Rajongók háborúja: Vannak ötletek a folytatásra

fanboys_film.png

Jövőre ünnepli bemutatásának 15. évfordulóját a Fanboys - Rajongók háborúja című film, ami néhány megszállott Star Wars-fanról szól, akik útra kelnek Amerikában, hogy még a bemutatás előtt megszerezzék a Baljós árnyak kópiáját a Skywalker Ranchról. A Star Wars és a Star Trek rajongók közti rivalizálásra is nagyban építő vígjátékban több, a messzi-messzi galaxisban játszó színész is felbukkant, például Carrie Fisher, Billy Dee Williams és Ray Park, de tiszteletét tette William Shatner is a Star Trekből. A film rendezője, Kyle Newman nemrég a SyFy.com-nak nyilatkozott a Fanboys kulisszatitkairól, valamint arra is kitért, tervben van-e egy esetleges folytatás.

Kyle NewmanA szintén Star Wars-rajongó Kyle Newman (aki saját elmondása szerint előbb tanulta meg a Star Wars-karakterek neveit, mint saját rokonaiét) elmesélte, hogy amikor megkapta a rendezést, olyan embereket szervezett be a filmhez, akik maguk is rajongók voltak, és az egyik célja az volt a Fanboysszal, hogy a nem Star Wars-rajongó nézők is megértsék, mit jelent szenvedélyesen megszállottja lenni valaminek. A sztori mindenkinek tetszett a stúdiónál, még Steven Spielbergnek is, de a forgatás előtt még nagy kérdőjel volt, hogy maga George Lucas rábólint-e a produkcióra. Végül nagy megkönnyebbülést jelentett, hogy a Star Wars atyja áldását adta a projektre, és még arra is engedélyt adott, hogy a Skywalker Ranchon forgathassanak.

 

És hogy mi a helyzet a folytatással? Newman szerint ő, a színészek, az írók és a producerek mind beszéltek erről a témáról, hogy egy film, vagy tévésorozat formájában tovább lehetne mesélni a sztorit. Ugyanakkor akadnak akadályok a jogokkal kapcsolatban, amik már párszor gazdát cseréltek 2009 óta, de van hajlandóság a stáb részéről, és párszor már közel is álltak a megvalósuláshoz, ami élteti a reményt.

 

Ha a folytatás egy sorozat formájában történne meg, a sztori napjainkban játszódna, a házassá, vagy családossá vált karakterek pedig az ezredforduló óta megszaporodott Star Wars-tartalomról vitatkoznak. Mindnyájuknak eltérő véleményük van a prequelekről, a sequelekről és a Disney-verzumról, és Newman kifejti, hogy a fandom drasztikusan megváltozott, szabályosan felrobbant, elég csak a többi különböző franchise-ra tekinteni, hogy lássuk, mennyire komplikált és nyakatekert lett a sci-fi, fantasy műfaj. Egy olyan ötlet is a pakliban van, hogy a szereplők egy ponton annyira betépnek, hogy meglátogatja őket Linus szelleme, így Chris Marquette visszatérését is meg tudnák oldani ezzel.

 

Jóllehet Newman szerint nem folynak jelenleg tárgyalások a Lucasfilmmel, aminek az engedélye minden bizonnyal elengedhetetlen lenne, ha történne előrelépés.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo