darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Kitster Chanchani Banai (Legendák)

Kitster.jpg
Kitster Chanchani Banai
Életrajzi adatok
Születési hely: Tatuin
Születési idő: YE 42 (6BrS) körül
Fizikai adatok
Faj: Ember
Nem: Férfi
Magasság: 1,24 méter (gyerekként)
Súly: 31 kilogramm (gyerekként)
Hajszín: Fekete
Szemszín: Sötétbarna
Bőrszín: Cserszínű
Kronológiai és politikai adatok
Korszak:
 • A Birodalom felemelkedésének kora
 • A Lázadás kora
 • Az Új Köztársaság kora

Legendák

Szuper ez az új fogat, Anakin!
-Kitster 

Kitster Chanchani Banai egy ember rabszolgafiú volt a Tauinon, és Anakin Skywalker legjobb barátja. Miután sok évig nem látta apját, Rakir Banait, Kitster feladta a reményt, hogy valaha is felszabadítják a Tatuinról és helyette azt remélte, hogy egy napon főudvarmester lesz egy gazdag Mos Espa-i birtokon. 

Életrajz


Gyerekkor

 

TPMKitster Chanchani Banai a kalóz Rakir Banai gyermekeként született YE 41 körül. Rakirt a huttok akarták, akik végül a hajóján találták meg és kapták el, családja is a hajón tartózkodott. Ennek eredményeként Kitstert és anyját rabszolgaságba taszították, és a Tatuin Mos Espa nevű városába kerültek.

 

Röviddel a YE 32-ben rendezett Boonta-esti előtt az ifjú Kitster, Anakin Skywalker és barátai épphogy elkerülték a katasztrófát, miután olyan gyerekekről hallottak, akiket Sebulba kapott el és börtönzött be. A dug el akarta adni az elkapottakat, beleértve Arawynne hercegnőt az Idősebb Gardullának. A gyerekek jawáknak álcázták magukat, beosontak Gardulla birtokára és kiszabadították a szellemlény gyerekeket.

 

Kitster volt Anakin Skywalker legjobb barátja a Tatuinon, de rabszolga is egyetemben — maga Gardulla 'tulajdona', aki azzal fenyegetőzött, hogy eladja őt a csillámszer-bányászoknak, ha nem hódol be neki. A Boonta Esti fogatverseny alatt Anakin boxutcai csapatának tagja volt.

 

Mielőtt Anakin elment, hogy Jedivé váljon, Kitsternek adta kreditnyereményének egy részét. Azzal Kitster megvásárolta Par Ontham Etikett-kalauzát, amely könyvet Kitster megtanult, hogy munkát szerezzen a Három Hold kastélyban, amit Rarta Dal működtetett. A munkával Kitster eleget keresett, hogy megvásárolja szabadságát, mire felnőtt.

 

Brandik haragja 

A Tatuin rabszolgáin segítek.
-Kitster 

KitsterBanaiÚgy hírlett, hogy Kitster felnővén a Klónok Háborúja alatt csempész lett és eltűnt az egyik túrája során. Azonban ismét látták Mos Espában YU 1.5-ben. Sajnos akkor nem tudta, hogy legjobb barátja átállt a sötét oldalra és a rettegett Darth Vader lett belőle. Valójában azt hitte, hogy Anakin meghalt a Klónháborúk alatt.

 

Mikor Kitster megkísérelte jobbá tenni egy csoportnyi rabszolga életét, végül megsértette gazdájukat, Drik Bandriket. Dühében Bandrik hamisan megvádolta Kitstert, hogy egy jawa törzset tévesztett meg, miszerint Kitster lopott egy droidot nekik. Kitster szerencséjére egy jóindulatú utazó segített Kitsternek megölni az agresszív jawa csoportot, közülük mindenki Wittinnek dolgozott. Jutalomként Kitster az utazónak ajándékozta Anakin fogatversenyes sisakját. Azonban Kitster problémái még nem értek véget.

 

Bandrik ismét hamis váddal illette Kitstert, ezúttal a hutt Jabbával hitette el bizonyítékkal, amibe belekeverte Kitstert, miszerint rabszolgalázadást kísérelt meg kirobbantani a palotájánál néhány nappal korábban. Bár tényleg történt egy lázadás, ami meg is bukott, Jabba még elég dühös volt, hogy egy Deeng nevű rodiai csatlóst bízott meg Kitster megölésével. Ugyanazon utazó, aki segítségére volt korábban, beleegyezett, hogy levadássza és megöli Deenget.

 

Bár az utazó meg tudta ölni Deenget, Bandrik szívóssága Kitster megfélemlítése iránt nem apadt. Ezúttal Kitstert egy párafarmer meggyilkolásába keverték bele. Kitster állította, hogy nem volt a gyilkosság közelében, és megvolt a bizonyítéka erre. Kitster alibije az volt, hogy egy birodalmi börtöncellában vesztegelt a gyilkosság idején. Letartóztatták "politikai agitáció" miatt, mert a rabszolgák jogainak reklámozását kísérelte meg. Végül a Galaktikus Birodalom elengedte Kitstert, mivel ártatlannak ítélték. Azonban Sont Toipo, egy helyi szemfüles vezető Bandrik bérlistáján, már lincselő tömeget gyűjtött össze Kitster megölésére. Kitster sejtette, hogy a tömeg hat vagy nyolc helyi párafarmerből áll. Kérte az utazót, hogy ölje meg Sont Toipót, de lehetőleg próbálja meg kímélni a többieket, mivel főleg farmerek voltak. Kitster remélte, hogy szétszélednek, ha Toipo meghal. Az utazó beleegyezett és elindult megölni Toipót, míg megkísérelte meghagyni a farmerek életét. Az utazó erőfeszítéseiért Kitster újabb ajándékot adott, egy droid agyat, amit régi barátja, Anakin épített.

 

AdultVégül Kitster tudomására jutott, hogy a "meggyilkolt" párafarmert valójában nem is ölték meg, hanem Bandrik lefizette, hogy elhagyja a várost addig, amíg egy lincselő tömeget nem tud összeszervezni. Hogy tisztázza nevét, Kitster kérte az utazót, hogy találja meg a párafarmert, egy Krin Vel nevű twi'lek nőt és hozza vissza Mos Espába. Annak dacára, hogy a Bandriknak dolgozó sehonnaiak lesből rátámadtak, az utazó megtalálta Krint és visszajuttatta. Krin azt mondta, hogy nem tudott arról, hogy felhasználják a Kitster elleni tervben. A nő vissza akart menni, ezért mind Kitster, mind a twi'lek gondoskodni akartak arról, hogy Bandrik börtönbe kerüljön.

 

Krin segítségével Kitster elegendő bizonyítékot be tudott gyűjteni, ami tisztázná magát Bandrik hamis vádjai ellen. El akarta vinni a bizonyítékot a rendőrséghez, de hamarosan meggondolta magát, mikor sejtette, hogy a rendőrségnek és a Birodalomnak nem lenne oka letartóztatni őt. Helyette szólt az utazónak, hogy a bizonyítékot vigye el egy kódtörő barátjának, egy Hődet nevű kitonaknak. Az utazó belevágott Kitster utolsó kívánságának teljesítésébe, és sikerült megtalálnia Thermalt és átadni a bizonyítékot. Thermal elintézte, hogy az információ egyenesen Jabbához kerüljön, és a HoloNetre is felrakta. Kitster megköszönte az utazó újabb segítségét. Kitster arra következtetett, hogy Jabba mérges lesz Bandrikre a manipuláció miatt. Remélte, hogy Bandriknek el kell hagynia majd a bolygót, ha túl szeretné élni.

 

Anakin hagyatéka

 

Végül Kitster egy helyi Ulda nevű kuati nővel nősült meg, aki a régi Fogatverseny Arénát működtette, végül egy siklórobogó arénává alakítatta át. Azonban Kitster hamar beleszeretett az aréna csaposába, Tamora Spice-ba. Kitster elvált Uldától és feleségül vette Tamorát, és két gyermekük született, Ji és Elly.

 

Tamorával az oldalán Kitster hamarosan elérte élete végső célját azzal, hogy főudvarmester lett a Rendala-birtokon Mos Espában. Azonban YU 8-ban a birtokot lefoglalták, és Kitster munkanélküli lett. Az élet annyira keményre fordult, hogy Kitster személyi tárgyakat árvereztetett el, mint például régi barátja, Anakin Skywalker holokockáját a Boonta Esti Nagyverseny megnyerése után. A holokockát egy gotal gyűjtőnek adta el 13.000 kreditért ugyanazon aukción, ahol a híres festmény, a Killik Alkony volt, ami lázadó kódokat rejtett magában.

 

Tatooine Ghost Illustration SceneYU 8.5-ben találkozott Leia és Han Solóval ugyanazon aukció alatt. Mikor a Killik Alkony megsemmisítésével fenyegetőztek, Kitster gyorsan cselekedett, ellopta a festményt és régi barátja, Wald siklórobogójával a sivatagba szökött az üldöző rohamosztagosok elől. Mikor egy hatalmas homokvihar csapott le, Kitster egy jawa homokkúszóban talált menedéket, amit végül buckalakók támadtak meg. A buckalakók elrabolták Kitstert és a festményt, majd a Szellemek Völgyébe vitték őket, ahol a feláldozását tervezték a "dühös szellemnek", ami egy egész falut mészárolt le egy "izzó, búgó karddal". A taszkenek elkezdték kínozni Kitstert a feláldozás részeként azzal, hogy mindig eltörték az ujjait, mikor a mohafestményt meg kellett öntözni. Szerencsére néhány napon belül Han és Leia megtalálták és megmentették őt a festménnyel együtt. Mielőtt elváltak, Kitster elmondta véleményét, hogy Anakint bizonyára mindig megbánta a taszkenek elleni bosszútámadása, még a rettegett Darth Vaderré válása után is, aminek hatására végül Leia arra a következtetésre jutott, hogy meg kellene bocsátania apjának. 

A színfalak mögött


Kitster Banait Dhruv Chanchani alakított a Star Wars: I. rész: Baljós árnyak című filmben. A "Chanchani" lett később a középső neve a The Complete Star Wars Encyclopedia kiadványában. 

Megjelenések


 • Anakin's Fate
 • Episode I Adventures 5: The Ghostling Children
 • Episode I Adventures 6: The Hunt for Anakin Skywalker
 • Episode I Adventures 7: Capture Arawynne
 • Episode I Adventures 8: Trouble on Tatooine
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak (regény) (Első megjelenés)
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak (képregény)
 • Star Wars: Episode I The Phantom Menace (ifjúsági regény)
 • I. rész: Baljós árnyak - Kalandok - Anakin Skywalker
 • Episode I: The Phantom Menace ½
 • I. rész: Baljós árnyak - Kalandok - Amidala királynő
 • I. rész: Baljós árnyak - Kalandok - Qui-gon Jinn
 • Dear Anakin
 • Jedi Quest: The Dangerous Games (Csak említve)
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided
 • "Hála a tervezőnek" — Star Wars Mesék 6 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • The Rise and Fall of Darth Vader (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • A New Hope: The Life of Luke Skywalker (Csak említve)
 • A Tatuin szelleme 

Források


 • Star Wars: I. rész - Képes Enciklopédia
 • "Around the Galaxy: Dark Horse Unmasks The Phantom Menace" — Star Wars Galaxy Collector 6
 • "Use the Force: Episode I Card Quiz" — Star Wars Galaxy Collector 6
 • Young Jedi Collectible Card Game – Boonta Eve Podrace (Kártya: Kitster)
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided Quick Reference Guide
 • The Official Star Wars Fact File 9 (POD3–4, Boonta Eve Classic Podrace)
 • The Official Star Wars Fact File 123 (KIT1-2, Kitster Banai)
 • "Bookshelf" — Star Wars Insider 66
 • Star Wars Galaxies: The Total Experience: Prima Official Game Guide
 • The New Essential Chronology
 • Star Wars Chronicles: The Prequels
 • Star Wars: The Complete Visual Dictionary
 • Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force
 • The Complete Star Wars Encyclopedia (Először azonosítva, mint Kitster Chanchani Banai)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Kitster Banai)
 • Star Wars: Head-to-Head Tag Teams
 • Kitster Banai a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • "Things To Look Out For In Star Wars Episode I: The Phantom Menace 3D!" — Star Wars Insider 131
 • Kitster az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000