hagyatek_banner_1460x342_a.png

Pannasárkány (Legendák)

Panna_dragon.jpg
Panna dragon
Biológiai osztályozás
Fizikai tulajdonságok
Szociokulturális jellemzők
Származási hely: Panna Prime

Legendák

A pannasárkányok nagy, hüllőszerű teremtmények voltak, amik a Panna Prime-on éltek. 

Biológia


Hatalmasak és vörös bőrűek voltak, és az átlagos sugárvetők ártalmatlanoknak bizonyultak velük szemben. Látszólag szerették megenni a fémek a csillaghajókról, vagy más egyéb forrásokról.

 

A testükön volt egy tüske a fejük hátsó részén, valamint még kettő, amik a nyakuk két oldalából nyúltak ki, négy taréj a nyakuk hátsó részén, egy sornyi háti taréj, ami teljes egészében a hátuktól a farkukig terjedt, valamint négy evezőszerű uszony.

 

A legnagyobb eltérés ezen faj és a látszólag genetikailag rokon ichthyodont között a szemük volt. A pannasárkányoknak fehér, kicsi pupillájú szemük volt, és a fejük elülső részén helyezkedtek el, míg az ichthyodontnak nagy pupillájú vörös szemük volt, egy-egy helyezkedett el a fejük két oldalán. 

Történelem


YU 0-ban Luke Skywalker útját keresztezte az egyik pannasárkány, miután leszállt a Panna bolygóra Han Solót és Csubakkát keresve. A pannasárkány elkezdte megenni Luke Y-szárnyúját. A sárkányt Boba Fett győzte le egy fékentartó villa használatával. 

A színfalak mögött


A Pannasárkányokat megemlítette a Supernatural Encounters: The Trial and Transformation of Arhul Hextrophon című cikkben, azoban a cikket sosem adták ki hivatalosan. Az ehhez kapcsolódó információ, ami a kiadásra szánt cikkbe foglaltak, alább olvasható.

Figyelem: A következő rész egy olyan Star Wars Legendák forrásból tartalmaz információkat, amit a Lucas Licensing folyamatán kívül adtak ki, és hivatalosan sosem ismerte el ezt a Lucasfilm Ltd.

A pannák egy sárkányfaj voltak, akik a galaxis őskorában jelentek meg. Tilothny és Hideg Danda Sine általi terv részeként, akik viszályt akartak terjeszteni a galaxisban, a duinuogwuinokat rávették, hogy óriási és veszedelmes lényeket hozzanak létre a basiliski ivadékaikkal. Míg számos lény jött létre ebből az egyesülésből, a pannasárkány az egyik kivételnek bizonyult, mivel ők a duinuogwuinok kulturális jóindulatát örökölték. 

A jóvá nem hagyott információ itt véget ér. 

Megjelenések


  • The Story of the Faithful Wookiee (Első megjelenés)

 

Nem-kánon megjelenések

  • Star Wars: Tiny Death Star (Csak említve) (Először azonosítva, mint Pannasárkány) 

Források


  • "Classic Moment” — Star Wars Insider 106 (Csak indirekt megemlítés)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000