Úgy néz ki, eldőlt, mi lesz a következő Star Wars-film

hyperspace_.jpg

A napokban azt már megírtuk, hogy Rian Johnson tervezett Star Wars-filmtrilógiáját ha nem is vetették el, de zárójelbe tették a Lucasfilmnél. Ahogy akkor ígértük, most egy külön cikkben számolunk be arról, milyen filmek is várhatóak a közeljövőben – mindezt azok alapján, amit nemrég a stúdió elnöke, Kathleen Kennedy nyilatkozott.

Az első és legfontosabb kérdés persze az, hogy 2023-ban, amikor elvileg újabb Star Wars-premier lesz a mozikban, milyen filmet láthatunk majd a nagyvásznon.

Legutóbb, május elején a CinemaConról még olyan hírek érkeztek, hogy továbbra is a Rogue Squadront akarná jövőre a moziba küldeni a Disney és a Lucasfilm, de úgy tűnik, hogy végül mégis változott a helyzet: most már az a legvalószínűbb, hogy Taika Waititi új-zélandi író-rendező különálló Star Wars-filmjét mutatják majd be 2023-ban. A projektről annyit lehet tudni, hogy Krysty Wilson-Cairns (1917, Utolsó éjszaka a Sohóban) segít a forgatókönyvírásban Waititinek, akinek nem ez lesz az első Star Wars-rendezése, hiszen A mandalóri egyik epizódjának forgatásakor is ő foglalta el a direktori széket.

A Zsivány Osztag-film bemutatójának csúszása mellett pedig volt egy másik, nem túl biztató megjegyzése is a Lucafilm elnökének a belengetett projektek kapcsán. Régóta rebesgetik, hogy jön majd egy Star Wars-film, amely felett a Marvel feje, Kevin Feige fog producerként bábáskodni. Amikor Kennedy-t most erről kérdezték, olyan választ adott, ami azt sugallja, hogy valójában nincs benne a pakliban, hogy Feige-től érkezik egy Star Wars-film – de legalábbis Feige egyelőre nem vázolta nekik az ötletét. (Egész pontosan azt mondta a Lucasfilm elnöke, hogy "Szívesen látnám, milyen filmmel áll elő [Kevin Feige], de jelenleg nincs semmi konkrét".)

De azoknak sem szolgált jó hírrel Kennedy, akik a Solo esetleges folytatásában reménykedtek: nincs tervben második rész. A Lucafilm elnökének nyilatkozata alapján az Alden Ehrenreich főszereplésével készült, a fiatal Han Solóra fókuszló film gyenge teljesítményét úgy értelmezik, hogy nem működik, ha más színésszel játszatnak el egy-egy ikonikus karaktert. A jövőben tehát valószínűleg maradnak a klasszikus karakterek digitális cameóinál, amit a Zsivány Egyesben vagy A mandalóriban és a Boba Fett-sorozatban láthattunk. (Frissítés: a cikkünk után pár nappal jelent meg egy interjú, amiben Kennedy nem ennyire elutasítóan fogalmazott, és a nyilatkozata alapján azért nem zárja ki annak lehetőségét, hogy valamilyen élőszereplős projektben viszontláthatjuk Han Solót.)

Jelen állás szerint 2023. december 22-én jön a következő Star Wars-film (valószínűleg Taika Waititi filmje), majd 2025. december 19-én egy másik (valószínűleg a Rogue Squadron) és 2027. december 17-én még egy.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo