darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Szabakk (Legendák)

Legendák

Ez a bolondok vállalkozása.
- Droma. 
Szabakk
Sabacc
Játék típus: Kártyajáték
Alkotó: A Ryn faj
Helyszínek:
 • Apatros
 • Bespin
 • Coruscant
Híres játékosok:
 • Lando Calrissian
 • Han Solo
 • Dessel

A szabakk vagy jhabakk, egy népszerű kártyajáték volt, amelyet általában magas tétekkel játszottak. Amikor hivatásszerűen játszották, a játékot egy osztó felügyelte, ami vagy organikus volt, mint a coruscanti Kívülálló klubban, ahol négykarú kiughfid osztók osztották ki a lapokat és gyűjtötték be a téteket, vagy mechanikusak más helyeken, ahol automata szabakk osztódroidok felügyelték a folyamatokat. A rynek állítólag a szabakk asztalt és kártyákat jövendőmondás céljából használták. A ryn faj találta fel a szóbeszédek szerint a szabakk paklit és kártyákat a jósláshoz kellő eszközök képében. 

Szabályok


Sabacc Game And Dealer DroidA szabakk játék egy 76 kártyát tartalmazó paklit használt, melyből 60 számozott, 4 alakos és 2 azonos a 8 különleges kártyából. Minden játékos 2 lapot kapott (néha 5-öt, attól függően, hogy melyik szabályt alkalmazzák az asztalnál), amit a kezükbe vettek. Minden kör 4 fázisból állt: Tét hívás, tartás/megadás, váltás és lapcsere.

 

Tét berakási fázis: Az osztótól balra lévő játékos kezd, akinek lehetősége van tétet berakni.

 

Egy tipikus szabakk játék több egymást követő fordulóból állt és hivatalosan is véget ért, ha egy játékos három különleges nyerő leosztás közül az egyikkel győzött. Minden kör elején, minden játékos hozzájárul egy előzetes alappal a közöshöz, ami ahhoz kerül, akinél a győztes leosztás van a lezáráskor. Egy sima szabakkban az a játékos nyer, akinek a kezében lévő lapok abszolút értéke a legközelebb van a 23-hoz (mind 23-al mind -23-al van rá lehetőség); ez a játékos nyeri a közös alapot. Mivel a -21 közelebb van a -23-hoz, mint a 20 a 23-hoz, ezért a -21 ütné a 20-at; ugyanakkor, ha ebben a helyzetben, a -21 és a 21 van játékban ugyanabban az időben, akkor a 21-é lenne a diadal. A játékosok, akiknek kezében 23 felett vagy -23 alatti érték van, arra “Kibombázott”ként kell tekinteni és elveszti a kombinációját, néhány esetben pedig fizetnie kell a szabakk alapba.

 

A szabakk alap egy másik alap, amibe a játékosok alapot fizetnek minden leosztásnál. A szabakk alap elnyerésére kétféle módszer létezett; a tiszta szabakk, vagyis hogy valaki összehoz pozitív, vagy negatív 23 pontot (a pozitív többet ér, mint a negatív), vagy pedig a Bolond Sorával. A Bolond Sora megszerzéséhez szükség volt egy bármilyen színű kettesre és hármasra, aztán emellé egy nulla értékű Bolond nevezetű lapra, melynek értéke 023, ami a legerősebb leosztásnak számított a szabakkban, még a 23-as értékű tiszta szabakkot is verte. Ha a játékos ezen három speciális leosztás bármelyikével nyert, a játékos mind a közös alappal és a szabakk alappal gazdagodott, és általában ez jelentette egyetlen játékmenet végét.

 

Tartás/megadás fázis: Egy játékosnak lehetősége van, hogy megadja a leosztást, amíg egy másik játékos a tartás fázisban van, de sohasem a sajátját.

 

Váltás fázis: A kártyák maguk kis elektronikus eszközök egy kijelző panellel, ami befedi a kártya egyik oldalának felszínét; a panel képes megváltoztatni bármelyik kártya alakját és értékét, ha erre a vezénylő számítógép utasítja, vagy amikor a játékosnak arra van lehetősége, hogy manuálisan változtassa meg a kártya értékét. Ily módon a játékos a pakliból való újrahúzás nélkül kapja meg az új alakot vagy értéket felvett kártyát.

 

Lapcsere fázis: Egy játékos szintén eldobhatja vagy cserélheti a kezében lévő lapok bármelyikét. A Lapcsere fázis alatt a játékos egy kártyát cserélhet egy a pakliban lévővel. Ha a játékos úgy dönt ebben a fázisban, hogy dobja a kártyát, akkor az kikerül a játékból és nem jöhet elő a Váltás fázisban. 

Stratégia


Sabacc GOIA szabakkban a stratégia sokkalta arról a tényről szól, hogy a többi játékosnak jobb lapjaik lehetnek, valamint arról, hogy a lapok a játékosok kezeiben megváltozhatnak, amikor az a legkevésbé számít rá. A lapok értékei figyelmeztetés nélkül véletlenszerűen megkeverődnek, a játék változatától függően, ez még akkor is megtörténhet, mielőtt a játékot lehívnák, de még azelőtt is, amikor a lapok felfedik magukat vagy megszámolják őket. Valamint az alapvető szabakk azt az elgondolást is tartalmazza, hogy a lapok értékeit rögzítik, tehát azok nem fognak változni. Amikor hivatásos asztalon vagy helyszínen játsszák, az asztal maga egy interferencia mezőt bocsát ki, amibe a játékosok egy lappal lefelé mutatott kártyát odaszúrhatnak, és az ebben a mezőben lévő lapok a játék alatt nem lesznek kitéve a változtatások hatásainak. A hivatásos asztalok nélküli amatőr vagy privát játszmák ellenben olyan kártyákat használnak, amiket egyénileg le lehet fagyasztani speciális gombok típusaival a kártyán, vagy egy kis interferencia chipet helyeznek el a kártyára, szimulálva a mező hatását. Ugyanakkor néhány szabálynál a lapok csak akkor változnak, amikor a játékos kifejezetten azt választja, jellemzően egy pont megnyomásával magán a kártyán. 

Versenyek/Bajnokságok


A versenyeken több variációi vannak a játékszabályoknak, a kártyák osztásától a játékosok számára fennálló lehetőségekig. Az ilyen pénzalapú versenyeken a nagyobb tét miatt a játékosoknak lehetőségük van a lapjaik bedobására és kiszállni a játékból az addigi nyereségük felvételével. YE 2-ben a Felhővárosi Szabakk Bajnokságon az utolsó 5 játékosból 2 döntött úgy, hogy dobja lapjait és kiszáll, nehogy kibombázzák őket helyette. Továbbá ugyanezen a versenyen, a játékosok akiknek kevesebb mint 4 lapjuk volt, a licitkörben igényelhettek további egyet. Han Solo élt ezzel a lehetőséggel és kapott egy negyedik lapot, és némi trükközés után a kezében lévő kombináció kiadta a 23 pontot, azaz a tiszta szabakkot. 

Házszabályok


Han SoloA versenyeken kívüli magán-játékoknál vagy profi intézményekben úgynevezett “házszabályokat” alkalmaztak vagy megengedték a játékosoknak, hogy ők válasszanak szabályt azon rengeteg variáns közül, amit az asztal felajánl. A házszabályok sokféle módosítást tartalmaztak az eredetihez képest, például gyakran azt, hogy egy játékos legfeljebb 2 lapot helyezhetett el a semlegesítő mezőbe, ahol a kártyákra nem voltak hatással a váltások, vagy azt, hogy a Bolond Sorát két különböző számú sorozatból lehetett kirakni, ahelyett, hogy szükség volna a megegyező színű Ketteshez és a Hármashoz. Egy másik általános házszabály szerint, ahogy az előbb említve volt, a tétek értékeit egy szabakk alapba kellett fizetni csődnél, lenullázásnál vagy vesztésnél a hívás során.

 

Változatok


A szabakknak többféle változatát is játszották szerte a Galaxisban, köztük volt a Bespini Standard, a Teta császárnő kedvence, a Felhővárosi Kaszinó és a Koréliai játszma. Minden egyes változat eltérő szabályokkal volt ellátva. Volt más variáció is, például a Random szabakk, amiben a házszabályok véletlenszerű időközönként megváltoztak; az Erő szabakk, ami az Erő világos oldal és az Erő sötöt oldal témájú kártyaszínek alkottak egy különleges paklit; a Centrai szabakk, ami extra lapokat tartalmazott és gyakran használták jóslásnál; és láttak egyet a Szerencsés Despotában, ahol a lapokat kerámiacsempére nyomtatták. Két másik változat volt még a rylothi szabályzat és a dantuini szabályzat.

 

Otoh Gunga gungan lakosai egy olyan szabakk variánst találtak fel, ahol az alacsonyabb értékek domináltak.

 

Lando Calrissian báróadminisztrátor a pletykák szerint a felhővárosi szabakk-változattal nyerte el a pozícióját.

 

Az Éterjáró változatot a Chiloon-völgy aszteroidáinak bányászai használták. 

Csalások


Hány koréliai kell egy villanykörte kicseréléséhez? Egy se! Ha sötét van, nem látod, ahogy a koréliaiak csalnak!
- Corran Horn. 

Card Up Your SleeveMint a szerencsejátékoknál szokás, a magas tétek miatt a szabakkban is előfordult a csalás. Az alapvető leosztási trükkök mellett, sok csaló használt egy kis kézi készüléket titokban, hogy manipulálják a játék kártyáit egy semleges területen, így téve szert tisztességtelen előnyre a játékban. Másfélék lapváltóval voltak ellátva, egy olyan cinkelt kártyával, ami észrevétlenül felcserélődött egy a pakliból való normál lapra. Barpotomous Drebble egyszer alkalmazta ezt Lando Calrissian ellen egy versenyen, mielőtt az utóbbi megnyerte volna a versenyt Felhővárosban. Egyes bolygókon a szabakkban való csalást halállal, börtönnel vagy súlyos pénzbírsággal is büntették. Az Erő-használók, akik szabakkot játszottak, gyakran használták az Erőt, hogy belepiszkáljanak a pakliba, vagy megnézzék ellenfelük lapjait. 

Pakli lista


A standard szabakk pakli 76 kártyát tartalmazott. A zárójelben található számok a kártyák értékét jelölik.

 

Érmék, Kulacsok, Kardok, Botok

 

 • 1-11
 • Parancsnok (12)
 • Úrnő (13)
 • Mester (14)
 • Ász (15)

 

Alakos kártyák (két azonos):

 

 • Levegő és Sötétség Királynője (-2)
 • Kitartás (-8)
 • Egyensúly (-11)
 • Lemondás(-13)
 • Mérséklet (-14)
 • A Gonosz (-15)
 • A Csillag (-17)
 • Bolond (0)

 

A Centrai szabakkban a fent felsoroltak közül csak egy azonos kártyát és az alábbi kiegészítő alakos kártyákat tartalmazza:

 

 • Az Elpusztított Csillaghajó
 • A Műhold
 • A Kerék
 • Lehetőség
 • Veszély
 • Az Univerzum
 • Követ ( egy 11-es értékű speciális kártya minden színben, de a sima 11-es kártyáknál nagyobb értékű) 

Egyéb felhasználás


Tudtad, vén ötszög, hogy régen ezekkel az izékkel próbálták kifürkészni a jövendőt?
- Lando Calrissian Vufi Raa-nak. 

SabaccA Centrai szabakk paklit jóslásra és kártyavetésre is használták. Lando Calrissian járatos volt abban, hogy szabakk lapokkal mondott jövendőt a pályafutása elején. Egy beszélgetésben Vuffi Raa-val a Sharu bolygón, Lando taglalta, hogy számos lappal jósoltak is:

 

 • A Bot Parancsnok "egy bolond küldetésének hírnökét" jelenti (ezt a lapot Lando gyakran magához hasonlította).
 • A Kardok Hatosa egy utazás végét jelentette.
 • Az Elpusztított Csillaghajó "katasztrofális változtatásokat jelentett a közeljövőben, halált és pusztítást." Lando úgy jellemezte, hogy ez "a legrosszabb lap az egész pakliban."
 • A Műhold "egy csomó elég ronda dolgot jelent: csalást, árulást, ármányt."
 • A Kerék "jelentett szerencsét és szerencsétlenséget, kezdetet és véget, mindenféle véletlen eseményt."
 • Az Univerzum azt a dolgot jelentette, ami lehetőséget adott az egyénnek, hogy bármit megtehessen, amit akar.

 

A kihúzott kártyalapok összeállítási sorrendje a tárgyi jelentésükön alapszik. Az első kártya jelentette a tárgyat; a második az ellenfelét vagy vetélytársát. A harmadik húzott kártyát a többi felé helyezték, képviselve a tárgy tudatos vagy kitűzött motivációját, míg a negyedik, amit a többi alá helyeztek, egy mélyebb, ösztönös indítékot képviselt. Az ötödik lap a múltat képviselte; a hatodik, amit jobb oldalra helyeztek, a közeljövőt jelentette. A föléjük helyezett lapok jelentették a jövőbeli nehézségeket. Az utolsó kihúzott kártya képviselte a végkifejletet.

 

Nem tisztázott, hogy milyen széles körben használták (vagy mennyien hittek a hatékonyságában). 

A színfalak mögött


A teljes paklit és a hivatalos szabályzatot a West End Games RPG melléklete tartalmazza, a Crisis on Cloud City. Michael Stern működött közre Douglas Kaufmannal és Greg Gordennel ezeknek a hivatalos szabakk szabályoknak a kifejlesztésében. A játék azonos az univerzum-béli ellenpéldányához, kivéve, hogy dobókockákat alkalmaztak a kártya értékeinek megváltozásának érzékeltetéséhez. Jelenleg ez az egyetlen kiadása a hivatalos és teljes szabakk paklinak.

 

A szabakk és elődjei valószínűleg  A Birodalom visszavág második vázlatából valók, amikor Han Solo megemlíti, hogy a barátja, Calrissian megnyerte Felhővárost egy „szabakka játszmában” ("sabacca game.")

 

Sabacc NabooAz Alakos Kártyák a szabakk pakliban határozott hasonlósággal bírnak számos Fő Elixír (Major Arcana) kártyával a Tarot pakliból, közismertebb nevén a Rider-Waite pakliból, ha a Bolond értéke 0, a Kitartás (Erősség a Rider-Waite pakliban) 8, és az Egyensúly (Igazság) 11. Minden alakosok kártya értéke megfelelőnek tűnik a Fő Elixír számának egyenértékéhez. Ráadásul a szabakk pakli lapjainak száma (76) hasonló a Tarot paklijához, aminek 78 lapja van. A Centrai szabakk pakli, amit L. Neil Smith Lando Calrissian-regényeiben használtak (ami az elsőnek megnevezett szabakk kártyákat tartalmazza), még jobban hasonlít. További párhuzamosságot találhatunk a szabakk lapok jósolásra való felhasználásában – ahol Lando Calrissian bemutatja a Lando Calrissian és Sharu varázskulcsa című regényben – ahogy néhányan a Tarot lapokat használják a való életben.

 

A Star Wars: Knights of the Old Republic duológiában a szabakk elődje, a pazaak jelenik meg, bár nem kötelező játszani vele, hogy a játékban előrejussunk.

 

A szabályokban és koncepciókban a szabakk a való-világi bakkara és a blackjack elemeit tartalmazza, azzal a nyilvánvaló játékbeli különbséggel, hogy az valójában egy Tarot pakli. Ugyanakkor a szerepe a Star Wars galaxisában megegyezőnek látszik a pókerrel, míg a pazaak szerepe, úgy tűnik, hogy a blackjack-re hasonlít. 

Megjelenések


 • Star Wars: The Old Republic (Csak említve)
 • Star Wars: The Old Republic: Shadow of Revan (Csak említve)
 • One Night at the Dealer's Den a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on)
 • Darth Bane: A pusztítás útja
 • Darth Plagueis (Csak említve)
 • Jedi-növendék: Az ébredő Erő
 • Darth Maul: Saboteur
 • Darth Maul: A vadászó árnyék (Csak említve)
 • Tag & Bink: Revenge of the Clone Menace (Nem-kánon említés)
 • Star Wars: Republic 12: Outlander, Part 6 (Csak említve)
 • Jedi Quest: The Way of the Apprentice (Csak említve) (misspelled as "sabaac")
 • Jedi Quest: The Trail of the Jedi (Csak említve)
 • Starfighter: Crossbones 2 (Csak említve)
 • Boba Fett: Crossfire
 • TopWorld
 • Head in the Clouds
 • Clouded Paths
 • Legacy of the Jedi
 • Star Wars: A klónok háborúja regény (Csak említve)
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided (Csak említve)
 • Republic Commando: Színvallás (Csak említve)
 • MedStar I: Harctéri sebészek
 • "MedStar: Intermezzo" — Star Wars Insider 83 (Csak említve)
 • MedStar II: Jedi gyógyító
 • The Heart
 • Sötét nagyúr (Csak említve)
 • Kenobi (Csak említve)
 • Star Wars: Dark Times: Blue Harvest, Part 1 (Csak említve)
 • Coruscanti éjszakák: A Jedik alkonya
 • Coruscanti éjszakák III: Az Erő mintázatai (Csak említve)
 • The Last of the Jedi: Secret Weapon (Csak említve)
 • The Last of the Jedi: Reckoning
 • "Turning Point" — Star Wars Adventure Journal 5 (Csak említve)
 • A Wretched Hive a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on) (Csak említve)
 • The Queen of Air and Darkness a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • A fejvadász végzete: Greedo meséje (Csak említve)
 • Star Wars Droids: The Protocol Offensive
 • A hutt játszma
 • Deader than a Triton Moon a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról; új link a Suvudu-n) (Csak említve)
 • Lando Calrissian és Sharu varázskulcsa (Első megjelenés)
 • Lando Calrissian és Oseon tűzvihara
 • Lando Calrissian és ThonBoka csillagbarlangja
 • Dark Forces: Soldier for the Empire
 • A lázadás hajnala
 • Interlude at Darkknell (Csak említve)
 • "Ringers" — Star Wars Adventure Journal 6 (Csak említve)
 • Star Wars Adventures: Han Solo and the Hollow Moon of Khorya (Csak említve)
 • Positive ID a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Halálcsillag (Csak említve)
 • Underworld: The Yavin Vassilika
 • Star Wars: Empire 12: Darklighter, Part 3 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Rookies: Rendezvous
 • "Spare Parts" — Star Wars Adventure Journal 11 (Csak említve)
 • Mi nem játszunk lagzikon: A zenekar meséje
 • Scoundrel's Luck
 • Riders of the Maelstrom
 • Crisis on Cloud City
 • Black Ice
 • The Game Chambers of Questal
 • Death in the Undercity
 • Graveyard of Alderaan
 • "The Beginning of the End" — Supernova
 • "The Spira Regatta" — Star Wars Adventure Journal 1
 • "The Spira Regatta" — The Best of the Star Wars Adventure Journal, Issues 1-4 (Újranyomás)
 • "Enemies for Life" — Star Wars Adventure Journal 4
 • "Galaxywide NewsNets" — Star Wars Adventure Journal 5
 • "Lumrunners" — Star Wars Adventure Journal 9
 • Operation: Elrood
 • "Seregar Turnabout" — No Disintegrations
 • "Elusive" — No Disintegrations
 • Imperial Double-Cross
 • X-Wing Rogue Squadron ½
 • Debts to Pay (Csak említve)
 • Beyond the Rim
 • The Jewel of Yavin
 • Rebel Force: Renegade
 • Winner Lose All
 • Star Wars Missions 6: The Search for Grubba the Hutt
 • Star Wars: Empire 24: Idiot's Array, Part 1
 • Star Wars: Empire 25: Idiot's Array, Part 2 (Csak említve)
 • Galaxy of Fear: Eaten Alive
 • Galaxy of Fear: The Nightmare Machine
 • Válaszutak (Csak említve)
 • The Last Hand
 • "Do No Harm" — Star Wars Adventure Journal 10 (Csak említve)
 • "The Last Hand" — Star Wars Adventure Journal 13
 • Galaxy of Fear: The Swarm (Csak említve)
 • Star Wars Mesék #3: Szerencsés kisasszony
 • Star Wars Galaxies: The Ruins of Dantooine
 • Star Wars Missions 13: Prisoner of the Nikto Pirates
 • "Droid Trouble" — Star Wars Adventure Journal 3 (Csak említve)
 • "Old Corellian: A Guide for the Curious Scholar" — Star Wars Adventure Journal 7
 • "Death-Hunter" — Star Wars Adventure Journal 9 (Csak említve)
 • "The Most Dangerous Foe" — Star Wars Adventure Journal 11
 • "Crimson Bounty" — Star Wars Adventure Journal 14 (Csak említve)
 • "The Great Herdship Heist" — Star Wars Adventure Journal 15 (Csak említve)
 • "The Spira Regatta" — Star Wars Adventure Journal 1
 • "Tales from Mos Eisley: Light Duty" — Star Wars Galaxy Magazine 4 (Csak említve)
 • "The Last Hand" — Star Wars Adventure Journal 13
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág regény (Először említve)
 • Star Wars V. rész: A Birodalom visszavág
 • Star Wars 43: The Empire Strikes Back: Betrayal at Bespin (Csak említve)
 • Crisis on Cloud City
 • "The Longest Fall" — Star Wars Adventure Journal 11 (Csak említve)
 • A Birodalom árnyai (regény)
 • "Hunting Holiday" — Shadows of the Empire Sourcebook (Csak említve)
 • "A Trip to the Country" — Shadows of the Empire Planets Guide
 • "The Ganjuko Graveyard" — Shadows of the Empire Planets Guide (Csak említve)
 • "The Backup Plan" — Shadows of the Empire Sourcebook (Csak említve)
 • Under a Black Sun
 • The Bounty Hunters: Scoundrel's Wages (Csak említve)
 • Mara Jade: By the Emperor's Hand
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér ifjúsági regény (Csak említve)
 • Star Wars Journal: Hero for Hire (Csak indirekt megemlítés)
 • "A Credit for Your Thoughts" — Star Wars Gamer 2 (Csak említve)
 • Riders of the Maelstrom
 • "The Battle of Cadinth" — Star Wars Galaxy Magazine 2 (Csak említve)
 • Darth Vader kesztyűje
 • Zorba, a hutt visszavág
 • "The Kaal Connection" — Star Wars Adventure Journal 7
 • "Whispers in the Dark" — Star Wars Adventure Journal 2
 • "Mission to Zila" — Star Wars Adventure Journal 3
 • X-szárnyúak: Zsiványosztag (Csak említve)
 • X-szárnyúak: Wedge játszmája
 • X-szárnyúak: A Bactaháború (mint Szabakk kártya) (Csak említve)
 • "Starter's Tale" — Star Wars Adventure Journal 4 (Visszapillantás(ok)ban jelenik)
 • X-szárnyúak: Lidérc osztag (Csak említve)
 • X-szárnyúak: Vasököl (Csak említve)
 • X-Wing: Solo Command
 • Szökevények
 • A Forest Apart (Csak említve)
 • "The Trouble with Squibs" — Star Wars Insider 67
 • "The Politics of Contraband" — The Politics of Contraband
 • "The Politics of Contraband" — Classic Adventures (Újranyomás)
 • "Free Time" — The Politics of Contraband
 • "Free Time" — Classic Adventures (Újranyomás)
 • "Heroes Need Not Apply" — Star Wars Adventure Journal 12
 • "It's a Gambler's Life" — Star Wars Adventure Journal 4
 • Spot Inspection — The DarkStryder Campaign
 • Crisis — The DarkStryder Campaign
 • A Birodalom örökösei
 • Sötét erők ébredése
 • "Rendezvous with Destiny" — Star Wars Adventure Journal 6
 • X-Wing: Isard's Revenge
 • Sötét Birodalom
 • Sötét oldal
 • Shades of Gray a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról; új link a Suvudu-n) (Csak említve)
 • Simple Tricks (Csak említve)
 • X-Wing: Starfighters of Adumar
 • Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy
 • Fekete kard (Csak említve)
 • Hazugságok pajzsa (Csak említve)
 • A zsarnok erőpróbája (Csak említve)
 • Az új lázadás
 • A koréliai rajtaütés (Csak említve)
 • Seloniai veszedelem (Csak említve)
 • Leszámolás a középpontban
 • A múlt kísértete
 • Young Jedi Knights: Diversity Alliance
 • The New Jedi Order: Dark Tide I: Onslaught (Csak említve)
 • The New Jedi Order: Dark Tide II: Ruin
 • The New Jedi Order: Agents of Chaos I: Hero's Trial
 • The New Jedi Order: Edge of Victory I: Conquest (Csak említve)
 • The New Jedi Order: Edge of Victory II: Rebirth
 • The New Jedi Order: Star by Star (Csak említve)
 • The New Jedi Order: Dark Journey
 • The New Jedi Order: Enemy Lines I: Rebel Dream (Csak említve)
 • The New Jedi Order: Enemy Lines II: Rebel Stand
 • The New Jedi Order: Destiny's Way
 • The New Jedi Order: Ylesia
 • The New Jedi Order: Force Heretic II: Refugee (Csak említve)
 • The New Jedi Order: Force Heretic III: Reunion
 • The New Jedi Order: The Final Prophecy (Csak említve)
 • The New Jedi Order: The Unifying Force
 • Dark Nest III: The Swarm War (Csak említve)
 • Legacy of the Force: Betrayal
 • Legacy of the Force: Tempest
 • Legacy of the Force: Exile
 • Legacy of the Force: Inferno (Csak említve)
 • Legacy of the Force: Fury
 • "A Fair Trade" — Star Wars Insider 129 (Csak említve)
 • Áramlatok
 • Hullámtörés (Csak említve)
 • Fate of the Jedi: Outcast (Csak említve)
 • Fate of the Jedi: Abyss (Csak említve)
 • Fate of the Jedi: Vortex
 • Fate of the Jedi: Conviction (Csak említve)
 • Fate of the Jedi: Ascension
 • Fate of the Jedi: Apocalypse (Csak említve)
 • "Roll of the Dice" — Star Wars Insider 135
 • X-Wing: Mercy Kill
 • Crucible
 • Star Wars: Hagyaték 35: Viharok 2 (Csak említve)

 

Források


 • A Guide to the Star Wars Universe
 • Star Wars: The Roleplaying Game
 • The Star Wars Sourcebook
 • Galaxy Guide 1: A New Hope
 • Galaxy Guide 2: Yavin and Bespin
 • Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Back
 • Galaxy Guide 5: Return of the Jedi
 • Death Star Technical Companion
 • Cracken's Rebel Field Guide
 • Heir to the Empire Sourcebook
 • Star Wars: A szerepjáték (Második kiadás)
 • Dark Force Rising Sourcebook
 • Wanted by Cracken
 • Star Wars Gamemaster Handbook
 • Galaxy Guide 9: Fragments from the Rim
 • Dark Empire Sourcebook
 • Super Empire Strikes Back Official Game Secrets
 • Star Wars Technical Journal, Volume One
 • The Movie Trilogy Sourcebook
 • Death Star Technical Companion, Second Edition
 • Han Solo and the Corporate Sector Sourcebook
 • "Lan Barell" — Star Wars Adventure Journal 1
 • The Last Command Sourcebook
 • Wanted by Cracken
 • Super Empire Strikes Back Official Game Secrets
 • The Movie Trilogy Sourcebook
 • Cracken's Rebel Operatives
 • Star Wars Sourcebook, Second Edition
 • "Smuggler's Log" — Star Wars Adventure Journal 4
 • Classic Campaigns
 • "Zirtran's Anchor" — Star Wars Adventure Journal 5
 • Platt's Starport Guide
 • Star Wars Technical Journal
 • Star Wars: The Power of the Force (1995)
 • Galladinium's Fantastic Technology
 • Flashpoint! Brak Sector
 • Alliance Intelligence Reports
 • Galaxy Guide 2: Yavin and Bespin, Second Edition
 • Galaxy Guide 1: A New Hope, Second Edition
 • The DarkStryder Campaign
 • Galaxy Guide 5: Return of the Jedi, Second Edition
 • The Kathol Outback
 • The Truce at Bakura Sourcebook
 • The Jedi Academy Sourcebook
 • The Secrets of Star Wars: Shadows of the Empire
 • Shadows of the Empire Sourcebook
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: The Waiting Game)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Millennium Falcon) (Csak indirekt megemlítés)
 • The Thrawn Trilogy Sourcebook
 • Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Back, Second Edition
 • Live-Action Adventures
 • Shadows of the Empire Planets Guide
 • Wretched Hives of Scum & Villainy
 • Introductory Adventure Game
 • Cynabar's Fantastic Technology: Droids
 • The Black Sands of Socorro
 • Rules of Engagement: The Rebel SpecForce Handbook
 • Secrets of the Sisar Run
 • Cracken's Threat Dossier
 • Star Wars: The Art of the Brothers Hildebrandt
 • Star Wars Trilogy Sourcebook, Special Edition
 • Star Wars Customizable Card Game – Cloud City Limited (Kártya: Cloud City Sabacc)
 • Star Wars Encyclopedia
 • Star Wars: Rogue Squadron: The Official Nintendo Player's Guide
 • Star Wars: Képes Enciklopédia
 • Star Wars: The Action Figure Archive
 • Star Wars: Power of the Jedi
 • Living Force Campaign Guide
 • "The Vaynai Archipelago" — Star Wars Gamer 8
 • "Who's Who in the Max Rebo Band" — Star Wars Insider 67
 • The Official Star Wars Fact File 4 (MIL1, Millennium Falcon)
 • The Official Star Wars Fact File 7 (SAB1-2, Sabacc)
 • Star Wars: The Complete Visual Dictionary
 • Inside the Worlds of Star Wars: Attack of the Clones
 • "Mountain Nerf" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • Hero's Guide
 • Hutt! Hutt! Hutt! a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Geonosis and the Outer Rim Worlds
 • Ultimate Adversaries
 • Star Wars: Complete Locations
 • Manaan: Depths of History a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Underworld: A Galaxy of Scum and Villainy
 • Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption: Prima Official Game Guide
 • Threats of the Galaxy
 • Star Wars Fandex Deluxe Edition
 • The Complete Star Wars Encyclopedia, Vol. II ("Idiot"; "Moderation")
 • "Han Solo: The Early Years" — Star Wars Insider 106
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Shadow Syndicate (Kártya: Card Up Your Sleeve)
 • "Bartyn's Landing" — Star Wars Gamer 7
 • Galaxy of Intrigue
 • Millennium Falcon Owner's Workshop Manual
 • The Essential Reader's Companion
 • Star Wars: Edge of the Empire Core Rulebook
 • "So Uncivilized: Great Gunslingers in Star Wars, Part 1," The Official Star Wars Blog (link)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Lando Calrissian)
 • Fejvadász kódex
 • "Authors of the Expanded Universe: L. Neil Smith" — Star Wars Insider 145
 • "Slugthrowers: An Overview of Popular Music and Musicians in a Galaxy Far, Far Away, Part 2," The Official Star Wars Blog (link)
 • Suns of Fortune
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: Introducing Lando) (Csak indirekt megemlítés)

Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000