hagyatek_banner_1460x342_a.png

Vitiate (Legendák)

valkorionlegendak.png
Tenebrae / Vitiate / The Sith Emperor / Valkorion
Életrajzi adatok
Születési hely: Medriaas
Születési idő: YE 5.113
Halál ideje:
 • Szamos gazdateste halt meg YE 3.950 és YE 3.640 között (Lélekátvitel)
 • YE 3.637, Zakuul (Valkorion fizikai teste)
 • YE 3.631, Zakuul (végső halál)
Fizikai adatok
Faj:
 • Sith (eredeti test)
 • Számos faj, a gazdatestektől függően
Nem: Férfi (Eredeti test és tudat)
Hajszín:
 • Nincs (eredeti test)
 • Különböző (gazdatestek)
Szemszín:
 • Fekete (eredeti test)
 • Különböző (gazdatestek)
Bőrszín:
 • Vörös (eredeti test)
 • Különböző (gazdatestek)
Kronológiai és politikai adatok
Tanítvány(ok): Exal Kressh
Korszak: A Régi Köztársaság kora
Besorolás:
 • Régi Sith Birodalom
 • Igaz Sith Birodalom
  • Sith Császár hatalmi bázis

 • Örök Birodalom

Legendák

Több évezredes vagyok. Rengetegen alá tudják ezt támasztani. [...] A felemelkedésem elkerülhetetlen. Egy nap, egy év, egy évezred - nem számít. Enyém a szikla türelme és a csillagok akarata. Felesleges küzdened. Legyen a halálod is jelentéktelen.
- A Sith Császár. 

Tenebrae - akit a Régi Sith Birodalomban Vitiate, újraalkotott Sith Birodalmában a Sith Császár, és Örök Birodalmában Valkorion néven ismertek - egy ősi sötét oldali, óriási hatalommal rendelkező entitás volt, aki 1.500 éven át manipulálta a galaktikus viszonyokat.

 

Tenebrae YE 5.113-ban született a medriaasi Dramath nagyúr és egy névtelen parasztlány törvénytelen Sith gyermekeként. Tenebrae természetből adódóan lélektelen förtelem volt. Gyerekként Tenebrae megkínozta és megölte az anyját és nevelőapját, majd követőkből álló hadsereget toborzott és több ezer környékbeli falut kiirtott. Mikor Dramath nagyúr elindult megfékezni őt, Tenebrae elvágta apja erejét és elzárta a tudatát. Végül a Sith-ek Sötét Nagyura, Marka Ragnos felismerte Tenebrae hatalmát és Vitiate nagyúrra keresztelte - a Medriaas új uralkodójává. Vitiate átnevezte a bolygót a Nathemává és a következő évszázadban uralta, eltávolodva a Sith hatalmi játszmáktól és a Nagy Hipertéri Háborútól. Naga Sadow vereségét és a Sith-ek korribani kiirtását követően Vitiate a Jedik megváltásának ígéretével az életben maradt Sith-nagyurakat a Nathemára hívatta. Azonban Vitiate ellenük fordult és egy alapos szertartással az egész bolygó életesszenciáját elszívta, ezzel növelve hatalmát és meghosszabbítva életét.

 

Elrejtve személyazonosságát összegyűjtötte a Birodalom maradványait, mint önjelölt Császár és egy 20 éves utazásra indult az Ismeretlen Régiókba, ahol megalapította az új Sith Birodalmat az elveszett gyarmatvilágon, a Sith-ek ősi hazájában a Dromund Kaason. Mélyen elmerült az Erő sötét oldalának titkaiban, míg népe az új civilizációt építette és a Birodalom csak bővült, elrejtve a Köztársaság tekintetétől a következő ezer évben. Ugyanakkor ahogy egyre jobban elégedetlen lett a Sith ideológiával, a Császár nyomozni kezdett és felfedezte a Zakuul rejtett bolygót és az Örök Flottát - egy eddig sosem látott technológiai képességekkel rendelkező ősi armadát. A Császár egy Valkorion nevű zakuuli harcosba költöztette át tudatát és az Örök Birodalom néven egy hatalmas civilizációt húzott fel. A Császár totális halhatatlanságra vágyott, hogy teljes mértékben megtapasztalja új alkotását és kiterjessze a galaxison túl a halál fenyegetése nélkül. Hogy ezt elérje, a Császár háborút robbanttatott ki a Sith Birodalom és a Galaktikus Köztársaság között. A konfliktusból eredő halálokkal táplálni tudott egy a Nathemánál is hatásosabb rituálét - amivel a Császár majdnem mindent fel tud emészteni a galaxisban és végtelen hatalmú istenné válik.

 

Ahogy a Császár tervei beteljesülni látszottak, arra vette rá a mandalori Újkereszteseket, hogy egyfajta bevezető inváziós próbaként támadják meg a Köztársaságot. A mandaloriak vereséget szenvedtek két erős Jedi-lovag - Revan és Malak - erőfeszítéseinek köszönhetően, akik a Dromund Kaason felbukkantak a Sith Birodalomra. Megütköztek a Császárral, de kimosta az agyukat és a Sith invázió előőrseivé váltak. Azonban Revan és Malak hamarosan kitörtek a Császár elmeuralma alól és elárulták őt - és egymást - az ebből eredő Jedi Polgárháborúban, ami majdnem megsemmisítette a Jedi Rendet. Évekkel később a jó útra visszatért Revan ismét összemérte erejét a Császárral egyszer, s mindenkorra, és bár Revan vereséget szenvedett, arra ösztökélte a Császárt, hogy további biztosítékot keressen a halál ellen. Ha a teste elpusztulna, a Császár lelkének át kell utaznia az űrt, hogy belakhassa Valkorion tartalék testét. Meggyengülés esetén ez nehéz lett volna és a szellemét a totális megsemmisülés fenyegette volna. A Császár ezért több gazdatestet készített, amiket a Császár Hangjainak nevezett el, hogy biztosítsa a túlélést, miközben köztük lélekátvitelt valósít meg.

 

A bukásra ítélt gyilkossági kísérlete után Revant a Sith sztázis állapotba zárta és megkínozta. A Császár feldúlta az elméjét ős titkok után kajtatva, és a látomásai közötti átjáráshoz Revant használta fel. Válaszul Revan felerősítette a Császár halálfélelmét, ezáltal három évszázadig késleltette a Nagy Galaktikus Háborút. Mikor a háború végül kitört, a Sith Birodalom azonnal támadni kezdett, és három évtizeden belül sikeresen meghódította a Coruscantot és megsemmisítette a Jedi Templomot. Azonban Revan befolyásolta a Császárt - akit megzavart a gyermekei születése a Zakuulon - hogy békét kössön a Köztársasággal a háború folytatása helyett, felbujtva ezzel a Coruscanti Egyezményt. Tíz év múlva a törékeny béke összeomlott és ismét folytatódott a Jedik és a Sith-ek közti nyílt háború. A Császár ismét próbálkozott a galaxis-méretű rituáléjával, de egy hatalmas Jedi, a Tython Hőse megakadályozta ezt és megsemmisítette a Hangját egy csatában a Dromund Kaason. A háború alatt a többi Hangját is elvesztette, ezáltal a Császár meggyengült lelkének egy templomba volt kénytelen költöznie a Yavin 4 holdjának sötét oldalán, és mély, hosszan tartó álomba merült.

 

A Sith fogságból kiszabadult Revan próbálta egy fizikai formában feltámasztani az elgyengült Császárt, hogy véglegesen végezzen vele. Birodalmi és köztársasági erők egy koalíciója azt hitte, hogy Revan beavatkozása azzal végződik majd, hogy a Császár felemészti a galaxist, ezért legyőzte Revant még a szertartás kezdete előtt. Ámbár a Császár lelke a csata során keletkezett káoszból és halálból táplálkozott, és felébredt. A megfiatalodott Császár felemésztette a Ziost bolygót, hogy ismét teljes erejére leljen.

 

Valkorion utasította ikergyermekeit - Arcann-t és Thexant - a köztársasági és birodalmi világok leigázására, hogy becsvágyukat ösztönözze. A híres bajnokot, aki a Yavin IV-en és a Zioston lévő koalíciós erőket vezette - később a Külhoniként vált ismertté - elfogta az Örök Flotta és Valkorion elé vitették. A Külhonit egyedül értékes szövetségesnek ítélte meg, ezért Valkorion megölette magát Arcann-nal és a Külhoni elméjébe ágyazta bele elméjét. A Külhonit az Örök Birodalom öt évre karbonitba fagyasztotta, mialatt Arcann császár meghódította a galaxist és az uralma alá hajtotta a Sith Birodalmat és a Galaktikus Köztársaságot. Mikor a Külhoni kiszabadult, megalapította a Szövetséget és forradalmat robbantott ki, mialatt Valkorion a bajnokot a legfőbb hatalom eszközévé formálgatta. A Külhoni legyőzte Arcann-t, és utána húgát, Vaylint, majd semlegesítette az Örök Flottát. Ugyanakkor Valkorion felfedte igazi tervét - miszerint hogy a gyerekeivel annyira porig romboltatta a galaxist, és mikor legyőzi őket a Külhoni, ő majd átveszi az uralmat a bajnok teste fölött és egy hősi felszabadítóként veszi át a hatalmat. Az akaratok utolsó összecsapásaként a Külhoni, akit Valkorion családja segített, legyőzte az ősi entitást és a feledésbe taszította. 

Azzal együtt, hogy Valkoriont kiűzték a Külvilági tudatából, Scourge, a néhai Császár Haragja, Kira Carsen Jedi-lovag és Revan szelleme megsemmisítették eredeti és végső testét. Ugyanakkor ez a tett felélesztette lelke utolsó maradványát, belevésődött az évszázadok előtti testébe, és hamarosan fogást eszközölt Satele Shan Jedi-mesteren és Jedi követőin. Az emlékeik és hatalmuk elnyelésével a lenyomat lassan megalkotott egy esszencia másolatot, és azzal fenyegetőzött, hogy Shant használja fel testként. A történelem legnagyobb bajnokai, köztük a Külhoni és Revan, valamint minden olyan lélek, aminek ártott Tenebrae, ismét egyesültek Shan gondolatában és egyszer s mindenkorra legyőzték Vitiatét.

Életrajz


Korai élete és uralkodása

 

Medriaasi gyermekkor 

"Hallottál már történeteket a Császár gyerekkoráról?"
"Azt se tudom melyik bolygóról származik."
"Kevés ember tudja. Elrejtette a múltját, mert ha napvilágra kerülne, senki sem követné őt."
- Darth Nyriss és Scourge nagyúr. 

Sith Quad SunA tisztavérű Sith Tenebrae YE 5.113-ban született a Sith Világok határán lévő Medriaas bolygón, a planéta uralkodójának Dramath nagyúrnak és egy helyi farmerasszonynak a fattyú gyermekeként. Szeme fekete volt, mint az űr és még csecsemőként se mutatott soha semmilyen érzelmet, és egyáltalán nem is sírt. Még az állatok is elkerülték őt és a hangja az éveit meghaladó súlyt és erőt hordozott. Hatéves korához közel Tenebrae-n kezdtek megmutatkozni az Erő félreismerhetetlen jelei, amelyek által felmerült a gyanú farmer nevelőapjában, mivel sem ő sem a felesége nem volt Erő-érzékeny.

 

Tenebrae mostohaapja megtámadta nejét a hatéves gyermek előtt és haragjában rátámadt, miután az bevallotta, hogy viszonya volt Dramath nagyúrral. Azonban Tenebrae erejét táplálta a férfi haragja és felszította magában a sötét oldal hatalmát, majd telekinetikusan eltörte a farmer nyakát. A fiatal fiú ezután hónapokig kínozta az anyját az Erővel, majd megölte őt, mert elárulta a családját, majd újdonsült erejével elkezdte maga mögé állítani a faluja lakosait a hatalmával. A következő négy évben Tenebrae befolyása és hírneve egyre csak nőtt, ahogy leigázta a szomszédos falvakat és követőket gyűjtött maga köré. Néhányan a gyermek hatalmától való félelem miatt követték, míg mások fanatikus hűséggel szolgálták. Hatalmi felemelkedése alatt ezreket mészárolt le, és napokig kínzott embereket nyilvános kivégzéseken, hogy szenvedésükből táplálkozzon.

 

Dramath nagyúr is hallotta a pletykákat fiáról és tevékenységéről, de mivel ezek a távoli északi kontinensen történtek – és mert elfelejtette viszonyát Tenebrae anyjával -, a Sith-nagyúr úgy vélte nincsenek rá hatással, így nem törődött a dologgal. Amikor Tenebrae 10 éves lett, Dramath úgy döntött megvizsgálja a fiúra épülő pletykák valóságalapját és eldönti, hogy megöli-e őt vagy a rabszolgájává teszi. Azonban a Sith-nagyúr alábecsülte fia képességeit; miután felfedte igazi származását, Tenebrae megfosztotta Dramath kapcsolatát az Erővel és az őrültbe hajszolta, mielőtt megölte őt. Tenebrae ekkor elkezdte uralma alá hajtani a Medriaast, míg idősebb féltestvére, Második Dramath elmenekült a bolygóról. A fiatal fiúnak 3 évbe telt leigázni az egész világot és Dramath alárendelt Sith-nagyurai mind elbuktak a hatalma ellen, akik megpróbálták megszerezni tőle a trónt.

 

Nathema Sith-nagyura 

Tizenhárom éves korában bemutatkozott Marka Ragnosnak, minden Sithek urának és a Sith Tanács vezetőjének. Marka Ragnosra mély benyomást tett a tizenéves fiú becsvágya, illetve hatalma, és megadta neki a Vitiate nagyúr nevet és címet.
- Darth Nyriss. 

LudoVsSadowMiután Medriaas meghódítása teljessé vált YE 5.100-ban, Tenebrae elutazott a Sith Birodalom szívébe, annak központjába a Ziostra és Marka Ragnos elé járult, aki a Sith-ek Sötét Nagyura és a Sötét Tanács vezetője volt. Elismervén a 13 éves fiú hatalmát, Ragnos megadta a jogot a Medriaas kormányzásához és felruházta az ifjút a Sith-nagyúr címmel, majd neki ajándékozta a Vitiate nagyúr nevet. Visszatérve a Medriaasra, amit átnevezett Nathemára, Vitiate hozzálátott, hogy palotát építsenek gyermekkori lakóhelyén és 100 évig uralkodott a bolygó felett, mely idő alatt rengeteget töltött a sötét oldal titkainak tanulmányozásával. Uralkodásának első évei alatt rengeteg fiatal Sith sereglett zászlaja alá és ő megtanította új követőinek, hogyan tartsák vissza érzelmeiket és formálják belső haraggá azokat hatalmuk növekedése érdekében.

 

Mikor YE 5.000-ben meghalt Ragnos, egy sorsdöntő párbaj vette kezdetét, hogy ki vegye át a helyét. Vitiate úgy döntött, hogy nem keveri bele magát, vagy a világát Naga Sadow és Ludo Kressh harcába. Valamint tartózkodott attól, hogy a Sadow által indított, a Köztársaság ellen indított hadjáratba vezesse népét, ehelyett csak a Nathemáról figyelte, ahogy a Sith Birodalom összecsap a Köztársasággal és Jedi védelmezőivel a Nagy Hipertéri Háborúban. Vitiate soha nem vett részt semmilyen csatában, vagy hódításban, ami a bolygóján kívül esett és visszavonult tanulmányozóként szerezett hírnevet. Azonban, amikor a Birodalom végső vereséget szenvedett a Korriban sírvilága fölötti csatában, Vitiate terveit tettekre váltotta.

 

Beszédet tartott szerte a Birodalomban YE 4.999-ben arról, hogy a Jedik hogyan semmisítenék meg a Birodalmat, és mészárolnák le a Sith-eket amint felfedezik őket. Ezzel fűtve a Birodalom félelmeit, gondosan megtervezett pánikba hajszolta az embereket, és ez az érzés csak növekedett, amikor a Köztársaság elkezdett betörni a Birodalomba és meggyilkolt annyi Sith-et, amennyit csak tudott Pultimo főkancellár parancsára. Magára öltve a vezetői szerepet, Vitiate a Nathemára hívta a megmaradt Sith-nagyurakat és úrnőket, hogy segítsenek végrehajtani neki egy rítust, bíztatva őket, hogy ez olyan szinten felszabadítja a sötét oldal erejét, amit még csak elképzelni se tudnak. Ugyanakkor, Vitiate történészei és kutatói a Dromund Kaas után kutattak, ami a Birodalom egyik eredeti gyarmata volt és a Sith-ek ősi otthona.

 

Mielőtt a többi Sith megérkezett volna, a kutatók nagy nehezen kidolgozták a Dromund Kaasra vezető új hiperűr út elméletét, biztosítva, hogy a Jedik ne kövessék őket. Három nappal azután, hogy a kutatásvezető bemutatta a csoport eredményeit, Vitiate bejelentette, hogy kezdetét veszi a szertartás. De amikor a hívásra felelt 8000 Sith megérkezett a palotájába, átvette a hatalmat elméjük felett, megtörte az ellenállásukat és összekapcsolta őket a saját tudatával, kényszerítve a Sith-eket, hogy részt vegyenek a szertartáson. A rituálé 10 napig tartott, miközben az egész bolygó megfagyott a sötét oldali mágia szorításában, és amikor véget ért, minden élet megszűnt létezni a Nathemán, kivéve Vitiate-t. A Sith-nagyúr magába szívta az egész bolygó életerejét, felszakítva az Erő és a valóság szövetét a Nathema körül és elképzelhetetlen hatalom birtokába jutott, valamint halhatatlan lett. Ebben a pillanatban a Sith levetette magáról a Vitiate nagyúr címet és ő lett a Császár, aki Sith társai szemében egy óriási hatalommal és bölcsességgel rendelkező egyén volt.

 

Titkos birodalom

 

Egy birodalom újjáépítése 

Ha a Jedik megtudják, hogy létezünk, előbb-utóbb eljönnek, hogy befejezzék azt, amit a Nagy Hipertéri Háborúban elkezdtek. Kiirtanak minket.
- Scourge nagyúr. 

Dromund Kaas RallyA Jediket hibáztatva a Nathema pusztulásáért, az önjelölt Császár további pánikba hajszolta a Birodalom lakóit, miközben reményt kínált nekik. Miközben elutazott a Korribanra, megígérte hogy az üdvözülésbe és biztonságba vezeti népét a Jedik elől és hamarosan kivonult a Sith Világokból, el a Galaxis Ismeretlen Régiói felé. Annak ellenére, hogy ismerte a Dromund Kaas helyét, a Császár vakon ugrálva a hiperűrben vezette a népét, ami 20 évig tartott, miközben a Sith nép egyre jobban az ő irányításától függött. Végül YE 4.980-ban a Császár rendjében szolgáló felderítő hajó lokalizálta a Dromund Kaast. Amikor a hajó visszatért a Sith flottához, a Császár elvezette népét a rég elveszett világba, majd a felszínt elérve szólott a Sith-ekhez. Dromund Kaas vad dzsungeljei közepette kikiáltotta az új Birodalmat, ami a régi hamvaiból fog kiemelkedni és felajánlotta a Sith-eknek és a nem Sith szolgáiknak az esélyt, hogy építsenek egy rendezett, erőteljes és hatékony társadalmat. Egy Birodalmat, ami egy nap visszatér, felfedi kilétét és bosszút áll a Köztársaságon.

 

Az emberek, akik egyfajta istenként tekintettek a Császárra, mindezt elfogatták és munkához láttak, hogy megépítsék új Birodalmukat. Eleinte a Császár még sokat jelent meg a nyilvánosság előtt és irányította a dolgokat, de idővel egyre kevesebbszer jelent meg. Nem sokkal azután, hogy megérkeztek a Dromund Kaasra, létrehozta a Sötét Tanácsot (egy 12 Sith-nagyúrból álló csoportot, akik a Birodalom kormányzó testületeként léteztek), ami hamarosan átvette a hatalmat a Birodalom mindennapi teendői felett. A Császár maga pedig visszavonult a Kaasváros szívében, újonnan épített Birodalmi Fellegvárba. Első intézkedései közé tartozott az, hogy kiválasztott 12 Erő-érzékeny tisztavérű Sith-et, hogy a Császár Kezei legyenek; 12 szolgát, akiknek megnövelte élettartamát azért cserébe, hogy felhasználja erejüket a hatalma táplálásához. A Kéz vezetője, az Első Szolga volt, akit elsőként kötöttek össze a Császárral, míg állandó társa, a Második Szolga prófétai képességeket nyert a Császár elméjével való szoros kapcsolat által, ami a józan esze rovására ment. Az árnyékban meghúzódó szervezetet csak a Sötét Tanács néhány tagja ismerte századokon át, ezáltal a homályban működtek, hogy teljesítsék mesterük akaratát.

 

A Császár ebben a korszakban tovább kutatta az Erő titkait, hogy feltárja a sötét oldal igazi hatalmát. A bolygóra érkezés korai szakaszában elrendelte a Sötét Templom néven ismert hely bővítését, ami Kaasváros peremterületén volt található. A Templom ősi helység volt, ami tartalmazta a Hipertéri Háború előtti bizonyos Sith-nagyurak sírjait, például Aloysius Kalligét, amit eredetileg a Császár ellenségeinek temetkezési helyeként használtak, de a Császár sötét rítusokat használva ellopta ellenségei tudását és életesszenciáját és a helyet a sötét oldal energiáinak csomópontjává alakította. Ezek a rítusok hamarosan kihatottak a Dromund Kaas atmoszférájára, amik az eget a vihar óceánjává alakították, ahol tombolt a szél, villámlott és az eső állandóan esett. Az egyik Sith ivadék, amit a rituálék során létrehozott, megszökött a föld alatt és Akure, a Sötétség Szelleme néven vált ismertté. A Császár ezenkívül Sith Szentélyeket tartott fent a Palotájában a Sith Rend főhadiszállásán a Birodalmi Erődben, de csak a Sötét Tanácsot és a Császár saját testőrségét engedték a Szentély alsóbb szintjeibe.

 

Emperor Kaas HoloA Birodalmi Testőrség, mint elit-harcosok szolgálták a Császárt, ámbár nem voltak Erő-érzékenyek, de fanatikus hűséggel szolgálták őt és páratlan harci bátorságról tettek tanúbizonyságot. A testőrök sötét oldali világokon lévő akadémiákon kaptak kiképzést, majd a Testőrség minden tagját a Császár elé állították, aki összekötötte akaratukat, hogy abszolút hűséggel szolgáljanak. Mi több, a Testőrség csak a Császár felé tartozott hűséggel és csak neki feleltek - még a Sötét Tanácsnak se volt hatalma felettük még annak ellenére sem, hogy a Testőrség feladata volt a Sith Szentély védelme. Amikor több ezer évvel később a Birodalom visszavette a Korribani Sith Akadémiát, a Testőrség felvette az Akadémia védelmének szerepét is. Valamikor az uralkodása alatt, a Császár egy magán űrállomást is építtetett, melyet a Dromund Kaas körüli pályára állítottak. Ezt szintén templomi erődként vette igénybe a Császár, ahol meditálhatott és sötét oldali kísérleteket folytathatott.

 

YE 4.606 körül egy Kel'eth Ur nevű Sith a béke és a nyugalom Jedi eszméiről kezdett prédikálni, melyet kihasználhat a sötét oldal, de a Császár személyesen ölte meg az eretneket és lelkét a Sötét Templomba zárta, mint ahogy sok ellenségével is történt. Kevesebb, mint 400 évvel a Nagy Hipertéri Háború után egy Vodal Kressh nevű Sith-nagyúr próbálta megtámadni a Császárt rabszolga fajok hadseregével, akiket az Athiss bolygón képzett. Azonban Kressh tervei sohasem jutottak túl az Athisson, és amikor az őrült Sith meghalt, a Császár tiltott bolygónak titulálta az Athisst. Évszázadokkal a Császár uralkodásának kezdete után a Sötét Tanács egyik tagja, Darth Lokess egy titkos találkozóra hívta a Tanács többi tagját egy veszélyes vihar kellős közepén. Hűséges Sith sereggel érkezett, hogy megölje azokat akik ellenállnak neki, majd felvázolt egy tervet, hogy megdöntsék a Császárt és még egyszer utoljára háborúba vezessék a Birodalmat a Köztársaság ellen. A terv mind a 11 Tanácstagot meggyőzte, hogy csatlakozzanak. Azonban a Császár tudomást szerzett a Tanács összeesküvéséről és engedte, hogy terveik kibontakozzanak, de amikor a 12 felment a Palota lépcsőin, hogy szembeszálljanak vele, megbüntette őket. Lokess 11 társa együtt haltak meg egy villanás alatt a Palota lépcsőin. Lokess örökre eltűnt a Palota gyomrában, ahol a Császár megkínozta, majd végül megölte.

 

DarkcounsilA Császár uralkodása alatt, 6 Sith-nagyúr - Raptus, Bestia, Brontes, Calphayus, Styrak, és Tyrans - együtt meditált egyszer és kifejlesztették a harci meditáció egy hatékony változatát, mely lehetővé tette számukra, hogy egy egész hadseregben félelmet keltsenek. Amikor Bestia a Császár színe elé járult, hogy megossza felfedezéseiket, Vitiate felruházta a Rettegett Mester címmel őt és társait a képességeik miatt és prófétákként, tanácsadókként és tábornokokként évszázadokon át szolgálták őt.

 

A Császár egyik Sötét Templom-béli kísérleteiből jött létre a Pusztító, egy olyan eszköz amely az áldozatai elméjét felzabálta és kényszerítette őket legnagyobb titkaik feltárására haldoklásuk közepette. Még a Sötét Tanács tagjai sem tudtak ellenállni a Pusztítónak, bár végül a Császár elzárta azt a Templom mélyére megannyi más sikeres és kudarcba fulladt eszközzel együtt. Néhány évszázaddal később a Sötét Templomot lezárták és a Császár uralkodása idejének nagy részén így maradt. Még, amikor a Kaasváros elektromos hálózatát a templom alatti alagutakba bővítették, az olyan eszközöknek, mint a Pusztítónak a véletlen hatása több ezer rabszolgát hajszolt őrületbe.

 

A Köztársaság próbára tétele 

"Átvertek. Nem nyerhettük meg ezt a háborút. Kihasználtak engem és a népemet. Velünk tették próbára a Köztársaság erejét."
"Kik használtak ki titeket?"
"A Sithek..."
- Nagy Mandalore, Revanhoz intézett utolsó szavai. 

Mandalore The Ultimate With FlamesgoldMiután a Császár megalapította Birodalmát, megígérte, hogy visszatér és elpusztítja a Köztársaságot, de idővel ez a cél egyre kevésbé lett fontos a Birodalom népének. Ugyanakkor a Császár még mindig a megszállást tervezgette - de indokkal és nem bosszúból. A tanulmányaiban felfedezte annak a módját, hogy miként nagyítsa galaktikus méretűvé a Nathemán végrehajtott rituálét, és a Köztársasággal való háborút eme rituálé táplálása miatt akarta kirobbantani. YE 4.043 körül a Sötét Tanácstagok, Darth Qalar és Darth Victun  ádáz Kaggath-ot vívtak, egy ősi Sith rituális párbajt, ami szétrombolta a Császári Palotát. Amikor a por leülepedett, a két harcos még talpon volt, de a maradék 10 Tanácstag egyesített erővel elpusztította őket. A Sötét Tanácsot meglepte, mikor a Császár kilépett elszigeteltségéből és hozzájárult az új Palota terveihez, megbízva Darth Nostremet az elkészítésével. Miután a Palota elkészült, a Császár a Palota mélyére zárta Nostremet, hogy teszteljék a szerkezet labirintusvédelmét és elégedett volt, amikor a Sith elpusztult, mert nem találta meg a kijáratot.

 

Néhány évtizeddel később a Sötét Tanács több tagja is felfedezte a Nathemát és megtudták, hogy valójában mit is tervez a Császár. Ezek a Tanácstagok, köztük Darth Nyriss és Darth Xedrix, összeesküdtek a Császár ellen, hogy megmentsék a Birodalmat és a Galaxist a teljes megsemmisüléstől. Nem sokkal később, YE 3.978 körül a Császár egy tisztavérű Sith küldöttet küldött Nagy Mandalore-hoz, a mandaloriak vezetőjéhez. A követ elmagyarázta Mandalore-nak, hogy a gazdája egy Sith-nagyurat küldött száműzetésbe, akit Második Dramath-nak hívtak és meggyőzte a harcost, hogy segítsen neki megtalálni Dramath sírját a Rekkiad havas világán. Miután betörtek Dramath sírboltjába, a követ magához vette maradványait és visszatért urához, de előtte elmondta Mandalore-nak a Császár egy látomását, mely arról szólt, hogy egy mandalori dicső győzelemre vezeti népét és összezúzzák a Köztársaságot. A követ a sötét oldal erejével manipulálta Mandalore-t, hogy azok indítsanak háborút a Köztársaság ellen, így tesztelve annak erejét.

 

Ez a konfliktus, mely később a Mandalori Háborúk néven vált ismertté, 2 évvel később kezdődött és 16 évig tartott. Kezdetben a mandaloriak voltak fölényben, amíg egy fiatal Jedi-lovag át nem vette a parancsnokságot a Köztársasági Hadsereg felett YE 3.962-ben. Ő volt Revan és barátja, a nem hivatalos tanítványa, Malak. Revan vezetése alatt a Köztársaság egyre több teret nyert a háborúban, míg végül YE 3.960-ban a Malachor V-ös csatában megnyerték a konfliktust. Revan kihívta Nagy Mandalore-t egy párviadalra, amit megnyert, és a Jedi hadnagya, Meetra Surik pedig aktiválta a Tömegárnyék Generátor szuperfegyvert. Amikor Mandalore haldoklott, a Császár varázslata végre megtört és a bukott harcos elmondta Revannak miként manipulálták. Revan már találkozott Sith romokkal a Korribanon és a Malachor V-ön a csata előtt és akaratlanul magára vonta a Császár figyelmét, aki kinyúlt és kapcsolatot teremtett Revan, Malak és maga között. Finoman manipulálta őket, és a Császár figyelte, ahogy a páros követi Mandalore lépéseit a Rekkiad felé és felfedezik Birodalmának létezését.

 

Revan Malak Sith EmperorA Dramath sírjában található adatkockát vizsgálva, ami a Császár féltestvéréhez tartozott, Revan és Malak felfedezték a Nathema pontos helyét, majd elutazva a kopár világba felfedezték a Dromund Kaast is és szemtanúi voltak a Császár hatalmának. Elhagyva a Köztársasági flottát, amit magukkal vittek, a két harcos titokban elutazott Dromund Kaasra és hónapokig tartó beolvadás után beszivárogtak a Császári Palotába, az ottani egyik Testőr segítségével. De még csak nem is sejtették, hogy a Testőrség minden tagja össze volt kapcsolva a Császár akaratával és azok sosem árulják el mesterüket. Amikor végül Revan és Malak behatoltak a Császár tróntermébe, hogy megöljék őt, a Sith átvette az uralmat az elméjük felett, pont úgy, ahogy sok éve a nathemai Sith-nagyurakkal tette.

 

Megtörve akaratukat, a Császár erőszakkal a sötét oldal felé fordította őket és átkeresztelte őket, mint Darth Revan és tanítványa, Darth Malak. Miután az elméjükben a Köztársasággal kapcsolatos információkat kinyerte, a Császár elküldte új tanítványait, hogy visszaszerezzék a Csillagkohót – egy elképzelhetetlen hatalommal rendelkező űrállomást, amit az ősi rakaták építettek - hogy egy új háborúban használja a Köztársaság ellen. A nyilvánosság előtt a Császár bejelentette, hogy pár merénylő végezni akart vele, de már kivégezték őket. Azonban az átváltoztatott Sith-ek erősebbek voltak, mint várta, és kiszabadultak a Császár irányítása alól. Revan úgy döntött, hogy saját Sith Birodalmat hoz létre, amivel meghódítja a Köztársaságot, és azzal egyesülve megy a Császár ellen, és hozzá is látott a Köztársaság megtámadásának, amit a Jedi Polgárháborúnak nevezünk.

 

Összeesküvések 

A Császár úgy felhasznált engem, hogy kapcsolatot teremtsen a világos oldallal - a Jedi Renddel. Rajtam keresztül látott látomásokat. De ez a kapcsolat visszafelé is működött. Meggyőztem a Császárt, hogy a béke az ő érdeke is. Csillapítottam a gyűlöletét.
- Revan elmondja miként manipulálta a Császárt. 

Sith EmperorRevant végül elárulta tanítványa, miközben a Jedik megpróbálták elfogni őt és Malak átvette a Birodalom irányítását, miközben Revant elfogták és a Jedi Tanács kitörölte emlékeit. Így fordították vissza a Jedi eszmék és a világos oldal felé. Revan a Jedi Tanács bábja lett és hozzáfogott Birodalmának elpusztítását, majd a Csillagkohó fedélzetén legyőzte Malakot, de a háború utáni években elkezdték rémálmok formájában sújtani a Dromund Kaas-i emlékek. Ugyanakkor az összeesküvők elkezdték gyanítani, hogy a lelepleződés szélén áll a Birodalmuk. Ezért Darth Nyriss YE 3.954-ben több gyilkossági kísérletet is megszervezett önmaga ellen, hogy így vádolja meg az ember Darth Xedrixet. Azonban a Császár gátolta terveit, amikor külső segítséget küldött a merényletek felkutatására Scourge nagyúr személyében.

 

Nyriss egy sor bonyolult tesztnek vette alá Scourge-ot, hogy megbizonyosodjon a megbízhatósága felől, majd végül megölette vele Xedrixet. Ezen a ponton Nyriss feltárta Scourge előtt az összeesküvés részleteit és okát, majd hogy meggyőzze a csatlakozásról, elvitte őt a Nathemára. Ugyanakkor Revan szövetségese, Canderous Ordo segítségével felfedezte a Birodalom létezését a Rekkiadon és droidjával, T3-M4-el együtt szintén a Nathema felé vették az irányt a hajójuk, az Ebon Hawk fedélzetén. A Jedi és a Sith-ek egyszerre értek a bolygóhoz, bár Revan nem érzékelte Nyriss hajóját azonnal. A Sötét Tanácstag és Scourge, aki most már az összeesküvés teljes hívője lett, lelőtte az Ebon Hawkot és elfogta a Jedi-mestert, akit Nyriss Revanként azonosított.

 

Revant négy évig tartották fogságban Nyriss palotájában, miközben Scourge felügyelete alatt kínozták, egészen addig amíg Revan korábbi hadnagya Meetra Surik - ismertebb nevén a Száműzött Jedi - követte nyomait a Dromund Kaasra T3-M4-el YE 3.950-ben. Scourge, akinél a 4 év során egyre megbízott Revanban, segített megszöktetni őt és szövetkezett velük a Császár ellen. Ennek a tervnek a részeként Scourge elárulta Nyrisst a Császárnak, közben vigyázott, nehogy a saját szerepét is lebuktassa a cselszövésben, így a Császár lépéseket tenne a Sötét Tanácstag ellen. Ugyanakkor a Császár nem úgy viselkedett, ahogyan azt Scourge elképzelte: ahelyett, hogy csak az összeesküvőket ölte volna meg, a Császár a teljes Sötét Tanács likvidálása mellett döntött.

 

RevanconfrontsSithEmperorA Császár összehívta a Tanács 9 tagját, akikből 7 hűséges volt és 2 összeesküvő és végzett velük a Palota termeiben. Órákkal később elküldte a Császári Testőrséget, hogy üssenek rajta a fennmaradó 3 Tanácstag birtokán a Birodalmi Hadsereg teljes erejével, akikről nem nézte ki, hogy számot tudnak adni árulásukról. A Sötét Tanács három tagját teljesen meglepetésül érte a támadás, és a Testőrök megtizedelték hatalmi bázisukat, valamint a másik két összeesküvő hatalmi bázisát. E káosz közben szabadult ki Revan és Scourge-al és Surikkal az oldalán készült végleg megszüntetni a Császári fenyegetést. A három összeesküvő behatolt a Császári Palotába és megütköztek a Császári Testőrséggel a trónterem bejárata előtt. Mikor Revan legyőzte ellenfeleit, berontott a trónterembe és Vitiate-ra vetette magát. Revan és hű droidja megrohamozták ellenfelüket, és a Császár egy Erő-lökettel utasította rendre a Jedi-mestert. A Sith ismét megpróbálta átvenni Revan elméje felett a hatalmat, de a Jedi megnyitotta magában az utat világos és sötét oldal felé egyaránt, hogy a lehető legtisztább formában szabadítsa útjára az Erőt, majd egy Erő-hullámmal elrepítette a Császárt.

 

Amikor Revan megpróbálta kihasználni, hogy a Császár megzavarodott, a Sith elszabadította magában a sötét oldalt és villámokat szórt, amitől a Jedi sikoltozva borult a földre, majd darabjaira robbantotta T3-M4-et, amikor az megtámadta a lángszórójával. Magához véve bukott ellenfele fénykardját, a Császár halálos vágásra emelte a fegyvert, de ekkor megjelent Meetra Surik és kiütötte a Sith kezéből a fegyvert a saját fegyverével. Szemtől szembe állva Revannal, Surikkal és Scourge-al, a Császár kifejezte csalódottságát Scourge felé, akit látomás formájában hirtelen jövőképek rohantak meg. Felismerve, hogy nem az ő sorsuk legyőzni a Császárt, hanem egy másik egyéné, Scourge hátba szúrta Surikot, ami elég időt adott a Császárnak, hogy kihasználja Revan pillanatnyi zavarát és villámokkal szórta meg a Jedi-mestert.

 

Hogy tesztelje Scourge hűségét, a Császár megparancsolta neki, hogy ölje meg Revant, de megállította a fénykardot mielőtt az elérte volna célját. A Császár úgy döntött börtönbe veti Revant, és meghosszabbította életét a Sith alkímia és technológia révén, valamint egy különlegesen felépített börtönt szánt neki a járhatatlan Örvény-csillagköd szívében. Scourge, aki azt állította, hogy a két Jedi megtévesztette őt, megkapta a Császár Haragja címet és az ő személyes végrehajtója lett, valamint a Császár halhatatlanná tette, mint Revant. Surik szelleme túlélte a teste halálát és végig Revan mellett maradt, míg a Császár falta Revan erejét és tudását. A Surik által kölcsönzött erővel Revan képes volt dacolni a Császár akaratával és képes volt befolyásolni annak elméjét is, hogy az ne indítson háborút a Köztársaság ellen. Ezt a célt három évszázadon át sikerült elérnie a Császárnál.

 

Visszatérés az ismert Galaxisba

 

Végső előkészületek és egy új birodalom 

A Császár évszázadokon át manipulálta az eseményeket, hogy teljesítse célját; egy nagyobb rituálét akart végrehajtani, hogy elpusztítsa a Galaxist.
- Scourge nagyúr. 

SithemperorbloodoftheempireRevan befolyása ellenére, a Császár akaratát nem lehetett megállítani, csak lassítani. A következő 200 év során Vitiate kidolgozta egy új invázió terveit. Mindazonáltal Revan majdnem sikeres gyilkossági kísérlete megijesztette a Császárt, ami arra sarkalta, hogy még mélyebbre ásson az Erő sötét oldalában, hogy a veszélyek ellen további védelemmel ruházza fel magát. Tanulmányai során rábukkant egy ritka technikára, mely a lélekátvitel volt, és az lehetővé tette, hogy még tovább növelje élethosszát. Miközben arra használta a technikát, hogy testek között vigye át az életerejét, megalkotta a Császár Hangját, amely tudatának tárolója volt és akaratának kiterjesztése, amely lehetővé tette, hogy igazi és halhatatlan teste biztonságos állapotban hibernálódjon. A következő 3 évszázad során a Császár sok személyt használt a Hangjaként, mivel a sötét oldal pusztító ereje miatt ezek gyorsan elsorvadtak. Ezek a vendégtestek sok féle formájúak voltak. Volt köztük fiatal nőnemű emberi és öreg tisztavérű Sith is, de mindegyik test ugyanolyan érzelemmentes férfi hangon szólalt meg. A Revannal való mentális kapcsolatból adódóan a Császár kínozhatta is az elfogott Erő-használót, és mind a Császár, mind a Rettegett Mesterek évszázadokig támadták Revan elméjét, hogy megtörjék és ismét áttérítsék a sötét oldalra. Revan ellen tudott állni, de a stressz miatt az elméje roncsolódott és elszigetelte magát a fájdalomtól, csak az Erőre koncentrált.

 

Ez idő alatt a Császár úgy volt, hogy elege lett az aktuális galaxisból, a Sith tanok korlátozottságából és a vállán nyugvó birodalmából. Vitiate ki akart törni ezekből a visszatartásokból, és szóbeszédeket hallott egy ősi és megállíthatatlan hadihajó flottáról, amit értelmes és érző droidok működtettek, és hogy már majdnem kiirtották az egész Vad Űrt. A Sírkőként ismert hatalmas hajó bizonyítottan megállította az egész "Örök Flottát" a Zakuul nevű távoli bolygónál, és ezért Vitiate a Zakuult választotta, hogy ott lesz az a világ, amely köré új birodalmat épít - egy ténylegesen Örök Birodalmat. Vitiate új ember férfi Hang-testet választott "Valkorion" néven, bár megosztotta elméjét és erejét a Valkorion test és a többi Hang között, ami a Sith Birodalom háborús menetelését felügyelte. A Zakuul őshonos emberei babonásak és nihilisták voltak és a könyörtelen Ősi Istenek felé imádkoztak, ezért "Valkorion" a zakuuli prófécia Démon Megváltójaként mutatkozott - vagyis a halhatatlan istenek isteneként, aki letaszítja majd Izaxot, a Végső Pusztítót és a többi Ősi Istent, és új érát hoz majd.

 

A Zakuul nomád törzseit egységesítve Valkorion egy új Örök Birodalom Halhatatlan Császárává kiáltotta ki magát, és a mocsarak közepette egy várost alapított, ahogy felgyorsíttatta a zakuuliak technológiai fejlődését. Azonban a város nem volt elegendően nagy Valkorion számára, és a gyorsan növekvő civilizációja a Spirálba települt át, egy arany metropoliszba, ami az Ősvilág tetejéből terebélyesedett ki, ami az első város neve volt. Átszervezte a három törzsi vezető szerepet - a Matriarchát, a Bajnokot és a Fősámánt - a Zakuul Lovagjaivá, az Erő-használók egyfajta rendjévé, akiket a nép védelmezőinek tekintettek és Halhatatlan Császárukat nagy áhítattal szolgálták. A Zakuul Sarjai, a Lovagok egyik alcsoportja a jövendőmondásban specializálódtak és a végzet gondolatával voltak elfoglalva. Valkorion előnyére használta ki ezeket, a Sarjak Erő-látomásait felhasználva kereste a szunnyadó flottát. Hogy megkaparintsa a flottát, összehívta a Zakuul legnagyobb lángelméit és elkezdte építtetni velük az Örök Trónt: egy a csillagkarcolóban lévő trónt, aminek a Spirál teteje adott otthont, aminek a technológiája hatalmat adott a Halhatatlan Császárnak a GEMINI egységek felett, amik a flottát működtették. A trón generációkon keresztül készült, körül-belül két évszázaddal a Jedi Polgárháború után fejezték be, de valami miatt Valkorion az Örök Flottát az Ismeretlen Régiókon belül tartotta az azt követő évszázadokig.

 

Eközben a Császár további terveket szőtt a háborúra. Kérésére az Erő-érzékeny Ovair család beszivárgott a Jedi Rendbe, hogy kémei legyenek az ellenség soraiban. YE 3.756 körül a Császár tudomást szerzett Naga Sadow sírjáról a Yavin 4 holdján. Rendelkezésbe adta Barel Ovairnak, hogy számolja fel a Sith szellemének maradványait. Ovair és padawanja, Eison Gynt a Jedi Rend megbízásából a holdra utazott azzal a céllal, hogy megszabadítsák a sötét oldal befolyásától, de a párost megtámadták Sadow massassi harcosainak leszármazottai. Pár héttel később Ovair a padawanja nélkül tért vissza a Köztársaságba, de Sadow megszállta Gynt és néhány évvel később újra feltűnt, hogy megölje a Sith-mestert, de ez nem sikerült neki. Egy évszázaddal később a Jedi történész Gnost-Dural kikövetkeztette, hogy Sadow konkrét célpontja Ovair volt, mert ő a Sith Császár szolgája volt, és hogy a beszivárgó arra használta fel Gyntet, hogy előcsalja és eliminálja Sadow szellemét a Birodalom megszállása előtt.

 

Naga Sadow szellemének legyőzésével a Császár magához vette a Yavin 4-et, és ott alkotta meg a Birodalmi Testőr-akadémiát, hogy az Áldozat Templomát őrizzék: egy olyan ősi Sith építményt, ami hatalmas Sith műtárgyat tartogatott. Egy rituáléval a műtárgy lehetővé teszi a Császárnak, hogy elnyelje az összes életet a holdon, és ezt egy tartaléktervnek szánta arra az esetre, ha a Hangot megölnék. Az egyik Birodalmi Testőr, aki a Yavin 4-en esett át a kiképzésen, volt az Iven nevű edzett rabszolga, aki akadálytalan és gyilkos haragja által hosszabb ideig ellen tudott állni a Császár agymosásának, mint a többi Testőr - de az ellenállása miatt a tudata meghasadt. Most már végérvényesen a Császár uralma alatt az őrült Iven a legkönyörtelenebb és legodaadóbb Császári Testőrré vált.

 

Uralkodásának körülbelül 13. évszázadának fordulóján a Császár Exal Kressh, Ludo Kressh hibrid emberi-Sith leszármazottjának Sith-mestere lett. Valamint elkezdett kísérletezni különböző Erő-technikák tanulásával és összegyűjtésével, hogy egyedül kiterjessze hatóerejét és látását a Keze képességein túl. A tanulása alatt Kressh-t egy kolostorba küldte az Ambriára, ahol a Császár kísérletezett rajta és előkészítette, hogy az elméje eszközévé tegye őt. Valamint évtizedeket töltött azzal, hogy Galaxis-szerte beszivárgókat telepítsen hatalmi pozíciókba. Mindezek alatt Vitiate-nak titokban két Hangja volt: az ember Valkorion-test az Ismeretlen Régiókban, valamint a különböző testek, amit a Sith Birodalomban Hangokként szolgáltak.

 

Az új háború 

A Császár zseniális stratégiájának végrehajtása makulátlan volt. A túlélés volt a legjobb, amiben a Köztársaság csak reménykedni tudott.
- Gnost-Dural Jedi-mester 

Exel KresshVégül YE 3.681-ben maga a Császár bejelentette, hogy a Birodalom vissza fog térni az ismert galaxisba és támadást indít a Köztársaság ellen. Az aprólékosan kiszámított tervei a Birodalmi Hadsereggel együttműködve sikersorozatokat eredményeztek a Köztársaság ellen a Peremvidéken, beleértve az Aparo-szektor sikeres elfoglalását a ruuriai, sernpidali, belkadani kormányügynökök tevékenységeit követően. Amint a Birodalmi Szárazföldi Erők és a Birodalmi Flotta olyan bolygókat foglalt el, mint a Sluis Van, a birodalmi csapatok mindenkit lemészároltak, akik nem esküdtek hűséget az új Császáruknak, és a Köztársasági Hadsereg katonáit szimplán helyben legyilkolták.

 

A Nagy Galaktikus Háború harmadik évében a Császár mozgósította tervét, hogy a befolyását Galaxis-szerte kiterjessze. Évszázadok óta tartó kísérletein át kifejlesztette a mentális uralom és tudatátvitel egy kombinációját, ami lehetővé tette számára a „Gyermekek” megteremtését – az akaratát véghez vivő ügynökeit, mivel a Gyermekek az ő elméjének a kiterjesztései voltak, és csak az igaz hűségükről voltak tudatukban, amikor a Császár is úgy akarta. Az újonnan visszaszerzett korribani Sith Akadémia mélységein a Császár szolgái a folyamathoz szükséges gépezeteket és rituálékat alkották, és a szolgái átfésülték a Galaxist fiatal beavatottakért. A végére Kressh-t a Lenico IV hamvas világába küldte, hogy tudomást szerezzen az ortói telepesekről. A telepesek legendái sámánokról szóltak, akik a leszármazottaikon keresztül éltek, ami Császár a Gyermekeihez kapcsolódó terveihez fűződött.

 

Miután a mestere parancsára legyilkolta az ortói telepeseket és végrehajtotta a küldetését, Kressh visszatért a Birodalomba, majd a Kathol Résbe küldték. Ugyanakkor az ortóiak történetei felnyitották Kressh szemeit és megtudta, hogy a Császár ki szándékozta vájni az elméjét, és hogy az ő elméjét is meg akarta szállni, hogy ő legyen az első Gyermeke. Kressh megszökött a köztársasági űrbe és elkezdte a Köztársaságot információval ellátni, és mély alvásba zárta magát a Kék Kolónia orvosi űrállomáson a Lenico felett, ahol a Császár csupán az álmait érezheti meg. Az árulása után nem sokkal a Császár látomást látott arról, hogy Nankrang Sith-nagyúr győzedelmeskedik a Jedik felett a Középső Gyűrűben és személyesen azt a lobogót választotta, ami alatt a Sith-nagyurak erői hadba vonulnak.

 

Azzal az óhajával, hogy az önfejű tanítványa feletti irányítást visszaszerezze, a Császár megparancsolta a Sötét Tanácsnak, hogy hozzák vissza őt, és a Tanács a Teneb Kel nevű Sith-tanítványt a Dromund Kaasra rendelte. Ott Kelt a Császár elé vitették – akinek jelenlegi Hangja egy fiatalember volt – és megparancsolta neki, hogy találja meg Kressh-t a Lenico-rendszerben. A Sith bérgyilkos, Kel végigkutatta Kressh után a Galaxist, majd elfogta őt a Lenicói Kék Kolónián, de nem tudta elfogni őt, hanem megölni a korribani Sith Akadémia mélységeiben, ahol a férfi megállította a nőt a Császár terveinek elpusztításában. Miután megtudta, hogy Kressh miért menekült el a Császár elől, Kel visszatért a Tanácshoz és követelte, hogy nagyúrrá nevezzék ki az információért cserébe. A Tanács beleegyezett és Kel megkapta a Darth Thanaton címet, és viszonzásul megtudták a Császár Gyermekeinek létezését. A tanítvány árulásának megbosszulásával a Császár Kressh igazi nevét kiátkozta és megparancsolta, hogy a családja összes bizonyítékát velejéig pusztítsák el a Birodalomból. A Kressh családot teljesen kiirtották az egész történelemből és a Birodalom szerkezetéből, biztosítva, hogy a Császár lázadó tanítványának rokonai sose zendüljenek fel ellene.

 

Emperor S MachinesA Császár parancsaira számos fajú Erő-érzékeny gyermeket vettek el a családjaiktól és egy különleges csoportba léptették be őket a Sith Akadémián. A gyerekek, akik rengeteg különböző helyekről jöttek: Syo Bakarn a Korélia egy nemes családjának tagja volt, Augin Blaesus a magvilági Erigormról jött, és Kira Carsen magán a Dromund Kaason született. A kiképzésük különböző pontjain minden gyerek heteket töltött különböző rituálék és előmenetelek betöltésében az Akadémia mélyeiben, aminek a csúcspontja a Császárral való találkozás volt, ahol a Császár erejét beléjük csepegtette erejét, és összekapcsolta őket a tudatával és akaratával. Bakarnból a Császár Elsőszülöttje lett, aki megvédte a többi Gyermeket a lelepleződéstől, ugyanakkor a Jedi Főtanács szolgája is volt, és a Gyermekeket, mint a Császár rettegett ügynökeit, a Galaxisba küldte ki.

 

Hacsak a Császár nem akarta, a Gyermekek semmit sem tudtak a Sith-ekhez való kapcsolataikról vagy akár az Erő-érzékenységükről sem, és magas rangú egyénekké váltak a Galaxist behálózó befolyásukkal. Néhányan bolygók képviselői voltak, mások a Köztársasági Hadsereg tagjai és mások még a Jedi Tanács tagjaivá is lettek. Kira Carsennek sikerült elmenekülnie a birodalmi űrből, mielőtt a folyamat befejeződött volna, amikor ő 10 évesen felismerte, hogy mit is csinál vele a Császár, bár a lány történetesen vonzotta a Császár figyelmét, amíg a Jedi Rend tagja volt.

 

Amint a háború folytatódott, a Birodalom győzelem után győzelmet szerzett a felkészületlen Köztársaság ellen, elfoglalva olyan világokat, mint az Utapau és az Agamar a második fő offenzívájukban. A Seswanna-szektor birodalmi elhódítása YE 3.671-ben megrekedt, amikor a Köztársaság egy nagyhírű győzelmet nyert az első Bothawui-i csatában, valamint a hős Belth Allusis Jedi-mester és az emberei állták a sarat a második csatában, ami arra inspirálta a Köztársaságot, hogy ellentámadást hajtson végre a látszólag megállíthatatlan birodalmi előrenyomulás ellen. Néhány év múlva csupán egy köztársasági csapásmérő csapat, Jaric Kaedan Jedi-lovag vezetésével elfogta a Rettegett Mestereket, megvonva őt a támogatói erős, félelmet keltő harci meditációs képességeiktől. Egy további sokk érte a birodalmi háborús törekvéseket, amikor egy kisebb köztársasági erő legyőzte a birodalmi inváziós erőket az alderaani csatában YE 3.667-ben, de a Köztársaság feltámadása megtört egy katasztrofális űrbeli összecsapásnál a hothi csatában YE 3.665-ben.

 

Az offenzíva ismét jól ment, de a Császár figyelmét valami más terelte el az Ismeretlen Régiókban - akkor egy Senya Tirall nevű ifjú lovag csatlakozott Valkorion elit gárdájához, és a Halhatatlan Császár elkezdte fokozatosan kivonni az embereket az Örök Birodalom hadseregéből, és droidokat állított a helyükre, mint ahogy az új Skytrooper rohamdroidokkal tette ezt. Tirall szót emelt a váltás ellen és erre Valkorion is felfigyelt; szószólósága miatt állandóan Valkorion elit gárdájában kellett posztolnia, és két év múlva titkos viszonyt kezdtek ápolni. Egy ideig boldogak voltak, majd Tirall egy ikerpárt hozott a világra, Arcann-t és Thexant. Ahogy felcseperedtek, a két fiú odavolt apjukért és anyjuk szeretete iránt közömbösek voltak, de Valkorion egyre elhidegült, ahogy a Köztársaság elleni háború lekötötte a figyelmét. A Valkorion-test egy alkalommal hetekig nem figyelt a családjára, mert erejét és összpontosítását a háborúra áldozta. YE 3 660-ra a Császár dühe nőtt, a birodalmi támogatottságú mandalori blokád áttörése a Hydiai Útnál nem segítette a háború befejezésének esélyeit. Nem sokkal a blokád után egy ellenálló köztársasági csapás történt Ziostnál, bár a Birodalom végül legyőzte a támadókat egy csatában, ami 1 hónapnál is tovább tartott. A köztársasági támadás ismét meghiúsult a következő Ashas Ree-i csatában, de a Köztársaság korábbi sikere az Ord Radama-i csatában annyira felhergelte a Császárt, hogy követelte, hogy a Birodalom visszavegye a világot. A Nagyuruk parancsától ösztönözve, Darth Malgus és Darth Angral nagyurak vezették a birodalmi erőket a drága győzelembe az Ord Radama visszafoglalásában.

 

Sith Emperor PlottingAhogy a háború a harmadik évtizede vége felé ért, Revan befolyása a Császáron valami olyat eredményezett, amit rengeteg Sith meglepőnek talált: a békét tervezte. A Császár és a Sötét Tanács kétségbeesetten kívánták a brutális háború végét, ami az elhúzódásával arra kényszerítette a Birodalmat, hogy kifosszanak egész bolygókat az erőforrásaiktól és embereiből, hogy táplálják a birodalmi hadigépezetet.

 

Ez idő alatt Tirall egy lánynak is életet adott, Vaylinnek, de a gyermek apja óriási hatalmát örökölte - még az anyaméhben bútorokat mozgatott és csecsemőként droidokat zúzott össze. Tirall megrémült, mikor a lánya megsebesített egy őrt, és Valkorionhoz sietett segítségért. Bár el volt foglalva, Valkorion figyelmet áldozott gyermekére, és az ő és a kedvenc gyermeke közti hasonlóságok egyszerre elégedetté és riadttá tette a Sith entitást.

 

Mikor Tirall hozzá könyörgött, hogy segítsen gyerekén, Valkorion "megoldása" mentális blokkok beültetése volt, amik elvágják Vaylint a legtöbb képességétől, valamint elnyomják erőszakos és szociopata hajlamot, de ezzel együtt a személyét is roncsolják. Tirall próbált elmenekülni a gyerekével, de elutasították aggodalmait és megvetették lelkiállapotát, így a megtört szívű Tirall visszatért a szolgálatba a Lovagok végrehajtó osztályában a Birodalom külső peremein, és sosem váltott szót többet Valkorionnal. A nő hiányában Valkorion érzelmileg semleges maradt gyerekeihez, arra tanítva őket, hogy csak akkor érhetnek el mindent, ha hajlanak az áldozathozatalra, és az őreiket rendszeresen változtatta, nehogy kötődjenek hozzájuk. A tettei emlékeztették a gyerekeit, hogy míg a Zakuul Lovagjai szolgálták őket, a Lovagok hármójukra csupán Valkorion akaratának kiterjesztéseként tekintettek. Azonban a Császár később megbánta a Tirallal szembeni közömbösségét, hibának rótta fel a nő elvesztését.

 

Míg a megmaradt 7 Sötét Tanácstag közül néhányan a háború folytatását akarták, a Császár tervei YE 3.654 körül lettek mozgósítva, miután vigaszt nyújtott számukra: mind a heten megkapták a saját csillagrendszerüket a Köztársaságból a közelgő egyezmény részeként. A Császár parancsára Darth Baras Sith-nagyúr egy delegációval a Köztársaságot békeajánlattal környéketze meg YE 3.653-ban. Míg azonban a tárgyalások folyamatban voltak az Alderaan bolygón, egy Darth Angral alatti armada a Köztársaság fővárosát, a Coruscantot támadta meg és elfoglalta azt. Alkutárgyként használva a Coruscantot, a Birodalom rákényszerítette a Köztársaságot, hogy írják alá a Coruscanti Egyezményt és a Nagy Galaktikus Háború végét. Az Egyezmény arra kényszerítette a Köztársaságot, hogy Galaxis-szerte azonnal vonja vissza az összes katonai erejét a harcmezőkről, és hogy írják újra a galaktikus határokat, ténylegesen megadva a Birodalom irányításának a Galaxis azon területeit, amelyek a Mag nyugati és északi területein helyezkednek el, valamint a Koréliai Útvonal északi részét. Ugyanakkor az Egyezmény befejezése után a Császár visszavonult magányába és a Birodalom irányítását a Sötét Tanácsra hagyta.

 

Hidegháború 

Jövőképeket látok benned. Jövőképeket, amiknek nem engedek. A te jövőd itt ér véget.
- A Császár annak a Jedi-lovagnak, akit később Tython Hőseként ismertek. 

Voss MysticAz Egyezmény aláírása egy olyan időszakot kezdett meg, amit később a Hidegháborúnak hívtak, amiben a Birodalom és a Köztársaság is újjáépítette erejét és különböző kisebb közvetett csatákba kezdtek, hogy teszteljék az ellenség felkészültségét. A Császár a kormányzás alatt megőrizte a vasmarkát népe szívén és elméjén a látszólag fásult szerepe ellenére, és a Sötét Tanács folytatta a jellemző hatalmi játszmáit és manővereit a Birodalom irányítása alatt. Pár évvel a béke megkötése után, egy Vossnak nevezett új világot fedezett fel a Birodalom, és Darth Baras szolgáltatta a jelentéseket az Erő-érzékeny voss fajról, ami felkeltette a Császár érdeklődését. A fajokat egy csoportnyi Misztikus irányította, akiknek a jóslatai mindig pontosak voltak és a Császár arra vágyott, hogy közülük az egyik legyen a Hangja. Ennek eredményeképpen és birodalmi haderő megtámadta a bolygót, mialatt a Császár Keze elrabolt egy Misztikust a felszínről. A Kéz sikeresen elfogta a Misztikust, bár a vossokat elpusztította a támadó erő. A Császár tanulmányozta a fogoly képességeit a Hidegháború alatt, kihasználva a vossok látnoki képességeit, hogy belelásson a jövőbe.

 

Egy évtizeddel a Coruscanti Egyezmény után Orgus Din Jedi-mester korábbi padawanja felkeltette Darth Angral haragját, amikor a Jedi-lovag megölte a Sith fiát, Tarnist a Coruscanton. Tébolyodás és csalódottság által vezérelve Angral elkezdte ellopott szuperfegyverekkel fokozni a háborút a Köztársaság ellen, ami azt eredményezte, hogy a Császár is felfigyelt Angral dühének tárgyában. Amikor Angral találkozott a lovag tanítványával, Kira Carsennel az Ord Mantell bolygón, a Sith-nagyúr meglepődött, amikor megtudta, hogy a padawan egy korábbi Gyermek volt, és majdnem azonnal tájékoztatta a Császárt. Arra vágyva, hogy Carsent újra irányítása alá vegye, a Császár a korábbi Gyermek-társát, Valist küldte, hogy hozza vissza őt. 

A cikk ezen része szerint a játékos csak a „világos oldal” opciót választja a játék folyamán. A történetváltozatok a „Színfalak mögött” részben vannak megemlítve. Megjegyzés: Az eseményeket ebben a részben lehet, hogy nem lehet megerősíteni kánonként a Star Wars Legendák kontinuitásán belül. 

A Császár parancsaira Valis elcsalogatta Carsent és a mesterét egy elhagyatott bányászati létesítménybe és megküzdött a párossal, hogy megpróbálja újra irányítás alá venni Carsent. Amikor Carsen és a lovag végül összecsapott Angrallal az Oppressor zászlóshajójának fedélzetén, a Császár ebben a pillanatban átvette az irányítást felette. A Császár parancsaira Angral halálig harcolt a lovaggal, és a Császár teljesen átvette az irányítást Carsen felett, amikor Angralt a Jedi pengéje megölte. Ugyanakkor a mestere segítségével Carsen képes volt megidézni egy fényfalat, hogy tartósan elvágja a kapcsolatát a Császártól. Carsen elvesztése feldühítette a Császárt, de hamar gyanakodni kezdett a lovagra, aki Tython Hőseként vált híressé, az Angral elleni csatában és a Jedi ereje érezhetően megnőtt a következő egy évben. 

A hipotézis itt véget ér. 

Egy új háború

 

A Jedik fenyegetése 

Az enyéim vagytok. A szolgáim. A rabszolgáim. A fegyvereim. És engedelmeskedni fogtok...
- A Császár átveszi az irányítást a Jedi csapásmérő csapaton. 

Emperor S FortressYE 3-642-ben a Coruscanti Egyezmény által hozott ritka béke elkezdett összeomlani különböző közvetett konfliktusok eredményeképpen, köztük Angral kampányával. Ugyanakkor a Birodalom nem igazán kötelezte el magát egy újbóli háborúhoz, amíg a Császár hatalma Revanon meg nem törik. Meetra Surik Erő-szelleme elnyerte Oteg Jedi-mester segítségét és egy elit csapásmérő csapattal köztársasági katonák és Jedik kiszabadították a bebörtönzött Jedit az Örvény szívéből, és évszázadok óta először a Császár megszabadult Revan mentális manipulációitól – és többé nem akadályozta Revan akarata a Köztársaság megvédésében. Revan befolyása nélkül a Császár elkezdte felgyorsítani a terveit a galaktikus pusztításhoz és Galaxis-szerte táplálta a háború lángjait, és a Birodalom elkezdte a háborút szítani a Köztársaság ellen. Amikor a Császár megtudta, hogy a korábbi Sötét Tanácstag, Sajar – aki most Tol Braga Jedi-mester padawanja - a Quesh bolygón van, a Császár elküldte a Haragját Sajar elfogására.

 

Scourge nagyúr elbukott, bár amikor szembeszállt a Tython Hősével, felismerte, hogy ő az a Jedi, akit 300 éve látott a látomásaiban. Tudván, hogy a Császárt érdekli a Hős, Scourge üres kézzel érkezett vissza a mesteréhez és elhozta a híreket, miszerint a lovag egy csapásmérő csapathoz csatalakozott, amit Tol Braga hívott össze – egy olyan csapásmérő csapathoz, aminek célja a Császár elfogása és megtérítése. A Császár egy osztagot küldött a Birodalmi Testőrségből Lassicar testőr vezetésével, hogy kövessék a Jedit a Hoth bolygóra, és Lassicar nemsokára azt jelentette, hogy a csapásmérő osztag meg akarja szállni a Császár űrállomását. A Balmorrán a Hős és Warren Sedoru Jedi-mester már helyrehozták az erődöt védő álcázó berendezés prototípusát és Lassicar emberei kudarcot vallottak a Hős elfogásában, és nem tudták megakadályozni az erőd vázlatainak ellopását a Hothon. A Császár mozgósította az egyik Gyermekét, Augin Blaesust, hogy próbálja meg megölni az Erigorm királyi családját – egy olyan akcióban, ami végleg elpusztíthatja a Köztársaság kapcsolatát a Szakadék Szövetség töredékes kormányával és meggyengítheti a Köztársaság háborús erőfeszítéseit - de Blaesus törekvéseit elfojtotta az a Jedi-mester, akit a Barsen'thornak hívtak.

 

Amikor a csapásmérő csapat leszállt a Császár erődjének a fedélzetén, kénytelenek voltak átverekedni magukat a Birodalmi Testőrségen – valamint a Kínzóknak nevezett Sith ivadékokon – hogy elérjék a Császárt, és az első Jedik, akik beléptek a Császár termébe, a Hős és Kira Carsen voltak. Míg a Császár a trónjából figyelt, Scourge összecsapott a párossal egy ádáz párbajban, de a Haragot végül legyőzte a két Jedi. Abban a pillanatban Braga, Sedoru, és a Jedi-lovag Leeha Narezz is megérkezett a terembe, és Braga megközelítette a Császár trónját követleve, hogy kísérje vissza a Jediket a Tyhonra. Leugorva a trónjáról a Császár kigúnyolta a Jedi-mestert a büszkeségéért és álszentségéért, meglepve a csapásmérő csapatot, hogy tud a kilétükről.

 

Emperor ChairA Császár ráküldött egy lilásan villámló lángvihart Narezz és Sedoru felé, akik a padlóra vágódtak, míg Braga, Carsen, és a Hős küzdöttek, hogy eltérítsék azt. Kevéssel azelőtt Braga és utána Carsen is belehalt a Császár támadásába, így csak a lovag maradt, aki lassan előretolta a vihart. A Császár utána megidézett egy Erő-gömbvillámot a kezével és rázúdította az összes erejét a Hős ellen, letaszítva a Jedit a földre, majd a Császár elkezdte uralma alá venni az elesett ellenségeinek elméit. Tudatosította velük, hogy ők most már a rabszolgái és fegyverei, majd szabadjára engedett még egy villámlöketet, ami mindnyájukat eszméletlen állapotba kerítette.

 

A szavához híven a Császár az akaratához kötötte a Jediket és áttérítette őket a sötét oldalra. Néhány hónap telt el, mire a rabszolgáit átképezte Sith-ekké, a bukott Jediket átalakította a Császár hű ügynökivé, és a Hőst Chaskar felügyelő gyámsága alá helyezték. Ugyanakkor a Lovag örökre megszabadult a Császár irányítása alól Orgus Din szelleme által, és a Hős Scourge segítségével visszamenekült a Tythonra. A Császár korábbi Haragja leleplezte a Jedi Tanács előtt, hogy a Császár újra be akarta fejezni galaxis-méretű élet-elszívó szertartását, azonban a rituálé milliárdnyi azonnali halálos áldozatot követel, hogy el tudja kezdeni. E célból a Császár a magas rangú Krannus végrehajtót és halálkultuszát küldte el az újonnan felfedezett köztársasági börtönbe, a Belsavis világára. Tudván, hogy a fanatikusan hűséges kultusz tagjai örömmel áldoznák fel életüket érte, a Császár egy birodalmi támadást vezényelt figyelemelterelés végett, ezért Krannus fel tudja robbantani a bolygó energiamagját; az ezt eredményező robbanás szétfodrozódna a hiperűrön keresztül, és az összes környező rendszert felemésztené. Valamint a Császár felébresztette S. Gelandot, egy Gyermeket, aki a Belsavison volt, hogy megelőzze a Barsen'thort, nehogy megszerezzen egy esh-kha fajú hadsereget.

 

Hangok és eszközök 

Ezek a piti konfliktusok semmit sem jelentenek. Ennek a galaxisnak a nyugtalankodásai értelmetlenek. Ha egyszer felemelkedek, minden nyugodt lesz ebben a galaxisban. Ez az ígéretem neked. Most pedig sújts le!
- A Császár megparancsolja a Haragjának, hogy ölje meg a Hangot és szabadítsa fel esszenciáját. 

Voice Of The Emperor VossMialatt a Hős és Scourge a Belsavisra siettek, a Császárt rászedte Darth Baras, hogy a Voss bolygóra utazzon el. Baras riasztotta a vezérét, hogy jelenítsen meg egy sötét oldali jelenséget a Vosson, amit Sel-Makorként ismertek, és a Császár odautazott, hogy megvizsgálja, hogy Sel-Makor titkai esetleg segíthetik-e a szertartás befejezését. Ugyanakkor Baras manipulálta a Császárt – amikor a Császár által birtokolt vossi test belépett Sel-Makor pihenőhelyébe az ősi Sith romokba, amit Sötét Szívnek hívtak, a Császár felfedezte, hogy nem tud távozni. Sel-Makor harcolni kezdett a Császárral a Hang irányításáért, elhallgattatva a Császárt és elvágva őt a Kezétől.

 

A Császár utolsó utasítása az volt a Kéz számára, hogy válassza ki Darth Baras tanítványát az új Haragjának. Baras tanítványát elárulta a Sith-nagyúr a Quesh bolygón, és a Kezet az új Haraghoz küldte, hogy semmisítse meg Baras lánytestvérét, Darth Ekkage-t, mielőtt sikerülne neki megszöknie a börtönéből a Belsavisen. Egy erős pillanatában a Császár képes volt elküldeni egy üzenetet a Kéznek, ami szorongatott helyzetére utalt. Ennek eredményeképpen a Császár Haragja képes volt megtalálni őt a Sötét Szívben, és miután elűzte Sel-Makort a Császár gazdatestétől, a Harag teljesítette a Császár akaratát és megölte a Hangot. Az lehetővé tette a Császár esszenciájának, hogy visszatérhessen a Kezéhez, aki segítette mesterét egy ember férfi testének elfoglalásában. Valamikor a Harag megbízatása után a Császár rabszolgáival legyártatta az Opticron nevezetű droidokat - ősi és modern technológia rejtélyes ötvözetét, amit titokban tartottak -, hogy Haragjának minden lépését nyomon követhesse, nehogy Scourge után megismétlődjön egy árulás.

 

Miután felszabadult, a Császár egyik akciója az elsők közül az volt, hogy elküldje Fulminiss Sith-nagyurat a Vossra, egy híres Sith-varázslót, aki Sith varázslat által kiemelkedő tömeges pusztításokat vitt véghez, hogy elkezdhesse a rituálét. A Császár parancsaira, a bukott Narezz csapdát állított fel a Tython Hősének a szeretőjét, Jomar Chul felhasználva a Korriban Lángja űrállomáson, de a Hős le tudta győzni a nautoli Jedit és képes volt megtörni a Császár irányítását felette. Egy másik Gyermek, Sophia Farash szemien keresztül a Császár megtudta, hogy a Barsen'thor biztosítja a voss faj segélyezését, de Farash próbálkozásai a Jedi-mester megölésére a Gyermek halálával végződtek.

 

Ráadásul a Hősnek is sikerült meggátolni Fulminiss terveit a Voss bolygón, megelőzve, hogy a Sith Sel-Makorral szabadjára engedjen egy fertőzésőrületet a bolygón, és legyőzte Warren Sedorut, miután a bukott Jedi-mester elfoglalta köztársasági Valiant zászlóshajót. A Császárt látszólag nem érdekelték az újabb vereségek, és elküldte Tol Bragát a csatarendbe felállított Korélia világára, ahol a kel dor Sötét Jedi elkezdte támogatni a birodalmi haderőt a koréliai csatában. Ugyanakkor Braga igazi megbízatása az volt, hogy hatalmas civil veszteségeket okozzon annak érdekében, hogy a Császár elkezdhesse a szertartását, és a Jedi Rend nemsokára össze is hívta az összes elérhető Jedit és a Hős parancsnoksága alá helyezte őket a Korélián, hogy meggátolják Braga terveit. A Császár megtudta az Elsőszülöttjétől, hogy a Jedik a titkos Gyermekeire bízták Őrző Erődöket, amik számtalan koréliai erődítmények voltak, és a Császár azokat a Gyermekeket is mozgósította, hogy bevegye az Erődöket és megfékezze a köztársasági háborús erőfeszítéseket a Korélián. 

A cikk ezen része szerint a játékos csak a „világos oldal” opciót választja a Star Wars: The Old Republicban. A történetváltozatok a „Színfalak mögött” részben vannak megemlítve. Megjegyzés: Az eseményeket ebben a részben lehet, hogy nem lehet megerősíteni kánonként. 

Emperor On His ThroneMiután a Hős erői megakadályozták Braga törekvéseit a polgárok lemészárolásában, a Császár megparancsolta a kel dornak, hogy robbantsa fel az Eclipse birodalmi csatacirkálót Korélia Coronet városának Kormányzati Körzete felett. A romlott Jedi-mester – aki már rég elfogadta a végzetét és most önként szolgálta a Császárt – teljesítette mesterei instrukcióit, de a Tython Hőse átszállt a cirkálóra és sikerült hatástalanítania a hajó hajtóműveit a robbanás előtt. A folyamatban a Lovag legyőzte Bragát és sikerült visszatérítenie őt a világos oldalra miután nem akart véget vetni a Jedi-mester szenvedésének. A Császár tovább gyengült az Elsőszülöttje elvesztésével, akit a Barsen'thor győzött le, mielőtt Bakarn megtisztította az Elsőszülöttet a saját elméjében. Az Elsőszülött vereségével a többi Gyermeket védő lepel, ami megvédte őket a lelepleződéstől, lehullott, lehetővé téve a Jedi Rend számára, hogy leszámoljon a Császár teljes kémhálózatával.

 

Végső összecsapás 

Nem fogom türtőztetni magam. Engem nem lehet megtéríteni. Csak a halál biztos és nem fogtok megölni. […] Nem leszek a trófeátok. Ha meg kell halnom, én választom meg, hogyan – és mindenkit magammal viszek.
- A Császár utolsó szavai a Hősnek. 

Emperor Lightning SaberMiután Bragától megtudta, hogy a Császár tartózkodási helye a Dromund Kaas, a Hős egy olyan küldetésre indult, hogy szembeszálljon a Sith-tel a Sötét Templomban, míg egy megszálló erő Satele Shan nagymester parancsnoksága alatt megtámadta a birodalmi fővárost. Jól tudván ellensége jelenlétéről és céljáról, a Császár a Sötét Templom mélységeiben várt, míg a Hős és az asztromech droidja, T7-O1 átverekedték magukat a birodalmi haderőn és a Templom véderőin. Mivel egy droid, T7-O1 volt a Jedi egyetlen társa, aki biztonságosan szembeszállhatott a Császárral és nem kellett számolniuk azzal, hogy a Sith irányítása alá esik, de a Hős és T7-O1 arra kényszerültek, hogy a legénységük egyik tagját kiszabadítsák, amikor a társait elfogták a birodalmi erők.

 

Amikor az ellenségei megérkeztek a Sötét Templom tróntermébe, a Császár felemelkedett a trónjából és szabadjára eresztett egy lila villámsugarat, miután kigúnyolta a Jedit az önfeláldozó erőfeszítéseiről, amiért egy csatlóst kiszabadított. A Hős a támadást egy fénykarddal szakította meg, és a Császár megidézte saját maga másik két formáját a Lovag megtámadásához, amint lassan lelépdelt trónja lépcsőin. A Jedi és T7-O1 gyorsan elintézték a fantomokat, mire a Császár leért, de nyugodt maradt, amikor ellenfele fegyverét védőállásba állította. A Hős megkérdőjelezte a Császár vágyát a Galaxis felemésztésétől, de a Császár figyelmeztette a Lovagot, hogy tudása és képességei erejét a Jedik fel sem tudják fogni, és céljairól ő maga dönt.

 

A Császár azt állította, hogy mindent túl fog élni és senki sem állíthatja meg az akaratát, és még több másolatot idézett meg önmagáról és kivonta a saját fénykardját. A Császár és a fantomjai Sith varázslatot és villámlást vetettek be a Hős és T7-O1 ellen, folyamatosan eltűntek és bukkantak fel újra a homályosan megvilágított teremben, hogy játszadozzanak az ellenfeleik érzékeivel. De a Császár meglepetésére a Jedi lassan de biztosan felülkerekedett a csatájukban, egytől egyig levágva a másolatokat és szétzúzva a Császár védelmét. Végül a fantom Császárok a sötét oldal energiaspiráljaiba oldódtak, és a Hős igazi ellenfele a térdeire rogyott a lépcső előtt. Ugyanakkor, amikor a Lovag megközelítette a látszólag megsérült Császárt, a Sith egy robbanó Erő-villámot idézett meg, amit az ellenfele féle küldött, amitől a Hős hátracsúszott a padlón.

 

A Császár elismerte ellenségének óriási erejét, de kigúnyolta a Jedi korlátozott hűségét az Erő világos oldalához, mielőtt megidézett egy második, még erősebb villámcsapást. A Hősnek sikerült hárítania a támadást a fénykardja pengéjével, és a két ellenség átvágott a termen egymás felé, amint a Császár folytatta a Jedi bombázását a villámaival. Ahogy elérték egymást, a Lovag felé pördült és egy megsemmisítő csapást mért a Császár derekára. A Sith a padlóra esett, de a villámlás továbbsercegett körülötte amint megpróbált felkelni, de ez nem sikerült neki, és kihívó hangon kinyilvánította, hogy nem fog megtérni vagy fogságba esni. A Császár hallani sem akart a Hős szavairól, hogy bíróság elé fogják állítani, és újra megpróbált talpra állni, de ezúttal nem sikerült neki. Azzal a hittel, hogy a Császár meghalt, a Jedi kapcsolatba lépett Scourge nagyúrral, hogy jelentse be a sikert, és a néhai Császár haragja tájékoztatta a szövetségesét arról, hogy a Császár még nem szenvedett vereséget. 

A hipotézis itt véget ér. 

A Császár esszenciája távozott elesett Hangjából és figyelmeztette a Hőst, hogy a Jedit is magával fogja vinni, ha meg kell halnia, majd kibocsátott egy hatalmas erejű sötét oldali energiát a Hang holttestéből egy végső, dacos tett keretében. Az energia keresztülfodrozódott a Sötét Templomon és elkezdte felemészteni az építményt, ezért a Jedi és T7-O1 kimenekültek az épületből és visszatértek a hajójukhoz.

 

Egy nyugtalan alvás 

Meghalt. Ezt mindenki tudja. De a hangja… még mindig a fejemben van. Nem tudok aludni. Ennek nincs értelme. A Császár halott. De akkor miért beszél még mindig?
- Suri. 

Emperor S Death ThroesA Császár tudata visszatért az igazi testébe és felépülése érdekében egy mély alvásba kezdett, mivel a Hős súlyosan megsebesítette a szellemét. A Birodalom maradéka eddig azt hitte, hogy a vezérük elesett. Darth Malgus kihasználta a távollétét, hogy ellopja a Császár űrállomását és hogy kikiáltsa a saját Új Birodalmát, de az ál Császár legyőzetett a Köztársaság és a Birodalom erőinek csatájában az Ilumon. Vitiate lassan felépült a sérüléseiből, amiket az esszenciája kapott a Tython Hősével való küzdelme során.

 

A Yavin 4 sötét energiái által lefedve a holdon lévő Birodalmi Testőröket utasították az Áldozat Templomában lévő műtárgy előkészítésére, hogy felhasználják azt a Császár meggyógyításához, a Császár szelleme pedig egy közeli templomban nyugodt. Az alvás alatt a Császár sérült elméje elérte a gyermekeit és elkezdett suttogni nekik, közben dühöngött a Lovagon és ellentmondó parancsokat adott ki, amint a tudata gyorsan tovább és továbbnyomult. Néhány Gyermek, mint például Tannac, képes volt blokkolni a mestere zavaró parancsait, de mások, mint például Suri, majdnem megőrültek a haragjától és a folyamatosan váltakozó gondolataitól. A Császár pihenése akaratlan következményeket okozott Vaylinnél - mivel a Sith entitás hatalma elszállt a Yavin 4-en, Valkorion mentális blokkjai Vaylin elméjében megtörtek, és a lány képességei visszatértek. Vaylin nem vágott vissza apjának, inkább kivárt az alkalmára.

 

Ugyanakkor a Császár őket irányító parancsai nélkül a Rettegett Mesterek – akik újonnan kiszabadultak a belsavisi börtönükből27 éves fogságuk után – eldöntötték, hogy függetlenekké válnak, mivel a Császárt tekintették az egyetlen uruknak a hűségük alatt. Manipulálva a trandoshi Kephess hadurat a Denován, valamint más eseményeken keresztül Galaxis-szerte, a hat mester a Birodalom és a Köztársaság ellen fordult, hogy az új háborúban a harmadik erővé váljanak. Az idő alatt a Császár Kezének azt utasították, hogy nevezze ki Darth Acinát Darth Karrid utódjaként, a Technológia Szférájának fejévé, és Acinának megparancsolta a Kéz, hogy felügyelje az Arcanumot – a Császár hatalmas Sith műalkotásait rejtő raktárát.

 

Az új felemelkedés 

Ti akartátok, hogy visszatérjek. Nem kellett egész flottákat megsemmisítenetek, vagy egész világokat felperzselnetek ennek elérésére... Csupán egy közös ellenséget kellett felmutatnotok a Birodalomnak és a Köztársaságnak, és hagyni azt, amit tennének: háborúznak. A halálok száma engem táplált. Felébredtem. És elhozom a végzetet!
- A Császár visszatér 

Nem sokkal azután, hogy  a Rettegett Mesterekkel végzett a Birodalom és a Köztársaság, egy új nagyhatalom lépet színre a háborúban - Revan Rendje, egy fanatikus kultusz, ami a Revan nevű Erő-használót követte, aki, miután meghalt egy a Birodalommal vívott korábbi csatájában, visszatért az életbe. Az őrület és a gyűlölet által vezérelve Revan határozottan meg akarta szabadítani a galaxist a Császártól, és tudomást szerzett arról, hogy a Császár a Yavin 4-en van, valamint a szertartásról, amivel újra fizikai testet ölthet. Miután a kísérletei kudarcot vallottak ama tekintetben, hogy a Köztársaságot és a Birodalmat ki akarta törölni a csatatérről, Revan úgy döntött, hogy csak azért is a tervei szerint cselekszik, és az ő Revanista erői gyorsan elfoglalták a Yavin 4-et.

 

VitiateRevan a Császár feltámasztását tervezte, hogy utána megölje, de mielőtt belefogott volna a rituáléba, birodalmi és köztársasági erők egy szövetsége megütközött a Revanistákkal, és a kultuszhívőkkel harcoltak a holdon. Az Áldozat Templomában lévő gépezet megsemmisült még a rituálé befejezése előtt, de Revan - aki még mindig bármi áron meg akarta semmisíteni a Császárt - visszavonult a Császár menedékébe, és azt remélte, hogy megütközhet a Császár szellemével. A birodalmi és köztársasági koalíció üldözte és végül legyőzte Revant, akik a visszatért Császár képében megjelenő fenyegetés miatt szövetkeztek össze, de már túl késő volt - senki sem tudott arról, hogy a Császár a Yavin 4-en zajló csatából eredő halálok és káosz elfogyasztásával fel tudott töltődni. A galaxis visszafoglalásáért a Császár lelke eltűnt a Yavin 4-ről, de nem bújt bele testbe és nem is öltött fizikai formát.

 

Vitiate, vagyis most már a néhai Császár, ahogy a Birodalom ismerte, hamarosan ismét felbukkant a Ziost bolygón, a Birodalom egyik ősi világán. Kiterjesztve befolyását a bolygón, Vitiate elkezdte megszállni a bolygó lakosságát, és abból a káoszból és halálból lakmározott, amit a bábjai idéztek elő - így még több ziostit meg tudott szállni. Amikor a Hatodik Arcvonal, egy titkos Jedi csapat, amit Theron Shan, a Köztársasági Stratégiai Főparancsnokság ügynöke toborzott, megérkezett kivizsgálni a ziosti eseteket, Vitiate a bábjaivá változtatta őket, közülük a kedvence pedig a vezérük, Surro volt. Shan ügynök és a Sith titkosszolgálati miniszter, Lana Beniko csatlakozott a ziosti erőkhöz, hogy megakadályozzák Vitiate terveit, de nem tudták meggátolni Leontyne Saresh főkancellárt a Ziost lerohanásában, ami még több ezernyi bábot eredményezett Vitiate-nak. Elektrosztatikus lövedék technológiával Vitiate ellenségei megzavarták a Sith entitás bábjain való kontrollt, és Vitiate erői a Nép Tornyába vonultak Új Adasta városában, hogy megakadályozzák őket egy hatalmas elektrosztatikus robbanás generálásában a torony felhasználásával.

 

Vitiate 1Az egyesült köztársasági és birodalmi erők sikeresen aktiválták az elektrosztatikus mezőt és megszüntették Vitiate uralmát a város nagy részében, de a Surrón lévő hatalma annyira erős volt, hogy azonnal újból megerősítette az irányítást. Csak egy heves csata után szűnt meg a nőn való uralma, de nem tartott sokáig, miután az elektrosztatikus mező hatásai arra a területre fakultak, ahol Vitiate ismét meg tudta szállni a populációt. A Ziost lakosai olyan gyorsan menekültek, amennyire a birodalmiak és köztársaságiak győzték, de csak az egyik oldal került bolygón kívülre, mikor Vitiate megtette lépését: a világ erejét elszívva ugyanazt a rituálét vitte véghez, amit régen a Nathemán. A sötét oldali energia egy hulláma fodrozódott az égbolton keresztül, az összes élő dolgot hamuvá változtatva és elszipolyozva az összes Erőt a világról. Az egyetlenek, akik túlélték Vitiate éhségét a Monolitok voltak, az újfajta Sith ivadékok, akiket Vitiate sötét oldali energiával alkotott meg, nem pedig már élő teremtmények manipulálásával. Úgy gondolta önmagáról, hogy már végelegesen kijátszotta a halált, Vitiate amellett döntött, hogy túllépi a hús és az egyéniség közti kapcsolat határát, ezért többé nem lesz szüksége a Hangjaihoz és Gyermekeihez hasonló testekre. Az éhsége kimerültével az Erő-entitás elindult a felperzselt világról és az Ismeretlen Régiókba veszett, ahol egyesítette életesszenciáját a Valkorion-testtel, elhagyva a Vitiate nevet és elvágva kötelékeit a SIth Birodalomtól, és még olyan messzire is ment, hogy egy bukott kísérletnek könyvelte el a Birodalmat.

 

A Külhoni 

Nézz magad körül. A Zakuul megmérgeztetett, hogy a galaxis történelmének legnagyobb civilizációjává váljon. Azért alkottam meg ezt a birodalmat, hogy felülmúljam korábbi munkáimat. Hogy elérjem a halhatatlanságot. Az Örök Trón olyan flottát parancsnokol, ami hatalmasabb bármelyiknél is. Olyan erővel rendelkezik, amivel bármilyenné átalakíthatom a galaxist, amilyenné csak akarom. Amilyenné akarjuk. Mindezt megosztom veletek... ha behódoltok nekem.
-Valkorion 

Nem sokkal a Ziost után Valkorion elé járultak fiai, akik egy tervvel álltak elő, hogy próba alá vessék az Örök Birodalom és a galaxis keleti része közötti határvilágok erejét. Az Örök Birodalom irányítására koncentráló Valkorion jóváhagyta a támadásokat, de meghagyta, hogy Thexan vezetheti az Örök Flottát. Arcann megszegte a parancsot és csak azért is elkísérte testvérét, olyan világokra csapva le, mint például a Tython és a Korriban. A korribani támadás során Arcann súlyosan megsebesült a csatában, elvesztette egyik karját és arcán súlyos sérüléseket szenvedett. Mikor Thexan jelentést tett a csatáról apjának, Valkoriont nem érdekelték fia sebesülései, és úgy gondolta, hogy megfizetett engedetlenségéért. Mikor ketten visszatértek a portyázásokról, fénykard-trófeákat és zászlókat mutattak be apjuknak az Örök Trón alapzatánál. Valkorion csenddel felelt és elfordult, feldühítve a már így is bosszús Arcann-t; Valkorion fián felülkerekedett a harag és az apja felé ugrott, mert a fénykardjával meg akarta ölni. Thexan kinyúlt az Erővel és visszahúzta testvérét a levegőben, és Arcann - akit a harag és a sötét oldal őrölt - heves, de rövid fénykard-párbajba kezdett Thexannal, ami azzal végződött, hogy Arcann levágta saját ikertestvérét. Ahogy a megrémült fia észhez tért, a látszólag szenvtelen Valkorion megközelítette a fiút és kérte Arcann-t, hogy menjen vele.

 

Assassination Of ValkorionAz Örök Birodalom támadásai után Darth Marr egy köztársasági-birodalmi egyesült expedíciót vezetett az Ismeretlen Régiókba, hogy a Sith Császárt és rejtélyes támadóikat üldözzék. Ahogy elérték a zakuuli űrt, Arcann szólt a közeledésükről apjának a Spirál tetején, és Valkorion - aki már tudott a látogatók érkezéséről - bevetette az Örök Flottát. Marr különítményével végeztek, de Arcann erői elfogták Marrt és egy második alakot, aki részese volt a háborúnak és a Császár utáni vadászatnak. Aőja utasítására Arcann a Zakuulra és az Örök Trón elé vitette a párost, ahol az idegenek felismerték, hogy Valkorion a korábbi Sith Császár. Valkoriont mulattatta Marr dühe és felajánlotta, hogy megosztja hatalmát és befolyását a foglyaival, és megölte Marrt egy hatalmas villámcsapással, mikor a Sith-nagyúr elvette egy zakuuli lovagtól a fénykard-lándzsáját és rátámadt. Vaylin mindenkit kitessékelt a trónteremből, és csak Arcann, Valkorion és a fogoly maradt, akinek Valkorion ismét felajánlotta ajánlatát. Azonban abban a pillanatban Arcann elárulta apját és lecsapott Valkorionra - azonban az Erő-entitás csak egyszerűen áthelyezte létét a fogoly elméjébe.

Arcann észrevette apja életben maradását és gyorsan karbonitba fagyasztotta a gazdatestét, hogy börtönbe zárja, és nyilvánosan a "Külhonit" okolta Valkorion haláláért. Arcann megszerezte az Örök Birodalom trónját és átvette az irányítást az Örök Flotta felett, majd olyan hadjáratot indított, amiben lerohanta a Köztársaságot és a Sith Birodalmat. Bár a Kívülálló elméjébe került, Valkorion nem szállta meg a gazdatestét. Helyette a Külhoni álmait manipulálta közös karbonit-börtönükben, és próbálta meggyőzni a Külhonit, hogy csak a testét akarja segíteni annak elérésében, hogy majd közös galaxison és hatalmon osztoznak. A Külhoni már öt éve a karbonit foglya volt, mikor Lana Beniko és társai mentőküldetésbe fogtak, és Valkorion figyelte, ahogy a Külhoni és Beniko csapata megszökik a Spirálból és felfedezik a Sírkövet - azt a hajót, ami felveheti a harcos az Örök Flottával - a Végtelen Mocsárban.

 

Valkorion bonyodalomba keveredett, mikor Senya Tirall csatlakozott a Külhoni és Beniko csoportjához, segítve feléleszteni a Sírkövet annyira, hogy a csapat elhagyhassa a Zakuult, és a Külhoniban társai rájöttek, hogy a Külhoniban lakozik, mikor a Zakuul megmaradt Sarjai a Külhonit egy sornyi próba elé állították a Menedék árnyékkikötőn. Ahogy a Külhoni szövetségeseket gyűjtött a Zakuul elleni harchoz, Valkorion továbbra is a hatalmát és segítségét nyújtotta feléje, és áltatta magát, hogy csak a Külhonit akarja támogatni; az Erő-entitás meg akarta állítani Arcann-t, hogy elpusztítsa azt, amit eddig felépített. Egy Arcann-nal való összecsapás után egy csatában a Menedéknél, a Külhoni csapata megszökött az Örök Flotta elől és a távoli Odessen bolygóra utaztak, ahol a Külhoni Szövetséget alapított Arcann Örök Birodalma ellen, ráadásul támogatókat is szerzett a Köztársaságból és a Sith Birodalomból.

 

Vitiate 2Később Lana Beniko tanácsára a Külhoni az odesseni őserdőbe vándorolt, hogy Valkorionnal társalogjon utóbbi stratégiai ötleteiről. Valkorion kigúnyolta gazdatestét és közölte, hogy a Külhoni erői gyengék és gyermekei olyan erő birtokában vannak, ami még a Jedikénél és a Sith-ekénél is túlmutat. Valkorion elmondta a Külhoninak, hogy nagy tudással bírnak az Erőről a saját nézőpontjukban, de feszegetniük kellene a határaikat és egy új szintű hatalomra kell emelkedniük. Egy rövid összecsapás következett közte és a Külhoni között. Mikor ennek vége lett, Valkorion csalódást sugárzott a Külhoni teljesítményét illetően és zavart érzékelt az Erőben. utána látszólag elhagyta gazdatestét.

 

Az odesseni csata alatt Arcann próbált beszélni Valkorionnal a Külhonin keresztül, de süket fülekre talált. Ennek ellenére támadása azt bizonyította, hogy Valkorion elvesztette ereje nagy részét a Külhoniban, aki elszívta, hogy végre legyőzze Arcann-t. A csata után Valkorion ismét visszatért, mikorra már a Külhoni szolgálatkész volt.

 

Az Örök Trón visszafoglalása 

Mintaszerű báb voltál - olyan báb, amit óriási hatalom eszközévé kovácsoltam, ami meg tudja óvni a szellememet. Most elveszem a tested és ismét a Halhatatlan Császárként uralkodok.
-Valkorion mesterterve gyümölcsözni kezd. 

Valkorion a Kívülállót Vaylin levadászása felé hajszolta. Mialatt Vaylin elfoglalta a Sírkövet, a férfi meggyengítette Vaylin mentális egyensúlyát azzal, hogy kimondta a varázsszavakat, és újabb fegyvert adva a Kívülálló kezébe a nő ellen. A nyomok Iokath-ra vezettek, ahol Vaylin átvette az irányítást az Örök Flotta felett SCORPIO szabad akaratából; majd vissza a Zakuulra, ahol a Külhoni és Theron Shan tönkretették Vaylin nagy ünnepségét; és végezetül a Nathemára, ahol Valkorion Vaylint a "helyes működésre" állította be. Mivel az Erő kongott az ürességtől a Nathemán, és a kitörő energia miatt, mikor Vaylin áttörte a mentális ketrecet, amibe Valkorion belehelyezte, Valkorion jelenléte a Külhoni elméjében szabályos időközönként pislákolni kezdett. Ennek dacára elég szorítással bírt ahhoz, hogy figyelmeztessen a Szanatórium alatti kripták elkerülésére. Ennek indoka hamarosan tisztázódott a Kívülálló előtt: egy holokront rejtett, ami Valkorion apja, Dramath nagyúr Erő-esszenciáját tartalmazta, aki azóta ott raboskodik, hogy törvénytelen fia (akkor "Tenebrae" néven) eltávolította őt több mint egy évezreddel korábban. Dramath felajánlotta a holokront, hogy egyszer s mindenkorra megsemmisítsék Valkoriont.

 

Miután Vaylin teljes erőből támadást indított az Odessenen, az összes erejét használva összecsapott a Külhonival, ami közben a szövetségi bázis falai megrepedtek. Ennek ellenére a Külhoni legyőzte Vaylint, de - ahogy Valkorion nemsokára felmutatta - a halálával az Örök Trón uralkodó nélkül maradt, mire az Örök Flotta visszatért eredeti céljához: a tömegpusztításhoz. A Külhoninak kellett elfoglalnia az Örök Trónt a dühöngés megállítása érdekében. Két egyénnel társulva a Külhoni lovagok, Skytrooperek és sorait kellett áttörnie, valamint mindenkit, akik a Spirált védték, majd bejutott a trónterembe. A Külhoni leült a trónra, és nagy fájdalmában mozdulni sem tudott, ahogy a trón energiája átlüktetett a testén; mikor ennek vége lett, a flotta befejezte a tüzelést. Valkorion megjelent a Külhoni előtt, és gratulált neki, amiért a Zakuul új urává és az Örök Trón mesterévé vált... majd rátámadott erejével, próbálva rákényszeríteni a Külhonit, hogy hódoljon be akaratának. Felfedte, hogy halhatatlan szelleme testének készítse elő a Külhonit, épp ahogy az eredeti Valkorionnal tette ezt évszázadokkal ezelőtt, és így akarta visszavenni magának a trónt. Bár a Külhoni próbált ellenállni, Valkorion szétroppantotta engedetlen gazdatestének elméjét, egész valójukat kettejük szelleme mélyébe kényszerítve.

 

Végső halál 

Jussak eszetekbe, mikor a Szövetségetek hamuvá ég!
-Valkorion utolsó szavai 

The Death Of The Immortal EmperorA Külhoni ismét feltűnt kettejük elméjének ürességében, azonban Valkorion alakját viselték. Saját hangjuk kalauzolta Dramath holokronjának megtalálásához, és a Valkorion képében megjelenő Külhoni felidézte kettejük emlékeit, köztük az Arcann-nal és Vaylinnel való odesseni összecsapásukat, valamint Valkorion látszólagos "távozását" a Külhoniból az Odessen síkságain – ami tulajdonképpen egy fortély volt Valkorion részéről, mert próbára akarta tenni a Külhonit a tanácsai nélkül. A Külhoni hamarosan átvette az irányítást, legyőzve Valkoriont magát, aki elismerte és meghajolt ellenfele kitartása előtt. A Külhoni sakkban tartotta a Császárt és felhasználta Dramath holokronját, hogy megtörje a gyermekei feletti uralmat, akik utána szövetkeztek közös ellenségükkel, hogy megsemmisítsék Valkoriont. Mikor a Külhoni már fölényben volt, Valkorion kivette a Külhoni kezéből a holokront és megsemmisítette azt, és közben azzal kérkedett, hogy ha száz holokronnal is bűvészkednének, azok sem lennének elegek a megállításához. Azonban a Külhoni, aki ismét uralta saját elméjét, kimondta a "térdelj le Zakuul Sárkánya előtt" szavakat – ezek voltak a Vaylin korlátozásához szükséges varázsszavak. Valkorion sokkot kapott, mivel azt gondolta, hogy csak Vaylinre hatnak ezek, és elszállt minden energiája ellensége előtt; tovább ütve a forró vasat, Vaylin szelleme vidám bosszúval ugyanezeket a szavakat mondta el.

 

Valkorion támolyogva haladt trónja felé... azonban Senya állta útját, aki kinyilvánította, hogy Valkorion utoljára fordított hátat a családjának, majd lecsapott rá fénykardjával. Valkorion üvöltötte, hogy "egy istennek nincs családja", és hogy nélkülük semmit sem érnek, majd Valkorion készült lecsapni a Külhonira, de Senya és gyermekei ártalmatlanították a bukott istent. Valkorion még egyszer utoljára próbált támadni, de a Külhoni lesújtott rá. A sötét oldali energia kirobbanásával a Halhatatlan Császár többé nem létezett.

A Sith kór

 

Mivel a halhatatlanság megszállottjává vált és alkalmazta a Császár Hangját, Vitiate sztátzisba zárta eredeti testét, amit a természet és a külső hatások nem tudtak károsítani, valamint a hollétét csupán a legmegbízhatóbb szolgálói ismerték, valamint a Császár korábbi Haragja: Scourge nagyúr.

 

Vitiate valamikor egy ősi Sith rituálét vésett az eredeti testére, hogy a legvégső menedékként szolgáljon arra az esetre, ha a teste megsérül, ami mozgásképtelenné teszi a támadó(ka)t és kómába juttatja (őket). A csapás egy olyan entitást hoz létre, ami az elméjükhöz kapcsolódva táplálkozik áldozatából és még erősebb entitássá fejlődik ezzel.

 

Ám a dögvész hatásossága ellenére bárki, aki Vitiate erejéből kapott egy részt korábban, annak nem árthattak a kór hatásai, mivel a múltbeli erő vakcinaként működik.

 

Scourge nagyúr és Kira Carsen megtalálta Vitiate eredeti testének helyét és gyakorlatilag ugyanakkor pusztították el, mikor a szövetségi parancsnok megsemmisítette Valkorion szellemét a zakuuli csatában. Ettől a dögvész kiszabadult és Scourge és Kira több, mint egy évig kómába estek. Satele Shan és követői tudomására jutott ez, és kiszabadították a párost, bár tudatukon kívül halálra ítélték magukat a folyamatban, mivel nem volt ahhoz hasonló oltóanyaguk, mint amivel Scourge és Kira rendelkeztek. A páros csapdába ejtette a megfertőződött Satele Shant és követőit egy transzportba, ami beprogramozva egy véletlenszerű pályán repült a Külső Gyűrű zavaros szektoron keresztül, és a gondozásukra néhány orvosi droid is tartózkodott a fedélzeten. Scourge és Kira később megtudták, hogy a járvány egy entitást szült, ami összekapcsolja Satele és követői elméjét, és egy erősebb, egységes kaptárelmébe olvadnak.

 

A szövetségi parancsnok segítségét kérték először, hogy megbizonyosodjanak magukról a Mek-Shán, hogy Valkorion tényleg halott és nyoma sincs a hatalmának a fejükben, főleg azért, mert a Császár a megtévesztés mestere volt. Miután a parancsnok teljesítette a tesztet, Scourge és Kira felfedték tervüket a parancsnok előtt: küldeni fognak egy jelet a transzportnak, hogy egy, az Odessenhez közelebbi üres szektorba juttassák a járművet. A megérkezésekor átszállnak a hajóra, az Erőn keresztül rákapcsolódnak az utasok elméjére, és megpróbálnak végezni az entitással. Ha ez nem működik, az utolsó megoldásuk a transzport megsemmisítése lenne.

 

A parancsnok engedélyezte a tervet, és Kira elmondta, hogy sok időbe telik, amíg a transzport a közelbe ér. Addig Scourge és Kira felajánlották segítségüket bármely küldetésre, amit a parancsnok kért.

 

Hagyaték 

Amikor megszülettem, a Császár volt a Birodalom. Mindenki azért létezett, hogy táplálja a rigolyáit. Magasan túlnőtt rajtunk. Senki sem, legyen az Sith vagy rabszolga, szállhatott szembe vele, még ellenvéleménye sem lehetett.
- Scourge nagyúr. 

A Császár uralta a Birodalmat több mint 1.300 éven keresztül, és az idő alatt kifejtette a hatalmas pszichológiai befolyását az emberein. A Birodalomban őt istennek és királynak tekintették - a Birodalom majdnem minden polgára azzal a hozzáállással élt, hogy majd feláldozza az életét a Császáruk szolgálatában. Ő volt a forrása rengeteg átlagos kifejezésnek és megnyilatkozásnak a birodalmi kultúrában, például "Dicsőség a Császárnak", "Éljen soká a Császár", "Ettől még a Császár is felébred”. Hasonló hatást keltett az Örök Birodalom polgárainak köreiben; Valkoriont istennek tekintette a népe, aki romba döntötte a Zakuul eredeti vallását. A zakuuliak halhatatlannak hitték Valkoriont, aki évszázadokon át jólétben vezette az Örök Birodalmat.

 

Végül a Császár meghalt és évezredekkel később Darth Plagueis Sith-nagyúr – aki megszállottja volt a halhatatlanság elérésének – azon elmélkedett, hogy Vitiate császár, ahogy ő a történelemben volt ismeretes, volt az egyetlen Sith-nagyúr a történelemben, aki közel férkőzött a titok eléréséhez. 

Személyiség és jellemvonások


"Ha mindenkit megölsz a Galaxisban, a semmi Császára leszel. Mi ennek az értelme?"
"Csak az igazság egyik töredékét látod. Ezeken a csillagokon túl léteznek más galaxisok, más világok, más lények. Vagy figyelembe veszem őket, vagy nem, az az én döntésem. A halhatatlanságom alatt mindennel eggyé válok: egy farmerré, egy művésszé, egy egyszerű emberré. Amikor az utolsó élő dolog is végre meghal az univerzumban, élvezni fogom a békét és várni fogok arra, hogy minden újrakezdődjön."
- A Tython Hőse és a Császár. 

Emperor VitiateMajdnem a születésétől fogva a Császárnál átlagos volt, hogy nem látszódott benne érzelem és empátia – ez állandó maradt az élete folyamán, és még a gazdatesténél is, amit használt. A gyermek Tenebrae nem érzett szeretetet az anyja, a mostohaapja, vérszerinti apja iránt, majd könyörtelenül megölte mindnyájukat, és nem sokkal azután az ereje megnyilvánult abban, hogy felfedezte, hogyan szívja el a félelmet és a szenvedést a körülötte lévőktől. Gyerekként könyörtelen uralkodó volt, százakat mészárolva le csakhogy csillapítsa kínra irányuló éhségét. Sith-nagyúrként Vitiate inkább tanulóként robbant be a köztudatba, mint harcosként, mivel évszázados uralkodását azzal töltötte, hogy belemerüljön a sötét oldal rejtelmeibe.

 

Míg más Sith-ek rettegett harcosakká váltak és új világokat foglaltak el a Birodalom dicsőségéhez, Vitiate megelégedett azzal, hogy a Nathemán maradt, holott a többi Sith-nagyúr háborúzni ment a Köztársaság ellen. Ugyanakkor tanuló közszemélyisége csupán tettetés volt: míg az életének a második évszázadába lépett, elég számító, manipulatív és türelmes volt, hogy nyugton maradjon, míg a tervei éveket vettek igénybe, hogy célt érjenek. Amikor az emberek fülét Naga Sadow vereségének híre elérte, Vitiate képes volt óvatosan belevezetni a Birodalom maradékát egy pánikőrületbe és úgy terelte őket, ahogyan ő azt szerette volna. Valamint leleplezte igazi személyiségét a nyolcezer Sith-nagyúrnak, akik elfogadták a meghívását a Nathemára – a világtól elvonultan élő tanuló összezúzta az elméjüket és a fékezhetetlen akaratához láncolta azokat.

 

A végrehajtott szertartás a Nathemán nemcsak a Császár Erőben lévő hatalmán volt befolyással, hanem magán a Császáron is; a halhatatlanság ára azt jelentette, hogy nem tapasztalhatta meg azokat az érzéseket, amiket a többi normális ember birtokolt. Ízlés, érintés, szaglás, arcszín és még az érzelem sem jelentett semmit számára, mivel hiányát szenvedte bennük. Ugyanakkor nem érdekelte, mivel a halállal kapcsolatos aggályok megszűntek. A rabszolgája, Scourge nagyúr, akit a Császár alávetett a halhatatlansági szertartás tudományos ismételt elérésének, felismerte a szolgálatának három évszázada alatt, hogy a Sith uralkodó felsőbbrendűvé tette az emberi természetét és moralitását, még a saját elméjét is – a Császár feláldozta az érző képességeit, a legalapvetőbb módokon keresztül elválasztva őt az univerzum maradék részétől és meggyőzve őt, hogy isteni szintre emelkedett. Később a tudat, hogy mindenek felett állt, olyan vágyakhoz vezette, hogy elhagyja a Sith-tanokat és a Sith Birodalom visszatartó tényezőit, ezért újat épített az Ismeretlen Régiókban, a Zakuulon.

 

A halál előli megmenekülési módot keresve az egyetlen dolog, amitől félt, hogy a Császár a sötét oldal rengeteg titkos és elveszett technikába ásta bele magát. Kifejlesztve azokat a módokat, amivel összekapcsolhatja a tudatát más lényekéhez, akikből ő nemsokára szolgák jelentős számát gyarapíthatja, akik fanatikusan hűségesek voltak a mesterükhöz és nehezen elszakíthatóan kapcsolódtak hozzá. Ahogy tudatának határa egyre jobban tágult, Galaxis-szerte képes volt megosztani a fókuszát többféle ügynöke között, közben teljes birtokában tartotta a jelenlegi Hangját. Eme képesség miatt azok, akik meghallgatást nyertek a Császártól, gyakran megérezték a helyes benyomást, hogy a Sith más társalgásokat is kihallgat, amíg beszéd közben is.

 

Force Wave EmperorA Sith Birodalmat vezető Császárt csupán az a két érzés motiválta, amit érezni tudott: a hataloméhség és a félelem, hogy elveszti a hatalmát. Revan a Császár tudatalatti manipulálása közben és bebörtönzése alatt tovább súlyosbította a Sith halálfélelmét, az abszurdum pontjáig hajszolva valamint táplálva a vágyát, ami arra irányult, hogy igazán és teljes egészében halhatatlanná váljon. Ahogy a szelleme halhatatlanná változott a rituálé miatt, az időérzéke és a türelme is kiterjedt – ami felhatalmazta őt, hogy körültekintően dolgozzon évszázadok során a céljai elérése érdekében. Az élőlények reményei, vágyai és nyugtalanságai semmit sem jelentettek neki, és számára más lények olyanok voltak, akár a hangyák; az akarata mindenek feletti és biztos volt. Ha a Császár szertartása befejeződik, a Sith az örökkévalóságot arra töltené, hogy teljesítsen minden vágyat, amit akart. Az életpályája folyamán végül azt akarta, hogy elhozza a békét a Galaxisnak, de a béke a semmiség formájában jelent meg. Amikor Scourge-t megérintette az elméjével, a mentális kapcsolat a Sith-nagyurat majdnem az őrületbe kergette annak ellenére, hogy kevesebb, mint egy másodperc ideig tartott. Scourge a Császár elméjének való észlelését leírhatatlan gyötrelmek töltötték meg, a megsemmisítés teljes ürességével, ami felszíne alatt leselkedik.

 

Amikor Tython Hőse elkezdett szembeszállni vele, a Császárt nem aggasztotta a Lovag a Császár ügynökeivel szemben elért sikere, de a szolgálata alatt Scourge kezdte felismerni, hogym ilyen kevés érzelem maradt a mesterében, és azok az emóciók, amiket a Császár érzett, az a félelem és a gyűlölet volt. Revan erejét és a voss testét felhasználta, hogy hosszasan belenézzen a jövőbe, és a Császár meglátta a saját halálának lehetőségét a Jedi kezei által. Az a fenyegetés megrémisztette a halhatatlan uralkodót, és ismét jobban igyekezett befejezni a sötét rituálét, hogy bebiztosítsa a túlélését, de a Hős végtére is képes volt csatában lesújtani a Császárra, ahogy azt előre látta. Ugyanakkor a Császár személyisége, mint Valkorion, feltűnően más volt; míg viszonylag érzelemmentes volt és teljesen magabiztos tetteiben, Valkorion némi vonzalmat érzett Senya Tirall iránt, és ketten boldogok voltak egy ideig, mielőtt a fiaik megszülettek. Valkorion majdnem mindenre kiterjedő közönyét még a fiai irányában is fenntartotta, nem érzett kötődést irántuk, csupán jelezte, hogy Vaylin a kedvenc gyereke, bár folyton megvetést éreztetett a lány és testvére, Arcann erőszakos modora iránt. Valkoriont szintén nem érdekelte gyermekei elvesztésének lehetősége, nem mutatott ki érzelmeket Thexan halála miatt, valamint Vaylin halálát előnyére kovácsolta azzal, hogy a lány szellemét a bábjává tette. Még a Külhonit is felbátorította, hogy többször is próbálja megölni Arcann-t.

 

Mialatt a galaxist figyelte a Galaktikus Háború során, a Császár kíváncsiságát felkeltette egy a Külhoni néven később elhíresült egyén. A ziosti invázió után a Császár teljesen visszatért Valkorion-formájához és az Örök Birodalom irányítására szentelte életét, azzal példálózva, hogy a Sith Birodalmat nem érdemes meghagyni, és a Jedik és a Köztársaság nem érdemlik meg a megsemmisítést, de még utána is machinált - mikor a Külhonit eléje vitették felajánlotta, hogy megosztja hatalmát vele, mert úgy hiszi, hogy a Külhoni egyedi a galaxis befolyásolásának szempontjából, épp ahogy saját maga is. Számított Arcann árulására és előnyeként használta fel, és áttelepítette erejét és elméjét a Külhoni testébe. 

Erők és képességek


Nincs halál; csak az Erő létezik – és én vagyok a mestere.
- A Sith Császár. 

Kamehamemperor A Sith Császár még gyerekként is óriási hatalommal bírt volt az Erőben, és a képességei 6 éves korában kezdtek el megmutatkozni. Az újszerű hatalmát arra használta, hogy eltörje mostohaapja nyakát egy gondolattal, és hónapokig kínozta az anyját az Erővel, mialatt a nő félelméből és fájdalmából táplálkozott. Ahogy a hatalma nőtt, Tenebrae folytatta a lakmározását azok félelméből és szenvedéséből, akiket megkínzott nyilvános kivégzéseken. Amikor 10 éves korában szembekerült igazi apjával, a Sith-nagyúr Dramath-tal, Tenebrae képes volt megfosztani az embert a józan eszétől és hatalmától az Erőben.

 

Tenebrae ereje a 13. életévében bőven elég volt Marka Ragnosnak, a Sith-ek aktuális Sötét Nagyurának, hogy elismerje a tizenéves erősségét és hogy megadja neki a Vitiate nagyúr címet. Vitiate nemsokára tanulóként hírnevet szerzett, a következő évszázad legtöbbjét a sötét oldal rejtelmeinek tanulmányozásával töltötte. Hamarosan óriási tudást szerzett a Sith varázslásról, majd az egyik legerősebb gyakorlója lett a Sith-mágiának és alkímiának a történelem során, és bonyolult rituálékat eszelt ki a valóság és magának az életnek a befolyásolására. Vitiate másik specialitása az ellenfelei elméinek uralása volt, mivel képes volt 8.000 Sith-nagyúr elméjén uralkodni és az akaratához kötni őket. Azután az egyesített hatalmukat arra használta, hogy a legbonyolultabb Sith-varázslatot bemutassa, amit valaha is felmutattak, az egész Nathema bolygóról elszívva az Erőt és elnyelve minden egyes élő dolog életerejét a felszínen. Scourge nagyúr úgy sejtette, hogy a Császár nem csupán felszívta a rituáléban meghaltak életét, de tulajdonképpen kiette a lelküket, hogy fenntartsa a sajátját a következő évszázadok során.

