hagyatek_banner_1460x342_a.png

Jorj Car'das (Legendák)

Jorj.jpg
Jorj Car
Életrajzi adatok
Születési hely: Korélia
Születési idő: YE 50
Fizikai adatok
Faj: Ember
Nem: Férfi
Hajszín: Fekete
Szemszín: Barna
Bőrszín: Halványbarna
Kronológiai és politikai adatok
Mester(ek): Thrawn (mentor)
Korszak:
 • A Birodalom felemelkedésének kora
 • A Lázadás kora
 • Az Új Köztársaság kora
Besorolás:
 • Car'das
 • Aing-Tiik

Legendák

Ön remekül olvas mások gondolataiban és érzéseiben!
-Thrawn

Jorj Car'das egy ember férfi volt a Koráliáról, aki a Galaktikus Köztársaság, a Galaktikus Birodalom és az Új Köztársaság korában ért. Korai éveiben Car'das a Bargain Hunter nevű csempész hajó legénységéhez csatlakozott, főleg csempészként dolgozott a huttoknak. YE 27-ben Car'das, Dubrak Qennto és Maris Ferasi Thrawn parancsnok foglyai lettek a Chiss Expanziós Védőflottánál. Thrawn meg akarta tanulni a csempészektől a Köztársaság nyelvét; a csempészek a Crustain lévő bázisán maradtak hetekig, és Thrawnt az alapnyelvre tanították, ők pedig a chiss nyelvet, a cheunhoz próbálták elsajátítani. Car'das segített Thrawn-nak legyőzni az idegen vagaarikat, mielőtt még visszaengedték volna őket a Köztársaságba.

 

Car'das útja végül elvált a társaiétól, miután a Sith ügynöke, Kinman Doriana ajánlatot tett neki egy csempészvállalkozás megkezdésére, ami egy hírszerző szervezetként működött Darth Sidious számára. Car'das szervezete virágzott, és hatalmas információbázist épített ki. Ugyanakkor elrabolta egy Sötét Jedi a Klónháborúk után, és bár Yoda Jedi-mester kiszabadította, Car'das az ütközet után megváltozott. Kifejezett könyörtelenné vált a Birodalom idejében, bár az egészsége romlásnak kezdett; Yoda kezdetben az Erővel gyógyította, bár mikor másodszorra Car'das ellátogatott Yoda lakhelyére, a Dagobah-ra, a Jedi-mester nem gyógyította meg, helyette az aing-tii szerzetesekhez küldte. Car'das végül több mint egy tucatnyi évet töltött az aing-tiikkel, és megtanulta a nézeteiket az Erőről. Később az Exocron bolygón telepedett le, bár YU 19-ben a csempész Talon Karrde látogatta meg, aki a Caamasi Dokumentum hiteles másolatát kereste annak reményében, hogy véget vessen a krízisnek. Car'das nem rendelkezett másolattal, de szigorúan titkos információ birtokában volt Vilim Disra moff puccsáról Thrawn megszemélyesítésével kapcsolatban, amit Karrde felhasznált, hogy segítsen véget vetni a zűrzavarnak. 

Életrajz


Korai évek

Koréliai kereskedők vagyunk, uram, a Galaktikus Köztársaság egyik rendszeréből jöttünk.
-Car'das, Thrawn-hoz beszélve 

Jorj Car'dasa Korélián született és nőtt fel a Galaktikus Köztársaság hanyatló napjaiban, aki jelentéktelen előéletet élt. Jól iskolázott volt, bár ritkán utazott és korlátozott ismeretei voltak a galaxis egyéb részeiről és az őshonos fajairól. YE 27-ben, néhány évvel az iskola elhagyása után, Car'das egy navigátor lett a Bargain Hunter csempészhajón, amit Dubrak Qennto kapitány bérelt. A Bargain Hunter csak 3 főből álló személyzettel rendelkezett - Car'das, Qennto és Maris Ferasi alkották -, bár meglehetősen jövedelmező üzletet húztak azzal, hogy tűzköveket és egyéb tiltott anyagokat csempésznek hutt gengsztereknek a Peremvidéken.

 

Találkozás Thrawn-nal

"Kérem, szólítson egyszerűen csak Car’dasnak! Tudja, mifelénk az a szokás, hogy az első nevünkön csak a barátaink szólítanak minket."
"Ezek szerint nem tart a barátjának?"
"Miért, ön a barátjának tart engem?"
-Car'das és Thrawn 

YE 27-ben a Bargain Hunter csempészúton volt, lopott szőrmékben rejtett tűzköveket szállított Drixónak, a huttnak. Drixo riválisa, Progga tudomást szerzett a műveletről és támadást indított a Bargain Hunter ellen a Peremvidék szélén. Navigátorként Car'das kénytelen volt vészhelyzeti hiperűr-ugrást végrehajtani, és a hajó az Ismeretlen Régiók mélyében kötött ki. Qennto dühös volt, amiért a koréliai vakon ugrott, de Ferasi megvédte Car'dast, mivel a férfinak nem volt más választása. Ugyanakkor Progga követte őket, aki úgy vélte, hogy Qenntónak titkos kincses raktára van. Mikor a hutt készült rájuk lőni, idegen hajók ismeretlen csoportja – 3 vadász méretű hajó és egy nagyobb cirkáló – érkezett, egy csoportnyi Conner hálót vetve be, ami mindkét hajót hatástalanította. A Bargain Hunter az űrben sodródott percekig. Mikor Progga hajója a rejtélyes hajókra tüzelt, azok támadva könnyedén megsemmisítették a hutt hajóját, ami izgalmat keltett Car'dasban és társaiban.

 

Qennto és Ferasi elhagyták a hidat ellenőrizni a Conner hálók általikárok nagyságát, Car'dast egyedül hagyták a hídon, aki készen volt válaszolni a támadók által küldött üzenetekre. Ám nem kíséreltek meg kommunikálni, és Qennto és Ferasi képesek voltak helyreállítani a hajó rendszereinek nagy részét, míg a támadók Progga hajóját kutatták át. Végül az egyik kisebb idegen hajó jelzett a Bargain Hunternek, hogy kövessék őket a nagyobb hajó felé, ahol dokkoltak. A hajójukról kilépve két kékbőrű humanoid kísérte őket egy Mitth'raw'nuruodo nevű lényhez, aki közölte velük, hogy a magnevén – Thrawn - szólítsák. Miután találtak egy nyelvet, amiben mindkét csoport járatos volt – a sy bistit, egy helyi kereskedőnyelvet - Thrawn a Chiss Fennhatóság Expanziós Védőflottája egyik előretolt járőrerejének vezetőjeként mutatkozott be. Különös figyelemmel szemlélte Car'dast, kíváncsi volt kilétükre és céljaikra. Car'das főleg az igazat válaszolta, kerülve a tűzkövek említését, bár Thrawn gyanakodott, hogy egy inváziós kísérlet felderítői ők és elrendelte a rakterük átvizsgálását. Qenntót, Ferasit és Car'dast az ideiglenes szállásukra vezették, míg Thrawn katonái átkutatták a Bargain Huntert.

 

Miután egy időre a körletükben tartották őket, a csempészeket kikérdezte Thrawn, aki az inváziós erőről érdeklődött, mivel azt hitte, hogy azok követik majd őket. Kérte, hogy egyedül Car'das válaszoljon a kérdéseire, leginkább Qennto mérgére, mivel ő volt a kapitány. Car'das úgy érezte, nem lenne bölcs hazudni a chiss parancsnoknak, és így az igazat válaszolta, elmesélte nekik az általuk csempészett illegális tűzköveket. Ráadásul azt is felfedte, hogy koréliai kereskedők, bár Thrawn nem ismerte a Koréliát. Car'das meg tudta győzni Thrawnt, hogy nincsen inváziós flotta, és hogy a Köztársaság nem tud a chissekről. Qenntót kifejezetten dühítette Car'das egyenessége, nem értette, hogy a csempész miért árult el ilyen sokat. Car'das azzal tiltakozott, hogy Thrawn nyilván már tisztában volt a részeltekről, és olyan aurát hordozott maga körül, ami azt sugallta, nem tanácsos neki hazudni.

 

Thrawn kérte, hogy a csempészek maradjanak vele egy ideig, azzal érvelve, hogy majd kártérítést kapnak Drixo kiengesztelésére, amiért későn szállítják le a tűzköveket. A chiss parancsnok többet kívánt megtudni a Köztársaságról – és a Jedi Rendről, mivel még sosem hallott a Jedikről korábban -, valamint a Köztársaság nyelvéről, az Alapnyelvről. Car'das kezdetileg nyugtalan volt, mivel tudta, hogy Qennto sosem egyezne bele, bár Thrawn felajánlotta, hogy bőkezűen megfizeti a tandíjat. Végül Car'das belement, bár csak azzal a feltétellel, ha cserébe Thrawn megtanítja neki a cheunht, a chissek nyelvét. Thrawn hajója, a Springhawk három nap alatt érte el a bázist a Crustain – útközben megkezdték nyelvleckéiket. Ferasi kedvelte Thrawnt, ezért csatlakozott az órákra, bár Qennto nem akart részese lenni. Mialatt elérték a Crustait, Car'das elég jó előrehaladást könyvelhetett el a cheunh alapjainál, de Thrawn látszat szerint fogékony volt az Alapnyelvre, meg is előzte Car'das és Ferasi előrehaladását a saját nyelve elsajátításában.

 

Végül megérkeztek a Crustai csillagrendszerébe, bár mielőtt dokkolhattak volna az aszteroidabázisnál, Thrawn személyzete ellenséges hajókat vett észre a bázis környékén. Beléptek a hiperűrbe, néhány perccel egy kis, néhány csillaghajó közti összetűzésnél léptek ki. Thrawn informálta őket, hogy a támadók vagaarik, egy könyörtelen rabszolgatartó faj képviselői, akikkel le akart számolni. A Springhawk könnyedén végzett a kisebb ellenséges hajókkal, bár Thrawn úgy döntött, hogy átszáll az egyik legnagyobb vagaari hajóra. Thrawn bocsánatot kért a vendégeitől, amiért csatába vitte őket, de nem hagyhatja ki a vagaarik elintézésének lehetőségét, majd a hídon hagyta őket és csatlakozott az átszállócsoporthoz. Miután a vagaarikat semlegesítették, Thrawn meghívta Car'dast, Ferasit és Qenntót, hogy csatlakozzanak hozzá az idegen hajón, ahol körbevezette őket. A halott vagaarikkal teli hajón sétálva Car'das kínosan érezte magát, de végül legyűrte ezt. Thrawn végül megmutatott nekik egy kincsekkel teli termet, amiket a vagaarik tulajdonítottak el; megígérte Qenntónak, hogy a három csempész megtarthat belőle néhányat, miután mélyebben is megvizsgálta a hajót.

 

A vagaarik

"Tudja, a vagaarik mindeddig nem ártottak a népemnek. Így aztán nem szolgáltattak okot arra, hogy támadást indítsak ellenük."
"A nevüket mindenesetre ismeri."
"Ahogyan az imént említettem, hallottam már róluk. Az elmúlt tíz esztendő folyamán többször átszelték a fennhatóságunk alá tartozó szektorokat. Elsősorban a katonailag gyenge vagy a műszaki fejlettség alacsony fokán álló népeket zaklatták."
-Thrawn és Qennto 

Végül odaértek Thrawn földalatti bázisára a Crustain, ahol Thrawn-nak egy őreá váró vendége volt - Chaf'orm'bintrano főnemes, akinek vitás kérdéseket kellett megbeszélnie Thrawn-nal. Thrawn megengedte az embereknek, hogy részt vegyenek a hivatalos üdvözlő ceremóniában, bár Thrawn látogatói nem örültek az emberek jelenlétének, és semmibe vették őket. Car'dast és társait egyenként kényelmes szállásokhoz kísérték, ahol néhány órát várakoztak, amíg Thrawn vendégei is távoztak. Végezetül Thrawn Car'dast a körletébe hívatta és elnézést kért tőle a látogató chissek goromba bánásmódja miatt. Thrawn megbeszélte Car'dasszal a megelőző csapások tervét, ami szigorúan tiltott volt a chiss katonai doktrínában. Thrawn a vagaarikat nagy fenyegetésnek nézte, de mivel sosem tolakodtak be chiss területre, a felettesei nem engednék meg, hogy megtámadja őket. Thrawn úgy döntött, hogy a vagaarik kincsének eredete és értéke segíthet befolyásolni a Chiss Uralkodócsaládokat az ügyről, és Car'das, Qennto és Ferasi elkezdték megvizsgálni a kincset. Heteken keresztül Qennto az ideje nagy részét a kincsek feljegyzésével és értékbecslésével végezte Thrawn számára, míg Car'das és Ferasi folytatták nyelvleckéiket. Thrawn Ferasit és Qenntót állandó felügyelet alatt tartotta, bár Car'das számára bármikor megengedett volt a szabad mozgás a Crustai bázison.

 

OutboundthrawnThrawn kis idő múlva újabb vendéget fogadott: Ar'alani admirálist és saját fivérét, Mitth'ras'safist (vagy Thrass-t), akik tüzetesebben át akarták nézni a vagaari hajót. Thrawn Car'dast és Ferasit is a hajóra vitte magával és feletteseivel. Ott körbevezette az admirálist, rámutatva a technikai aspektusaira. Ugyanakkor baj keveredett, mikor a csoport belépett a kincses terembe, ahol Qennto nézte át a kifosztott vagaari vagyont; Thrawn kénytelen volt felfedni az egyezményt a chiss társainak, amit a csempészekkel kötött, amit nem szándékozott megtenni eredetileg. Ar'alani nem volt boldog, mikor tudomást szerzett a megállapodásról és ragaszkodott egy leltár felvételéhez. Thrawn ezt elfogadta és utána közölte az admirálissal, hogy "adminisztratív ügyeket" kell elrendeznie, és Car'das és Ferasi kíséretében elhagyta a hajót.

 

Mikor elkerült Ar'alani mellől, Thrawn felfedte, hogy egy újabb vagaari flotta került harcba nem messze onnan. Car'das felismerte, hogy Thrawn játszott az admirálissal, manipulált, hogy figyelemfelkeltés nélkül csatába indulhat. Thrawn a Springhawk fedélzetére lépett Ferasi és Car'das társaságában, és a hajó a hiperűrbe ugrott.

 

A csatahelyen Car'dast sokkolta a vagaari hajók százainak látványa, messze többen voltak, mint maroknyian, amire számított. Javasolta, hogy Thrawn vonultassa vissza a hajót, de a parancsok kifejtette, hogy van terve a csatához. Ferasi szokásához híven bizakodó volt Thrawn képességeit illetően. Thrawn rámutatott, hogy a vagaari hajók által támadott védtelen hajók nem ugranak a hipertérbe. A parancsok kikövetkeztette, hogy a vagaarik tiltómezőt alkalmaznak, egy olyan technológiát, amit sem a chisseknek, sem a Köztársaságnak nem sikerült megalkotniuk; saját maga gravitációs tömegét generálta, megakadályozva, hogy a hatótávolságán belüli összes hajó hiperűrbe lépjen. Thrawn felismerte, hogy egy ilyen technológia nagy előnyt jelentene számára ütközet esetén – a vagaarik és mások ellen -, és chiss személyzetével lopva vezérelte a hajót, remélve, hogy a vagaarik túl elfoglaltak a szerencsétlen világ megtámadásával ahhoz, hogy észrevegyék. Ugyanakkor néhány vagaari hadihajó megpillantotta a Springhawk hajót a rendszer pereménél és közelebb merészkedtek, hogy megvizsgálják azt.

 

Ahogy Thrawn felkészült megtámadni a közeledő vagaari erőket, a csoport észrevette, hogy az idegen hajókat "buborékok" takarják – cellák, amikben foglyok voltak, amivel meg akarták akadályozni, hogy a támadók ártatlan áldozatokra lőjenek. Thrawn nyugodt maradt és az ágyúsokat tüzelésre utasította, mondva a két vendégének, hogy a vagaarik így is, úgy is megölnék a foglyokat. Bár Car'das elfogadta ezt a magyarázatot, Ferasit megrázta és feldühítette Thrawn döntése. A csata alatt a Springhawkot turbólézertűz találta el, ami megrázta a hidat és megsebesítette Thrawnt. A két csempész volt a legközelebb a parancsokhoz, és gyors eszével Ferasi képes volt lefedni Thrawn sebét, hogy segítsen életben tartani őt, amíg a chiss medikusok odaértek. Thrawn megköszönte a kettőnek a segítséget és közölte velük, hogy reményei szerint ez az incidens arra fogja sarkallni a Chiss Birodalmat, hogy támadják meg a vagaarikat. A tiltómező generátor ellopására tett erőfeszítései sikerrel jártak, és bár Thrawn elmondta ezt Car'dasnak, titokban tartotta a chissek elől.

 

Mikor a hajó visszatért az aszteroidabázishoz, találkoztak az ingerült Qenntóval, aki tájékoztatta csempésztársait arról, hogy Ar'alani admirális lefoglalta a kincset. Car'das és Ferasi próbálták megnyugtatni őt, de kevés hasznukra, majd úgy döntöttek, hogy beszélnek Thrawn-nal. Qenntót a körletébe zárták, így csak Car'das és Ferasi mentek. Ugyanakkor érkeztek Thrawn szobájához, mint a testvére, Thrass, aki Thrawn-nak akart beszélni a parancsnok szokatlan viselkedéséről.  Úgy érezte, Thrawn módszerei szembemennek a chissek világával, például a merészsége és a csempészekkel való bánásmódja – barátokként, nem rabokként kezelte őket. Thrass szerint ez végül több rosszat okoz majd neki, mint jót.

 

A két testvér végül félretette filozófiai eszmecseréjét, és Qennto rendíthetetlen tiltakozása ellenére Car'das körbevezette Thrawn-t és Thrass-t a Bargain Hunteren, ami sok technológiai újdonságot nyújtott a chissek számára. Car'das leginkább cheunh nyelven beszélt, így fordítást nyújtott a hozzájuk társult Qenntónak, hogy megnyugtassa, a chissek nem okoznak kárt szeretett hajójában. Qennto kihallotta Thrawn Ferasival való magánbeszélgetésének említését és, gyanítva, hogy szeretője megcsalta az idegennel, csempésztársait félrehívta, hogy vitatkozzon velük erről. Végül le tudták nyugtatni Qenntót a társai, de a kapitány fenntartotta azt, hogy Thrawn-ban nem kellene megbízni. Végre Thrass és Ar'alani elmentek, de a csempészeknek szóltak, hogy várniuk kellene egy kis ideig – talán hónapokig -, míg a chiss bürokrácia dönt arról, hogy megtarthatják-e a profit egy részét.

 

Kirajzás

"Nem látom be, hogy nekünk mi közünk van ehhez az egészhez."
"Az, hogy a Kirajzás veszélyt jelent úgy a Köztársaságra, mint az ön népére."
-Thrawn és Stratis 

Thrawn az éjszaka közepén ébresztette Car'dast egy kis idő múlva, hogy informálja őt arról, ismeretlen ellenségek újbóli túlkapása forog fenn a területén. A chiss szerint nem a vagaarik voltak, mivel a hajótervezet egészen más volt, de gyanította, hogy egy másik erőtől származhat a támadás. Car'das elkísérelte Thrawn-t - Ferasi és Qennto nélkül – tucatnyi, a Chiss Expanzív Véderőhöz tartozó hajójának méretes erejével, valamint a Springhawk hajóval a rendszerhez, ahol az ismeretlen hajókat először látták. Mikor megérkeztek, Car'das azonosította a hajókat: a Kereskedelmi Szövetséghez tartoznak, egy kereskedelmi céhvállalathoz, amit főként neimoidik irányítottak.

 

Car'das nem tudta megfejteni a hajók célját, bár Thrawn kételkedett abban, hogy ez jót jelent a chissek számára. Kapcsolatot teremtett a vezérhajóval, a Darkvenge nevű Lucrehulk-osztályú csatahajóval, és rövid beszélgetést folytatott "Stratis parancsnokkal", aki bizonygatta, hogy a küldetése bizalmas. Ugyanakkor, mikor a neimoidi parancsnok, Kav bontotta a kapcsolatot és droid csillagvadászokat indított, Thrawn felkészült a csatára.

 

Bár a chiss erők csupán 3 kisebb cirkálóból és 9 vadászból álltak, Thrawn emberveszteség nélkül nyerte meg az ütközetet, a parancsnoki képességeit alátámasztva. Thrawn el tudta vágni a droid csillagvadászokat a parancsnokaitól, ami védtelenné tette a Kereskedelmi Szövetség cirkálóit. Néhány Hardcell-osztályú csillagközi transzportot is megsemmisített, meglepve az ellenséges erőket. Mikor az egyedül maradt hajó, a Darkvenge próbált a hiperűrbe menekülni, ezt megakadályozta Thrawn gravitációs projektora. A reménytelen helyzetbe kerülő Darkvenge megadta magát. Car'dast lenyűgözte a bemutató és megilletődött Thrawn képességeitől.

 

Thrawn és Car'das később a Darkvenge fedélzetére léptek, ahol Stratis és Kav üdvözölte őket a hídon. Bár Kav egy haláldroiddal fenyegette a párost, Thrawn nyugodt maradt, lecsüggesztve Kavot, mikor megparancsolta a droidnak, hogy deaktiválja magát. Thrawn követelte, hogy árulja el az ellenséges flotta szándékát, még Car'dast is kémnek bélyegezte, akit foglyul ejtett. Stratis elmesélte Thrawn-nak a célját és elkezdett magyarázni a Kirajzás Projektről, egy küldetésről, ami a galaxison túli űr feltérképezéséről szólt. A hajó utasok ezreit és néhány Jedit rejtett, és a Kereskedelmi Szövetség különítményét küldték a megsemmisítésére; azt mondta, hogy a Jedik rabszolgasorsba taszítanák a chiss népet, és arra is gondolt, hogy netán Thrawn maga megsemmisíthetné a hajót. Ezek után Thrawn bejelentette, hogy a hajót lefoglalja és elment, hogy gondolataiba merüljön.

 

Thrawn utasította Car'dast, hogy tanulmányozza át a Kereskedelmi Szövetség hajójának tervvázlatait és adatait, így elképzelései lehetnek a hajó képességeiről. Bár az ember engedelmeskedett, idegesítette Thrawn vádja. Ugyanakkor, mikor Car'das és Thrawn megint beszélgetésbe elegyedtek, a chiss tájékoztatta őt, hogy igazából nem vádolta kémkedéssel és pusztán csak azért tette, hogy nyerjen több információt Stratisról. Thrawn-nak volt még egy célja a váddal: ha a többi chiss azt hiszi, hogy Thrawn az embereket kémeknek hiszi, ez elfogadható okod ad neki arra, hogy a chiss űrben tartja őket. Thrawn közölte Car'dasszal, hogy saját testvére, Thrass jelentéseket készít Ar'alani admirálisnak Thrawn aktivitásáról a Crustain, és hogy az admirális egyre jobban gyanakszik rá. Thrawn végül elment, bár Car'das még mindig bizonytalan volt a parancsnok igazi vélekedésével és motivációjával kapcsolatban. Car'das tudta, hogy ő, Ferasi és Qennto tovább maradtak a kelleténél, és hogy minél előbb módot kell találniuk a távozásra.

 

Thrawn felfedte Car'dasnak, hogy Kav és Stratis azt akarják, semmisítse meg a Kirajzást. Mikor Car'das informálta Ferasit és Qenntót erről, Qennto közönyös maradt, és elkezdték átbeszélni a lehetőségeket, hogy hogyan tudnának elmenni a chissektől a részükkel a vagaari kincsből. Car'das végül beszélni akart Thrawn-nal, de Thrass-szal találkozott. Thrass elvitte Car'dast Ar'alani admirálishoz, aki kikérdezte őt a legutolsó incidensről a Kereskedelmi Szövetséggel. Ar'alani utána utasította Car'dast, hogy vezesse őket a csata színhelyére, amit vonakodva be is tartott, észlelve, hogy nem maradt más választása.

 

Míg Car'das és Ar'alani a csatahely felé utaztak, Thrawn találkozott Stratisszal a Darkvenge fedélzetén, aki válaszokat követelt. Tudta, hogy a Stratis név nem a férfi igazi neve és gyanította, hogy más oka is van a Kirajzás megsemmisítésére a Jedik halálán kívül. Stratis felfedte Thrawn előtt igazi identitását: ő Kinman Doriana, Palpatine főkancellár segédje és Darth Sidious, a Sith-ek Sötét Nagyurának titkos ügynöke. Bár Doriana nem is sejtette, Sidious valójában maga Palpatine volt, aki azon dolgozott, hogy a galaxis teljes irányítására törjön. Doriana azt is elmondta Thrawn-nak, hogy miért akarta megsemmisíteni a Kirajzást – az általa nevezett kívülállók nevű lények titokzatos csoportja leselkedik a galaxis peremének közelében. Doriana állította, hogy nagy fenyegetést jelentenek a galaxisra és nem engedhetik meg, hogy megkaparintsák a Kirajzást. Miután ezt közölte, Doriana bemutatta Thrawnt mesterének, Sidiousnak egy holokivetítő közvetítésével, hogy megkísérelje érzékeltetni a helyzet sürgősségét a chiss parancsnokkal. Sidious szót váltott Thrawn-nal, mindketten kérdezgették egymást. Thrawn végül beleegyezett a Kirajzás megsemmisítésébe, bár 6 droid csillagvadász használatát követelte, amit Doriana nem örömest teljesített számára.

 

A csata színterénél Ar'alani Thrass-szal és Car'dasszal átvizsgálta a törmeléket, és a koréliai megkönnyebbülve tapasztalta, hogy a Darkvenge nem volt ott. Ar'alani megvitatta annak az esélyét, hogy kihallgatja Thrawnt az indokolatlan támadásaiért. Car'das aggódott a barátjáért, de arra is emlékezett, hogy oka legyen aggódni saját magáért és a csempész társaiért. Éppen ezért felvetette azt a kérdést, hogy ő - és Qennto és Ferasi – mikor kaphatja meg a kincseiket és mehet el. A két chiss azt felelte Car'dasnak, hogy attól függ, hogy bíróság elé állítják-e Thrawnt, vagy sem. Car'das, tudván, hogy az hónapokig tarthat, megenyhült az ügy kapcsán. Ugyanakkor meglepődött azon, hogy Thrass hajlandó volt elítéltetni saját testvérét és ezt firtatni is kezdte nála. Thrass és Ar'alani megvédték a chiss irányelveket, mire Car'dast kénytelen volt ejteni a kérdést.

 

Car'das utána visszament a chiss bázishoz, ahol a következő néhány napot töltötte. Qennto és Ferasi egyre kétségbeesetten akartak távozni, ezen kívül Car'dast is túlságosan lefárasztotta a helyzet. Egy délutánon lehetőség nyílt Car'das számára, hogy megszökjön. Miután Thrawn kémnek vádolta őt Ar'alani előtt, az admirális a körletébe záratta. Ez idő alatt Thrawn elérte Car'dast és kérte, hogy lopjon el egy kompot és kezdeményeztesse a vagaarikat támadásra; Thrawn kiötlött egy tervet, ami a vagaarikat és a Kirajzást is egyszerre kiüti. Car’das érezte, hogy ez az egyetlen lehetőség ő és barátai számára, ha azt akarják, hogy Thrawn visszaengedje őket a Köztársaságba, és vonakodva bár, de beleegyezett. Ellopott egy kompot és a vagaari csatahelyre irányította, ahol megtalálta a vagaari flottát. Car'das megadta magát az idegeneknek és az egyik hatalmas anyahajójuk fedélzetén foglyul ejtették.

 

A vagaarik és a Kirajzás megsemmisítése

Stratis valamiért nagyon szeretné, ha megsemmisíteném a Kirajzást.
-Thrawn, elárulva a Kereskedelmi Szövetség különítményének szándékát Car'dasnak 

A vagaari hajón Car'dast átkutatták és egy cellában helyezték el pár óráig. Végül egy vagaari gárdista érkezett, hogy elvigye őt valahová – Car’das feltételezése szerint egy vallatóterembe. Így meg is döbbent, mikor az őr egy trónterembe vezette, ahol egy hatalmas vagaari ült egy trónon. Car'das próbált beszélni a Miskarához (a vezérükhöz) minnisiatti nyelven, de megütötte egy őr, aki utasította, hogy engedély nélkül ne beszéljen. Egy feszült pillanat után az uralkodó faggatni kezdte Car'dast. Car'das tájékoztatta őt a csempészek és a chissek között kialakult helyzetről, és állította, hogy ők a chissek foglyai. Car'das elmondta a Miskarának, hogy megvannak a koordináták a titkos chiss bázishoz, és meg is adja a vagaariknak, ha vissza akarnak vágni a chiseknek, amivel Car'das és a barátai elszökhetnek a Bargain Hunteren. Azonban a Miskara nem fogadta el a számára bolond üzletet, mivel a vagaarik nem nyernek semmit belőle, csak a bosszú lehetőségét.

 

Látszólag kifogyva a válaszlehetőségekből, Car'das megdöbbent, mikor néhány vagaari egy csoportnyi deaktivált B1-es rohamdroidot és droidekát vitt be. Mint a chissek, a vagaarik sem ismerték a droidokat, így Car'das kifejtette a Miskarának, hogy mire is valók. Megmutatta az uralkodónak, hogy miként lehet irányítani a droidokat, arra programozva őket, hogy csak a vagaari uralkodónak feleljenek. A droidok teszteléséhez a vagaarik néhány geroon rabszolgát vittek be, akiket a droidok azonnal kivégeztek. Több ilyen géprabszolga megkaparintása reményében a Miskara a chiss bázis megtámadását rendelte el. Ugyanakkor Car'dast bebörtönözték a hajó elülső cellabuborékába, ahol könnyen odaveszhet egy csatában.

 

A Darkvenge fedélzetén Thrawn várakozott a Kirajzásra, ami hirtelen akkor bukkant fel, mikor a gravitációs kivetítővel kihúzták azt a hiperűrből. Thrawn szót váltott a Jorus C'baoth nevű Jedivel, és megegyeztek, hogy a Kirajzásra megy tárgyalni C'baoth-tal. Thrawn figyelmeztette C'baoth-ot egy csoportnyi ismeretlen behatolóról, akik az Ismeretlen Régiók részeit foglalják el, és követelte, hogy fordítsa meg a hajót. A Makacs C'baoth nem állt kötélnek és utasította Thrawn-t, hogy álljon félre az útból. Mikor Thrawn azzal válaszolt, hogy nem teheti, C'baoth fenyegetéssel vetett véget a beszélgetésnek, állítván, hogy a fedélzeten lévő Jedik megsemmisítik Thrawn erőit. Thrawn visszasietett a parancsnoki hajóhoz, ahol felkészült a csatára.

 

Az egész vagaari flotta Thrawn bázisa felé vette az irányt a Crustaihoz, bár korábban kihúzta őket a hiperűrből Thrawn ellopott gravitációs mezőgenerátora; a chiss parancsnok arra használta, hogy az összes ellenséget egy helyre gyülekeztesse. A csapdába került és felmérgesedett vagaarik ezt Car'dastól kérték számon, bár amikor megpillantották a Kirajzást, - ami rohamdroidok hordáit tartalmazta – a dühük leapadt. Mivel a Kirajzás fedélzetén lévő Jedik és civilek nem voltak jártasok abban a kereskedőnyelvben, amit Car'das használt a fogva tartóival való kommunikálásához, az ember kénytelen volt fordítóként fellépni a vagaarik és a Kirajzás között, az idegenek üzenetét közvetítve a Kirajzás számára, miszerint vagy megadják magukat, vagy megsemmisülnek. A Jedik nem válaszoltak, és végül a Miskara úgy döntött, hogy a megbeszélés ideje véget ért: a vagaarik azonnal megfosztják a droidjaiktól. Azonban mielőtt a tervüket mozgásba lendítették volna, a Jedik hatást gyakoroltak az Erővel az idegenekre, összezavarva elméjüket és beszédképtelenné téve őket, és csupán értelmetlenül gügyögtek.

 

Car'das szilárdan hitte, hogy a hajóban fog meghalni, és hogy Thrawn, vagy a köztársaságiak megtámadják a védtelen vagaari flottát. Azonban egyik erő tűzereje sem kezdett rá, hogy megöljék az idegeneket; Thrawn titokban átkonfigurálta a rohamdroidokat, hogy az idegenekre lőjenek. A hídon lévő legtöbb vagaarit lelőtték, ezzel még nagyobb zűrzavart okozva nekik, teljesen védtelenné hagyva őket Thrawn egymást követő hullámának, amik a Kereskedelmi Szövetség csillagvadászaiból álltak. Car'das megmenekült, mivel a chissek arra programozták a hajókat, hogy ne lőjék a börtönbuborékokat. A csillagvadászok majdnem az összes vagaarit legyőzték, mikor hirtelen pályát váltottak és a Kirajzást támadták, amin súlyos károkat okoztak.

 

A csata 3 óra múlva ért véget, a chissek átszálltak Car'das hajójára és kiszabadították. Car'das megborzongott a Kirajzás elleni támadás brutalitásától, de Thrawn és Stratis elmagyarázták, hogy ez szükséges volt: Jorus C'baoth az Erőt használva fojtogatta Thrawnt a Springhawk fedélzetén. Úgy hitték, hogy a köztársasági hajón mindenki meghalt. Car'das és Thrawn elmentek beszélni Ar'alanival, aki egész idő alatt egy követ fújt Thrawn-nal; bár aktívan nem tudott közreműködni a parancsok tervében, de szemet hunyt felette, így a vagaarikat törvény elé állíthatják.

 

Miután a megtévesztésre fény derült, Car'das beszélt Thrass-szal, aki haragudott a testvérére. Car'das védte barátja akcióit, bár Thrass ezt vonakodva hallgatta. Thrass informálta Car'dast, hogy Formbi le akarja tartóztatni Thrawnt. Bár nem akart megbocsátani neki, Thrass aggódott Thrawnért, így csatlakozott Car'dashoz, hogy megkeressék őt a Kirajzáson az admirálissal. Mikor megtalálták, tájékoztatták Thrawnt, hogy Formbi úton van. Ugyanakkor Thrawn legnagyobb gondja nem ő volt, hanem a Kirajzás sorsa. Tudta, hogy Formbi magának fogja követelni, ami az Ötödik Családnak jelentős presztízst ad. Thrawn beleegyezett, hogy az arisztokrata hajójára menjen, miután erre Ar'alani parancsolta – a nő Formbi parancsait követte. Car'das és Thrass a fedélzeten maradtak, bár Car'das készen állt a távozásra, mikor megtudta, hogy Thrass meg akarja semmisíteni a hajót.

 

A chiss és a csempész találkoztak az utolsó életben maradt Jedivel, Lorana Jinzlerrel, aki mondta nekik, hogy emberek maradtak még életben, ez pedig lehetetlenné tette a Kirajzás megsemmisítését, mivel tudták, hogy a chissek nem ölhetnek meg ártatlan lényeket. Minden lehetőséget átgondolva Thrass és Jinzler úgy döntöttek, hogy a hajót az Erődbe viszik, egy csillaghalmazba, ahol reményeik szerint eltűnhetnek szem elől. Car'das a folyamat megkezdése előtt evakuált, és visszarepült Formbi hajójára. A Chaf Exalted hídján Formbit félbeszakítottak Thrawn kikérdezésénél, mikor a Kirajzás hirtelen beleveszett a hiperűrbe. Formbi dühös volt, de úgysem tudott semmit se tenni. Az Erődben Thrass és Jinzler arra jöttek rá, hogy a túlélők a hajó középső részében vannak, és elkerülhetetlenné vált az, hogy a saját részlegükkel hajtsanak végre kényszerleszállást, ami valószínűleg megöli őket. Ugyanakkor felismerték, ezt muszáj megtenniük, mert úgy érezték, nem engedhetik meg a többi 57-et meghalni, így feláldozták magukat a többiekért. Röviddel ezután Thrawn informálta Car'dast arról, hogy Doriana munkát ajánlott az embernek egy Darth Sidioushoz kötődő hírszerzői hálózat vezetőjeként, de közben csempész álcát véve fel. Car'das ezt elfogadta, és búcsút mondott Ferasinak és Qenntónak.

 

Csempész

A maga módján kegyetlenebb, mint Jabba volt.
-Talon Karrde 

A Klónháborúk kitörésekor, néhány évvel azután, hogy elfogadta Doriana ajánlatát, Car'das egy feltörekvő csempész hírnevet sajátított el. Bár a szervezete kicsi volt a huttokéhoz hasonlítva, állhatatosan növekedett: például átvette Booster Terrik szervezetét, miután Terriket a Kessel börtönébe juttatta Hal Horn. Mikor a galaxis belekeveredett a Köztársaság és a Független Rendszerek Konföderációja közti konfliktusba YE 22-ben, csempészek hordái a galaxis szenvedéseit előnyükre kovácsolták abban a reményben, hogy hatalmas pénzekre tegyenek szert; Car'das köztük volt, és ő és a szervezete csempészárukat és alapvető készleteket csempészett a háború sújtotta világokra.

 

Valamikor a Klónháborúk után Car'das a Bpfassh-rendszerben csempészett, mikor véletlenül egy hatalmas csata közepébe került, ami egy csoportnyi ádáz bpfasshi Sötét Jedi és a Sluis-szektor maradékának kombinált erői között dúlt. Míg Car'das hajója a rendszer egyik bolygójának a felszínén volt, az egyik Sötét Jedi megérkezett és Car'dasszal és további 4 legénységi tagjával a fedélzeten irányította a hajót, hogy kikerüljön a rendszerből. A Sötét Jedi – akiről Car'das azt gyanította, hogy őrült – őrjöngésbe esett, megkínzott és megölt minden fedélzeten lévőt Car'das kivételével, akit főleg nagyrészt hagyott. Car'das először életében valóban megijedt, és egyik tervet a másik után ötlötte ki, amint kitértek az ellenséges hajók elől és elmenekültek a rendszerből, egyik hatástalanabb volt, mint a másik. Végül a Sötét Jedi Car'dast a Dagobah-ra tette le – egy távoli mocsárvilágon.

 

Yoda TCG By FotiA bpfasshi arra számított, hogy egyedül lesznek a bolygón, de nem; Yoda, a Jedi Rendből száműzetésbe vonult Jedi-mester várt rájuk. A Jedi-mester és a Sötét Jedi egy napnál s tovább tartó, őrületes párbajba keltek, ami elborzasztotta Car'dast. Végül Yoda képes volt legyőzni a Sötét Jedit, de Car'das csúnyán megsebesült a sötét csatlóssal való kalandja során. Yoda az Erővel gyógyította meg az embert, és végül Car'das meg tudta javítani hajóját és elhagyta a bolygót.

 

Ugyanakkor Car'dast megváltoztatta a találkozás. Felfogta, hogy Yoda erejének azon kicsiny része átkerült hozzá a gyógyító folyamat alatt; igaz, fizikailag nem tudta az Erőt használni, de elég volt ahhoz, hogy ellenfelei felett gondolkodásban diadalmaskodjon. Car'das ki tudta találni ellenségei stratégiáit és terveit a megállításukra; végül rájött, hogy képességének nincs korlátja, és elkezdte egyesével megemésztette őket. Car'das szervezete feltörekedett, maga Car’das pedig gazdag ember lett. Ugyanakkor a személyiségét is megváltoztatta a Yodával való találkozás, kegyetlen és könyörtelen emberré vált, hasonlóan Jabba Desilijic Tiure-hoz. Ez idő alatt Car'das elkezdett egy hatalmas adatkártya-könyvtárat felépíteni, elég információt eltárolva, hogy a galaxis legnagyobb könyvtáraival vetekedjen. Ez idő alatt Car'das szervezete még a huttokéval is rivalizált.

 

Eltűnés

Azt hittem, ez életem legnagyobb megaláztatása. De ami ezután következett, még rosszabb volt. Ahogy ott ültem zihálva egy sziklán, sáros csizmában, átázva, Yoda fájdalmas részletességgel elmondta nekem, hogyan tékozoltam el az élet ajándékát, amit negyed századdal korábban kaptam tőle. Hogyan tett lélektelenné, céltalanná a személyes hatalom és a vagyon hajszolása. Mire végzett, tudtam, hogy nem mehetek vissza. Hogy soha, soha többé nem tudnék a szemetekbe nézni.
-Car'das, visszaemlékezve a Yodával való találkozásra 

Utána, egy YE 0-ik évbeli napon Car'das felszállt magánjachtjára és eltűnt. Az egészsége kezdett romlásba fordulni, és a Yoda által ajándékozott új élete is elillant. Car'das a Dagobah-ra utazott, hogy követelje Yodától, rakjon mindent a helyére. Yoda egyszerűen elvette sugárvetőjét és a hajója hívóját, majd azokat a mocsárba hajította, és lehordta Car'dast, amiért a kapott ajándékot eltékozolta az önző céljai miatt. Továbbá mondta Car'dasnak, hogy nem segíthet neki tovább, mivel az idejét és energiáját Luke Skywalkerre akarja fordítani, aki várhatóan nemsokára megérkezik a Dagobah-ra. Car'das felismerte tetteinek undorát és elszégyellte magát. 

"De miért pont engem akarsz? A Császár meghallgat. Miért nem kértél magad mellé egy császári őrt vagy valami zseniális fiatal flottatisztet? Vagy magát Vadert, ha kibírod a társaságát."
"Azért, mert csak benned bízom."
-Car'das és Thrawn, a Poln Major felett 

Tudta, hogy nem térhet vissza csoportjához, ezért elrejtőzött. Yoda felvetette, hogy az aing-tii szerzetesektől kaphat segítséget, egy olyan idegen fajtól, akik olyan módon mesterei az Erőknek, amik még a Jedik és a Sith-ek előtt is rejtve maradtak. Mielőtt még az aing-tiik ismert tartózkodási helye, a Kathol-szektor felé indult volna, kapott egy segélyhívást régi ismerősétől, Thrawntól, aki most más a Birodalmi Hadiflotta főkapitánya volt. Thrawn kénytelen volt ideiglenesen hátrahagyni erői nagy részét az Ismeretlen Régiókból, és gyorsan a Poln Majorhoz kellett utaznia a Candora-szektorba, mert Nuso Esva, régi ellensége ott tervez rajtaütni. Bár ebbe belement, érezve, hogy ez az utolsó lehetősége talán valami hasznosat csinálnia,Car'das mindazonáltal ideges volt és valahogy bosszús Thrawn választásától. Car’das felrótta Thrawn-nak, miért rá hagyatkozik Thrawn, mivel ő maga elég jól tud csillaghajót vezetni, és annyi embert tud segítségül hívni a Birodalomból, amennyit csak akar? Thrawn válasza meglepte őt: hogy a galaxis összes lénye közül Car'das maradt az egyetlen, akiben Thrawn hihetett és bízhatott.

 

Mikor Thrawn sikeresen kikergette Esvát a Candoras-szektorból, azonnal visszament erőihez az Ismeretlen Régiókba, hogy üldözőbe vehesse. Utolsó szívességként a chiss kérte Car'dast, hogy még ne utazzon a Kathol-szektorba, előtte menjen a Wroonához, ahol Thrawn szerint Esva emberei túszokat ejtettek, köztük Esva halálra ítélt pilótáját, Sorrót. Thrawn rámutatott, hogy Car'das rendelkezik egyedül azokkal a felszerelésekkel és alvilági kapcsolatokkal, amik szükségesek a kiszabadításukhoz. Car'das ezt elfogadta, mert ezt méltó igyekezetként fogta fel.

 

Miután teljesítette Thrawn kérését, Car'das az Exocron bolygó felé vette az irányt a Vad Űrben található Kathol-szektor legtávolabbi nyúlványába. Az aing-tiik könnyedén meggyógyíthatták Car'dast, de maguk mellett akarták marasztalni, hogy tanulja meg az Erő-filozófiájukat. Car'das ezt elfogadta, bár idővel szabadon visszatérhetett a nagyobb galaxisba, de majdnem egy tucatnyi évet töltött önszántából az aing-tiik mellett. Bár nem volt Erő-érzékeny, Car'das manipulálni tudta az Erőt az aing-tiikkel töltött idejének köszönhetően; egy adott tárgyat azonnal el tudott juttatni egyik helyről a másikra. Sokat tanult az idegenektől, jegyzeteket és naplókat írt tapasztalatiról. A gyógyításért és tanításért cserébe az aing-tiik őt felhasználva gyűjtötték be a szektorban elszórt tárgyakat, amik szerintük az isteneiket illeti meg.

 

Végül Car'das elment az aing-tiiktől és állandó rezidenciát alakított ki az Exocron bolygón, ahol egy titkos otthont épített egy hegyoldalba. Ott gyűjtötte össze az összes információs forrását és személyes könyvtárat létesített, ami olyan titkokat rejtett, amikről még az új köztársaságiak sem tudtak semmit. Car'das feladatait hű asszisztense, Entoo Needaan E-elz vette át, míg az összes házimunkát és karbantartást droidok végezték. Ezen kívül az aing-tiikkel is kapcsolatban maradt, akik örömmel jöttek segítségére, ha az Exocron rabszolga-kereskedők támadása alá esett.

 

Car'das szervezete továbbra is gyarapodott néhány hónapig, de a helyettesek elkezdtek tárgyalni egy igazi vezér szükségességéről. Szavazásra kezdeményezése helyett, Talon Karrde - Car'das egyik legmegbízottabb alárendeltje – egyszerűen átvette a szervezet irányítását. A többi vezérek nem örültek ennek, de az új szervezet virágkorát élte a következő 12 évben. Ugyanakkor Karrde félt is Car'dastól, aki szerinte állandóan készen volt a visszatérésére. Karrde úgy vélte, hogy Car'das bosszút fog állni, amiért Karrde átvette a szervezet irányítását és megakadályozott néhány, az életére irányuló gyilkossági kísérletet, amiket a csoport tagjai terveltek ki állítólag Car'das parancsára.

 

Talon Karrde NEGTCVégül Thrawn főadmirális halála után Karrde megbízta Lando Calrissiant és Mara Jade-et Car'das megkeresésére, ami 7 évig tartott és végül sikeresen megtalálták Car'dast az Exocronon. Az egyetlen nyom egy távhívó volt, amit Luke Skywalker talált a Dagobah-n. Bár Car'das karnyújtásnyi közelségbe került, Karrde a hajsza feladása mellett döntött, nem tudván, hogy mi lenne erre Car'das reakciója. Az öreg koréliai valójában buzgón várta Karrde eljövetelét; gratulálni akart neki, amiért az irányítása alatt a szervezete milyen jól haladt előre.

 

Újbóli találkozás Karrdéval

 

Később Lando azt gondolta, hogy Car'das olyan információ birtokában van, ami segít az Új Köztársaságnak megoldani a Caamasi Dokumentum Krízist, egy olyan szituációt, amelyben a bothanok felfedték, hogy bűnrészesei voltak a Caamas elpusztításában évekkel korábban. A nyomás hatalmas volt, mivel rengeteg csoport akarta megbüntetni a bothanokat. Ugyanakkor, Lando reményei ellenére Karrde nem akarta Car'dast ebbe belekeverni. Mivel a krízis nem oldódott meg, Karrde végül belátta, hogy találkoznia kell Car'dasszal; ha nem is néz szembe a régi félelmeivel, akkor is szereznie kell egy kópiát a Caamasi Dokumentumról. Car'das egy kidolgozott csellel verte át, először egy ágynak esett, aszott öregembernek mutatkozott az Exocron bolygón. Karrde meglepődött a felgyorsult öregedésén.

 

Azonban Car'das ezt már régóta tervezte - mióta tudomást szerzett Calrissian és Jade kutatásáról. Car'das kihasználta azt, hogy Karrde meg akarja őt találni, arra, hogy a Rei'Kas nevű bűnvezért az Exocronra és a Kathol Rés közelébe csalja. Car'das és Trey David, az Exocron Egyesített Légi- és Űrflottájának admirálisa tudta, hogy az Exocron nem tudná állni a sarat Rei'Kas flottája ellen, de azt is, hogy az aing-tii szerzetesek végezni akarnak Rei'Kassazl. Azzal, hogy Karrdét az Exocronra csalja, Car'das és David az Exocron helyzetét is megadta Rei'Kasnak. Ugyanakkor Rei'Kas flottáját megsemmisítették az aing-tii szerzetesek, mikor az próbálta megtámadni az Exocront. Ez a manőver majdnem átlátszó volt Karrde számára, aki rájött, hogy Car'das több egy esendő öregembernél. Karrde visszatért az Exocronra és ismét Car'das elé állt, aki már nem egy agg, hanem egy makkegészséges ember volt. Ezen kívül erődje igazi méreteit is felfedte előtte a hatalmas adatkártya-gyűjteményével együtt.

 

Car'das megengedte Karrdénak és testőrének, Shada D'ukalnak, hogy az erődjében töltsék az éjszakát. Aznap éjjel D'ukal kiosont a szobájából és Car'das hatalmas könyvtára felé tartott, remélve, hogy talál olyan feljegyzést, ami azonosítja a csoportot, ami megsemmisítette népe szülőbolygóját, az Emberlene-t. Helyette magával Car'dasszal szemben találta magát, aki elmondta neki, hogy az otthonát egy zsoldos sereg pusztította el, akiket mások béreltek fel a szektorból, akik az Emberlene hadjáratának elszenvedői voltak - amiről Shada és a többi Mistryl szándékosan sosem mesélt. Car'das választást kínált elé a két adatkártya közül: az egyiken rajta van a világa elpusztítóinak neve, a másik megfékezné a Caamasi Dokumentum Krízist és megelőzné az Új Köztársaságon belüli polgárháborút. A nő utóbbit választotta, tudatában annak, hogy ezzel elveszti az esélyt, hogy mindent jóvá tehet a Mistrylen belül, ahonnan kitiltották. A választásnak örülő Car'das biztosította őt, hogy megleli saját békéjét a galaxisban.

 

Bár Car'das nem tudta megtalálni a Caamasi Dokumentum másolatát, elő tudott ásni egy temérdeknyi információt Grodin Tierce-ről, Vilim Disra moffról és a szélhámos Flimről, a Sötét Triumvirátus tagjairól, akik a Birodalmat vezették a végső erőfeszítésében az Új Köztársaság legyőzésére. Karrde és Shada D'ukal visszavitték ezt az információt Gilad Pellaeon admirálishoz, miután búcsút mondtak Car'dasnak. Az információ, amit adtak, valamint a Pellaeon által birtokolt információkkal segítettek megoldani a krízist és megnyitották az utat a békeszerződéshez, ami véget vetett az évtizedekig elnyúló Galaktikus Polgárháborúnak.

 

Egy ígéret teljesítése

 

Car'das néhány évre eltűnt a galaktikus színtérről, mielőtt Dean Jinzler, Lorana Jinzler testvére és egy technikus, aki új köztársasági diplomata szerepébe bújt, felfedte, hogy magától Car'dastól hírt kapott Voss Parck küldetéséről a Kirajzás Projekt maradványainak megtalálásához YU 22-ben. Car'das meggyőződött róla, hogy Jinzler megérkezett, és odáig is elment, hogy kövesse Jinzlert és segítse megjavítani a hajóját a Flacharia-rendszerben. Jinzler közölte Luke Skywalkerrel, hogy Car'das csak egy évekkel ezelőtti ígéretet próbált teljesíteni Lorana Jinzler számára, hogy megtalálja a nő testvérét. Car'das utána csatlakozott Jinzlerhez a Chaf Envoy fedélzetén, mikor Formbi főnemes üdvözölte őket, majd Car'dasszal beszélt négyszemközt. Eme incidenst követően Car'das felszívódott a galaktikus színtérről.

 

YU 43-ban Luke és Ben Skywalker Jedik az aing-tiiket keresték, remélve, hogy olyan Erő-technikákat tanulnak meg tőlük, mint az Áramlat-járást. Végül az aing-tiik szülőbolygójára mentek, ahol egy régi kabinba húzódtak, amiben Car'das élt az aing-tiikkel töltött idő alatt, és elolvasták a naplókat, amiket ő írt a rejtélyes idegen lényekről. Azt is felfedezték, hogy Car'das segített az aing-tiiknek megalkotni egy fordítóeszközt, ami lehetővé tette, hogy az ő hangját használják fel a gép Alapnyelvéhez. 

Személyiség és képességek


Car'das bosszúszomjas ember; de akárcsak Bombaasa, szereti kulturáltnak hinni magát.
-Talon Karrde 

Jorj Car'das életének nagy részében kedves ember volt. Qennto nevű társával ellentétben nem a szívtelenségéről volt híres a csempészkarrierje kezdetén. Car'das nem szerette a túlzott erőszakot és elszomorította őt a Kirajzás megsemmisítése. Gyűlölte a rabszolgaságot, valamint a vagaarikat és azok nézeteit gusztustalannak találta, különösen az élő pajzsok használatát. Ugyanakkor nem volt annyira érzelmes, mint a csempészpartnere, Maris Ferasi.

 

Mikor Car'das megkapta a képességeit Yodától, megváltozott, öldöklő versenyző lett. Meghatározta, hogy megszerez mindent, amit akar, míg elfeledte korábbi hiedelmeit. Yoda undorodott ettől, és megfosztotta Car'dast a tehetségétől. Car'das felismerte módszerei hibáját és újra megváltozott, ezúttal az egykoron volt kedves emberré. 

A színfalak mögött


Jorj Car'dast a Thrawn Keze Duológiához találták ki, ahol felfedték, hogy ő Talon Karrde bűnbirodalmának megalapítója. A háttértörténete később kibővült a Kirajzás című regényben. A Válaszutak című könyvben is megjelent Thrawn segítőjeként. A The Essential Reader's Companion helytelenül állítja, hogy Car'das rendelkezett a Caamasi Dokumentum egy másolatával.

 

A Kirajzás japán borítóján Car'das kísértetiesen hasonlít a fiatal George Lucasra. A "Jorj Car'das" név a "George Lucas" névből ered.

Megjelenések


 • Kirajzás
 • Gazfickók (Csak megemlítve)
 • Válaszutak
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided (Csak megemlítve)
 • Én, a Jedi (Csak megemlítve)
 • A múlt kísértete (Csak megemlítve)
 • A jövő látomása (Csak megemlítve)
 • A túlélők keresése (Csak megemlítve)
 • The New Jedi Order: Agents of Chaos II: Jedi Eclipse (Csak megemlítve)
 • Fate of the Jedi: Omen (Hologramban jelenik meg) 

Források


 • A Guide to the Star Wars Universe, Third Edition
 • "Underworld: A Galaxy of Scum and Villainy"—Star Wars Insider 89
 • The New Essential Guide to Characters
 • The Official Star Wars Fact File 86 (YOD18-19, Yoda)
 • The Force Unleashed Campaign Guide
 • Scum and Villainy
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • Jedi Academy Training Manual
 • Talon Karrde a Databank-ban (tartalom elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Yoda's Hut a Databank-ban (tartalom elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • The Essential Reader's Companion

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000