viharfellegek_fekv_.png

Rajtaütés a Coruscanton (Thrawn-krízis) (Legendák)

Előző:
Következő: Trogani rajtaütés
Raid_on_Coruscant.jpg
Raid on Coruscant (Thrawn Crisis)
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (Thrawn-hadjárat)
Idővonal: YU 9
Helyszín(ek): Coruscant
Végkifejlet: Kudarc, a vezető kivételével az egész csapat odaveszett
Hadviselők:
 • Új Köztársaság

Parancsnokok: Új Köztársaság:
 • Bremen ezredes
 • Leia Organa Solo tanácsos

Galaktikus Birodalom:
 • Thrawn főadmirális
 • Himron őrnagy
Erők: Új Köztársaság:
 • Han Solo
 • Leia Organa Solo
 • Solo-ikrek
 • Winter
 • Mara Jade
 • Lando Calrissian
 • Garm Bel Iblis
 • Palotaőrség

Galaktikus Birodalom:
 • Tizennégy birodalmi kommandós
Veszteségek: Új Köztársaság:
 • Ismeretlen számú palotaőr

Galaktikus Birodalom:
 • Tizenhárom birodalmi kommandós

Legendák

Megtámadni a Coruscantot, és elhurcolni onnan Organa Solót nem lenne célravezető. Viszont odaküldeni egy kis csapatot, hogy elrabolja a nőt, már könnyebben keresztülvihető.
- Mitth'raw'nuruodo, Joruus C'baoth-nak.

Thrawn főadmirális támadása a Coruscanton egy hadművelet volt Leia Organa Solo és az ikergyermekei elrablására, hogy kedvére tegyen a Sötét Jedi Joruus C'baoth-nak. A Birodalmi Hírszerzés 14 embere lett belevonva, amit Molo Himron őrnagy vezetett. A küldetés másodlagos célpontja Mara Jade "semlegesítése" volt, vagy a megölés, vagy a bizalmatlanságot keltő eszközökkel. 

Előzmény


Joruus C'baoth türelmetlen volt, amiért a Noghri Halálkommandó képtelen volt elrabolni Leia Organa Solót és az ikreit. Követelte, hogy Thrawn indítson egy azonnali támadást a Coruscant ellen, így saját maga tudta volna elfogni zsákmányát. Thrawn visszautasította, mert szerinte a hadművelet nem lenne praktikus, de felvetette, hogy egy kommandós rajtaütés megvalósítható lenne. Ez az elrablási kísérlet két módon eltért a többitől. Az egyik, hogy Leia életet adott az ikreknek, ami azt jelenti, hogy biztosan a Coruscanton vannak, és a második, hogy a noghrikat kihagyták belőle.

 

Thrawn kiválogatott egy 14 birodalmi hírszerzőből álló kommandós csapatot Himron őrnagy vezetésével. Miután személyesen megtervezte a hadműveletet, látszólag gondolva minden változóra, utasította a csapatot, hogy mártsák be Mara Jade-et, más esetben öljék meg. Himron őrnagy azt is beletervezte, hogy egy kicsit hosszabb ideig tart elérni a Coruscantot, hogy valószerű nyomot hagyjanak a transzportjuk után. 

A támadás


A rajtaütés este egybeesett a sarkaiak fogadásával a Palotában. A kommandós csapat egy privát bejárattal beszivárgott a Palotába, és gyorsan felvette egy biztonsági csapat álcáját. A komlinkeket zavarták és Solóék szállása felé vették az irányt egy elektronikus álkulccsal. Mindent úgy csináltak, hogy egyetlen személy - Mara Jade-re - legyen gyanús.

 

A veszélyt érző Mara Jade elhagyta a szállását, hogy meglássa a folyosón sétáló kommandós csapat 4 tagját. Mara birodalminak ismerte a hajlított rombusz formációt és a csapat kézjelét, és próbálta követni őket. A nőt Lando Calrissian és Garm Bel Iblis állította meg, akik észlelték a komlink-zavarást és nyomozásba kezdtek. Mara Jade röviden elmagyarázta a helyzetet és Lando elment a sugárvetőjéért. Jade egy üzenetet küldött Leiának az Erőn keresztül, hogy felébressze.

 

Leia, meghallva Mara Jade üzenetét, felébredt, és meghallotta az elektronikus zártörő zümmögését. Erre szétlőtte a faajtót, hogy a másodlagos biztonsági acélajtó aktiválódjon. Han és Winter felébredtek és úgy döntöttek, hogy megspórolnak némi időt azzal, hogy Winter szobájába mennek, így a kommandósoknak mindkét szobát fel kell kutatniuk, nem csak az egyiket. Elbarikádozták a szobát, mialatt egy tűzharc bontakozott ki odakint.

 

Landót, Jade-t és Bel Iblist meglepték a csapat hátsó őrsége, és lőni kezdtek. Lando kiötlötte, hogy a Millennium Falconnal mentsék ki Solóékat az ablakból, majd lementek a hangárba. Időközben a Palotaőrség megérkezett, és egy E-webbel gyorsan leszedték a csapatot. Sajnálatos módon nem eléggé gyorsan érkezett oda, mert a kommandósok túszokat ejtettek. Mara Jade kihasználta tudását a Császár rejtett járatairól, és úgy döntött, hogy egy másik irányból rohamozza meg a kommandósokat. Számos kommandóst ölt meg, mielőtt egy második üzenetet küldött az Erőn keresztül, amiben kérte Leiát, hogy adja meg magát.

 

Időközben, a szobákban Leia fénykardot ragadott, hogy a falon keresztül szökjön meg. Han nem volt biztos a terv működéséről, mivel Thrawn talán gondolhatott arra, hogy ezzel próbálkozni fognak. Leia közölte, hogy Thrawn sem tévedhetetlen, és felkészült, hogy kimenjen az ablakon. Ekkor a Millennium Falcon már odakint volt és jelet sugárzott, amit C-3PO egy csempész kódjaként azonosított. Nem tudván, hogy csapda-e vagy sem, Leia elkezdte kivágni a falat, mikor a csapat végül betörte az ajtót. Leia egy üzenetet hallott és megadta magát. A megadása beszüntette a harcot, majd a kommandósok a nő elfogására indultak. Ez tette lehetővé Mara Jade számára, hogy hátulról gyorsan megölje a csapat maradék embereit. 

Utóhatás


Az egész csapatot Himron őrnagy kivételével megölték, de Himron tartogatott még egy cselt a tarsolyában. Rámutatott Mara Jade-re, hogy ő engedte be őket a Palotába, megingatva a nő bizalmát az Új Köztársaság vezetősége előtt. Azonban számos ember, köztük Leia, nem hitt a férfiank.

 

A hírek hallatán Joruus C'baoth még egy támadást akart a Coruscant ellen, amit Thrawn ezúttal elfogadott. A végén Thrawn kicsi, de annál kritikusabb hibát vétett. Azzal, hogy nem ölte meg Mara Jade-t, a nő az Új Köztársaságot a Waylandre vezette és véget vetettek a háborúnak. 

Megjelenések


 • Az utolsó parancs (Első megjelenés)
 • Az utolsó parancs (képregény-adaptáció)

Források


 • The Thrawn Trilogy Sourcebook

A Szerző: owokaleyo1992


0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Darth Vader Ll