Nincs tervben az Obi-Wan Kenobi-sorozat folytatása

kenobi_plakat_.jpg

A Sith-ek bosszúja után játszódó, és az előzményfilmek több színészét visszahozó élőszereplős Obi-Wan Kenobi széria minisorozatként lett meghirdetve, de miután egymás után döntötte a Disney Plus nézettségi rekordjait, természetesnek vehető, hogy időről időre felmerül az esetleges folytatás kérdése.

A sorozat még véget sem ért, amikor már felröppent a pletyka, hogy a stúdió szeretne egy második évadot (állítólag ennek érdekében változtattak az eredetileg tervezett befejezésen is, hogy egy bizonyos történetszál nyitva maradjon). A Kenobit játszó Ewan McGregor pedig az évad befejezését követően egyértelművé tette, hogy ő szeretné folytatni.

Most a Star Wars Celebration alkalmával a Lucasfilm elnökasszonyának, Kathleen Kennedynek is nekiszegezték a kérdést, hogy lesz-e második évada az Obi-Wan Kenobinak, amire ő elutasítóan felelt: elmondta, hogy jelenleg a már bejelentett projektek teljesen lefoglalják őket. Hozzátette azért, hogy sose lehet tudni, előveszik-e még Obi-Wan karakterét, de ha úgy is lesz, az valamikor a távolabbi jövőben lehetséges.

Nem érdemes tehát a sorozat második évadát várni, mindenesetre ha újabb néznivalót nem is, olvasnivalót találhatnak maguknak a Kenobi-rajongók: egész sor Obi-Wanra fókuszáló Star Wars-kiadvány jelent meg már nálunk is, nemrég vált például elérhetővé fordításban Kiersten White Padavan című regénye, amely a karakter fiatalkorát idézi fel.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo