sw_media_fejvadaszok_haboruja_alvilag_elorendelheto_vizszintes.jpg

Danoori csata (Legendák)

Előző: Exocron felszabadítása
Következő: Q'Maerei küldetés
Battleofdanoor.jpg
Battle of Danoor
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (DarkStryder-hadjárat)
Idővonal: YU 8
Helyszín(ek): Danoor, Nah'Malis-rendszer
Végkifejlet: Új Köztársasági győzelem
Hadviselők:
 • Új Köztársaság
 • Danoori Ellenállás
 • Aing-Tiik

Parancsnokok: Új Köztársaság / Danoori Ellenállás / Aing-Tiik:
 • Kaiya Adrimetrum kapitány
 • Mooren miniszter

Kentor Sarne moffhoz hű birodalmi erők:
 • Rolf Treidum kapitány
Erők: Új Köztársaság / Danoori Ellenállás / Aing-Tiik:
 • Módosított CR90-es korvett
  • FarStar
 • T-65-ös X-szárnyú és Védelmező csillagvadászok egyesített ereje
 • Hat Z-95-ös Fejvadász-variáns (Danoori Ellenállás)
 • Synedrium hajó

Kentor Sarne moffhoz hű birodalmi erők:
 • CR90-es korvett
  • Lialic II (Lance of Endor néven)
 • Azonosítatlan Imperial-osztályú csillagromboló
Veszteségek: Új Köztársaság / Danoori Ellenállás / Aing-Tiik:
 • Könnyű

Kentor Sarne moffhoz hű birodalmi erők:
 • Minden

Legendák

A danoori csata egy összetűzés volt az új köztársasági FarStar hajó és a Kentor Sarne moffhoz csatlakozott erők között. A FarStart segítette a csatában a Danoori Ellenállás és szövetségesük, az aing-tii faj. 

Előzmény


YU 8-ban a birodalmi Lialic II hajó a Lance of Endor álnéven belépett a Nah'Malis-rendszerbe, és az Új Köztársaság színeiben számos értelmetlen követelést intézett a danoori kormánnyal szemben. Rolf Treidum kapitány, a hajó parancsnoka megpróbált viszályt szítani az Új Köztársaságnak azzal, hogy a képviselőjükként mutatkozik.

 

Ennek ellenére Treidum bizalmasan felfedte igazi kilétét Waric Nane miniszternek. Treidum Nane-nek adott egy eszközt, amivel kapcsolatba léphet a Birodalommal szükség esetén. Csak egy dolgot kért cserébe - ha a FarStar előbukkan, Nane haladéktalanul vegye fel vele a kapcsolatot. Nane beleegyezett.

 

Mikor a FarStar megérkezett egy héttel később, Nane használta a berendezést, majd tett az új köztársasági hajó lelassításáról a birodalmi erők érkezéséig. 

A csata


A Danoor orbitális pályáján a FarStar a kérésnek megfelelően átsugározta Mooren miniszter üzenetét a Kathol Résbe. Amint Adrimetrum kapitány felkészült a rendszer elhagyására, a Lialic II előbukkant a harmadik bolygó mögül és az új köztársasági hajó megakasztására irányult. Amint a két hajó viszonozta a tüzet, a Danoori Ellenállás 6 Fejvadásza emelkedett fel a felszínről a FarStar megsegítésére.

 

Röviddel azután, hogy a Danoori Ellenállás vadászai megérkeztek a harci zónába, 6 TIE/In elfogóvadász tűnt fel a FarStar és szövetségesei támadásához. Darryn Thyte hadnagy, a FarStar hadműveleti tisztje felismerte, hogy anyahajó híján a csillagvadászok nem érkezhettek a rendszerbe, valamint azt, hogy a Lialic II nem alkalmas a hordozásukhoz.

 

Egy csillagromboló lépett be a csatába, és Adrimetrum kiadta a parancsot, hogy indítsák el a FarStar csillagvadászait a támadásához. A csata alatt a csillagromboló egy új fegyvert lőtt - egy pusztító torpedót - a bolygóra. A becsapódási területen belüli 10 kilométerben minden kipusztult, majd a Danoori Ellenállás megmaradt vadászai leszakadtak a csatától és a bolygó felé vették az irányt.

 

Végül az Ellenállás egyszemélyes szövetségese érkezett. A titokzatos aing-tii faj synedrium hajója lépett ki a Kathol Résből és egyenesen a Lialic II felé tartott. Az aing-tii hajó a Lialic II-re rontott, és jelentős kárszenvedés nélkül elpusztította a hajót. Az új veszély feltűnésével a csillagromboló ellene irányult, egy apró lehetőséggel ajándékozva meg a FarStar csillagvadászait. Egy tizedmásodperces időzítéssel az új köztársasági vadászok protontorpedókat lőttek ki közvetlenül a pusztító torpedókilövő tüzelő csövére, egy láncreakciót állítva be, ami megsemmisítette a hajót.

 

Az összes ellenfél legyőzésével a FarStar beléphetett a Résbe és folytathatta utazását. 

Utóhatás


A csatát követően a Danoort sanyargató veszély megszűnt, bár megfizették dacuk árát. A csatát túlélő FarStar szabadon mehetett a Kathol Résbe és folytathatta a vadászatot Kentor Sarne moffra. 

A színfalak mögött


A Galaxy's Edge RPG-s kaland szolgáltat még egy szcenáriót a csata befejezéséhez. Ha a játékos karaktereknek nem sikerül megsemmisíteniük a csillagrombolót, az aing-tiik a hajónak ütköznek. A mindkét hajót elpusztítja. 

Megjelenések


 • Galaxy's Edge — The Kathol Outback 

Források


 • The Kathol Outback

A Szerző: owokaleyo1992


0/5 : Nincs értékelve

Navigáció