lopakodo_megjelent3.jpg

Episoli csata (Legendák)

Előző: Összetűzés a Binaros közelében
Következő: Dayarki küldetés
BravadoIII-KatholOutback.jpg
Battle of Episol
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (DarkStryder-hadjárat)
Idővonal: YU 8
Helyszín(ek): Episol-rendszer
Végkifejlet: Kentor Sarne moff erői győzedelmeskednek
Hadviselők:
 • Kentor Sarne moff erői

 • Kathol Köztársasági Hadiflotta
Parancsnokok: Kentor Sarne moff erői:
 • Rolf Treidum kapitány

Kathol Köztársasági Hadiflotta:
 • Willa Udine kapitány
Erők: Kentor Sarne moff erői:
 • Lialic II Koréliai Mérnöki Vállalat CR90-es korvett

Kathol Köztársasági Hadiflotta:
 • Két köztársasági Sienar Rendszerek Marauder-osztályú korvett
  • Bravado III
Veszteségek: Kentor Sarne moff erői:
 • Nincs

Kathol Köztársasági Hadiflotta:
 • Egy Marauder-osztályú korvett megsemmisült
 • A Bravado III megsérült

Legendák

Az episoli csata egy kisebb harc volt a Kentor Sarne moffhoz hű birodalmi erők és a Kathol Köztársasági Hadiflotta között az Episol-rendszerben YU 8-ban.

Felállás


YU 8-ban a Lance of Endor név alatt működő és új köztársasági hajónak álcázott Lialic II birodalmi korvett belépett az Episol-rendszerbe. Rolf Treidum kapitánynak számos értelmetlen követelése volt, többek között az összes új köztársasági világ bekebelezése, 50 százalékos adó kivetése az összes termékre és forrásra, az összes telepes kötelező sterilizációja, és az új köztársasági tisztek által kinevezett hivatalnokok leváltását. Lehetetlen határidőt adva ezek teljesítésére, Treidum elhagyta a rendszert és jelentett Kentor Sarne moffnak.

 

Sarne esélyt látva a FarStar késleltetésére, nehogy az kövesse őt a Katholi Vadonba, szándékosan válaszolt egy üzenettel egy széles sugarú adáson, amit a FarStar biztosan el fog majd fogni és feltöri. Így is lett, a FarStar személyzete elfogta és dekódolta az adást, és azonnal az Episol-rendszer felé vették az irányt, remélve, hogy megtalálják és legyőzik Sarne-t. 

A csata


A Lialic II visszatért az Episol-rendszerbe, és várakozásuknak megfelelően a Kathol Köztársaság nem teljesítette Treidum követeléseit. A "kudarcuknak" köszönhetően Treidum támadott, elpusztítva a hadiflotta egyik hajóját, és szétroncsolva egy másikat, a Marauder-osztályú Bravado III korvettet. Treidum más célpontokat is készült kiszemelni, de akkor a FarStar megérkezett a rendszerbe. Treidum a hiperűrbe rendelte a Lialic II-t, a FarStart faképnél hagyva, hogy szembenézzen a Köztársasággal. 

Utóhatás


A FarStar megérkezett a rendszerbe és elfogott egy segélyhívást a sérült Bravado III-tól. Mikor segítő kezet akartak nyújtani, összezavarta őket, hogy a hajó kapitánya úgy hitte, hogy ők a helyieket megtámadók oldalán vannak. Willa Udine, a Bravado III kapitánya tovább csevegett a FarStar személyzetével, miközben a Kathol Köztársasági Hadiflottától érkezett 6 másik hajó. Körbevéve a  FarStart, Hendric Faile flottaparancsnok megadásra szólította fel az új köztársasági hajó parancsnokát, hogy a legénység feleljen a "testvérhajójuk", a Lance of Endor bűneire. Adrimetrum kapitány nem akart szembeszállni a Kathol Köztársasággal és tisztázni akarta az Új Köztársaság nevét, ezért megadta magát. A hajót és legénységét a Kathol Köztársaság főbolygójára, a Dayarkra vitették, hogy bírósági per elé álljanak. 

Megjelenések


 • "Little Empires" — The Kathol Outback

Források


 • The Kathol Outback

A Szerző: owokaleyo1992


0/5 : Nincs értékelve

Navigáció