darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

AT-AT (Legendák)

ATAT-SWFB.jpg
All Terrain Armored Transport
Gyártási adatok
Gyártó:
 • Kuati Hajógyár
 • Birodalmi Haderő Kutatási Részlege
 • Birodalmi Robotikai Gyártóüzemének Béta Jégállommása
Termékcsalád: Minden terepre alkalmas lépegető sorozat
Modell: AT-AT
Osztály: Támadó lépegető
Költség: Nem elérhető a nyilvános kereskedelemben
Technikai adatok
Hosszúság: 20 méter
Magasság / mélység: 22,5 méter
Végsebesség: 60 km/h
Hiperhajtómű rendszer KH FW62-es kompakt fúziós meghajtórendszerek
Fegyverzet:
 • 2 MS-1-es nehéz lézerágyú
VAGY
 • 2 Mk 3e/W nehéz lézerágyú
 • 2 FF-4-es közepes ismétlő sugárágyú
VAGY
 • 2 Mk 2e/W közepes sugárágyú
 • Dúracél lábak
Endor utáni átalakítás:
 • Könnyű turbólézerek
 • Dúracél lábak
Kronológiai és politikai adatok
Korszak:
 • A Birodalom felemelkedésének kora
 • A Lázadás kora
 • Az Új Köztársaság kora
 • Az Új Jedi Rend kora
 • A Hagyaték kora
Besorolás:

Legendák

Már megnyertük a gormeni csatát, aztán megérkeztek az AT-AT-k. Kijöttek a ködből és szétlőtték a frontvonalakat. A helyiek rettegve futottak, de a tapasztalt katonák megadták magukat. Tudtuk, hogy nem lehet lekörözni egy AT-AT-t sem.
- Bren Derlin őrnagy, a Lázadók Szövetségének földi parancsnoka. 

Az AT-AT (All Terrain Armored Transport - Páncélozott Terepjáró Csapatszállító Jármű) lépegető, ami birodalmi lépegetőként is ismert volt, a Galaktikus Birodalom hadseregének jelentős részét képezte. Az egyik legerősebben páncélozott földi járműként funkcionált a Birodalmi Szárazföldi Erőknél, bár a viszonylagos lassúságáról is híres volt. 

Leírás


"Nézze, uram! Hatalmas, nagy, kövér, szürke célpontok!"
"Tudom, Zev, de nagy a hatótávolságuk."
- Zev Senesca és Luke Skywalker, a hothi csata alatt. 

AT AT EgvvAz AT-AT lépegető egy behemót háborús gépezet, ami 22,5 méter magas volt. A négylábú lépegető régi háborús bestiákra hasonlított, vagy még egy óriás legendás szörnyetegre is az Erő sötét oldaláról. Az ellenséges erők szétverésének és demoralizálásának céljából tervezték, valamint szállítóeszközként is szolgált a birodalmi katonák és könnyű járművek számára, az AT-AT a legfélelmetesebb járművek közé tartozott a Birodalmi Szárazföldi Erők felszerelésében. Százával gyártották a lépegetőket a Galaktikus Polgárháborúban, és a megfélemlítő és erőteljes megjelenése miatt gyakran ezt szúrták ki elsőnek a harci zónában.

 

A mechanikus lépegető „feje” egy mozdítható parancsnoki szféra volt, ami az irányítófülkét tartalmazta, vele együtt helyet biztosított a parancsnoknak, a pilótának és az ágyúsnak. A parancsnoki szekció magába foglalta az AT-AT összes fegyverrendszerét, valamint a holografikus célzó rendszereket, amik lehetővé tették az ágyús számára a pozíciójának 360 fokos felmérését. Az irányítófülke egy holoprojektorral is fel volt szerelve a külső kommunikáció céljából. Az elülső megjelenítést egy vörösen izzó parancsnoki megfigyelőablak is szolgálta. A fej nem kevesebb, mint 90 fokban tudott elforogni bal vagy jobb irányba és 30 fokban fel-le, hogy átfogóbban tűz alá tudja venni a terepet. A lépegető érzékelő rendszerét és a sugárágyú töltését külön-külön a parancsnoki szekció alá és fölé helyeztek el.

 

A parancsnoki fejet egy rugalmas páncélozott átjáróval rögzítették a trapéz alakú páncélozott testrészre, ezzel lehetővé téve, hogy az irányítófülkéből átjuthassanak a gépezet többi részébe. Az AT-AT katonai szekciója jellemzően 5 siklórobogót, legfeljebb 40 katonát, normál esetben birodalmi rohamosztagosokat vagy birodalmi szárazföldi támadókatonákat hordozott egy kétemeletes utastérben, valamint olyan nehéz fegyverzeteket is hordozott, mint az E-Web nehéz ismétlő lézerágyú. Az AT-AT katonai személyzet helyett választhatóan szállítani tudott két Felderítő Terepjáró Lépegetőt (All Terrain Scout Transport – AT-ST) egy hátsó járműtárolóban, bár részleges szétszerelésre szorultak, hogy odabent el tudjanak férni. A katonák szálláshelye két nagy oldalsó panel volt; mindkettőben volt egy-egy mentőnyílás. A hátsó panelt is a katonák állomástatozási területére használták. A testrész központi szekciójában egy téglalap alakú beszálló nyílás volt szétnyíló rámpákkal, ahol az AT-AT összes katonája berakodhatott és kiszállhatott. Az AT-AT úgy bocsátotta ki a katonákat, hogy az 3 méterrel a földfelszín felett letérdelt, majd kinyílt egy beszállórámpa. Az egyes rohamosztagosok kábeles leereszkedéssel gyorsan ki tudtak szállni. Egy a Yavin 8-on bevetett AT-AT lépegető egy zavaró jeladót hordozott, amit egy rakétán lőttek ki.

 

ATATpilot DBA csapatszállító rész alatt két óriási Kuat Hajtóműgyári FW62-es kompaktfúziós meghajtó rendszer helyezkedett el, valamint a lépegető négy óriás nagymértékben megerősített lába, amik 60 km/h-s csúcssebességgel hajtották előre az AT-AT-t. Ugyanakkor ez a maximális ráta csak lapos, stabil terepen volt elérhető. A meghajtómotorok hátsó részénél volt a lépegető három tüzelőanyag tartálya, amik a meghajtó motorokhoz voltak összekapcsolva, amik energiával látták el a masszív gépezetet. Az AT-AT hátsó része léghűtőket is tartalmazott és egy szűrőegységet, hogy szabályozzák a belső életkörülményeket. A lépegető lábait masszív dúracél talpakkal és impulzus terepszenzorokkal látták el, mindegyiket lábujjhegyekkel egészítették ki, amik kis erőfeszítés bevetésével szét tudták zúzni az útban lévő akadályokat, ami azt sugallja, hogy az AT-AT hatásosan méltó a nevére. Ugyanakkor a lábak állandó karbantartást és javítást igényeltek. Ahogy a titáni lépegető a harcmezőn masírozott, a nehéz, taposó lábai megrázkódtathatták a földet, még a harcba szállás előtt ejtve rémületbe az ellenséget.

 

AT AT Barrage By BargerAz AT-AT-k félelmetes offenzív képességet két, állra szerelt Taim & Bak MS-1-es nehéz lézerágyú támogatta (a lassúbb, nehézkesebb célpontok ellen) és két közepes ismétlő sugárágyú, amik a fej mindkét oldalára voltak illesztve (amiket könnyebb, agilis célpontokhoz terveztek). Ez a két típusú fegyver egymástól függetlenül is forgatható volt, hogy több célponttal is harcba szálljon egyszerre. Ugyanakkor az AT-AT feje, ami bal, középső, jobb körívekben tüzelt, egy erős lézeráradatonként csak egy tüzelési körívet tudott teljesíteni. A lépegető erős, külső, 9095-T8511-es osztályú dúracél páncélja látszólag teljesen áthatolhatatlan volt, de a nehezebb tüzérségi fegyverek számára nem.

 

A lépegető legsebezhetőbb része a rugalmas nyakánál található gyenge pontja volt, ami érzékeny volt a könnyebb sugárössztűzre. Ha áthatoltak rajta, az reaktorszivárgáshoz vezethetett, bár ezt valószínűtlennek gondolták, mindazonáltal egy lehetséges katasztrófának tudták be. A lábak is valahogy instabilak voltak és ki tudott bicsaklani a gravitáció magas középpontja miatt, védtelenül hagyva a lépegetőt. Ezen kívül ha az AT-AT megbotlott, akkor nem egykönnyen nyerte vissza az egyensúlyát, valamint az omladozó terep is a vesztét okozhatta. A térdízületek megsemmisítése a mobilitás elvesztéséhez vezethetett, mivel két komponens közti rugalmas összekapcsolásáért voltak felelősek, és az ízületek sebezhetőek voltak a tüzérségi támadások ellen. Bár első látszatra egy lassú, nehézkes jármű volt, az AT-AT gyakran az ellenfeleire is rátaposott, mielőtt még megtudhatták volna, hogy mi találta el őket. Az AT-AT hasa nem volt páncélozott, a hely sebezhetőségét a deszant ágyúk vagy hordozható rakétakilövők ki tudták használni. Hogy ellenszerezzék ezt a gyengepontot, az AT-ST-k rendszeresen a lépegető oldalánál állomásoztak, hogy biztosítsák, ne legyen tiszta célpont az AT-AT-k gyenge alsó része. A lépegetőt a térdízületekre mért lövésekkel ki tudták iktatni. Ráadásul hátra felé mutató fegyverzettel nem rendelkezett, és bár eléggé páncélozott volt, elsődleges céljuk mindazonáltal a csapatszállítás volt, és ezért hozzávetőlegesen gyengébb harci technikával látták el a többi oszlopos lépegetőhöz képest a Birodalmi Szárazföldi Erőknél. Hogy kompenzálják ezeket a feltűnő vakfoltokat, az AT-AT-kat tántorgó formációkban vetették be, valamint támogató járművek is kísérték.

 

Az AT-AT-ket tipikusan földi támadásra vonultatták fel, és a bolygókörüli pályáról nagy leszállóegységek szállították le. A lépegetők olyan nagyobb hadihajókon belül állomásoztak, mint az Executor-osztályú csillag-csatahajó, Incom Y-85-ös Titan leszállóegységekkel szállították a bolygófelszínekre, amik négy db 22,5 méteres AT-AT-k hordozására voltak képesek. Az olyan kisebb csillaghajók, mint az Imperial-osztályú csillagrombolók, egyetlen lépegetőt telepítettek a Theta-osztályú AT-AT szállítóhajóval. Más tervezések, beleértve a Telgorn Vállalat hadúr leszállóegységei, alkalmasak voltak egy 4 lépegetőből álló szakaszt is lejuttatni.

 

Módosított változatok

 

A Birodalom a szabványos AT-AT tervek számos módosított változatát használta, arra a célra, hogy jobban alkalmazkodjanak bizonyos küldetéseknél különleges időjárások esetén. A lépegetőket a hothi csatában használták YU 3-ban – becenevükön „havasi lépegetők” -, amiket hő-áramoltató rendszerekkel, jégtelenítő vezérlőkkel és energiahatékony környezeti vezérlőkkel szereltek fel.

 

Az AT-AT "dűnelépegető" egy sivatagi terepen közlekedő lépegető volt, amibe a Sienar Gépgyár z23-as hő-elvezető egységét épített bele; míg a Vízi Páncélozott Terepjáró Csapatszállító Jármű, ami az AT-AT "úszóként" volt ismert, a szabványmodell repulzoros unokatestvére volt és a Kabairán vetették be. Volt még a Terepjáró Ionágyú is, egy nagy hatótávolságú tüzérségi ágyú, ami egy AT-AT alvázán alapult. 

Történelem


Klónháborúk-kori eredet és fejlesztés

 

AT AT JabiimAz AT-AT-ket először a Kuat Hajtóműgyár tervezte és építette meg a Klónháborúk idején. A geonosisi csatában alkalmazott AT-TE lépegetőkről mintázták, valamint az AT-PT-kről is.

 

Az első generációs AT-AT lépegetők először a jabiimi csatában debütáltak, a Klónháborúk későbbi időszakában. A csata alatt a túlerőben lévő konföderációs erőket semmisítették meg. A jelentőségük háttérbe szorult, amikor a lépegetők a bolygó sáros talaján lelassultak, így az ellenség könnyebben le tudta azokat szedni. Egy bizonyos ponton az AT-AT lépegetőknek sikerült az FRK kezeibe esniük, valamint legalább egy egységet a Diado szeparatista világ egyik kutatóintézetében tartottak.

 

A háború alatt olyan kerekes tankokat, mint az A5-ös és A6-os Pusztító nehézpáncélosokat részesítették előnyben az AT-AT-k és az AT-HE-k helyett, mert a kerekes járműveknek kevesebb talajnyomása volt a lábasokénál.

 

Birodalmi finomítások 

"Látja azokat a lépegetőket? Látott-e már ennél nagyobbat, szürkébbet és rondábbat, Luke?"
"Ha nem tetszik, leviszlek oda, ahol tudsz velük valamit kezdeni, Dak."
- Dak Ralter és Luke Skywalker, a hothi csata alatt. 

A Galaktikus Birodalom idején az AT-AT-ket nem felejtették el teljesen, mivel egy későbbi generációs modell részt vett az Orion IV-es csatában. Az AT-AT-ket a Carida bolygón tesztelték, amikor a Lázadók Szövetsége rajtuk ütött. Az AT-AT-k hozzájárultak a csata megnyeréséhez. A yavini csata után Maximilian Veers volt az, aki teljesen feltámasztotta a lépegetőt, az AT-AT-t mindent kielégítő birodalmi haderőnemmé alakította. Olyan széles skálájú bolygókon vetette be a következő hónapok során, mint a Korélia, a Chandrila és a Ghorman. Nagyrészt főleg hatalmas fenevad kinézete miatt a Peremvidéken, és mivel a birodalmi propaganda a majdnem megsemmisíthetetlenségét emelte ki a peremvidéki és többi civilek számára, Mon Mothma világosan kinyilvánította, hogy a Lázadók Szövetsége visszautasítja az AT-At-k használatát a pszichológiai megfélemlítő képességük miatt, mivel ők reményt reprezentáltak a félelem helyett. Közel 3 évvel a yavini csata után Veers egy elsődleges modell befejezésének közelébe ért a Zaloriise. Ezt a "Dűne Lidérc” becenévvel illették meg. A Blizzard 1-es prototípussal, amit a Culroon Táborhelyen gyártottak le, Veers megtámadta a bolygó fővárosát, amikor a Zaloriis kinyilvánította a csatlakozását a Lázadáshoz.

 

ATATtrippedLegalább egy AT-AT-t használtak a Boz Pity-i csatájánál. Az AT-AT tudatlanul lépett egy olyan csapdába, amit a Renegát Osztag állított fel; egy robbanócsomag felrobbantott egy rejtett robbanóanyag töltetet, és a hatalmas robbanás feldöntötte a gépezetet. Ugyanakkor a csatát végül a Birodalom nyerte meg.

 

Számos AT-AT-t vonultattak fel a Ralltiiren a tudósok leigázására, bár közülük sok megsemmisült, miután a Vörös Osztag a tudósok által kifejlesztett bombákkal és robogókkal elpusztította a városba vezető hidakat.

 

A hothi csatában a Birodalom a Hóvihar Hadtest AT-AT-it használta az Echo Bázis megtámadásánál, mivel azt fentről egy energiapajzs védte. A súlyuk és az instabil terep miatt néhány még a csata kezdete előtt megsemmisült. Maximilian Veers tábornok parancsnokolta a földi erőket és a pajzsgenerátorra összpontosított, megtizedelve a lövészárkaikban lévő lázadó katonákat. A Hóvihar Hadtest rendszeresen használta az AT-AT-ket, ezért van a logójukon egy AT-AT képe.

 

Battle Of Hoth NECSok erővel szállva szembe, Luke Skywalker egy olyan stratégiát alkalmazott, amit saját maga és Beryl Chiffonage stratéga fejlesztett ki a lépegetők kiiktatására: a hósiklós csapata a szigonyágyúit és vontatókábeleit használva kigáncsolják a lépegetők lábait, ami miatt elesnek. Wedge Antilles és a lövésze, Wes Janson ezzel a módszerrel iktatott ki egyet. Luke még kettőt semmisített meg azzal, hogy mindkettőbe egy lyukat vágott a fénykardjával és egy sokkgránátot hajított be.

 

Dash Rendar képes volt egy harmadikat is leszedni ismeretlen módszerrel. Egy másik AT-AT-t, ami az Echo Bázishoz közelített, a Renegát Osztag semmisített meg részecske-ágyútorony használatával, hogy megsemmisítsék a hadigépezetet. (Az AT-AT-k kibuktatási veszélyeit egy birodalmi kadét, Davin Felth fedezte fel, de a tévedést nem javíttatta ki Veers ezredes a hadrendbe állítás előtt.)

 

Ezeknek az apró sikereknek az ellenére nem voltak képesek megfordítani a csatát, és a hothi ütközet az egyik legsúlyosabb veresége volt a Lázadásnak az egész Galaktikus Polgárháborúban. Az AT-AT-knek sikerült megsemmisíteni a pajzsgenerátort, így lehetővé tévő a fő birodalmi erőnek a landolást és az Echo Bázis megtámadását. Az AT-AT-k felmorzsolták a lázadó védelmet.

 

A dubrillioni csata alatt Wedge Antilles, miután megszállta a dubrillioni szuperlézer létesítményt egy AT-ST-ben, elrabolt egy AT-AT lépegetőt egy hangár belsejében, és azzal eljutott a generátorterembe és a tűzerejét kihasználva elpusztította a szuperlézer létesítmény turbináit, valamint a létesítményt és a szuperlézert.

 

Számos AT-AT tört ki a Motivator Imperial I-osztályú csillagrombolóból, miután a hajót kilőtték bolygókörüli pályán a kothlisi csata alatt, bár a Zsivány Osztagnak sikerült azokat az óceánba lőni.

 

Legalább egy AT-AT járőrözött a helyőrségi bázis körül az Endor erdőholdján, de nem vett részt a csatában ott, mivel az AT-AT-k lőtávolsága korlátozott volt a hold sűrű lombozata miatt. Ennek eredményeképpen olyan kisebb járművek, mint az AT-ST-k élveztek nagyobb használatot. Egy AT-AT-t akartak használni eredetileg az endori csatában, de azt a Renegát Osztag megrongálta, azt eredményezve, hogy a Galaktikus Birodalom porciói próbálták megjavítani azt.

 

Az Endor után

 

AtatValamikor az endori csata után a Birodalom az AT-AT lézereit és sugárvetőit könnyű turbólézerekkel helyettesítette, hogy könnyen legyőzze az erősen védett defenzív lövegállásokat.

 

YU 5-ben egy AT-AT járőrözött a Ruusanon, mikor hét Sötét Jedi által vezetett birodalmi csoport a Jedik Völgyét kereste. Miután levágta Sariss-t, a lázadó zsoldos és felemelkedő Jedi-lovag Kyle Katarn a Völgy felé tartott, áthaladva a készenlétben lévő AT-AT-n.

 

YE 9-ben a nklloni Nomádváros egy bányászlétesítmény volt, amit Lando Calrissian birtokolt. A várost egy Dreadnaught-osztályú nehézcirkálóból építették, amit 40 elfogott AT-AT-re szereltek, hogy a várost folyamatosan a Nkllon napos oldala felől elmozdítsa, megelőzve az elpusztulást a Nkllon nappali erős sugárzásától. Ugyanakkor a város megsérült és utána elhagyatottá vált, és Nomádváros és az AT-AT-i is elpusztultak a heves sugárzástól.

 

A klón testbe újjászületett Palpatine császár felkelése alatt, YU 10 és YU 11 között, a Birodalom kifejlesztette az AT-AT új változatát, amik a legerősebb birodalmi turbólézerekkel és az új X-80-as energiacellákkal voltak felszerelve. Ezeket az Új Alderaan megtámadása alatt vonultatták hadrendbe. A csata alatt rengeteg épületet, lövegállást és csillagvadászt porlasztottak el.

 

A Galaktikus Polgárháborút követően az AT-AT-ket az Új Köztársaság, a Szabad Szövetségesek Galaktikus Föderációja és más különböző kormányok is használták. Mivel eléggé öreg és elavult járművek voltak már, a helyi bolygóvédelmi erőkhöz telepítették azokat.

 

LeadingfromthefrontA Yuuzhan Vong Háború alatt AT-AT-k voltak fellelhetők a Birodalmi Maradvány Shramar bolygóján, és egy yuuzhan vong hadsereggel harcoltak az ottani csatában. Az Új Jedi Rend myrkri csapásmérő csapata megtalálta az egyik ilyen járművet a yuuzhan vong Baanu Rass nevű Koros-Strohnán YU 27-ben. AT-AT-ket harcba állította a Szabad Szövetségek Galaktikus Föderációja a Coruscant felszabadítása alatt YU 29-ben. A Nehéz Páncélozott Terepjáró Csapatszállító (All Terrain Armored Heavy Transport) elődjének modellje volt, de még Darth Krayt Galaktikus Birodalma idején is használták YU 138-ban. 

A színfalak mögött


Az "AT-AT" név nincs megemlítve egyik filmben sem. Helyette a gépezetekre „birodalmi lépegetőkként” hivatkoznak.

 

Az AT-AT-ket A Birodalom visszavágban  használták és volt egy rövid megjelenése A Jedi visszatérben, ahol a stop-motion animáció használatával alkották meg.

 

MCQ AtatAmikor volt egy rossz lábmozgatás az AT-AT-knél, George Lucas megtartotta azt a jelenetet és egy ágyúval belelőtt a lábba. Ez állítólag kétszer történt meg.

 

A Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág DVD kommentárjában George Lucas kifejtette, hogy az AT-AT-k ötletét a masszív háromlábúakból merítette H.G. Wells 1898-es regényéből, A világok harcából. Joe Johnston szintén állította, hogy az AT-AT inspirációja tulajdonképpen a Kibernetikai Emberszabású Gépezettől (angolul Cybernetic Anthropomorphous Machine, röviden CAM) származik, amit az Egyesült Államok Hadsereg vitelezett ki, hogy felhasználja a vietnámi háborúban, de előtte elvetette a General Electric, mivel a dizájnjának köszönhetően túlságosan elcsigázott volt működés közben. Azt beszélték, hogy Lucas ötlete az AT-AT lépegetőknek a négylábú darukéból eredt Oakland kikötőjénél, bár Lucas tagadta eme tényt.

 

Az animátorok, akik életre keltették az AT-AT birodalmi lépegetőket A Birodalom visszavágban, a mozgását az elefántokéról mintázták.

 

Az AT-AT-k gyakran megjelennek videojátékokban, bár a játékokban eltérő életerővel rendelkeznek. Néhány játékban a meglövésükkel sebezhetőek, például a Shadows of the Empire játékban és a Battlefront sorozatban, bár az utóbbinál a sugárvetők nem tudnak kárt tenni bennük. A Rogue Squadron játékokban az AT-AT-k teljesen immunisak az összes fegyver számára és csak a hósiklók által használt vontatókábelekkel lehet elpusztítani azokat, kivéve egy küldetésnél, ahol egy hósikló bombákat hordoz a vontatókábeleivel, amik elég erősek egy AT-AT elpusztításához. Jellemzően a játékos könnyen el tudja kerülni a fegyvereit, de a lépegető elpusztítása problémás lehet az erős páncélzatuk miatt.

 

Ráadásul a Star Wars Missions 4: Destroy the Liquidator játékkönyvben egy AT-AT-t a térdízületek meglövésével és vontatókábelek használatával is mki lehet iktatni, napokkal a yavini csata után.

 

A Rebel Strike, a Rogue Squadron videojáték sorozat harmadik részének fejlesztése alatt a fejlesztő csapat - a Rogue Leader játék újjáépítéséhez való ragaszkodásuk miatt, amit teljesen máshogy kódoltak, hogy az elődjétől különbözővé tegyék - néhány hibába és problémába szaladtak bele az animáció alatt. Az egyik hiba Luke Skywalker szigonykábele volt, ami az AT-AT nyakához illeszkedett, és úgy sétáltatta azt, mint egy kutyát a Battlefield Hoth küldetésének fejlesztése alatt.

 

A Disney World Hollywood Studiosnál egy AT-AT óriásmodellt helyeztek el a Star Tours-on kívül.

 

2010 júliusában a Hasbro egy olyan AT-AT járműt adott ki, amiből 19 figurát lehet kirakni. Egy siklórobogót és egy AT-AT-pilótát is tartalmazott. Az irányítófülke „képernyőjén” volt egy áttetsző matrica, ami Brian Parrish személyes megjegyzése (a Hasbro tervezési menedzsere a Star Wars franchise-hoz), amin az olvasható, hogy „REMÉLJÜK, HOGY ÉLVEZED AZ AT AT-T” ("HOPE YOU ENJOY THE AT AT"), a lázadó energiagenerátor fényképe feletti képernyőn, a "B. PARRISH" felirattal a következő sorban alatta. Ráadásul más kifejezések Aurebesh nyelven is láthatóak az akril képernyőn, amin "NORMÁL MÓD", "INFRA MÓD", "MAX", "MIN", "NAGYÍTÁS" és "KICSINYÍTÉS" áll, valamint a "077 254 72 7” számok.

 

Kontinuitási eltérés

 

A Star Wars: Galactic Battlegrounds 2001-es videojáték egyik küldetésében mesélik el az AT-AT-k megalkotását és a bemutatásukat a Birodalom szolgálatában. Mindez a hothi csata előtt történik meg. Ugyanakkor számos megjelenése van az AT-AT-nek YE-i forrásokban is, beleértve a Star Wars: Rebel Assault és a Star Wars: X-wing videojátékokat. Az első S-kánon; ugyanakkor az utóbbit a C-kánonba sorolták és az Orion IV-es csatában is láthatóak. Az első generációs AT-AT lépegetők a Star Wars: Köztársaság: A Jabiim-i csata képregény történetszálban szerepelnek. A 2006-os Star Wars: Empire at War játék úgy mutatja be, hogy a yavini csata előtt vezették be a járműveket. A 2011-es Star Wars: Darth Vader and the Lost Command képregény használat közben szerepelteti őket, nem sokkal az Új Rend kikiáltása után YE 19-ben.

 

Az AT-AT-t "at-at-ként" nevezik meg a Star Wars: Force Commander és a Star Wars: Galactic Battlegrounds játékoknál. Néha "A-T-A-T"-ként is említik a Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue Leader játékban. A Star Wars: Battlefront II-ben mindkét változat megjelenik. Ugyanakkor a Star Wars Battlefront: Renegade Squadron játékban "A-T-A-T"-ként szerepelnek.

 

Magasságbeli eltérések 

Itt a Béta Előőrs. Most már látom őket. Ezek a valamik úgy néznek ki, mint valami… állatok. Hatalmasak, talán 20-25 méter magasak, négylábúak és mozognak a fejük. De ezek fémből készültek. Rendkívül erős páncélzatuk és fegyverzetük van. Eddig hatot számoltam meg belőlük.
- BETA, A Birodalom visszavág rádió hangjátékának vázlatából. 
Itt a Béta Előőrs. Most már látom őket. Ezek a valamik úgy néznek ki, mint valami… állatok. Hatalmasak, talán 10-15 méter magasak, négylábúak, és mozognak a fejük. De ezek fémből készültek. Rendkívül erős páncélzatuk és fegyverzetük van. Eddig hatot számoltam meg belőlük.
- BETA, A Birodalom visszavág rádió hangjátékának felvétele közben. 

ATAT HeightA "Forces of the Empire"-ben megjelent egy cikk, amit a The Empire Strikes Back Official Poster Monthly második számában jelentettek meg először, és az AT-AT-t egy „ötven láb magas páncélozott külcsontváz” néven írták le. Az 50 láb magas figura valószínűleg olyan forrásokból származhatott, mint The Empire Strikes Back sketchbook, amiben az állt, hogy a modelltervezők azt akarták, hogy az AT-AT 50 láb magasként jelenjen meg a képernyőn. 1984-ben ezt a figurát adták meg az AT-AT magasságaként az A Guide to the Star Wars Universe első szerkesztésében.

 

1983-ban A Birodalom visszavág rádió hangjátékában volt egy jelenet, ahol egy fiatal lázadó tiszt, akit később Maren Kelsome-ként azonosítottak, megadta az Echo Bázis parancsnoki személyzetének a helyzetéhez közeledő AT-AT magasságának becsült értékét. Állítása szerint "20-25 méter magasak" voltak a piszkozatban, amit később "10-15 méter magasságra” változtattak a megörökített változatban.

 

A West End Games Star Wars szerepjátékának kellékeiben az AT-AT-t 15,5 méter magasan listázták. Az Inside the Worlds of Star Wars Trilogy az AT-AT magasságát 22,5 méterre módosította annál a résznél, ahol azokkal a szállítóhajókkal foglalkoznak, amik földre szállították a lépegetőket a hothi csata idején. Ez a nagyobb figura Curtis Saxton nem hivatalos számolásain alapult, valamint James Lucenóén, a könyv íróján, aki technikai anyagok után nézett. A Birodalom visszavág egyik jelenete alapján számolták ki, ahol Luke Skywalker egy kábelen emelkedik fel a lépegető alatt.

 

Ezt az elgondolást a Star Wars: Complete Locations megismétli, az Inside the Worlds egyik összeállítás-sorozata, de a Star Wars: Complete Cross-Sections „Episodes IV-VI Data Files” szekciója az AT-AT méretét 15,5 méterként listázta, további bonyolítva ezt a problémát. Az AT-AT egy másik mérete is szerepel a Star Wars Hyperspace rajongói klub összeállításában, amiben egy háttérképen különböző járműveket vannak feltüntetve egymáshoz mérve. A nehézpáncélos/kerekes A6-os Pusztítóhoz hasonlítva, ami egyértelműen 49,4 méter hosszúnak és 30,5 méter magasnak ismert, az AT-AT magassága 18,5 méter. 

Megjelenések


 • Star Wars: Galactic Battlegrounds
 • Star Wars: Battlefront
 • Star Wars: Battlefront II
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns
 • "Republic HoloNet News Core Edition 14:7:02" — Star Wars Insider 68
 • Star Wars: Köztársaság: A Jabiim-i csata
 • "Republic HoloNet News Core Edition 14:9:01"—Star Wars Insider 69 (Csak említve)
 • Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 6 – "It Takes a Thief"
 • Star Wars: Darth Vader and the Lost Command
 • A Reckoning of Wraiths
 • Star Wars: The Force Unleashed (játék)
 • Tomboló Erő (regény)
 • Star Wars: The Force Unleashed (képregény) (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Tours: The Adventures Continue
 • Star Wars: Rebellion
 • Scoundrel's Luck
 • Battle for the Golden Sun (Csak említve)
 • Starfall
 • Black Ice (Csak említve)
 • "Return to Bundim" — Star Wars Gamemaster Kit
 • "Return to Bundim" — Classic Campaigns
 • "You're in the Army Now!" — Star Wars Adventure Journal 2
 • Star Wars: Empire at War
 • Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption
 • Star Wars: Blood Ties: Boba Fett is Dead 2
 • Star Wars: Blood Ties: Boba Fett is Dead 3
 • Star Wars: Force Commander
 • Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue Leader
 • Star Wars: Rogue Squadron III: Rebel Strike
 • Dark Forces: Soldier for the Empire / hangjáték
 • Ha fordul a szél: A rohamosztagos meséje
 • Star Wars Battlefront: Renegade Squadron
 • Star Wars Missions 4: Destroy the Liquidator
 • Star Wars: Empire 16: To the Last Man, Part 1
 • Star Wars: Empire 18: To the Last Man, Part 3
 • Star Wars Missions 6: The Search for Grubba the Hutt (Csak említve)
 • Star Wars: Rogue Squadron
 • River of Chaos 4
 • Star Wars: Birodalom 31: Apáik árnyékában 2
 • Star Wars: Empire 36: The Wrong Side of the War, Part 1
 • Válaszutak of One (Csak említve)
 • Star Wars: Rebellion 1: My Brother, My Enemy, Part 1
 • Star Wars: Rebellion 7: The Ahakista Gambit, Part 2
 • Star Wars: Rebellion 9: The Ahakista Gambit, Part 4
 • "Death of a Rebel Base" — Imperial Sourcebook
 • "Death of a Rebel Base" — Imperial Sourcebook, Second Edition
 • "Combat Moon" — Star Wars Adventure Journal 9
 • "No Disintegrations, Please" — Star Wars Adventure Journal 14 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Price of Victory (Double Trouble promóciós szcenárió) (Csak említve)
 • Operation: Elrood
 • "Elusive" — No Disintegrations (Csak említve)
 • Imperial Double-Cross (Csak említve)
 • "Special Ops: Ship Jackers" — Star Wars Adventure Journal 13 (Csak említve)
 • "Galaxywide NewsNets"—Star Wars Adventure Journal 12
 • "Uninvited Guests"—Star Wars Adventure Journal 1
 • Super Star Wars: The Empire Strikes Back
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág (rádiójáték)
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág (ifjúsági regény)
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág (regény) (Első megjelenés)
 • Star Wars 40: The Empire Strikes Back: Battleground Hoth
 • Entrenched
 • Star Wars 41: The Empire Strikes Back: Imperial Pursuit
 • Super Star Wars: The Empire Strikes Back
 • "A World to Conquer" — Star Wars Adventure Journal 2
 • Star Wars Mesék #4: Pillanatnyi kétely (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Perfect Evil
 • "Desperate Measures"—Star Wars Adventure Journal 10 (Csak említve)
 • Shadows of the Empire (videojáték)
 • Star Wars 47: Droid World (Csak említve)
 • Star Wars 51: Resurrection of Evil
 • Star Wars 78: Hoth Stuff! (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars Annual 3: The Apprentice
 • Star Wars: Demolition
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszaér
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszaér (regény)
 • Kecskefű: Ree-Yees története (Ree-Yees látomásában)
 • Star Wars: Return of the Jedi 3: Mission to Endor
 • Az utolsó éjszaka Mos Eisley-ben: A farkasember és a lamproid meséje
 • Star Wars: X-Wing—Rogue Squadron Special
 • Star Wars: X-Wing Rogue Squadron: In the Empire's Service
 • Star Wars: X-Wing Rogue Squadron: Mandatory Retirement
 • Gathering Shadows
 • "Easy Credits" — Star Wars Adventure Journal 9
 • Darth Vader kesztyűje (Csak említve)
 • A Birodalom királynője (Csak említve)
 • The Epic Continues (Törölve)
 • Luke Skywalker és a Mindor árnyai
 • Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II
 • "The Battle of Cadinth" — Star Wars Galaxy Magazine 2
 • X-szárnyúak: Zsiványkommandó
 • "Buyer's Market" — Star Wars Insider 126
 • A Tatuin szelleme
 • "Mission to Zila" — Star Wars Adventure Journal 3 (Csak említve)
 • "Endgame" — Endgame
 • A Birodalom örökösei
 • Sötét erők ébredése
 • Az utolsó parancs (Csak említve)
 • X-Wing: Isard's Revenge
 • Sötét Birodalom
 • Sötét Birodalom II
 • Sötét oldal
 • Alkonybolygó (Csak említve)
 • Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy
 • A jövő látomása
 • Star Wars: Union
 • Ifjú Jedi lovagok: Az Erő örökösei (Csak említve)
 • Ifjú Jedi lovagok: Az elhagyottak (Csak említve)
 • The New Jedi Order: Dark Tide I: Onslaught (Csak említve)
 • "Revenants" — Star Wars Tales 18
 • Star Wars: Invasion: Revelations 2
 • Star Wars: Invasion: Revelations 5
 • The New Jedi Order: Agents of Chaos I: Hero's Trial (Csak említve)
 • The New Jedi Order: Agents of Chaos II: Jedi Eclipse
 • The New Jedi Order: Star by Star
 • The New Jedi Order: Traitor (Csak említve)
 • The New Jedi Order: Force Heretic III: Reunion (Csak említve)
 • The New Jedi Order: The Unifying Force
 • Celestia Galactica Photografica
 • Star Wars: Legacy — War 3 

Nem-kánon megjelenések


 • LEGO Star Wars: Microfighters videojáték
 • LEGO Star Wars II: The Original Trilogy
 • LEGO Star Wars: The Complete Saga
 • Star Wars Infinities: A New Hope
 • Star Wars Infinities: The Empire Strikes Back
 • Star Wars: The Empire Strikes Back videojáték
 • Star Wars: The Force Unleashed videojáték — Ultimate Sith Edition 

Források


 • ATAT SagThe Empire Strikes Back Coloring Book (1980)
 • Kenner Star Wars: The Empire Strikes Back (Pakk: AT-AT (All Terrain Armored Transport))
 • Kenner Star Wars: The Empire Strikes Back (Pakk: Hoth Ice Planet Adventure Set)
 • Star Wars Word Puzzles
 • Return of the Jedi Coloring Book (1984)
 • Star Wars: Return of the Jedi Coloring Book (1984) (Csak képen)
 • A Guide to the Star Wars Universe
 • Star Wars: The Roleplaying Game
 • The Star Wars Sourcebook
 • Star Wars Campaign Pack
 • Assault on Hoth
 • The Star Wars Rules Companion
 • Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Back
 • "Wanted by Cracken" — Star Wars Adventure Journal 10
 • Imperial Sourcebook
 • Galaxy Guide 5: Return of the Jedi
 • Rebel Alliance Sourcebook
 • Death Star Technical Companion
 • Heir to the Empire Sourcebook
 • Star Wars: The Roleplaying Game, Second Edition
 • Dark Force Rising Sourcebook
 • Star Wars Gamemaster Screen
 • Wanted by Cracken
 • Star Wars Gamemaster Handbook
 • Galaxy Guide 9: Fragments from the Rim
 • Dark Empire Sourcebook
 • The Movie Trilogy Sourcebook
 • Death Star Technical Companion, Second Edition
 • Han Solo and the Corporate Sector Sourcebook
 • The Last Command Sourcebook
 • A Guide to the Star Wars Universe Second Edition
 • Rebel Alliance Sourcebook, Second Edition
 • Star Wars Sourcebook, Second Edition
 • Imperial Sourcebook, Second Edition
 • Star Wars Screen Entertainment
 • Star Wars Miniatures Battles Companion
 • "Blasters for Hire" — Star Wars Adventure Journal 3
 • Goroth: Slave of the Empire
 • "The Cure" — Star Wars Adventure Journal 6
 • Alliance Intelligence Reports
 • Galaxy Guide 12: Aliens — Enemies and Allies
 • Galaxy Guide 5: Return of the Jedi
 • Star Wars: The Power of the Force (1995)
 • The Truce at Bakura Sourcebook
 • "Repulsortank Battlefield" — Star Wars Adventure Journal 9
 • "Cult of Wedge" — Star Wars Insider 23
 • "Scouting the Galaxy: From 'Vadermallows' to Leia Panties" — Star Wars Insider 23 (Csak képen)
 • "Calling All Trivia Fans" — Star Wars Galaxy Magazine 1
 • "Star FX: Illusions of Grandeur" — Star Wars Galaxy Magazine 2
 • "Around the Galaxy" — Star Wars Galaxy Magazine 3
 • "Star FX: Creature Creations" — Star Wars Galaxy Magazine 3 (Csak indirekt megemlítés)
 • "Communiqués: Empire Remembrances" — Star Wars Galaxy Magazine 4
 • "ComicScan: Illustrating Empire" — Star Wars Galaxy Magazine 4
 • "The Hard, Cold Facts About Hoth" — Star Wars Galaxy Magazine 4
 • "Game Room: Playing Empire Games" — Star Wars Galaxy Magazine 4
 • "Galactic Bazaar: The Empire Sells Out!" — Star Wars Galaxy Magazine 4
 • Star Wars Sourcebook
 • The Empire Strikes Back: The National Public Radio Dramatization
 • The Essential Guide to Characters
 • "Around the Galaxy" — Star Wars Galaxy Magazine 6
 • "Cyber Notes" — Star Wars Galaxy Magazine 6
 • The Essential Guide to Vehicles and Vessels
 • The Secrets of Star Wars: Shadows of the Empire
 • Shadows of the Empire Sourcebook
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Dash Battles AT-ATs on Hoth)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Limited Collector's Edition
 • The Thrawn Trilogy Sourcebook
 • Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Back, Second Edition
 • Live-Action Adventures
 • Star Wars: The Roleplaying Game, Second Edition, Revised and Expanded
 • Gamemaster Toolkit: Live-Action Adventures
 • Star Wars Gamemaster Screen, Revised
 • Star Wars Vehicles (Kártya: AT-AT)
 • "The Ice World Cometh" — Star Wars Galaxy Magazine 10
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: AT-AT Cannon)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: AT-AT Driver)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Blizzard 1)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Blizzard 2)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Blizzard Scout 1)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Blizzard Walker)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Crash Landing)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Debris Zone)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Direct Hit)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Electro-Rangefinder)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: General Veers) (Csak képen)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Imperial Gunner)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Lucky Shot)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: One More Pass) (Csak képen)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Power Harpoon)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Snowtrooper)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Snowtrooper Officer)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Trample)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Under Attack) (Csak képen)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Vehicle Mine) (Csak képen)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Walker Barrage)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Walker Sighting)
 • Star Wars Customizable Card Game – Hoth Limited (Kártya: Wall Of Fire)
 • "Imperial Garrisons" — Star Wars Adventure Journal 12
 • Wretched Hives of Scum & Villainy
 • Introductory Adventure Game
 • Pirates & Privateers
 • Rules of Engagement: The Rebel SpecForce Handbook
 • "So You Think You Wanna Be a Rebel Pilot?" — Star Wars Kids 4
 • "Meet Wedge!" — Star Wars Kids 4
 • "Around the Galaxy" — Star Wars Galaxy Magazine 11
 • Gundark's Fantastic Technology: Personal Gear
 • Star Wars: The Art of the Brothers Hildebrandt
 • Star Wars Trilogy Sourcebook, Special Edition
 • "Around the Galaxy" — Star Wars Galaxy Collector 1
 • "The Man Who Shot Luke Skywalker" — Star Wars Galaxy Collector 1
 • Star Wars: Rebellion: Prima's Official Strategy Guide (Csak képen)
 • "Best Foot Forward" — Star Wars Galaxy Collector 2
 • Star Wars Encyclopedia
 • Star Wars: Behind the Magic
 • Star Wars: Rogue Squadron: The Official Nintendo Player's Guide
 • Star Wars: The Action Figure Archive
 • A Guide to the Star Wars Universe Third Edition
 • Rebellion Era Sourcebook
 • Starships of the Galaxy
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: All Terrain Armored Transport)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: All Terrain Troop Transport)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Anti-Infantry Laser Battery)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Armor Plating) (Csak képen)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: AT-AT Assault Group)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: AT-AT Driver)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Blizzard Force AT-AT)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Blizzard One)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Go for the Legs) (Csak indirekt megemlítés)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Ground Assault) (Csak képen)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Rebel Hoth Army)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Snowspeeder Rogue Ten) (Csak képen)
 • Star Wars Trading Card Game – The Empire Strikes Back (Kártya: Snowtrooper Squad)
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds: Prima's Official Strategy Guide
 • Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue Leader: The Official Nintendo Player's Guide
 • The Official Star Wars Fact File 2 (HOT2, HOT5-6, Hoth)
 • The Official Star Wars Fact File 3 (ATA1-ATA2, All-Terrain Armoured Transport (AT-AT))
 • The Official Star Wars Fact File 4 (HOT2-3, The Battle of Hoth)
 • Coruscant and the Core Worlds
 • The New Essential Guide to Vehicles and Vessels
 • Star Wars: Rogue Squadron III: Rebel Strike: The Official Nintendo Player's Guide
 • Inside the Worlds of Star Wars Trilogy
 • Star Wars Battlefront: Prima Official Game Guide
 • "Universe Preview 8" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • Star Wars: Complete Locations
 • Star Wars Battlefront II: Prima Official Game Guide
 • Star Wars: Empire at War: Prima Official Game Guide
 • Star Wars: The Complete Visual Dictionary
 • Star Wars: Complete Cross-Sections
 • Hoth: Under the Ice a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Star Wars Fandex Deluxe Edition
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: AT-AT Helmet)
 • Star Wars: The Official Starships & Vehicles Collection 4'
 • Star Wars: The Official Starships & Vehicles Collection 10'
 • Rebellion Era Campaign Guide
 • Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Explosives Expert) (Csak képen)
 • Galaxies Trading Card Game – The Shadow Syndicate (Kártya: AT-AT)
 • Galaxies Trading Card Game – The Shadow Syndicate (Kártya: AT-AT Blueprint)
 • Galaxies Trading Card Game – The Shadow Syndicate (Kártya: AT-AT Head)
 • Galaxies Trading Card Game – The Shadow Syndicate (Kártya: AT-AT Statuette)
 • The Essential Atlas
 • Star Wars: Heroes
 • Star Wars Galaxy Series 5 (Kártya: The Battle of Hoth)
 • Star Wars Art: Visions
 • Galaxies Trading Card Game – The Price of Victory (Kártya: Attack Pattern Delta)
 • Galaxies Trading Card Game – The Price of Victory (Kártya: Barrage Attack)
 • Galaxies Trading Card Game – The Price of Victory (Kártya: Blizzard 1)
 • Galaxies Trading Card Game – The Price of Victory (Kártya: Dark Time)
 • Galaxies Trading Card Game – The Price of Victory (Kártya: I'm With You)
 • All Terrain Armored Transport (AT-AT) a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • The Essential Guide to Warfare
 • Star Wars: The Ultimate Visual Guide: Updated and Expanded
 • "Mini Magic!" — Star Wars Insider 130
 • The Essential Reader's Companion
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Heat of Battle)
 • Star Wars: The Card Game – The Desolation of Hoth (Kártya: Heat of Battle)
 • Star Wars: The Card Game – The Desolation of Hoth (Kártya: Rogue Three)
 • Star Wars: The Card Game – The Desolation of Hoth (Kártya: Snowspeeder)
 • Star Wars: The Card Game – The Desolation of Hoth (Kártya: Lord Vader's Command)
 • The Official Star Wars Fact File 3 (remake)
 • "Red Five" — Star Wars Insider 141
 • Star Wars: The Card Game – A Dark Time (Kártya: Heat of Battle)
 • Star Wars: The Card Game – A Dark Time (Kártya: Colonel Starck)
 • Star Wars: The Card Game – A Dark Time (Kártya: Heavy Fire)
 • The Making of The Empire Strikes Back
 • Star Wars: Edge of the Empire Core Rulebook
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: AT-AT Pilot)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: General Veers)
 • "Rogues Gallery: Clearance for Immediate Launch" — Star Wars Insider 146
 • "McQuarrie Revisited" — Star Wars Insider 146
 • Star Wars: Sith Wars
 • "The Imperial Warlords: Despoilers of an Empire, Part 2," The Official Star Wars Blog (link)
 • "Creature Creator"—Star Wars Insider 147
 • The Official Star Wars Fact File Part 8 (22 BBY 1–2, The Second Battle of Geonosis)
 • AT-AT walker az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • AT-ST walker az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Star Wars: Age of Rebellion Core Rulebook
 • Star Wars: Birodalmi kézikönyv
 • Stay on Target (Csak képen)
 • "Blaster" — Star Wars Insider 153
 • AT-AT SpecPlate
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: Walkers on the North Ridge)
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: Rogue Flight's Attack)
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: The Great Harpoon Plan)
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: Walker Down!)
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: Rogue Leader Down!)
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: Man vs. Walker)
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: Rogue Flight Reunion) (Csak indirekt megemlítés)
 • Star Wars Illustrated: The Empire Strikes Back (Kártya: One Year Earlier: General Veers)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000