hagyatek_banner_1460x342_a.png

Atoai felkelés (Legendák)

Előző: Otavon XII-es csata
Következő: Szellem Börtön incidens
DVandtheLostCommand.jpg
Atoan insurgency
Konfliktus(ok): Birodalmi kori konfliktusok
Idővonal: YE 19
Helyszín(ek): Atoa-rendszer, Szellem-csillagköd
Végkifejlet: Birodalmi győzelem
Hadviselők:
 • Atoaiak
Parancsnokok: Galaktikus Birodalom:
 • Darth Vader
 • Shale kapitány †
 • Voca parancsnok †

Atoaiak:
 • Garoche Tarkin admirális †
 • Saro űrnő †
 • Shale kapitány (titokban) †
Esemény(ek):
 • Atoai csata
 • Atoa-renszeri csata
 • Csata az atoai kátránygödrös bolygón
 • Zendülés az Atoa-renszerben
 • Csapda az atoai kristálybolygón

Legendák

Az árulók elpusztítva. A felkelés leverve. A rendszer elfoglalva. Jól csináltad.
- Palpatine császár Darth Vadernek. 

Az atoai felkelés egy olyan konfliktus volt, ami Birodalom felemelkedésének elején történt meg. A Galaktikus Birodalom súlyos károkat szenvedett, de elfoglalta az Atoa-rendszert. 

Háttér


Találd meg Tarkin admirálist és hozd haza.
- Palpatine Császár Darth Vadernek. 

Garoche TarkinNem sokkal az Új Rend kikiáltása után, Garoche Tarkin admirális, Wilhuff Tarkin moff fia eltűnt az Imperial I-osztályú csillagrombolójával egy küldetés közben, hogy leverjen egy felkelést a Szellem csillagködben.

 

Válaszul Palpatine Császár megparancsolta Sith tanítványának, Darth Vadernek, hogy találja meg és hozza vissza az elveszett admirálist, inkább Tarkin moff bosszúságára. Abban az eseményben, ami Darth Vadert elvonta a célkitűzésétől, a szökevény Jedik levadászásától, Tarkin kinevezte Shale kapitányt, a fia egyik barátját Vader másodparancsnokává a küldetés alatt. Egy Imperial I-es osztályú csillagrombolót rendeltek Vader alá, elkülönítve 2 zászlóaljnyi rohamosztagost a Voca parancsnoksága alatt álló 501-es Légióból. 

A hadjárat

Fésüljék át a területet megint. Végezzenek ki mindenkit, aki elég idős a fegyveres harcra. Utána égessék fel a várost.
- Darth Vader Voca parancsnoknak, az atoai csata során. 

Atoa AttackMiután elérték az Atoa renszert, Tarkin admirális utolsó ismert tartózkodási helye a Szellem csillagködben volt, mielőtt eltűnt, Vader és katonái a keresésüket a rendszer elsődleges bolygóján, az Atoán, az emberszerű atoaiak szülőbolygóján kezdték meg. A birodalmi erők megszállták a fővárost, megölve vagy letartóztatva minden ellenálló atoait.

 

A csata után Vader megparancsolta Vocának, hogy gyújtsa fel a várost és a foglyokat fojtsák meg. Ugyanakkor abban a pillanatban egy fehérköpenyes alakokat szállító csónak sodródott a birodalmiak felé. Egy nő atoai szállt partra és üdvözölte Vadert, majd Saro úrnő néven mutatkozott be, aki Atoa főpapnője volt. A birodalmiak követelték tőle Garoche Tarkin tábornok tartózkodási helyét, de a nő addig nem árulja el az információt, amíg őt Darth Vader a Szellem Csillagköd Királynőjévé nem nevezi ki.

 

Vader DissectionVader elfogadta Saro úrnő feltételeit, megígérve, hogy hűséget fog fogadni a Császárnak. A papnő elvezette a birodalmiakat Tarkin admirális elpusztított csillagrombolójához. Voca és Shale támogatásával Darth Vader egy csapatnyi V-szárnyú csillagvadászt vezetett, hogy felkutassák a roncsot. Tarkin hadihajója pusztulásának okára a robbanások adtak magyarázatot, amik a hajó belsejében történtek, ez pedig szabotázst jelentett. Ugyanakkor a csapatra hirtelen atoai csillagvadászok ütöttek rajta egy kelepcében. Bár ez készületlenül érte őket, a birodalmiak gyorsan megfordították a csatát.

 

Miután sikeresen kivallattak egy elfogott pilótát, Vader egy másik atoai világon folytatta a keresést Tarkin után. Miközben AT-AT lépegetők és földi egységek megtámadták, hogy megzavarják a felkelőket, Vader és Shale kapitány egy titkos támadást indított Shale roham-kommandósaival. A felkelők megsemmisítésének dacára és néhány lépegető a bolygó forró kátrányos óceánjába való beleveszése ellenére, Vadernek és Shalenek nem sikerült megtalálni Tarkint. A rabok fellázadása arra a gyanakvásra sarkallta Vadert, hogy Tarkin admirális áruló volt a Birodalom számára.

 

Voca MutinyVader gyanúja beigazolódott később, amikor Shale kapitány roham-kommandósai megtámadták a Sith-ek Sötét Nagyurát és az 501-es rohamosztagosokat Vader csillagrombolójának fedélzetén. Bár Vadernek sikerült visszaverni orgyilkosait, az 501-es Légiót ez teljesen meglepetésül érte. Voca parancsnoknak és egy csoportnyi rohamosztagosnak sikerült tartaniuk az állásukat, majd Vader megérkezett és megsemmisítette az árulókat. A Sith összegyűjtötte a megmaradt klónokat, de erős robbanások rengették meg a csillaghajót. Vader és katonái a hangárba tartottak és éppen időben elmenekültek a pusztuló hajóról.

 

Voca KilledA sérült komp, amit maga Darth Vader vezetett, történetesen kényszerleszállást hajtott végre egy atoai kristálybolygón. A túlélő klónok, beleértve Vocát is, gyalog követték Vadert, míg meg nem találták Shale megmaradt roham-kommandósait, akikről azt hitték, hogy mindet kivégezték. Abban a pillanatban a Saro úrnő vezette atoai felkelők csapdába csalták a birodalmiakat. Miközben a Sith-nagyúr az ellenfelet támadta, a túlerőben lévő klónok visszavonultak, de a menekülésüket elvágta egy csoportnyi atoai, akiket Shale korábbi kapitány vezetett. Shale bocsánatot kért Voca parancsnoktól, mielőtt az emberei tüzet nyitottak a klónokra, megölve az utolsó megmaradt rohamosztagost is. Pillanatokkal később Vader létszámhátrányban volt a lázadókkal szemben és Saro úrnő elkábította.

 

SWDarthVaderGhostPrison4Vadert elfogták és végül találkozott Tarkin tábornokkal. Undorodva az atrocitásoktól, amiket Palpatine nevében követett el, Tarkin moff fia disszidált az atoaiakhoz, majd Saro szeretője lett. Feltárta a Sith előtt, hogy manipulálták: megölték az összes atoait, akik a főpapnő riválisai voltak.

 

De Vader nem sokáig maradt fogságban. Sikerült elmenekülnie a fogva tartói elől és megölt minden felkelőt, aki az útjába állt, beleértve Shale-t is, aki azt remélte, hogy le tudja győzni a saját fénykardjával. Amikor a Sith-nagyúr végre megtalálta Tarkint és Sarót, az atoai papnő felmutatott egy képet Padmé Amidaláról, Vader halott feleségéről, hogy a szívére hasson. Amikor feltárult előtte a lehetőség, meg próbálta ölni Sarót kétségbeesés vezérelte dühében, hogy rávegye, hogy Padmét visszahozza neki, bár megkönyörült, amikor rájött, hogy terhes volt, és valószínűleg nem volt bűnös Padmé halálának szerepében. Vader később mindkettőt megölte egy öngyilkossági kísérletben, amikor magukra omlasztotta az atoai katedrálist.

 

Utóhatás


"Hazug! Áruló!"
"Tudom... tudom, hogy azt gondolja, hogy elárultam a Birodalmat. De maga a Birodalom volt, ami elárult engem. Esküt tettem... hogy jó katona legyek... nem pedig egy rabszolga."
- Darth Vader és Shale, utóbbi halála előtt. 

Vader számos napot élt túl a kőtörmelék alatt, amíg a Császár birodalmi utánpótlás-csapatokat nem küldött. Palpatine boldog volt az Atoa-rendszer leigázása miatt. Garoche Tarkin haláláért az atoaiakat okolták, ami tovább szította apja az összes lázadók és felkelők iránti gyűlöletét.

 

Valamikor később egy katonai puccsot hajtottak végre. Ezt és a későbbi Szellem Börtön incidenst később hologramra rögzítették. 

Megjelenések


 • Star Wars: Darth Vader and the Lost Command (Első megjelenés)
 • Star Wars: Dark Times 23: Fire Carrier, Part 1 (Csak indirekt megemlítés)
 • Star Wars: Dark Times 28: A Spark Remains, Part 1 (Csak indirekt megemlítés)

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000