Színházat neveztek el James Earl Jonesról

James_Earl_Jones_Headshot.jpg

Immár James Earl Jones nevét viseli az a színház a Broadwayen, ahol Darth Vader hangja 1958-ban lépett először színpadra. Legelső szerepe a Sunrise at Campobello darabban volt, amiben Edwardot alakította az Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjas színész. A névadó ünnepségre szeptember 12-én, New York városának manhattani színháznegyedében található Cort Színházban, pontosabban most már James Earl Jones Színházban került sor, amit nemrég felújítottak. A neo-klasszicista stílusú épületet 1912 végére húzták fel és összesen 1.092 néző befogadására alkalmas, és mostanra ez a második fekete színész nevét viselő színház a Broadwayen, a másik az August Wilson Színház.

 

A ceremónián Norman Lewis (A nyomorultak - 25. évfordulós díszelőadás, Az 5 bajtárs) és Brian Stokes Mitchell (Egyiptom hercege, Túlvilági papa) színészek énekeltek, valamint New York polgármestere, Eric Adams, a Mace Windut alakító Samuel L. Jackson és felesége, LaTanya Richardson Jackson is kivették részüket a 91 éves Jonest elismerő szavakból, aki nem jött el az eseményre.

220913 James Earl Jones Theatre Al 1334 C2a122

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo