Exar Kun (Legendák)

ExarKun_SWGTCGGH.jpg
Exar Kun
Életrajzi adatok
Halál ideje:
 • YE 3996, Yavin 4 (fizikai test)
 • YU 11, Yavin 4 (Erő-szellem)
Fizikai adatok
Faj: Ember
Nem: Férfi
Magasság: 1,9 méter
Hajszín: Fekete
Szemszín: Szürke
Bőrszín: Világos
Kronológiai és politikai adatok
Mester(ek):
 • Vodo-Siosk Baas (Jedi mester)
 • Freedon Nadd (Sith mester)
Tanítvány(ok):
 • Ulic Qel-Droma
 • Jorak Uln
 • Oss Wilum
 • Zona Luka
 • Gantoris
 • Kyp Durron
Korszak: Régi Köztársasági időszak
Besorolás:
 • Galaktikus Köztársaság
 • Jedi Rend
 • Sith Rend
 • Sith Testvériség

Legendák

"Én voltam a legnagyobb Sith Nagyúr. Exar Kun vagyok."
- Exar Kun Kyp Durronnak.

Exar Kun egy ember férfi Jedi lovag volt, aki elbukott és a Sith Sötét Nagyura lett a Régi Sith háborúk idején. Kun, mialatt Jedi padawanként élt, szokatlan kíváncsiságot tanusított a tiltott tanítások felé, olyannyira, hogy mikor befejezte képzését, elhagyta mesterét és az ősi Sith tudások és hatalmának nyomába eredt. Kezdeti küldetése az Onderon bolygóra vezette, majd onnan a Dxun dzsungel holdjára, ahol felfedezte a rég elhunyt Freedon Nadd, a Sith Sötét Nagyurának sírját.

Nadd ígéreteivel elcsábította őt, hogy az Erő sötét oldalának hatalmát megkaparintsa, így Nadd tanítványa lett. Ahogy Kun gyorsan haladt a Sith mágia elsajátításában, Nadd elküldte őt a Yavin 4-re, ahol Kun még nagyobb Sith hatalomra tett szert. Ezután Kun megsemmisítette Nadd szellemét és elindult saját útján a galaktikus egyeduralom felé.

Kun tisztában volt Nadd örökségével és torlaszként látta ezeket, melyek megakadályozzák, hogy felemelkedjen, mint Sith Nagyúr. Ezért hát elutazott az Empress Teta rendszerbe, hogy megsemmisítse a Krath Sith kultuszt, ezt a másik sötét oldal használókat, akik Nadd utasításait követték. Egy rövid összecsapást követően a Krath hadúrral, Ulic Qel-Dromával, Kunnak és ellenfelének megjelent az ősi Sith Nagyúr, Marka Ragnos szelleme - aki befejezte beavatásukat a sötét oldalra és kinevezte Kunt az új Sötét Nagyúrnak és Qel-Dromát, mint első tanítványa. Kun ekkor társult Qel-Droma Krath rendjével és megalapították a Sith Testvériséget, hogy együtt totális háborút vívjanak a Galaktikus Köztársaság és a Jedi Rend ellen.

Miután elutazott az Ossusra és megölte a Régiségek Őrzőjét, Odan-Urrt, Exar Kun ellopott egy ősi Sith holokront, mely a Draethos Mesterek birtokában volt és arra használta, hogy korrupttá tegyen sok Jedi lovagot és az ügye mellé állítsa őket, megalkotva ezzel egy Sith-ihlette Galaktikus Birodalom alapjait. Ezután megparancsolta a megtértek számára, hogy vadásszák le mestereiket, hogy így destabilizálja a Jedi Rend vezetését; miközben Kun maga szembenézett korábbi mesterével, Vodo-Siosk Baasszal a Coruscanton, Ulic Qel-Droma tárgyalása alatt, ahol végzett mind Sidrona főkancellárral és Baas mesterrel. Eztán kiszabadította Qel-Dromát és a két Sith Nagyúr folytatta galaktikus terror hadjáratát.

A Cron csillaghalmaz pusztítása után felbuzdulva, Exar Kun erőit az Ossusi Jedi erőd ellen vezette, ahol kifosztották az ősi Jedi tanokat. Ezután visszavonult a Yavin 4 holdkán található templomába, de nem tudta, hogy Ulic Qel-Droma elárulta őt a Jediknek és ez vezetett egy végső offenzívához ellene a Yavinon. Egy olyan ősi Sith technikát használva, amit még ő se értett, Kun elválasztott testét a lelkétől, hogy így akadályozza meg, hogy elfogják. Végül azonban legyőzték, amikor Nomi Sunrider több ezer Jedit vezetett ellene, akik létrehoztak egy Fényfalat; ezen hatalom elpusztította a Yavin 4 táját és csapdába ejtette a Sötét Nagyúr szellemét a templom falai között örökre.

Több ezer évvel később, Exar Kun szelleme visszatért, hogy megbosszulja önmagát, felhasználva a Luke Sykwalker Jedi mester által alapított Jedi Praxeum diákjait a Yavin 4-en. Miután több gyakornokot is megkísértett, Kun szelleme megvesztegette Gantorist az erő sötét oldalával, de Gantoris meghalt, amikor megpróbálta elutasítani a Sötét Nagyúr befolyását. Kyp Durront szintén befolyása alá vonta és kiszakította testéből Sykwalker mester lelkét, de végül vereséget szenvedett Luke tanítványainak, Vodo-Siosk Baas és Luke Skywalker szellemének együttes erejétől.

Életrajz


Kóbor Jedi

"Nem értem, Vodo mester... miért nem tanulhatok a Sith-ekről? Úgy hiszem, alábecsül engem."
- Exar Kun Vodo Siosk-Baas mesternek.

Exar Kun egy kiemelkedően tehetséges fiatal volt: ezen tulajdonságok tekintetében jelentős arroganciával rendelkezett, melyen vonások veszélyesek voltak egy Jedire nézve. Képzése alatt, gyakran alattomosan, hátulról lepte meg és győzte le padawan társait Sylvart és Cradot, kicsit sem visszafogva dühét. Egyik küzdelmük során, majdnem levágta Sylvart, miután arcon karmolta és sértegetni kezdte őt, olyanokkal, hogy nem méltó a Jedi névre, de Vodo-Siosk Baas mester nem avatkozott be. A hatalom kísértése túlterhelte Kunt, amikor belenézett mestere holokronjába.

ExarkunsithholocronVodo-Siosk Baas mestert nagyon bosszantotta eme cselekedet; hisz a sötét oldal tudása veszélyes volt egy ilyen kiszámíthatatlan elme kezében, mint Kun. Baas számára valójában nyilvánvalóvá vált, hogy Kun büszkesége és ambíciói elkezdték felemészteni őt; Kun meg volt győződve arról, hogy képes elsajátítani a sötét oldal hatalmát és technikáit, miközben romlatlan marad és visszatérvén tanításait a Sith történelemről és felfedezéseit átadná a Jediknek, hogy miként lehet elkerülni a sötét oldalt. Baas megpróbálta megmenteni tanítványát, figyelmeztetve őt, hogy okuljon mások hibáiból és forduljon el a sötét oldaltól, amíg még lehet, de tanítványa nem vette figyelembe intéseit. Elhagyva mesterét, Kun Jedi lovagnak vallotta magát és Jedi régésznek is. Kun akkor követte a kíváncsiságát és a Starstorm One személy szállító fedélzetén a háború sújtotta Onderon bolygóra utazott. Ott a naddista Nebo és Rask prédikációkat tartottak Freedon Nadd támogatásáról, amit a nép jogosan ellenzett. Amikor a tömeg erőszakkal fenyegetőzött a naddisták ellen, Exar Kun bekapcsolta fénykardját, hogy felfedje magát, mint Jedi lovag. A tömeg megállt, arra számítva, hogy majd a Jedi foglalkozik Neboval és Raskkal. De Kun tudván, hogy a két naddista segíthet neki megtalálni Freedon Nadd sírját, akit elfogtak a Jedik a Freedon Nadd felkelés végén, életben hagyta és megmentette őket. A két naddista, miután sok aranyat elkértek, elvezették őt a sírhoz. A Jedik mandalori vassal zárták le a sírt és elrejtették a távoli Dxun holdján. Ezen akadályok viszont kevésnek bizonyultak, hogy megállítsák a Jedit, aki ezzel elindult a sötét ösvényen.

A sírban a rég elhunyt Sith Nagyúr, Freedon Nadd szelleme megjelent előtte, és miközben kihasználta, hogy saját előnyére fordítsa a fiatal Jedi kíváncsiságát és törekvéseit, küldetése részeként elküldte őt a Sith-ek ősi temetkezési világára, a Korribanra. Kun elfogadta a küldetést, miközben még jobban alázuhant a sötét oldal mélységeiben.

A Korribanon, Kun mélyre utazott a Sith-ek mauzóleumaiban. Freedon Nadd szelleme és más elhunyt Sith Nagyuraké úgy döntöttek, hogy tesztelik a fiatal és kíváncsi Jedit. Az Erőtől megfosztva, hogy segítségére legyen, Kun hamarosan egy szándékosan leomló törmelékhalmaz temette maga alá, csapdába esve így. A Sith-ek kísértetei az egyetlen menekülési lehetőséget kínálták fel neki; ölelje magához a sötét oldal hatalmát. Eleinte Kun ellenállt, és mesterét hívta, aki megpróbált segíteni neki az Erőn keresztül. Azonban a büszkeség és ambíció végül győzedelmeskedett rajta és Kun nem volt hajlandó elfogadni a halált; dühét és gyűlöletét hívta segítségül, hogy táplálja a sötét oldal hatalmát, így kerülve el sorsát. Végül kiemelkedett Korriban megszentelt sírjaiból, de egykori önmagának csak sérült árnyéka volt.


A Sith Sötét Nagyura

“Exar Kun, neked köszönhetően a Sith-ek fennmaradnak. Kiérdemelted a jogot, hogy a Sith Sötét Nagyurának címét viseld.”
- Marka Ragnos kinevezi Exar Kunt a Sith Sötét Nagyurának.

ExarKun NECMielőtt teljesen elragadta volna a sötét oldal, Exar Kun a Yavin 4 dzsungel holdjára ment, amely az egyik a kevés megmaradt Sith előőrs volt: még azután is, hogy Freedon Nadd kifosztotta a Naga Shadow által ott hagyott kincseket, a hely vonzotta Kunt. Ott aztán találkozott Sadow kísérletének primitív maradványaival, a félelmetes Massassi fajjal. Megtagadva a fényt, de még nem teljesen befogadva a sötétséget, Kunnt könnyedén elfogták ezek a bennszülöttek. Ahogy Kun a halál szélén volt, miközben az alkímia eredetének egy óriási teremtménye próbálta összezúzni, Freedon Nadd hozzáfogott, hogy kiszabadítsa tanítványát kínos helyzetéből. Nadd utasította tanítványát, hogy az egyetlen menekülés az, ha újra magába fogadja a sötét oldalt. Miközben kezébe vette a Sith amulettett, melyet a Massassik mutattak be áldozatuknál, Kun teljesen átadta magát a sötét oldalnak.

Ekkor átváltozott a sötétség ügynökévé, a sötét oldal uraként felemelkedett, kiszabadult béklyóiból és könyörtelenül levágta fogvatartóit. Miközben Nadd örült Kun új keletű erejének, a Sötét Jedinek elege lett az ősi Sith próbáiból és közbeavatkozott. Abban a pillanatban, Freedon Nadd jelenléte a galaxisban a medál által eltűnt, melyet most védence birtokolt.

A sötét oldalba burkolózva, Kun felemelkedett és istennek nyilvánította ki magát. Rabszolgasorba taszította a Massassikat és arra kényszerítette őket, hogy olyan hatalmas templom komplexumokat építsenek, melynek középpontjában a sötét oldal állt, hogy alkalmas legyen Sith rítusok és szertartások lebonyolítására. Elbűvölve a Sith alkímia és mágiai tanításokkal és felszerelkezve a megfelelő eszközökkel, Kun képes volt létrehozni félelmetes lények egész hadát, átitatva és megbéklyózva a sötét oldal által, miközben meghódította a Yavin Prime negyedik holdját.

Kun ambíciói nem engedték meg, hogy csak egy hold felett uralkodjon, így abszolút és zsarnoki uralmat akart a galaxis felett. Felújította az ezeréves Sith Csatahajót, melyet Naga Sadow temetett el a Yavin 4 holdján és további sötét oldal felhasználókat kezdett keresni, akik veszélyeztethetik a Sith Sötét Nagyuraként betöltött posztját. Így talált rá az Empress Teta rendszerben, a Krath Sith kultuszra, melyet ExarKun SWGTCGAleema és Satal Keto vezetett, akik mandaloriakat soroztak be, valamint olyan Jedikből állt, akiket elcsábított a sötét oldal és Sith-ek lettek. Egyesülve velük megkezdte nagyszabású háborúját a Jedi Rend és a Régi Köztársaság ellen.

Az egyik Krath a bukott Jedi, Ulic Qel-Dorma volt, aki Kun szerint az egyetlen olyan Erő-érzékeny, aki fenyegetést jelentett rá nézve. Egy heves párbajt vívtak az Empress Teta bolygón, hogy mindkét amulett, amit a két harcos viselt, életre kelt. A Sith energiáknak az áramlásán keresztül, amiket elengedtek a harcosok, az amulettek bemutatták egy egyszer dicsőséges Sith Birodalom látványát, ami ezer évvel korábban létezett. Az ősi Sith szellemekből álló csoport, amit Marka Ragnos vezetett, kijelentette Kunt és Qel-Dromát mint az új Sith Birodalom vezetőit. Exar, az erőteljesebb kettőjük közül, a Sith Sötét Nagyura lett, míg Ulic Qel Droma a Sith tanítványa és mindkettőjüknek ismeretlen Sith szimbólumokat kent fel a homlokukra. A vezetés ezen álláspontjával, a brutális Nagy Sith háború elkezdődött.


A Köztársaság ellensége

 

“Ez nem csak egy katonai harc néhány világ uralásáért - ez a fény és sötétség háborúja, melynek középpontjában a tanítványom áll… Exar Kun.”
- Vodo-Siosk Baas.

Kun kezdeti támadásai két részből álltak: ő maga elutazott az Ossusra a Jedik erődjéhez, végzett Odan-Urral, és a Sötét Holokron segítségével megfertőzte és korrupttá tette a legígéretesebb fiatal Jedi lovagokat és padawanokat. Ők aztán feladatuk kapták, hogy végezzenek mestereikkel, ezzel súlyosan gyengítve a Rendet és félelmet keltve a galaxisban. Ebben az időben, Kun új keletű tudását és hatalmát használta fel arra, hogy megalkossa az első ismert dupla-pengés fénykardot.
A másik részét a támadásnak UliC Qel-Droma vezette, aki egy mandalori / tetai sereget vezetett a Coruscant és egykori mesterének rendje ellen. A támadás sikertelen volt, mint Kun megjósolta, és Ulicot elfogták és bíróság elé állították a Galaktikus Szenátusban.

Miután tudomást szerzett Qel-Droma elfogásásról és letartóztatásáról a Coruscanton, Kun elment a Szenátusi Épületbe, ahol találkozott az egykori mesteréve, Vodo-Siosk Baasszal. Új fénykardját használva, Kun párbajba kezdett a krevaaki mesterrel. Vodo mester sokáig tartotta magát az ütközetben, de végül Kun felülkerekedett, amikor bemutatta új dupla-pengés fénykardját. Kun ezekután megölte korábbi mesterét, minimális erőfeszítéssel. Ezután Ulickal az oldalán neki láttak, hogy végezzenek a szenátusi tagokkal, köztük Sidrona főkancellárral is.

ExarkunKörülbelül ebben az időben, Exar Kun felfedezte a kristályok titkait Sadow Yavin 4 zászlóshajójának fedélzetén. Ahol Sadow a bináris naprendszert nóvává változtatta a menekülése fedezésére, Kun a vízióval ritka képességét használta ki egy offenzív fegyverként – az Ossus ellen, ami néhány fénynapnyira volt egy vörös óriás halmazától. Kun levágtatott a szükségszerűen gyors evakuáció alatt és elszedte a legjobb Jedi műtárgyakat és köteteket. A terve bár ennél finomabb volt – a Sith csatahajó elindult Aleemával a fedélzeten (Ulic bűnpártolásával, akit Mandalore értesített Aleema hűtlenségéről). Aleema titokban tartotta, hogy öt vörös óriás robbanása biztosította azt, amit egy szupernóva szokott, és ráadásul biztosította a nő halálát az Ossust védő Jedi flottáéval együtt, ami őt üldözte.

Ossus kifosztása alatt, Ulic találkozott testvérével Cay Qel-Dromával, aki megtámadta őt. Ám Ulic túl jól védekezett, majd megölte testvérét. Ez a gyilkosság eltörte a sötét oldal és a Sith toxinok gátját és megváltotta őt. Rémületében, Nomi Sunrider megfosztotta őt az Erőtől. A bukott Jedi, akit Exar tanításai alá vont, visszavonta átállását a sötét oldalra, amikor elvágták az Erőtől. Ez a megtört ember, Qel-Droma aztán elvezette a köztársaságiakat Kun templomához a Yavin 4-en.

A dzsungel holdon, Kun érezte, hogy nem fogja túlélni a közelgő köztársasági támadást. Így az alkémiai készülékeivel felhasználta a Sith alkímia legkockázatosabb részeit és lecsapolta az életerőt majdnem az egész Massassi fajból, miközben túlszárnyalja a saját halandó testét, mellyel elpusztította azt a Yavin 4 tájával együtt. Azonban, Nomi Sunrider rájött, hogy Kunnak mi a terve, ezért a Jedikkel együtt fényfalat húztak fel a hold körül, hogy megakadályozzák, hogy Kun szelleme elhagyja azt, helyette örök rabságra ítélték ezáltal. Kun nagyrészt szunnyadó állapotban maradt egy hatalmas fekete obszidián sírban és az eltelt századok alatt elfelejtették, amivel keserűsége csak nőtt. Megfosztva az Erőtől, egykori tanítványa, Ulic Qel-Droma nem érzékelte Kun szellemét a régi romban, amikor odalátogatott bizonyos idő múlva és ez így is maradt az évezredek során.


Újjáéledés

"Hogy gyűlölhettek engem. Érzem a haragotok."
- Exar Kun Luke Skywalker tanítványainak.

Közel négyezer évvel később, ezen templomokat használták a Lázadók Szövetsége műveleti bázisnak. A templomok létezésének tudása a Yavin 4-en ismertté vált, YU 1-ben, Walter Emanus professzor egy Koréliai Egyetem régészeti expedíciót vezetett ide.

Ásatásaik során felfedezték a Sith Nagyúr temploma alatt lévő katakombákat és felébresztették lelkét. Megszállta őket és ezzel létrejött az Exar Kun Kultusza, mely szentelte és imádta őt. Az ő befolyása alatt, a kultisták közül néhány elutazott a Korélia Egyetem Talusi kutatási előörsére, hogy további növendékeket és kutatókat toborozzanak soraikba. A kultusz bázisa a katakombák körül volt, de elpusztult, amikor Cornelius Wagglehorn professzor, Emanus egykori kollégája felbérelt egy csapat űrutazót, hogy hajtsák ki őket onnan. Exar Kun maga is megküzdött az űrutazókkal, ám lélekformában könnyedén legyőzetett és még egyszer elhallgattatták.

ExarKunspirit EgtfKésőbb YU 11-ben ezekben a templomokban alapította meg Luke Skywalker a Jedi Praxeumot, ahol létrehozta az új Jedi Rendet. Exar Kun jelenléte ismét érezhetővé vált és mint szellem megjelent Gantoris padawan előtt. A tapasztalatlan diák nem volt képes elkerülni, hogy befolyásolja és amikor ellenállt, Kun megölte őt, felégetve belülről. Miután megsemmisítette az első Jedit több ezer év után, Kun kielégíthetetlen sötét oldal étvágya egyre csak nőtt. Így megkörnyékezett még egy tanítványt, Kyp Durront, akit sikeresen az uralma alá vont.

Ezenkívül sikerült Luke Skywalker testét elválasztania a lelkétől, ami nagy zavart és döbbenetet okozott Luke tanítványainak körében. Kun bújkálásból felébredt szellemét végül száműzték a káoszba, Luke tanítványai, Luke és Vodo-Siosk Baas szellemének közös erejével. Miután árnyékát legyőzték, szellemét soha többé nem látta senki. Később Corran Horn elpusztította Kun templomát egy proton torpedóval, megtisztítva ezzel a sötét fertőzéstől a Yavin 4-et.

Hagyaték


"A hirhedt Sith Nagyúrnak, Exar Kunnak nem volt kapcsolata az igazi Sith Birodalommal, de a sötét oldal felé fordulása előkészítette a terepet a Mandalori háborúknak és Revan és Malak bukásának."
- Gnost-Dural Jedi mester Exar Kun örökségét illetően.

Kun volt az első aki dupla-pengés fénykardot készített a Köztársaság területén és ő volt az első évezredek óta, aki azt Jedik ellen forgatta. Amellett, hogy képes volt a penge hosszát szabályozni, azt is tudta, hogy miként változtassa meg kedve szerint annak intenzitását. Dupla-pengés kék színű fénykardját, eredeti kétkezes fénykardjaiból építette. Így a későbbi tervezésekkel ellentétben, Kun fénykardjának markolata majdnem megegyezett egy szabványos fénykard markolatának hosszával. Kun ezen találékonysága inspirációként szolgált a későbbi Sith-ek számára és még néhány Jedi és Sötét Jedi számára is, hogy megalkossák saját dupla-pengés fénykardjukat.

Exar Kun Yavin 4Dupla-pengés fénykardját a Yavin 4-en találta meg Celeste Morne a Jedi Árnyék és a Jedi Szövetség Szentélyébe helyezte el. Onnan a Moomo Testvérek lopták el, Zayne Carrick küldetése alatt, hogy vizsgálja meg a Szentélyt. A sötét fegyvert azonban ellopta a tudós, Demagol, aki Rohlan Dyre-nek adta ki magát. Demagol speciális vegyi anyagokat használt fel, hogy felszabadítsa a fegyvert a védő burkolata alól, de egy címke, amit otthagyott, figyelmeztette Marn Hierogryph-ot a megtévesztésre hónapokkal később. Demagol átadta a fegyvert Jaraelnek, aki visszatért vele az otthonába, az Osadia bolygóra, ahol megküzdött Chantique-vel. A későbbi Osadiai események után a fénykard visszatért a Jedi Rend birtokába.


Megjelenések


 • Jedi históriák: A Sithek aranykora (Star Wars 4. különszám) (Csak említve)
 • Tales of the Jedi: Dark Lords of the Sith
 • Tales of the Jedi: Dark Lords of the Sith audio drama
 • Star Wars: Tales of the Jedi - The Sith War
 • "Shadows and Light"—Star Wars Tales 23 (Mentioned only)
 • Tales of the Jedi: Redemption 1: A Gathering of Jedi (Mentioned only)
 • Tales of the Jedi: Redemption 2: The Search for Peace (Mentioned only)
 • Tales of the Jedi: Redemption 5: Master (Mentioned only)
 • A régi Köztársaság lovagjai #6: A kezdetek 6 (Csak említve)
 • A régi Köztársaság lovagjai #9: Lobbanáspont közjáték: Hazatérés (Csak említve)
 • A régi Köztársaság lovagjai #32: Igazságtétel 1 (Csak említve)
 • A régi Köztársaság lovagjai #33: Igazságtétel 2 (Csak említve)
 • Knights of the Old Republic 47: Demon, Part 1 (Appears in flashback(s))
 • Knights of the Old Republic 48: Demon, Part 2 (Mentioned only)
 • Knights of the Old Republic 50: Demon, Part 4 (Mentioned only)
 • Lost Tribe of the Sith: Sentinel (Mentioned only)
 • Star Wars: Knights of the Old Republic (Mentioned only)
 • Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Mentioned only)
 • Timeline 9: The Mandalorian Wars (Appears in hologram)
 • Timeline 10: The Exar Kun War (Appears in hologram)
 • Timeline 11: Rebirth of the Sith Empire (Indirect mention only)
 • Star Wars: The Old Republic (Mentioned only)
 • Star Wars: The Old Republic: Shadow of Revan (Appears as a ghost or a spirit)
 • Star Wars: The Old Republic: Knights of the Fallen Empire (Mentioned only)
 • Kóbor Lovag (Csak említve)
 • Darth Bane: A pusztítás útja (Csak említve)
 • Bane of the Sith (Mentioned only)
 • Darth Bane: A Kettő Szabálya (Csak említve)
 • Darth Plagueis (Mentioned only)
 • The Wrath of Darth Maul (Mentioned only)
 • Darth Maul: Vadászó árnyék (Csak említve)
 • Star Wars Episode I Journal: Darth Maul (Indirect mention only)
 • Star Wars: The Clone Wars (Csak említve)
 • Medstar II.: Jedi gyógyító (Csak említve)
 • Star Wars: The Clone Wars: Lightsaber Duels (Mentioned only)
 • Shadows in the Force (Mentioned only)
 • SWG logo sm Star Wars Galaxies: An Empire Divided (Appears as a ghost or a spirit)
 • CasusBelliLogo "Le facteur X"—Casus Belli 115
 • Jedi Search (First appearance) (Vision to Gantoris as "Dark man")
 • A Jedi Akadémia-trilógia: Sötét oldal (Elsőként azonosítva, mint Exar Kun) (Erő szellemként megjelenve)
 • A Jedi Akadémia-trilógia: Az Erő bajnokai (Erő szellemként megjelenve)
 • Én, a Jedi (Erő szellemként megjelenve)
 • A Jedik gyermekei (Csak említve)
 • Sötétkard (Csak említve)
 • Jedi Academy: Leviathan 1 (Mentioned only)
 • Az új lázadás (Csak említve)
 • Specter of the Past (Vision to Luke Skywalker)
 • Vision of the Future (Mentioned only)
 • Junior Jedi Knights: The Golden Globe (Mentioned only)
 • Junior Jedi Knights: Lyric's World (Mentioned only)
 • Junior Jedi Knights: Promises (Mentioned only)
 • Ifjú Jedi Lovagok: Az Erő örökösei (Csak említve)
 • Ifjú Jedi Lovagok: Fénykardok (Csak említve)
 • Young Jedi Knights: Return to Ord Mantell (Mentioned only)
 • The New Jedi Order: Dark Tide I: Onslaught (Indirect mention only)
 • The New Jedi Order: Agents of Chaos I: Hero's Trial (Indirect mention only)
 • The New Jedi Order: Dark Journey (Indirect mention only)
 • The New Jedi Order: Destiny's Way (Mentioned only)
 • The New Jedi Order: The Unifying Force (Indirect mention only)
 • Legacy of the Force: Invincible (Mentioned only)
 • Áramlatok (Csak említve)
 • Fate of the Jedi: Outcast (Mentioned only)
 • Fate of the Jedi: Backlash (Mentioned only)
 • An Apology (Non-canonical mention)

A Szerző: Kira

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000