebellion, Part 2 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 3: Prelude to Rebellion, Part 3 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 6: Prelude to Rebellion, Part 6
 • A megtévesztés leple
 • Episode I Adventures 1: Search for the Lost Jedi
 • Episode I Adventures 3: The Fury of Darth Maul
 • Episode I Adventures 4: Jedi Emergency
 • Darth Maul: A vadászó árnyék
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak / képregény / regény / ifjúsági regény
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak - Kalandok - Obi-wan Kenobi
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak ½ (képregény) (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: Battlefront
 • Star Wars 7: Outlander, Part 1
 • Star Wars 13: Emissaries to Malastare, Part 1
 • Star Wars 14: Emissaries to Malastare, Part 2
 • Star Wars 15: Emissaries to Malastare, Part 3
 • Star Wars 16: Emissaries to Malastare, Part 4
 • Star Wars 28: The Hunt for Aurra Sing, Part 1
 • Star Wars 36: The Stark Hyperspace War, Part 1 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 39: The Stark Hyperspace War, Part 4 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 41: The Devaronian Version, Part 2 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 45: Rite of Passage, Part 4
 • Jedi Quest 1
 • Jedi Quest 3
 • Star Wars: Zam Wesell
 • Jedi Quest: The Way of the Apprentice
 • Jedi Quest: The Moment of Truth
 • Full of Surprises
 • A közelgő vihar
 • Would-Be Saboteur Captured — HoloNet News Vol. 531 53 (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Dooku Spotted in Gree Enclave — HoloNet News Vol. 531 54 (tartalom mára elavult) (Csak képen)
 • Star Wars: II. rész: A klónok támadása / képregény / regény / ifjúsági regény
 • Machines of War
 • Most Precious Weapon (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: The Clone Wars (játék)
 • Star Wars: Battlefront II
 • Köztársaság 49: Áldozathozatal
 • Köztársaság 50: Kamino védelme
 • Jedi: Mace Windu
 • Duel
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "1. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "5. fejezet" (Hologramon jelenik meg)
 • "Fierce Currents” — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 1 (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "15. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "16. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "19. fejezet" (Anakin Skywalker látomásában)
 • Star Wars: Clone Wars PhotoComic
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "20. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "21. fejezet"
 • Star Wars: Battle for the Republic
 • "Run Mace Run” — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 2 (Mace Windu látomásában)
 • "A Stranger in Town” — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 3
 • The Clone Wars: Shadowed
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 16. rész – "A titkos ellenség" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja film / regény
 • The Clone Wars 6
 • The Clone Wars: Prelude
 • Star Wars: A klónok Háborúja - Titkos küldetés
 • Star Wars: A klónok Háborúja - Rázós küldetés
 • Star Wars: A klónok Háborúja - A Taloraan széllovasai
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 3. rész – "Utánpótlás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 1. rész – "Csapda"
 • The Clone Wars: Shakedown
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 2. rész – "A titokzatos fegyver" (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 8. rész – "Jar Jar Jedi" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • The Clone Wars: Transfer (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 10. rész – "Grievous búvóhelye"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 11. rész – "Dooku gróf fogságban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 12. rész – "A gungan hadvezér"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 17. rész – "A kék árnyék vírus" (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 21. rész – "Ryloth felszabadul" (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: The Clone Wars: Republic Heroes
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 1. rész – "Harc a holokronért"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 3. rész – "Az Erő gyermekei"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 4. rész – "A szenátus kémje"
 • The Clone Wars 10: Hero of the Confederacy, Part 1
 • The Clone Wars 11: Hero of the Confederacy, Part 2 (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 5. rész – "Randevú a pokolban" (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 9. rész – "Grievous csapdája"
 • In Triplicate (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • The Clone Wars: The Colossus of Destiny (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 11. rész – "Az elveszett fénykard"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 15. rész – "Gyilkosságok a szenátusban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 19. rész – "A Zillo-sárkány visszavág"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 5. rész – "Korrupció" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 6. rész – "Az akadémia" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 7. rész – "Merénylet"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 8. rész – "Gonosz tervek" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 9. rész – „Ziro nyomában” (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 14. rész – "A köd boszorkányai"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 15. rész – "A Mindenség Urai" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 19. rész – "Ellentámadás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 20. rész – "Menekülés az Erődből"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 22. rész – „Vuki vadászat”
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 1. rész – "Háborgó tenger" (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 2. rész – "Gungan támadás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 5. rész – "Segélyakció" (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 11. rész – "Elhurcolva"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 15. rész – "Megtévesztés"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 16. rész – "Barátok és ellenségek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 21. rész – "Testvérek"
 • The Clone Wars: The Sith Hunters
 • Darth Maul — Death Sentence 1
 • Darth Maul — Death Sentence 3
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad
 • Klónháborús játszmák: Árnyak közt (Hologramon jelenik meg)
 • Köztársaság 54: Kettős álca
 • Legacy of the Jedi
 • Töréspont
 • Deep Forest (Hologramon jelenik meg)
 • Köztársaság 61: Holtvágányok
 • Köztársaság 63: Csapás az árnyak közül
 • Jedi: Yoda
 • "A becsület köztelez” — Star Wars Mesék 22
 • Köztársaság 68: Páncél (Hologramon jelenik meg)
 • Grievous tábornok 1
 • Grievous tábornok 4
 • Secrets of the Jedi
 • Jedi próba
 • Yoda: Sötét találkozó
 • Obsession 1
 • Obsession 2
 • Sithisis
 • "Life Below” — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 9
 • "Thunder Road” — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 10
 • Reversal of Fortune
 • A gonosz útvesztője
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "23. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "25. fejezet"
 • Star Wars: Republic: Siege of Saleucami (Tholme látomásában)
 • Star Wars: Republic Commando (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja / képregény / regény / ifjúsági regény
 • Obi-Wan's Foe
 • Evil Eyes
 • Star Wars: Republic: Hidden Enemy
 • Coruscanti ékszakák I: A Jedik alkonya (Csak említve)
 • Star Wars: The Force Unleashed II
 • Star Wars Droids
 • Perfect Evil
 • Star Wars Battlefront: Renegade Squadron
 • Empire 27: "General" Skywalker, Part 2 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Galaxy of Fear: The Hunger
 • "The Hidden” — Star Wars Tales 6
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág
 • Star Wars: Episode V The Empire Strikes Back (ifjúsági regény)
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág (regény) (Első megjelenés)
 • Star Wars 41: The Empire Strikes Back: Imperial Pursuit
 • Star Wars 42: The Empire Strikes Back: To Be a Jedi
 • Star Wars: Yoda Stories
 • Star Wars Adventures: Luke Skywalker and the Treasure of the Dragonsnakes
 • "Csúszós lejtő” — Star Wars Mesék 15
 • Star Wars 43: The Empire Strikes Back: Betrayal at Bespin
 • Super Star Wars: The Empire Strikes Back
 • Star Wars 45: Death Probe (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 50: The Crimson Forever (Vision to Luke Skywalker)
 • Star Wars 62: Pariah! (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • The Rise and Fall of Darth Vader
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér (regény)
 • Star Wars: Episode VI Return of the Jedi (ifjúsági regény)
 • Star Wars: Return of the Jedi 2: The Emperor Commands
 • Super Star Wars: Return of the Jedi (Szellemként, lélekként jelenik meg)
 • Star Wars 92: The Dream (Szellemként, lélekként jelenik meg)
 • Szökevények (Hologramon jelenik meg)
 • Sötét erők ébredése (Csak említve)
 • Dark Forces: Rebel Agent (Szobor)
 • Star Wars: Union (Álom) 

Nem-kánon megjelenések 

 • Star Wars -Phantasmagoria-
 • Star Wars Miniatures: Knights of the Old Republic ad (Csak képen)
 • Star Wars - Jedi akadémia
 • Jedi Akadémia 2. – A padavan visszatér
 • Tag & Bink: Revenge of the Clone Menace
 • The Return of Tag & Bink: Special Edition (Szellemként, vagy lélekként jelenik meg)
 • "Force Fiction” — Star Wars Tales 7
 • Path of the Jedi
 • Star Wars: Republic Commando: Order 66
 • "The Emperor's Court” — Star Wars Tales 14
 • Star Wars Infinities: A New Hope
 • Star Wars Infinities: The Empire Strikes Back
 • Star Wars Infinities: Return of the Jedi
 • "Do or Do Not” — Star Wars Tales 15 (Szellemként, lélekként jelenik meg)
 • LEGO Star Wars: The Phantom Menace
 • LEGO Star Wars: The Video Game
 • LEGO Star Wars II: The Original Trilogy
 • LEGO Star Wars III: The Clone Wars
 • LEGO Star Wars: Revenge of the Brick
 • LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles videojáték
 • LEGO Star Wars: The Complete Saga
 • Star Wars: Visions of the Blade
 • LEGO Star Wars: The Padawan Menace 

Források


 • Kenner Star Wars: The Empire Strikes Back (Csomag: Yoda)
 • The Empire Strikes Back Coloring Book (1982)
 • "It is Dark” — Galaxy Guide 5: Return of the Jedi (Csak indirekt megemlítés)
 • Star Wars: The Power of the Force (1995)
 • Star Wars: Episode I játéklánc
 • Star Wars Episode I: The Phantom Menace (referenciakönyv)
 • Star Wars: Power of the Jedi
 • "Star Wars Kids Answer Quest” — Star Wars Kids 3
 • Star Wars: I. rész - Képes Enciklopédia
 • Star Wars: Attack of the Clones: The Ultimate Illustrated Guide
 • Star Wars: A Sith-ek bosszúja - Képes Enciklopédia
 • Star Wars: Képes enciklopédia
 • The Essential Guide to Characters
 • Star Wars: The Action Figure Archive
 • "In the Star Wars Universe” — Star Wars Insider 47
 • The New Essential Guide to Characters
 • The New Essential Chronology
 • Star Wars Insider 79
 • Star Wars Roleplaying Game
 • The Dark Forces Saga
 • The New Essential Guide to Alien Species
 • Star Wars Galaxy Series 4 (Kártya: Amy Pronovost sketch card)
 • Star Wars Galaxy Series 5 (Kártya: Amy Pronovost sketch card)
 • Star Wars Galaxy Series 6 (Kártya: Amy Pronovost sketch card)
 • Star Wars: The Clone Wars Character Encyclopedia
 • A Jedi útja
 • "Ask Lobot” — Star Wars Insider 122
 • The Phantom Menace: The Expanded Visual Dictionary
 • Star Wars: Darth Maul, Sith Apprentice
 • Sith-ek könyve
 • Star Wars: Beware the Sith (Csak képen)
 • Star Wars: The Ultimate Visual Guide: Updated and Expanded
 • The Creatures of Episode III on StarWars.com (cikk) (háttérlink az Archive.org-on)
 • The Essential Reader's Companion
 • Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Jedi Knight
 • Star Wars: The Clone Wars: Masters of the Force (Csak képen)
 • Star Wars: The Legendary Yoda
 • Star Wars: Edge of the Empire Core Rulebook
 • Jedi Order az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on) (Csak képen)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000