Újabb ismerős karakter a Köztársaság Fénykorában

jedi_to_know_in_star_wars_the_high_republic_1_TALL_2.jpg

A Köztársaság Fénykora projekt 200 évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, javában teljesen új karakterekkel, azonban a lehetőségekhez mérten néhány ismerős figurát is belecsempésztek az alkotók a történetekbe. Főleg nem emberi fajok, droidok jöhettek számításba, így lépett színre például Yoda, a csúszó-mászó Oppo Rancisis Jedi-mester és tanácstag, a padawanok fénykard-alkatrészeiért felelős Huyang droid A klónok háborújából, illetve arra is fény derült, hogy Jabba, a hutt is életben van ebben a korban.

Maz Kanata High RepublicDaniel José Older ifjúsági The High Republic Adventures képregénysorozatának kilencedik számában újabb ismerős karakter debütál ebben az érában, aki nem más, mint Maz Kanata, akit a Lopakodó árnyak című regényben már említés szintjén szerepelt. A számban flashbackekből kiderül, hogy a még Yodánál is idősebb Maz a képregénysorozat egyik főszereplő Jedijét, Qortot nevelte fiatal korában. Qort valahogy elszeparálódott a családjától és egy szállítmány közé keveredett, amit a kalóz királynőhöz szállítottak. A fuvarosok baja azonban meggyűlt a csöppséggel, és lepasszolták Kanatának. A képregény jelen idővonalában Qort már felnőtt, aki újra találkozik Mazzal. Ennek előzménye a korábbi számból, hogy a Nihil megtámadta a Takodana bolygót, ami végül füstbe ment, ám az ellenség nem mondott le akciójáról, és most Maz, Qort és Jedi-társai készülnek megvédeni a planétát.

 

Az utolsó Jedikben már egy csipetnyit láthattunk az ezer éves Maz akciózásából, azonban itt az lesz az érdekes, hogy Jedik állnak majd az ő oldalán.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo