Meghalt a Felhőváros makettjén is dolgozó Marc Thorpe

thorpe.png

Marc Thorpe Website Picture 1 Sajnos egy újabb színfalak mögötti szakember hunyt el, aki hozzájárult a Star Wars-filmek dizájnjához. Lánya jelentette be a közösségi médiában, hogy hosszas Parkinson-betegsége következtében Marc Thorpe 77 évesen egyesült az Erővel, aki az V. és VI. részeknél vette ki a részét a messzi-messzi galaxisban, mint VFX-művész és szobrász. Legkiemelkedőbb munkái Felhőváros bizonyos makettjei és a TIE-bombázó voltak, valamint a második Halálcsillag felszínének kialakításán is dolgozott annál a jelenetnél, amikor a szuper csillagromboló belecsapódik az űrállomás felszínébe.

Marc Thorpe karrierje 1979-ben kezdődött, amikor az ILM felvette csapatába modellkészítői és animatronikai tervezői pozícióba, és A Birodalom visszavágon és A Jedi visszatéren kívül olyan filmeknél tette le a névjegyét, mint az eredeti Indiana Jones-filmek, Sárkányölő, Poltergeist, Űrrandevú, Howard, a kacsa, vagy éppen a Vadászat a Vörös Októberre.

 

A filmek világán kívül egy másik területen is nagy nyomot hagyott Marc Thorpe. A 90-es évek elején Thorpe vezető tervező volt a LucasToysnál, a Lucasfilm egyik leányvállalatánál. Ekkor ötlötte ki olyan események szervezését, amiben a résztvevők távirányítású robotokkal küzdenek meg egymással. Ez lett később a Robot Wars, és az első ilyen rendezvényt 1994-ben tartották. Azonban néhány évvel később már Thorpe nélkül működött a népszerű Robot Wars, de hagyatéka mai napig jelen van a robot küzdősportok terén.

 

Nyugodjék békében!

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo