hagyatek_banner_1460x342_b.png

Droid forradalom (Legendák)

Előző: Nagy Jedi Tisztogatás
Egyidőben:
 • Galaktikus Polgárháború
 • Konfliktusok a Birodalmi Korban
 • Virgilliai Polgárháború
 • Nagy Jedi Tisztogatás
Következő:
 • Galaktikus Polgárháború (egyidőben)
 • Zolan Polgárháború
IG-88275.jpg
Droid Revolution
Idővonal: Kezdete:
 • YE 15 előtt, Holowani mészárlás

Vége:
 • YU 4, Endori csata
Helyszín(ek):
 • Halowan
 • Mechis III
 • Második Halálcsillag
Végkifejlet: Az összes IG-88-as modell megsemmisült
Hadviselők:
 • IG-88 Droid Hadserege


Parancsnokok: IG-88 Droid Hadserege:
 • IG-88A†
 • IG-88B†
 • IG-88C†
 • IG-88D†

Galaktikus Birodalom:
 • Gurdun felügyelő †
 • Darth Vader †
 • Boba Fett
Esemény(ek):
 • Holowani mészárlás
 • Lázadás a Mechis III-on
 • Csata Nym Gyárcsoportjánál
 • Csata útban a Második Halálcsillag felé
 • Endori csata

Legendák

Ha a droidok gondolkodni tudnának, mi már rég nem lennénk.
- Obi-Wan Kenobi

A Droid Forradalom egy olyan fenyegetés volt, amelyről a galaxis lakosságának nagy része nem is tudta, hogy egyáltalán megtörtént. Egy masszív felkelés volt, amit az IG orvgyilkos droidok IG-88 A, B, C és D terveltek ki, ami igazából tervként nem is jelent meg. A tervük az volt, hogy nagy droidhadsereget felhasználjanak az összes „alacsonyabb rendű biológiai lény” elpusztítására, akik megfertőzték a galaxist. Arról gondoskodtak, hogy létrehoznak egy hadsereget azzal, hogy droidokba alvó kódokat táplálnak, amik a biológiai mesterük ellen fordulnak amikor az IG-k aktiválják a jelet. A cselszövésük IG-88A a második Halálcsillagnál való elpusztulásával ért véget.

Kezdetek


IG 88 ActivatedA forradalom akkor kezdődött, amikor IG-88A-t megalkották és aktiválták a Halowanon a Halowan Laboratórium által a Phlutdroid Projekt során. IG-88 felismerte, hogy az emberi tudósok fenyegetést jelentenek az elsődleges programjának, mint orvgyilkos droid, amikor megpróbálták lelőni, miután észrevették, hogy az intelligenciaprogramozása túl erős volt ahhoz, hogy irányítani tudják. Eldöntötte, hogy az összes biológiai lény alacsonyabb rendű a droidokkal szemben, majd az alkotói ellen fordult és pillanatokon belül megölte őket. Utána aktiválta a többi IG-88-at, átmásolva a tudatát mindegyikbe és elnevezte őket B-nek, C-nek és D-nek az aktiválásuk ideje miatt. Utána, IG-72 társulásával együtt, aki beleegyezett, hogy segítsen nekik elhagyni a Halowant, kimenekültek az épületből, hatalmas pusztítást hagyva maguk mögött. 

Felkelés a Mechis III-on


Az IG-88-asok felszálltak egy olyan hajóra, ami a Mechis III kohászbolygójára ment. Az első lépes az volt, hogy elfoglalják a bolygót, a galaxis egyik legnagyobb droid-manufaktúráját. Kitervelték, hogy felhasználják a bolygó hatalmas ipari komplexumait, hogy legyártsanak egy droidhadsereget a forradalmukhoz, de először a bolygó biológiai lényeivel kellet leszámolniuk.

 

Ahogy a bolygó felé repültek a hajójukon, egyszerűen betörtek a bolygó védelmi rendszerébe, újratelepítve a bolygó számítógépes rendszereit és egy kódot küldtek el, hogy az összes droid agyába küldjék át a tudatukat. Hamarosan a Mechis III összes droid központjának lett egy belőlük álló tudata és az orvgyilkos droidok irányítása alatt álltak. Itt az IG-88-asok átvették az irányítást egy szolga droid felett, elmondták neki a tervüket és ismertették vele, hogy mit tegyen.

 

A szóban forgó droid 3D-4X volt, egy közönséges komornyik droid egy főfelügyelő, Hekis Thun igazgató számára. Miközben Hekis teáját és napi jelentését vitte, 3D-4X kihúzott egy sugárvetőt és Hekis fejébe lőtt, ami elindította a Droid Forradalom első felkelését. A bolygón tevékenykedő droidok követték az utasításaikat és felkeltek a biológiai gazdáik ellen, és 5 percen belül megöltek a 73 fős emberi személyzetet a bolygón. Az egész bolygó már most az IG-88-asok kezében volt, mielőtt még a felszínére léptek volna.

 

A tervük szerint droidok millióit kellet tömeg-gyártani, amibe átrakják a tudatukat és szétszórják őket az egész galaxisban. Ezért, amikor a jelt megadták, az összes droid a gazdáik ellen fordult. Hogy ellenőrizzék, hogy minden megtörtént, a droidok hamisított képrendszereket készítettek, ezért amikor a Mechis III-mal kapcsolatba léptek, azt hitték, hogy szerves lényekhez beszélnek. Ezért mindenki számára az a benyomása volt, hogy a biológiai lények még mindig működnek a Mechis III-ason. Minden jól ment, de az IG-88-asok attól féltek, hogy a szerencséjük ki fog hagyni és hamarosan fel fogják őket fedezni. Ezért mindannyian beleegyeztek, hogy fejvadászként munkákat vállalnak, IG-88B-vel, a csoport fejével annak érdekében, hogy a birodalmi hatóságokat eltereljék az igazi célkitűzésükről. 

Egy meleg helyzet


Viperprobot NegtdNemsokára, YU 0 körül a Birodalom felvette a kapcsolatot a Mechis III-mal, hogy Arakyd osztályú kutaszdroidokat gyártsanak. Az IG-88-asok éltek az előnnyel és kémprogramokat tápláltak a kutaszokba, tehát amikor a kutaszok a Birodalomnak dolgoztak, nekik kémkedtek. Legközelebb akkor álltak a forradalom felfedezéséhez, amikor a Sith-nagyúr, Darth Vader odament felügyelni az Arakyd Viperák a gyártását. Ugyanakkor a droidok jól leplezték egyéniségüket, és Vader csupán egy kis zavart érzett.

 

Később, YU 1-ben IG-88 megkezdte a droidok gyártását Nym Gyárcsoportjában a Lokon. Egy csoport űrjáró megtámadta a gyárcsoportot és legyőzték a droidhadsereget, lerombolva a gyárat és átmeneti hátrányt okozva az IG-88-asok tervének. 

A második Halálcsillag


Amikor IG-88A azt az információt kapta, hogy a Birodalom egy új és erősebb Halálcsillagot épít, eldöntötte, hogy feltölti a tudatát a Halálcsillag központi számítógépmagjába, és így a világegyetem legnagyobb erejévé válva. Hogy ezt véghez vigye, a droidoknak egy hibás számítógépmagot kellett csinálni, hogy IG-88 beépülhessen. Az idő folyamán a kohászat a Mechis III-on lelepleződött, IG-88B-t és C-t Boba Fett, a fejvadász pusztította el és IG-88D-t Dash Rendar ölte meg az Ord Mantell roncstelepén. IG-88A egyedül maradt.

 

Utána dokkoltatott egy ugyanolyan kompot, amit befogadhatnak, ami a számítógépmagot és 100 droidot szállított, amiket rohamosztagosoknak álcázott. A droidok megszállták a második Halálcsillag számítógépmagját szállító birodalmi kompot. A kíséretet és magát a járművet elpusztították. A fedélzeten IGG-88A meglepődött, amikor megtalálta Gurdun főfelügyelőt, aki a Phlutdroid Projektet felügyelte. Amikor Gurdun elmondta neki, hogy hálásnak kellene neki lennie, amiért ő gyártotta le a droidot, megköszönte neki, majd számos rejtett el a hajóban. Időközben a mechanikus rohamosztagosok kicipelték a magot és telepítették a tartalmát a módosított magjukba.

 

Amikor a birodalmiak felszerelték a magot, IG-88A szó szerint maga lett a Halálcsillag, teljes hozzáféréssel és irányítással kapcsolódni tudott az összes rendszerhez. Egyik birodalmi sem tudott róla, bár Palpatine gyanította a jelenlétét, amikor a tróntermében lévő ajtók sorozatban vadul nyitódtak és csukódtak. A mechanikus rohamosztagosok szétszóródtak az űrállomáson, különböző tevékenységet folytatva. A jelenlétét majdnem feltárták, amikor ezek egyike megbénult egy emelődarutól. Amikor a lábából keletkező szikrát meglátták, az megsemmisítette önmagát, és ezzel megölte az összes jelenlévő szemtanút. 

Végjáték


Wingless MC80 ToastAmikor a Lázadók Szövetsége megtámadta a Halálcsillagot, IG-88A a szuperlézerrel tüzelt a lázadó flottára, elhitetve a birodalmiakkal, hogy ők irányítanak, miközben felkészült a mesterkontroll jeléjének sugárzására, ami az összes droidot arra készteti, hogy a gazdáik ellen forduljanak. Ugyanakkor nem törődött többet a biológiai lények közti háborúval, csak a saját terveivel foglalkozott, ami a bujdosásról szólt. IG-88A most már felkészült, hogy kiküldje a jelet a droidokhoz mindenhová, amikor a lázadó Lando Calrissian tábornok a Millennium Falconnal és Wedge Antilles az X-szárnyújával kilőtte a Halálcsillag főreaktorát, láncreakciót keltve, ami elpusztította az egész űrállomást, ami véget vetett IG-88A terveinek, ami a galaktikus hódítását eredményezte volna. 

Megjelenések


 • Tehát vagyok: IG-88 története (Első megjelenés)
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér (Első megjelenés)
 • Young Jedi Knights: Delusions of Grandeur (Csak említve)

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000