 

Emperor LightningCsászárként az uralkodásának java részét azzal töltötte, hogy tovább kísérletezzen a sötét oldallal, felfedezve rengeteg elveszett technikát és hogy mérhetetlen hatalmát továbbnövelje. Míg a teste megromlott a sötét oldal pusztító hatásai miatt, a lélekátvitel technikája lehetővé tette számára, hogy a tudatát átmozdítsa a testek között, és hogy korlátlanul fenntartsa az életét, ami halhatatlanná tette a nathemai rituálé eredményeképpen. Különböző Erő-technikák kombinálásával a Császár képes volt arra, hogy a tudata részeit gyermekekbe átmentse, a Császár Gyermekeit akaratának kiterjesztésévé változtatva. El tudta nyomni a Gyermekei személyiségeit, de még az Erő-érzékenységüket is, a titkos ügynökeivé téve őket, továbbá bábokként kezelve őket. Elmevezérlő hatalma ekkor elég erős volt, hogy teljesen az uralma alá hajtsa a kifejezetten erős akaratú Revant és Malakot.

 

A Császár szertartásai a Dromund Kaason befolyásolták a bolygó atmoszféráját, szüntelenül villámló viharokat idézve elő, és messze képzett lett a telekinézis és védelmi technikák terén. Könnyedén elő tudott idézni Erő-gátakat, amik elég erősek voltak, hogy blokkolni tudja T3-M4 lángszóróját, valamint a fia, Arcann fénykardcsapásait, és védőburkokat is elő tudott hívni a támadások kivédéséhez. Telekinetikus ereje annyira hatalmas volt, hogy eredményesen tudott végrehajtani nagy gondolatátviteli tetteket az egyébként szükséges gesztusok nélkül, és még a hihetetlenül erős Revant is át tudta repíteni a tróntermén a kisujja mozdítása nélkül, és hatásosan vonta ki a forgalomból T3-M4-et azzal, hogy egy gondolattal miszlikbe aprította az asztromech droidot. A Császár az Erő-villámok tekintetében is kivételesen profi volt, cikázó energiavillámok formájában vetve be, és még Erő-viharokat is könnyű szerrel megidézett, amik olyan hatalmasak voltak, hogy még Revan Tutaminis technikáját is áttörte és súlyosan megsebesítette. A Császár Sith-mágiát is elő tudott idézni, amivel saját maga fizikai másolatait tudta létrehozni, miközben a Tython Hősével küzdött. A Császár szükség esetén vörös pengéjű fénykardját is használta harcban és elég profin is bánt vele annak ellenére, hogy ritkán vetette be. 

A színfalak mögött


Minden Sith-nek van egy végzetes hibája: egy túlnyomó érzelem, ami őket az önmegsemmisítésbe hajszolja. A Császár esetében ez az érzés a félelem volt.
- Hall Hood senior író. 

Emperor VisionBár közvetve, a Sith Császár és a Birodalma először a 2004-es Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords című videojátékban lett megemlítve, egy titokzatos fenyegetésként, amivel Revannek szembe kellet szállnia az előző, Star Wars: Knights of the Old Republic című játék végén. Az első igazi megjelenése a Star Wars: The Old Republic, A Birodalom vére Act 1: Shades of the Sith-ben volt, a 2010-es Star Wars: The Old Republic képregény sorozatában, ami háttértörténetként szolgált a 2011-es Star Wars: The Old Republic MMORPG játékhoz. Többször megjelent az univerzumon belüli történelmi videók Galactic Timeline sorozatában, ami kifejtette a Nagy Galaktikus Háború történetét, valamint a helyreállított Sith Birodalom történelmét, és a játék hivatalos oldalához tartozó HoloNet részének számos oldalán is megemlítették.

 

Amikor a The Old Republic 2008-ban először megjelent, az IGN szórakoztató oldal tévesen jelentette, hogy a Sith Császár személyazonossága megegyezik Naga Sadowéval, bár a hivatalos oldal bizonytalan volt a témában. Daniel Erickson kommentje, aki a játék vezető íróinak egyike volt, sokakkal elhitette, hogy a Császár tulajdonképpen Császár volt a Nagy Hipertéri Háború idején, de ezt később  cáfolták és a Császár háttértörténetét a 2011-es regényben, a Star Wars: The Old Republic: Revanban fejtették ki. A Drew Karpyshyn által írt könyv feltárta, hogy a Császár Tenebraeként született a Medriaas bolygón, és Tenebrae hatalomra jutását Vitiate nagyúrként és Vitiate Birodalmának eredetét is kifejtette. A 2012-es felvilágosítási útmutató, a Star Wars: The Old Republic Encyclopedia további információkat ad a Sith Császárról, leleplezve, hogy a Császár Hangjának pozíciója és a Gyermekek megteremtése voltak Revan támadásának okai a Császár ellen. A korábbi Birodalomról is ad további információkat, bár "Darth Vitiate"-ként hivatkoztak rá - ugyanakkor, az Encyclopedia számos más adatnál is tévedett. Jason Fry hasonlóképpen alkalmazta a Darth címet Naga Sadownál a 2012-es The Essential Guide to Warfare útmutató könyvében, bár azt nyilatkozta, hogy nem állt szándékában. Az Encyclopedia maradék része a Császárra csupán "Vitiate nagyúrként" hivatkozik, tehát tisztázatlan, hogy a Darth cím használata egyszerűen hiba volt-e. A 2012-es The Essential Reader's Companion tévesen állította, hogy a Császár ember volt, ugyanakkor Drew Karpysyshyn azt nyilatkozta, hogy a Császár eredeti teste tiszta Sith volt.

 

A "Tenebrae" név latinul sötétséget, homályt vagy ismeretlenséget jelent, míg a Vitiate latinul azt jelenti, hogy "megrontva, beszennyezve vagy kiürítve." A vitiate angol szó rontást, csorbítást, gyengeséget vagy sötétséget jelent. Daniel Wallace, a Sithek könyve című 2012-es útmutató könyv írója eredetileg azt tervezte, hogy a Sith Császár legyen részese a könyvnek, ami univerzumon belüli néhány Sith írásból állt, amit Darth Sidious Sith-nagyúr gyűjtött össze. Ugyanakkor a Császárról kevés információ volt, ezért Wallace úgy döntött, hogy Darth Malgust válassza helyette arra a részre.

 

Míg a The Old Republic elejétől a végéig említve volt, a Császár csupán a Sith Warrior és Jedi  Knight osztályú sztorikban jelenik meg „személyesen”, valamint Doug Bradley kölcsönözte neki a hangját, aki a Pinhead karaktert játszotta a Hellraiser filmsorozatban. Hall Hood, a Jedi Knight szekció fő írója, YouTube videókat nézett, amiben Bradley szerepelt Pinheadként, amikor az írók azt beszélték meg, hogy kit akarnak a Császár hangjául, és a csapat Bradley neve mellett tette le a voksát. A „Descend” részben jelenik meg a Jedi Knight második felvonásának utolsó küldetésében, amikor a Lovag leszáll a Császár űrállomásán. Az elfogására tett kísérlet sikertelenül zárul és a Császár a játékost áttéríti a sötét oldalra egy jelenetben. Ugyanakkor, a Sith Warrior küldetés, „The Voice of Darkness" a Voss bolygón lelepleződik a Császár Hangjának a szerepe, és azt állítja, hogy a Császár egy Voss Misztikust használt a Hangjaként a Hidegháborúban. A küldetésben a játékos kénytelen megküzdeni a Császár Hangjával – akit Sel-Makor szállt meg – mielőtt megöli a Hangot és felszabadítja a Császár eszenciáját. A Császár egyébként megjelenhet egy látomásban a Jedi-lovag játékosoknak, ha azt választják, hogy befejezik"The Trials" küldetést a Voss bolygón, míg a más besorolású játékosok a saját ellenségeikről lesz látomásuk.

 

DarthplagueisA Jedi Knight történet harmadik felvonásában szerepel az utolsó harc a Császárral a Dromund Kaason, ahol a Lovag végigverekedi magát a Sötét Templomon, hogy elérje őt. Amikor a játékos egyik társa támadás alatt van, a játékos választhatja, hogy kiszabadítja a társulatát világos oldali pontokért annak árán, hogy a Császár időt nyer az erejének „növelésére”. Másféleképpen azt is választhatják, hogy elhagyják a társaikat sötét oldali pontokért, de a Császár így vagy úgy ugyanaz marad a játékmechanika területén. Miután a Császár vereséget szenved, a játékos két világos oldali és egy sötét oldali választási lehetőség elé kerül: megmondja, hogy a Császár bíróság elé fog kerülni, azt ígéri a Sith-nek, hogy át fogja téríteni, vagy egyszerűen megöli a Császárt. Az első két opció világos oldali pontokat ad, de a Császár összeomlik és látszólag meghal, mielőtt sötét oldali energiává robban, miután a játékos beszél Scourge nagyúrral.

 

A Császár Hangja meghal az összeomló épület és a Lovag általi sebei által, de egy üzenetben lelepleződik a Sith Warrior játékosoknak, hogy a Császár eszenciája túlélte és egy másik testbe szállt, ahol egy mély alvásba kezdett a Keze oltalma alatt, hogy visszaszerezze erejét. Ugyanakkor a 2012-es Darth Plagueis regényben kijelentik, hogy a Sith Császár valójában végleg meghalt a könyv eseményei előtt valahol 3.600 évvel a The Old Republic történései után. A regényben, ami Darth Plagueis és Darth Sidious Sith-nagyurak háttértörténetét fejti ki, Plagueis elmélkedik Vitiate eredményeiről, mialatt a muun Sith-nagyúr saját kutatásait végzi a halhatatlanság után. A Császár sorsa a 2014-es Digital Expansion Star Wars: The Old Republic: Shadow of Revan' játékban van kirészletezve, amiben megtudjuk, hogy a visszatért Revan meg akarja semmisíteni a Császárt. A kiegészítő a Yavin 4-en játszódó történetszála foglalkozik az egyesült birodalmi és köztársasági erők erőfeszítésével, hogy megakadályozzák Revant a Császár feltámasztásában, mert úgy gondolják, hogy nem fogja tudni megölni az újjáélesztett Sith uralkodót, és a kiegészítő azzal végződik, hogy a Császár eltűnik a Yavin 4-ről, miután visszanyeri erejét. A Császár sztorija a Game Update 3.2: Rise of the Emperorban folytatódik, amiben uralma alá hajtja a Ziost populációját és végül eltöröl minden életet a világon, és a Digital Expansion Star Wars: The Old Republic: Knights of the Fallen Empire hozza be a Valkorion-kinézetű Császárt és az Örök Birodalmat, valamint Valkorion fontos karakter lesz, miután bejut a játékos elméjébe.

 

Kivágott tartalom

 

Számos Codex bejegyzést jelentettek be a The Old Republic játék béta kiadásában, de azokat kivágták ismeretlen okokból. Kettő ezek közül – a "The Phobis Devices" és a „Blade of the Sith Executioner" – kifejezetten összefügg a Császár történetével. 

Figyelmeztetés: A következő részlet kivágott terjedelem. Olyan információkat tartalmaz, amit a Star Wars médium utolsó kiadásából kivágtak, vagy egyébiránt nem adtak ki. Minden, az itt és nem másutt elmondott információ nem történt meg a „helyénvaló” Star Wars Legendák kontinuitásban. 

Uralkodásának valamelyik pontján a Császár három Phobis eszközt fedezett fel - erős Sith műtárgyakat, aminek használóit arra hatalmazta fel, hogy magát a félelmet irányítsák. A műtárgyak puszta jelenléte is elég volt, hogy bénító félelmet sugalljon rengeteg Sith elméjében, és ez az után történt, hogy hat Sith-nagyúr - Raptus, Bestia, Brontes, Calphayus, Styrak és Tyrans – meditált együtt a Phobis eszközökön, hogy a szerszámok erejét hasznosítsák. Ugyanakkor a Császár a hatalmukat potenciális fenyegetésnek ismerte el, és az egyik Phobis eszközt a három közül - A Phobis Magot – elzárta a Sötét Templom mélyére, hogy korlátozza a hat Sith erejét.

 

Koval Renge Sith-nagyúr a Császár személyes igazságosztójaként szolgált az élete során, arra használva a szertartási kivégző bárdját, hogy a mester ellenségeinek százait megölje. Renge, aki megkapta a Sith Hóhér címet, végül kezdett félni a mestere folyamatosan növekedő erejétől, és az árulási kísérlete meghiúsult - a Sith-nagyúr saját pengéje Renge ellen fordult, a mellkasát átvágva kiszakítva. A penge egyik szilánkját Renge holttestében hagyták, miután a Császár elrendelte a sebeinek begyógyítását, és a néhai Hóhért utána elhányták a Sötét Templomban végső büntetéseként. 

A kivágott tartalom itt véget ér. 

Megjelenések


 • The Old Republic: Revan (Először azonosítva, mint Tenebrae és Vitiate)
 • Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Először említve) (Csak indirekt megemlítés) (Retcon)
 • Star Wars: The Old Republic, A Birodalom vére 1: Shades of the Sith (Első megjelenés)
 • Star Wars: The Old Republic, A Birodalom vére 2: The Broken World (Csak említve)
 • Star Wars: The Old Republic, A Birodalom vére 3: Burn the Future (Csak említve)
 • Star Wars: The Old Republic, Veszélyes béke 1: Treaty of Coruscant (Csak említve)
 • The Old Republic: Árulás (Csak említve)
 • Timeline 1: Treaty of Coruscant (Csak említve)
 • Timeline 4: The Empire Changes Strategy (Hologramban jelenik meg)
 • Timeline 5: The Battle of Bothawui (Hologramban jelenik meg)
 • Timeline 6: Onslaught of the Sith Empire (Hologramban jelenik meg)
 • Timeline 7: Peace for the Republic? (Csak említve)
 • Timeline 8: The Jedi Civil War (Hologramban jelenik meg)
 • Timeline 9: The Mandalorian Wars (Hologramban jelenik meg)
 • Timeline 10: The Exar  Kun War (Csak említve)
 • Timeline 11: Rebirth of the Sith Empire (Hologramban jelenik meg)
 • Timeline 12: The Great Hyperspace War (Hologramban jelenik meg)
 • The Old Republic: Végzetes szövetség (Csak említve)
 • Star Wars: The Old Republic
 • Star Wars: The Old Republic — Az elveszett csillagok 2 (Csak említve)
 • The Old Republic: Megsemmisítés (Csak említve)
 • Star Wars: The Old Republic: Rise of the Hutt Cartel (Csak említve)
 • Star Wars: The Old Republic: Galactic Strongholds (Szobor)
 • Star Wars: The Old Republic: Shadow of Revan
 • One Night in the Dealer's Den a The Old Republic hivatalos honlapján (cikk) (háttérlink az Archive.org-on) (Csak említve)
 • One Night in the Dealer's Den a The Old Republic hivatalos honlapján (cikk) (háttérlink) (Csak említve)
 • Sacrifice a The Old Republic hivatalos honlapján (cikk) (háttérlink) (Első megjelenés Valkorionként)
 • Brothers a The Old Republic hivatalos honlapján (cikk) (háttérlink) (Hologramként jelenik meg)
 • Star Wars: The Old Republic: Knights of the Fallen Empire (Először említik, hogy Valkorion és Vitiate egy és ugyanaz)
 • Star Wars: Force and Destiny Core Rulebook
 • Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne
 • Darth Plagueis (Csak említve) 

Források


 • Tinker, Tailor, Soldier, Praji a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról és nem elérhető)
 • Sith Empire a The Old Republic Holonet-en (eredeti verzió)
 • Korriban a The Old Republic Holonet-en (eredeti verzió)
 • The Essential Atlas (Csak indirekt megemlítés)
 • Dromund Kaas a The Old Republic Holonet-en (eredeti verzió)
 • Lord Scourge a The Old Republic Holonet-en
 • Athiss a The Old Republic Holonet-en
 • Boarding Party a The Old Republic Holonet-en
 • Taral V a The Old Republic Holonet-en
 • The Red Reaper a The Old Republic Holonet-en
 • The Art and Making of Star Wars: The Old Republic
 • Star Wars: The Old Republic Explorer's Guide
 • The Journal of Master Gnost-Dural
 • Sith-ek könyve
 • Star Wars: The Ultimate Visual Guide: Updated and Expanded
 • The Essential Reader's Companion
 • Star Wars: The Old Republic Encyclopedia
 • "Blaster" — Star Wars Insider 137
 • LEGO Star Wars: The Dark Side (Nem-kánon forrás) (Nem-kánon megemlítés)
 • Rise of the Emperor Trailer a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink)
 • Announcing Knights of the Fallen Empire a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink)
 • BIOWARE REVEALS Star Wars™: THE OLD REPUBLIC™ DIGITAL EXPANSION — KNIGHTS OF THE FALLEN EMPIRE a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink)
 • Knights of the Fallen Empire a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink) (Először említve Valkorionként)
 • Knights of the Fallen Empire "Alliance" Trailer a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink)
 • The War for Iokath: The Faction Battle Reignites a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000