Minden készülő Star Wars-projekt, amiről tudunk

sw-logo.png

Az utóbbi időben már jó néhány Star Wars-filmről és sorozatról hírt kaptunk, egyre nehezebb számon tartani az újabb projekteket. Most egy cikkbe összeszedtük, milyen filmeket és sorozatokat jelentettek be, és mit rebesgetnek. Részletek a folytatásban!


Filmek

1.) Az utolsó Jedik még nem is került a mozikban, amikor bejelentették, hogy a VIII. rész író-rendezője, Rian Johnson egy új Star Wars-trilógiát fog készíteni, amelynek sztorija elkülönül a Skywalker-sagától. A projektről azóta sem derültek ki részletek, de a legutolsó hírek szerint még mindig tervben van, csak nem dőlt el, mikor kerülhetnek a mozikba a filmek.

2.) Kevin Feige, a Marvel Studios feje köztudottan nagy rajongója a messzi-messzi galaxisnak, és 2019 őszén bejelentették, hogy ő is csinál majd egy Star Wars-filmet. Ebben az esetben nem derült ki annyi sem, hogy egyáltalán kapcsolódni fog-e a projekt a korábbiakhoz.

3.) Hivatalosan ugyan nem lett megerősítve, de lapértesülések szerint J. D. Dillard (aki A bűvész című sci-fi író-rendezője, és J.J. Abrams protezsáltja) és Matt Owens (a Luke Cage és A SHIELD ügynökei című Marvel-sorozatok írója) egy Star Wars-film forgatókönyvén dolgozik a Lucasfilmnek. Ennek a sztorijáról semmit nem tudni, és az az is felmerült, hogy talán nem is mozifilm lesz, hanem a Disney+-ra érkezik majd.

4.) Az viszont hivatalos, hogy Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Thor: Ragnarök), a The Mandalorian egyik direktora (és IG-11 hangja) saját Star Wars-filmet rendez, valamit a forgatókönyvön is ő dolgozik majd Krysty Wilson-Cairns (1917) segítségével. Témáról sajnos ebben az esetben sem tudunk.

5.) Van még egy "elárvult" filmprojekt, egy második trilógia, amelyen eredetileg David Benioff (Trója, X-Men kezdetek: Farkas) és a Trónok harca másik showrunnere, D.B. Weiss dolgoztak volna. Hivatalos infó ennek a sztorijáról sem volt, de sajtóértesülések szerint a múltban játszódott volna, és a Jedi Rend eredetét akarták bemutatni. Elvileg a következő, 2022-ben érkező mozifilm ennek a sorozatnak az első része lett volna. Amikor kiderült, hogy Benioffék otthagyják a Lucasfilmet, és átnyergelnek a Netflix-hez, akkor hivatalosan nem volt szó arról, hogy a projektjükről lemondott-e a stúdió, tehát lehetséges, hogy valaki más kapta (kapja) meg a sztorit, amit eredetileg ők meséltek volna el.


Sorozatok

1.) A The Mandalorian folytatódik, biztosan lesz második évada, és már a harmadik is borítékolható.

2.) Az eredetileg tervezett Obi-Wan Kenobi-filmből végül is sorozat lesz, ennek jelenleg a forgatókönyvét dolgozza át Joby Harold (Arthur király – A kard legendája). A sztoriról nem tudunk, csak annyi biztos, hogy a A Sith-ek bosszúja után 8 évvel fog játszódni.

3.) A Zsivány Egyes népszerűségét tekintve nem is meglepő, hogy a film egyes karaktereit még visszahozzák egy előzménysorozatban: a széria Cassian Andor (Diego Luna) és K-2SO (Alan Tudyk) kalandjaira fókuszál majd, emellett viszontláthatjuk majd benne a Mon Mothmát játszó Genevieve O’Reilly-t is. A Zsivány Egyes társírója, Tony Gilroy lesz a showrunner, és rendezni is fog, a forgatókönyvírók pedig Stephen Schiff (Foglalkozásuk: Amerikai), Dan Gilroy (Éjjeli féreg) és Beau Willimon (Kártyavár).

4.) Készül egy negyedik széria is, amelyen Leslye Headland, a Végtelen matrjoska című Netflix-sorozat egyik alkotója dolgozik. Erről egyelőre csak annyi derült ki, hogy női főszereplőt kap. Lehetséges, hogy kapcsolódni fog majd a The Mandalorianhez, ugyanis Bob Iger, a Disney feje korábban azt mondta: fontolgatják, hogy több karaktert is bemutatnak majd a jövőben a sorozatban, akik később saját spinoff-száriákat kaphatnak (ilyen lehet pl. Bo-Katan vagy Ahsoka). Emellett pletykálják egy ideje a Solo-spinoffot is Qi'rával, úgyhogy elképzelhető, hogy Headland ezen dolgozik.

5.) Még csak pletyka, de nemrég felmerült az is, hogy jön egy újabb animációs sorozat, amely a Lázadók történetét folytatja majd.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo