Meghalt Michael Reaves író

michael_reaves.png

Sajnálatos módon egy újabb Star Wars alkotó egyesült az Erővel. Michael Reaves, számos Star Wars-könyv szerzője hosszas betegség után 72 évesen elhunyt. Olyan regényeket adott a Star Wars irodalmának, mint a Darth Maul - A vadászó árnyék, a MedStar duológia, a Coruscanti éjszakák trilógia, Az utolsó lovag, a Halálcsillag, az Árnyjáték (ezen kötetek létrejötténél gyakran működött közre Maya Kaathryn Bohnhoff-fal, vagy Steve Perry-vel).

 

Michael Reaves a televíziózás műfajában is jártas volt, mivel forgatókönyvírással is foglalkozott. A Star Wars terén részt vett a Droids és az Ewoks rajzfilm-sorozatok alkotási folyamatában, de más franchise-okhoz is hozzáadott, például a Hupikék törpikék, a He-Man, a Dungeons and Dragons, az Én kicsi pónim, Az igazi Szellemirtók, a Pöttöm kalandok, a The Transformers, a Godzilla és a Batman animációs sorozatoknál is közreműködött. Reaves 1993-ban Emmy-díjat is nyert a Batman rajzfilmsorozatért a kiemelkedő forgatókönyv kategóriában. A rajzfilmeken kívül élőszereplős szériáknál is felfedezhető a neve, többek között az Alkonyzóna, a Power kapitány és a jövő katonái, az 1990-es The Flash, a Sliders, a Star Trek: Az új nemzedék, a Star Trek: New Voyages, a Monsters produkcióknál vett részt egy, vagy néhány rész erejéig. Összesen több mint 400 forgatókönyvet írt meg a televíziós, 6-ot pedig a filmes műfajnak, több díjra is jelölték, köztük Hugóra és Nebulára.

 

Michael Reaves több évtizede szenvedett Parkinson-kórban, és 2023. március 20-án hunyt el egy Los Angeles-i kórházban.

 

Nyugodjék békében!

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo