Újabb Star Wars-ereklye kerülhet kalapács alá

new_hope_x_wing.png

Kalapács alá fog kerülni az az X-szárnyú vadászgép-modell, amit a legelső Csillagok háborúja-mozifilm forgatásakor használtak a Halálcsillagot megtámadó osztag vezető gépeként az ikonikus yavini csatában – számolt be a PC Fórum.

A filmben "Vörös Egyes" néven futó űrhajó önmagában is különleges lenne, de – mint a cikk kiemeli – emellett egyedivé teszi a rendkívül kalandos története is. A forgatás után ugyanis, amikor is ahhoz a trükkfelvételeket készítő ILM stúdió egy új helyre költözött át, a modell elveszett, és csak több mint 40 évvel később véletlenül ráleltek egy kartondoboz mélyén.

Az 1:24 méretarányú X-szárnyú modell különlegessége, hogy egy belső szervóvezérléssel is rendelkezik, amivel a szárnyakat szélesebb állásba lehet mozgatni, illetve összébbhúzni (ezen képességét pedig az eredeti film ikonikus jelenetében is látni lehet). A modellt egyébként teljesen eredeti állapotban van, hisz mivel évtizedekig dobozban volt, semmilyen módon nem módosították.

A vörös csíkkal megjelölt X-szárnyút több más régi, többek között Star Trek- és Batman-relikviával együtt október 14-én és 15-én árverezik majd el a texasi Dallasban. A Red One X-wing licitje 400.000 dollárról, azaz 145 millió forintról indul majd. A modellről készült képeket ITT nézhetitek meg.

Tavaly egyébként szintén egy X-szárnyú modell talált új gazdájára, egy olyan különleges darab, amit robbantásra szántak a felvételekhez, de megúszta a forgatást. Éppen ezért több, mint 2 millió dollárnál csattant ott a kalapács.

Hagyatek Banner Uj 2000x1000 A

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo