Meghalt David Prowse

prowse2.jpg

Sajnos újabb ikonikus embert vesztettünk el az Eredeti Trilógiából: az eredetileg testépítő és hihetetlen fizikumáról és magasságáról híres David Prowse-t, aki először játszotta el testben Darth Vadert a filmvásznon (illetve mellette Bob Anderson is felvette a páncélt), a karakter hangját pedig James Earl Jones adta. David Prowse halálát ügynöke, Thomas Bowington jelentette be, aki szerint rövid betegség következtében tért örök nyugovóra a több szörnyet eljátszó 85 éves brit színész.

David Prowse barátságot ápolt testépítő kollégáival, Arnold Schwarzeneggerrel és Lou Ferrignóval (Incredible Hulk), ami még filmes karrierjük előtt kezdődött. Továbbá a Supermant játszó Christopher Reeve személyi edzője is volt. Prowse filmes debütálását az 1967-es Casino Royale című James Bond-film jelentette Frankenstein szörnye szerepében, majd játszott két Hammer horrorfilmben is ugyanezt a karaktert magára öltve. Olyan kultikus sorozatokban is feltűnt, mint Az angyal, Alfa holdbázis, Ki vagy, Doki?.

 

ProwselucasMaga George Lucas az 1971-es Mechanikus Narancsban figyelt fel a színészre, amiben testépítőt játszott, majd évekkel később meghallgatta Darth Vader és Csubakka szerepére (utóbbit a tavaly elhunyt Peter Mayhew kapta meg), amik közül Prowse a sötét nagyurat választotta, mivel elmondása szerint az emberek jobban emlékeznek a rosszfiúkra. Prowse-ra jó hatással volt a Star Wars-filmek sikere, számos találkozóra kapott meghívást az azt követő 40 évben, sőt még Magyarországon is járt a HungaroCon alkalmából 2003-ban. Azonban Prowse szerint a legjobb szerep, amit valaha csinált, az a Green Cross Code Man volt a brit közlekedésbiztonsági oktatófilmekből, ahol szuperhősként a gyerekek figyelmét hívta fel az óvatosságra és körültekintésre az utcákon.

 

Nyugodjék békében! :(

Prowse


A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo