Újabb, a Baljós árnyak előtt játszódó Padmé-könyv érkezik

queens-peril-back-cover2.jpg

Amerikában és nálunk is idén érkezett az Ahsoka regényt is szerző E.K. Johnston Padméra fókuszáló regénye, A királynő árnyéka, ami főleg a címszereplőről és szolgálóiról szólt. A könyv szerelmesei igazán örülhetnek, ugyanis Johnston ennek ifjúsági előzmény-regényével tér majd vissza, minek címe Queen's Peril (magyarul A királynő veszélyben) és várhatóan 2020. május 5-én fog megjelenni, 352 oldallal. A starwars.com-on közzé is tették az elő- és hátlapi borítókat, valamint egy rövidebb interjút az írónővel, amiből egy szemelvényt mutatunk, hogy mire is lehet számítani a regényben.

Eredetileg ez volt az első Star Wars-regény, amihez hozzáfogtam, még 2014-ben. Ám egy kis frissítést eszközölnünk kellett rajta, mivel nyilvánvalóan a Star Wars sokat haladt előre azóta. Benne lesz Padmé, az első szolgálói, a Naboo. És sok dolog, ami miatt Quarsh Panaka aggodalmai megsokszorozódnak. Valamint a Kereskedelmi Szövetség is mozgolódni kezd, ami szintén gondokat fog okozni.

Ezen kívül már a könyv fülszövegét is tudjuk. 

Mikor a tizennégy éves Padmé Naberrie-t Naboo királynőjévé választják, felveszi az Amidala nevet és elhagyja családját, hogy a királyi palotából uralkodjon. A biztonsága érdekében egy csapat képzett szolgálólányra lesz szüksége, mint segítők, bizalmasok, védelmezők és csalétkek. Minden lányt a sajátos tehetségei alapján kerülnek kiválasztásra, viszont Padmé feladata lesz, hogy csapattá kovácsolja őket. Mikor a Naboo-t megszállja a Kereskedelmi Szövetség serege, Amidala királynőnek és szolgálóinak a legnagyobb próbatétellel kell szembenézniük - saját magukkal és egymással.

Cover

Cover

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo