Egy új karakter lehet az Új Jedi Rend-film főszereplője

jedi_order_logo_.png

A három következő Star Wars-mozifilm egyike a folytatástrilógia után fog játszódni, és azt mutatja majd be, hogyan éledt újjá a Jedi Rend Rey munkája nyomán. A filmben biztosan visszatér a Skywalker-sagában Rey-t megformáló Daisy Ridley és a pletykák szerint John Boyega, azaz Finn is. Korábban ugyanakkor főszereplőként nem az ő nevük, hanem egy harmadik színész neve merült fel a projekt kapcsán, amit két új pletyka magyarázhat meg.

Az egyik híresztelés szerint Daisy Ridley visszatérése nem azt jelenti, hogy ő is lesz a főszereplő: állítólag a Lucasfilm annyiban egy kicsit el akar távolodni a Skywalker-sagától, hogy nem az abban is szereplő Rey-t állítják a középpontba, hanem egy másik karaktert. A szivárogtató szerint maga Rey inkább csak támogatóként lesz jelen (ahogy Obi-Wan az eredeti trilógiában, vagy Luke a folytatásokban). Ez pedig azt sugallja, hogy az eddigi Star Wars-filmes (és sorozatos) hagyománynak megfelelően a történet egy kezdő, fiatal Jediről fog majd szólni (az nem tűnik valószínűnek, hogy Finn lenne a főhős, hiszen kissé furcsa lenne őt egy olyan viszonyba állítani Rey-jel, mint Luke-ot az öreg Kenobival).

Helen Mirren
Egy másik pletykából az is kiderül, hogy az eredeti elképzelések szerint Rey eleve idős Jediként tért volna vissza. Állítólag a film eredeti forgatókönyvírói 15 évesnél nagyobb, egészen pontosabb 60 éves időugrást terveztek, és Rey szerepét is valaki mással, egy idősebb színésznővel játszatták volna el: elvileg meg is volt a kiszemelt, méghozzá nem más, mint Helen Mirren. Viszont a stúdió ennyire nem akart eltávolodni a filmektől, és szerették volna, ha Daisy Ridley is benne van a filmben, ezért is kapott a projekt új írót, aki most átdolgozza az eredeti szkriptet (a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy egyébként azt nyilatkozta, hogy a végleges forgatókönyv idén nyárra elkészülhet).

Kathleen Kennedy nemrég ismét beszélt a filmről, és elmondta, hogy a bemutatott időszak a Jedik számára még "kaotikus". Hiába bukott tehát meg az Első Rend, Rey-nek mégsem lesz egyszerű dolga az újrakezdéssel, amiben ugyanakkor a Lucasfilm elnökasszonyának elmondása szerint a Luke-tól tanultak mellett a régi Jedi-szövegek is segítségére lesznek. Az egyébként már az első bejelentéskor kiderült, hogy a film eseményeit egy új érához fogják sorolni, elkülönítve ezzel a folytatástrilógia korszakától.

Cimkék: starwarsfilmek

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo