Változás az új Star Wars-film kulisszái mögött

stephen_knight_.jpg

Új fejleményről cikkeznek a következő Star Wars-mozifilmmel kapcsolatban. Nemrég mi is megírtuk, hogy elvileg Damon Lindelof (Lost, Watchmen) és Justin Britt-Gibson (A kór, Képmás) már megírták a forgatókönyvet, most viszont már arról lehet olvasni, hogy a két író otthagyta a projektet, helyettük más fog a szkriptért felelni.

Lindelofék az újabb hírek szerint a forgatókönyvnek egy első verzióját írták meg, azt követően távoztak. Arról nem szól a fáma, hogy mi volt az ok; maga Lindelof nemrégiben nyilatkozott ugyan annyit, hogy "nagyon-nagyon nehéz" egy Star Wars-projekten dolgozni, de hát az több dolgot is jelenthet.

Mindenesetre elvileg már meg is van, hogy ki fog a helyükre lépni: a Variety értesülése szerint a Birmingham bandája alkotója, Steven Knight fogja írni az új Star Wars-film forgatókönyvét, aki olyan alkotások szkriptjét jegyzi, mint a Gyönyörű mocsokságok és a Gyilkos ígéretek. (Arról nem cikkeztek, hogy vajon Knight használ-e valamit Lindelofék ötleteiből, vagy teljesen új forgatókönyvet ír.)

Annyi bizonyos, hogy így idén már nemigen fognak forgatni (szemben a korábbi pletykákkal), de az íróváltás alapvetően így sem zavarja meg a Lucasfilm ütemtervét, mivel a filmet 2025 decemberében tervezik a mozikba küldeni. Továbbá a rendező személye sem változott: továbbra is úgy áll, hogy a Ms. Marvelen is dolgozó Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy ülhet majd a direktori székbe.

Cimkék: starwarsfilmek

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo