lando_megjelenes.jpg

Rajtaütések a Coruscanton (Legendák)

Előző: Eriadui Kereskedelmi Csúcstalálkozó
Egyidőben: Nyáridei Háború
Következő: Első obredaani küldetés
Skirmishes_on_Coruscant.jpg
Skirmishes on Coruscant
Idővonal: YE 32
Helyszín(ek): Coruscant
Végkifejlet:
  • Fekete Heth/Jin'ha legyőzve
  • Informátor kimentve
  • A nyomjeladó az Obredaanra vezeti a Jedi Rendet
Hadviselők:
  • Fekete Heth
  • Jin'ha
Esemény(ek): Csata Fekete Heth-tel, az informátor kiszabadítása, párbaj a leszállóplatformon.

Legendák

Köszönöm, Obi-Wan! Sokat kell elmeséljek neked ezekről a söpredékekről. Fegyverrakományokat várnak, és azt tervezik, hogy a Coruscantot háborús területté változtatják.
- Az informátor Kenobinak. 

Obi-Wan Kenobi Jedi padavan részese volt a rajtaütés-sorozatoknak a Coruscanton. A Fekete Heth banda szövetkezett a jin'ha harcosokkal, hogy háborút kezdjenek a bolygón, de Kenobi számos küldetésre indult, hogy megállítsa őket. Egy Fekete Heth-i bandavezérrel harcolt egy Elcor Állomáson, kiszabadított egy informátort, és egy nyomkövető jeladót ültetett a fegyverkereskedő csillaghajójára. A nyomkövető arra vezette a Jedi Tanácsot, hogy az Obredaanon indítsanak nyomozást. 

Előzmény


YE 32-ben a Galaktikus Köztársaságban dübörgött a korrupció. Az évesi Eriadui Kereskedelmi Csúcstalálkozó után Nute Gunray helytartói címet kapott, miután a Kereskedelmi Szövetség nem neimoidi vezetői meghaltak. Finis Valorumnak korrupciós vádakkal kellett szembenéznie. Az eseményeket titokban Palpatine szenátor és Hego Damask irányították, a Sith hagyaték örökösei.

 

Később a Coruscanton, a Köztársaság erejének központjában gyanús jelentések érték a Jedi Főtanácsot. Mace Windu Jedi-mester személyesen jelölte ki Obi-Wan Kenobi padavant, hogy nyomozzon a veszélyes új Fekete Heth bűnbanda után.

 

A Haruun Kalon a Nyáridei Háború dúlt abban az évben, míg a Chommell-szektorban lévő Naboo bolygón, Palpatine szülőbolygóján, Amidala királynő elkezdte az uralkodását az elődje, Ars Veruna után, aki lemondott a trónról. 

A csaták


Alvilág

 

Jin Ha On CoruscantKenobi járőrtevékenységet folytatott a Coruscant alvilágában, és amikor visszatért az Elcor Állomásra, harcba keveredett a Fekete Heth-tel, ami átvette az irányítást az állomás felett. Kenobi elérte a transzportot akadályozó roncsot és legyőzött egy trandoshi bandatagot. Kenobi zavart érzett az Erőben a csatával kapcsolatban.

 

Kenobi utána visszatért a Templomba és tájékoztatta ezekről a Jedi Tanácsot a Főtanácsteremben. Windu megemlítette, hogy a Fekete Heth csak kicsiny bűnügyekbe keveredett ezelőtt, és megjegyezte, hogy a bővülésük aggodalomra ad okot. Kenobi aztán saját véleményének is hangot adott, és mestere, Qui-Gon Jinn megmondta neki, hogy készüljön fel. Kenobi utána párbajozott egy Jedi gyakorlódroiddal a Jedi Templom Gyakorlótermében a következő küldetése előtt.

 

Informátor

 

Kenobi ezek után azt a feladatot kapta, hogy kiszabadítson egy coruscanti testőr informátort, akit a Fekete Heth fogott el. Kenobi beszivárgott arra az építkezési területre, ahol az informátort őrizték, és azzal kerülték el a lelepleződést, hogy elintézték azokat a bandatagokat és a droidokat, akik megpróbálták megszólaltatni a riasztót. Kenobi ki tudta szabadítani az informátort, aki figyelmeztette, hogy a Fekete Heth fegyvereket csempész a Coruscantra, hogy háborús területté változtassa a bolygót.

 

Titkok

 

A Fekete Heth fegyvereket vásárolt egy ismeretlen szervezettől és illegális áruátvételt folytatott a Nilat-3-as leszállóplatformon. Kenobit azzal bízták meg, hogy derítse ki a szervezet kilétét. Kenobi makrotávcsővel addig kémlelte a platformot, amíg egy csillaghajó meg nem érkezett. Jelentette az érkezést a mesterének, aki megparancsolta, hogy helyezzen el egy nyomkövetőt. Kenobit aztán kifigyelte a Fekete Heth és védekezésre kényszerült.

 

Újabb bandatagok érkeztek, de Kenobi elintézte őket. Utána számos képzett harcossal szállt szembe, de legyőzte őket és elhelyezte a nyomkövetőt. 

Utóhatás


A nyomkövető az Obredaan bolygóra vezetett. A Jedi Rend egy csapatot küldött, hogy a jin'ha harcosok után nyomozzanak, de a küldetés elbukott és másodszorra kellett küldetést indítani az Obredaanra. Az első küldetés bejelentését követően Kenobi fénykarddal párbajt vívott Saesee Tiin tanácstag ellen. 

A színfalak mögött


A coruscanti rajtaütések a Star Wars: Obi-Wan című 2001-es videojáték első fejezetében jelennek meg. Az informátor kiszabadítására irányuló küldetésben, ha a játékos hagyja, hogy a vészjelzőt megszólaltassák, a Fekete Heth banda kivégzi az informátort. 

Megjelenések


  •  Star Wars: Obi-Wan (Első megjelenés) 

Források


  • Obi-Wan: Prima's Official Strategy Guide
  • The New Essential Guide to Droids (Csak indirekt megemlítés)

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció