darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

A Da Soocha V elpusztítása (Legendák)

Előző: Csata a Császár Citadellájánál
Következő: Új Alderaan-i csata
Pinnacledestruct2.JPG.jpg
Destruction of Da Soocha V
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (Árnykéz Hadművelet)
Idővonal: YU 10
Helyszín(ek): Da Soocha V, Cyax-rendszer
Végkifejlet: Birodalmi győzelem
Hadviselők:
 • Új Köztársaság

Parancsnokok: Új Köztársaság
 • Mon Mothma államfő

Galaktikus Birodalom:
 • Palpatine császár
Erők: Új Köztársaság
 • Új köztársasági flotta

Galaktikus Birodalom:
 • Galaxis Ágyú
Veszteségek: Új Köztársaság
 • A Da Soocha V megsemmisül
 • Ismeretlen számú ixxl halála

Galaktikus Birodalom:
 • A Galaxis Ágyú egyik lövedéke

Legendák

Visszamennek a bázisra, hogy eldicsekedjenek... Csak pár órájuk marad az ünneplésre, aztán mind meghalnak! Készítsék elő a Galaxis Ágyút!
-Palpatine császár 

A Da Soocha V elpusztítása egy rövid csata volt, amiben az Új Köztársaság Oromholdon, más néven a Da Soocha V-n lévő bázisát elpusztította a birodalmi Galaxis Ágyú szuperfegyver lövedéke. 

Részletek


A Palpatine byssi citadellája elleni lázadó támadás után, valamint miután a túlélő lázadók hiperűrbe menekültek egy csoportnyi csempésszel, Palpatine utasította, hogy a Galaxis Ágyú lője ki első világpusztító lövedékét az új köztársaság parancsnokság ellen az Oromholdra.

 

GalaxygunmissileUgyanakkor a byssi kémeknek köszönhetően az új köztársasági erők néhány őslakos ixll mellett sikeresen elszöktek a halálra ítélt holdról egy flottányi transzporttal. Annak ellenére, hogy Luke Skywalker próbálta megsemmisíteni a rakétát a Jedi Explorer hajóján lévő fegyverrendszerek segítségével, a rakéta a Da Soocha V földkérgének ütközött és egy nukleáris láncreakciót váltott ki, ami egyetlen villanással eltörölte a bolygót és valósággal kitörölte a galaxis térképéről azt. 

Utóhatás


Válaszul köztársasági kommandós és szabotáló csapatok támadták meg a Galaxis Ágyút, de az összegyűlt birodalmi flotta végzett velük. A Császár folytatta a rakéták kilövését, és egész, akaratának ellenszegülő világokat semmisített meg, és majdnem megnyomorította ezzel a Köztársaságot. Eme borzasztó taktika hatására a Birodalom egészen rövid időn belül kulcsfontosságú territóriumokat szerzett vissza a Belső Gyűrűben és Peremvidéken.

 

Más ismert célpont volt a Nespis VIII űrvárosa, ahol még a Köztársaság V-200-as ionágyúja sem volt képes áthatolni a rakéták pajzsain. Egy másik a Köztársaság Pelagia nevű csapatszállító hajója volt Tekba kapitány parancsnoklása alatt, ami százezer katonát szállított a megsemmisülésekor

A színfalak mögött


A Da Soocha V elpusztítása először a Sötét Birodalom II képregény-sorozat Sötét Birodalom II 5 című számában szerepelt. A csatát Tom Veitch találta ki és írta meg, Cam Kennedy illusztrálta és színezte ki. Veith ezt az eseményt egy új cselekményelem fel – a világpusztító Galaxis Ágyú szuperfegyver - bemutatására használta fel.

 

A Da Soocha V elpusztítása a Dark Empire II hangjátékban is megjelent, ami a cselekményt egy teljesen más köntösbe öltöztette John Cygan (Skywalker) és Nick Jameson (Palpatine) szinkronjaival. 

Megjelenések 


 • Sötét Birodalom II 5 (Első megjelenés)
 • Dark Empire II (hangjáték)

Források


 • The Essential Guide to Weapons and Technology
 • The Essential Chronology
 • The Essential Guide to Planets and Moons

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000