sw_media_ejfeli_horizont_elorendelheto_vizszintes.jpg

Exocron felszabadítása (Legendák)

Előző: Qu'mocki csata
Következő: Danoori csata
Liberation of Exocron
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (DarkStryder-hadjárat)
Idővonal: YU 8
Helyszín(ek): Caballaváros, Exocron
Végkifejlet: Az új köztársaságiak és a felkelők győzelme
Hadviselők:
 • A FarStar új köztársasági legénységének és a helyi felkelők szövetsége

 • A Gondolkodók tanácsának erői
Parancsnokok: A FarStar és a helyi felkelők:
 • Kaiya Adrimetrum kapitány
 • Horzao Darr kapitány
 • Eida Sharden

Gondolkodók:
 • Pagda Gevtes
Erők: A FarStar és a helyi felkelők:
 • Módosított CR90-es korvett
  • FarStar
 • Légi csatahajó
  • Maxion
 • T-65-ös X-szárnyú csillagvadászok
 • Személyi repulzoros ugróegységgel felszerelt csapásmérő csapat

Gondolkodók:
 • Rakétacirkáló
  • Bremarc
 • Skyraptor légi vadászok
 • Tanácsi erők
Veszteségek: A FarStar és a helyi felkelők:
 • Valószínűleg könnyű

Gondolkodók:
 • Valószínűleg könnyű

Legendák

Az Exocron felszabadítása egy kétágú támadás volt az Exocron bolygón, amit YU 8-ban vittek véghez a FarStar új köztársasági hajó legénysége és a helyi felkelők az uralkodó Gondolkodók ellen. 

Történelem


Felállás

 

YU 8-ban az új köztársasági FarStar hajó felfedezte az Exocron rejtett bolygót a Kathol Vadonban. A bolygó elkülönült a galaxistól sok éve, egy kudarcra ítéltetett protocsillag által kreált gázködben elrejtőzve, amit az űrutazást tiltó Gondolkodók uraltak.

 

Miután egy kiküldött kutaszdroidnak nem sikerült visszatérnie, Kaiya Adrimetrum, a FarStar kapitánya egy felderítő küldetést parancsolt a bolygóra a droid visszaszerzéséhez. A küldetés alatt találkoztak Horzao Darr, a Mxion légi csatahajó kapitányával, aki meghívta az új köztársasági legénységet, hogy találkozzanak a Gondolkodókkal Caballaváros fővárosában.

 

A találkozó után Pagda Gevtes gondolkodó bejelentette, hogy az Exocron védelméért és folyamatos biztonságáért a FarStar legénységét a bolygón tartaná az életük hátralévő idejében, majd letartóztatta őket. Adrimetrum kapitányt kivallatásra vitték, és egy erős vonónyalábot zártak az orbitális pályán lévő FarStarra, amit elkezdtek a bolygófelszínre vontatni.

 

Darr kapitány, megdöbbenve a Gondolkodók bánásmódján, főleg miután, hogy a személyzet segített a Desaclates cirkáló megvédésében, magához vette a legénység maradékát. Eida Sharden otthonába vitte őket, aki a caballavárosi felkeléshez tartozott. A Gondolkodók uralmának ellenállók egy folytonos probléma volt az uralkodó kasztnak, mióta az Exocros Cabal telepes-hajó megérkezett a bolygóra. A lakosságból egyesek úgy érezték, hogy a Gondolkodók megtagadják tőlük előjogukat, ám a Gondolkodók fejlett technológia irányításán keresztül tartották fenn hatalmukat.

 

Sharden és lázadói beleegyeztek, hogy segítenek a FarStar legénységének megmenteni a hajójukat és kiszabadítani a kapitányukat, mivel a nő tudta, hogy egy ilyen csapás a Gondolkodók bukását is eredményezheti. Sharden elárulta legénységének, hol vannak az X-szárnyú vadászok, amik szükségesek lesznek a vonónyaláb generátor semlegesítésénél.

 

A csaták

 

A vonónyaláb-generátor megtámadása

 

AirshipbattleAz Eida Sharden által nyújtott információt felhasználva Horzao Darr kapitány új köztársasági pilótákat szállított egy katonai hangárhoz, ahol a csillagvadászokat tartották. A Légiflotta zászlóshajójaként követelte, hogy az új köztársaságiak segítségével át akarja vizsgálni a vadászokat. Ugyanakkor a Gondolkodó megérkezése, aki valóban át akarta vizsgálni a vadászokat, komplikálta a gondokat. Egy tűharc után az új köztársasági pilóták az egekbe repítették X-szárnyúikat.

 

ExocronrescueA bunkert védve találták azt a Légiflotta Bremarc nevű rakétacirkálója és 8 Skyraptor vadásza által. A Bremarc egy rakétazárótüzet lőtt ki az új köztársasági X-szárnyúakra, amit a fürge vadászok elkerültek. Harcba szálltak a Skyraptorokkal, jobb agilitásukkal és tűzerejükkel meg is semmisítették azokat. Az út tisztázásával az X-szárnyúak kilőtték protontorpedóikat a bunkerre, de a fegyvereik hatástalanoknak bizonyultak a falaik áttörésénél. Felfedezték, hogy a torpedóikat a bunker keskeny részére kell irányítaniuk, ahonnan a vonónyaláb szétáradt. Ugyanakkor a Skyraptorok második hulláma támadta az X-szárnyúkat, mielőtt elindíthatták volna második támadásukat.

 

Miután elbántak a Skyraptorok második hullámával, az X-szárnyúk elindították második támadókörüket, átjuttatva torpedóikat a keskeny nyíláson. A torpedók megsemmisítették a vonónyaláb-generátort, és a FarStar felszabadult.

 

A Technológiai Minisztérium megszállása

 

A FarStar legénysége személyes repulzoros ugrópakkokkal felszerelve repültek be a Technológiai Minisztériumba a Maxion fedélzetéről. Miután végigsöpörtek az épületen, a csapat találkozott egy Gondolkodóval, aki beindította a szirénákat. A csapat átverekedte magát néhány minisztériumi őrön, végül megközelítette Adrimetrum kapitány celláját. Kiszabadítása után felkészültek az épület kiürítésére.

 

Míg a minisztériumban mozogtak, a csapatot megtámadta Pagda Gevtes Gondolkodó a saját lépegetőjével. A lépegetővel való küzdelem alatt a csapat egyik tagja egy villanópisztollyal ideiglenesen megvakította Gevtest és a lépegetőt egy lépcsőház felé csalogatta. A lépegető képtelen volt mit kezdeni a lépcsőházzal, ami meginogott és elesett. Gevtes tőrbeesett, és a Maxion erői röviddel azután letartóztatták. 

Utóhatás

A vonónyaláb-generátoruk megsemmisülésével és mivel fejlett technológiát birtokoltak, a Gondolkodók hatalma megbukott. A segítségeikért Kaiya Adrimetrum kapitány technikai adatokat és űrharci jellemzőket, valamint navigációs számítógépeket nyújtott a rászorulóknak. Az új információkkal és újdonsült felszabadulásukkal, az Exocron népe megkezdte a csatlakozást a galaktikus kommunikációhoz, és megalapították az Exocroni Egyesített Lég-Űri Flottát. 

Megjelenések


 • The Masters of Exocron — The Kathol Outback (Első megjelenés) 

Források


 • The Kathol Outback

A Szerző: owokaleyo1992


0/5 : Nincs értékelve

Navigáció