Mi a helyzet Taika Waititi Star Wars-filmjével?

waititi_.png

Taika Waititi nemrég interjút adott a The Wrapnek, és ebben rákérdeztek arra is, mikor kezdheti el forgatni a Star Wars-filmjét. Az új-zélandi filmes válasza pedig az volt, hogy

Az idén nem".

Majd hozzátette, hogy év végéig leköti A zászlónk halált jelent című kalózos sorozata második évada, illetve a Terry Gilliam 1981-es Időbanditák című filmjét feldolgozó új széria. Miközben ezeken dolgozik, tovább ügyködik majd a Star Wars-projektje forgatókönyvén is, amely a nyilatkozata alapján még nincs kész.

Ez viszont azt jelenti, hogy valószínűleg a Waititi-féle Star Wars-filmet nem tudják jövő decemberben bemutatni. Márpedig akkorra tűzték ki a következő Star Wars-mozifilm bemutatóját, és egyelőre nem is volt szó róla, hogy lemondtak volna a 2023-as premierről.

Mivel azonban a Wonder Woman-filmek rendezőnője, Patty Jenkins egyelőre szintén elfoglalt, az ő Rogue Squadron-filmjét már elcsúsztatták (nemrég épp arról érkezett hír, hogy valószínűleg Waititi filmje veszi át a helyét, és azt küldik a mozikba 2023 végén).

Ami a 2023-as bemutatódátumot illeti, csak spekulációk vannak arról, mi lehet a Lucasfilm terve. Ha mindenképp akarnak egy Csillagok háborúja-premiert, akkor jelen tudásunk szerint csak a Marvel-főnök, Kevin Feige által felügyelt Star Wars-film bemutatása jöhet még szóba 2023-ban (erről hivatalosan azt állítják, hogy még szintén nagyon gyerekcipőben járó projekt, de hát azt is tudjuk, hogy sokszor direkt félrevezetik a közönséget ezekkel a nyilatkozatokkal). De akár az is lehet, hogy a stúdió végül Star Wars helyett az Indiana Jones-franchise következő részét küldi a mozikba akkor (ami a Harrison Ford főszereplésével készült film premierjének elcsúsztatását jelenti, ugyanis jövő nyárra harangozták be eredetileg).

Ami Waititi filmjét illeti, arról egyelőre csak annyi derült ki, hogy a forgatókönyvírásban a rendezőt segíti Krysty Wilson-Cairns (1917, Utolsó éjszaka a Sohóban), és várhatóan a Skywalker-sagától eltávolodik, új karaktereket vonultat majd fel.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo