728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Mark Hamill nem lesz többet Luke Skywalker

Mark_Hamill_Luke_Force_Ghost_Rise_of_Skywalker.jpg

Nagyon úgy fest, hogy a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill véglegesen szögre akasztotta Jedi-köpenyét a Skywalker korával. Ezt maga a 68 éves, elismert színész jelentette be egy Twitter-bejegyzésben pár napja. A "keserédes" üzenet megfogalmazása alapján valószínűsíthetjük, hogy Hamill sem a filmvásznon, sem mikrofon előtt nem fogja újra eljátszani a karaktert. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy kisebb szerepeket ne vállalna a jövőben a különböző Star Wars-projektekben, mint ahogy tette azt Boolióval a IX. részben, plusz Dobbu Scay esetében Az utolsó Jedikben, aki ittasan pénzérméket dobálgatott BB-8-ba, mellesleg idén jön a Lego Star Wars: The Skywalker Saga videójáték, amiben még hallhatjuk őt Luke-ként. Illetve mindez nem jelenti azt, hogy örökre elbúcsúzhatunk Luke karakterétől, hiszen más szinkronszínészek és színészek is felvehetik a szerepét.

Mindent köszönünk, Mr. Hamill, felejthetetlen volt!


FRISSÍTÉS:
Az Entertainment Weekly meg is szólaltatta a színészt, aki a következőképpen nyilatkozott Luke szerepétől való búcsúzásáról:

"Nem tudom elképzelni [hogy újra szerepeljek a Star Warsban]. Volt számomra egy kezdet, egy középső rész és egy befejezés. Ezek a filmek sokkal többet adtak nekem, mint amire számítottam, amikor elkezdtük, szóval meg se fordult a fejemben [a folytatás]. A búcsúm a IX. részben keserédes volt. Szeretek mindenkit, aki részt vett a filmben, és persze hsonlóképpen érzek George és az általa teremtett karakter iránt is. Tele vagyok hálával azért, amit ez az egész nekem és a karrieremnek adott, de nem akarok telhetetlen lenni. Még annyi sztori van, amit elmondhatnak, és sok nagyszerű színész, akikkel elmesélhetik őket, rám nincs szükség."

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

21 Hozzászólás

 • pityesz
  2020 máj 12 : 18:33
  Beküldte: pityesz

  Megértem, amit Rian Johnson csinált a karakterrel az utolsó jedikben az valami gyalázat.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 12 : 20:55
  Beküldte: SonOfMurglak

  ha tényleg ez lenne a baja, akkor pont hogy az lenne a logikus, hogy akarjon egy újabb filmet, amiben olyannak ábrázolják a karaktert, amilyennek ő akarja...

  0 0
 • Kempesbaba
  2020 máj 13 : 14:06
  Beküldte: Kempesbaba

  Csupán azt felejted el hogy egy majd' 70 éves ember,és nem 35. Rengeteg energiáját beleölte ebbe a karakterbe,és láthatóan,érezhetően nagy csalódást,már-már lelki törést okozott neki a nyolcadik rész. Én valahogy azt érzem vele kapcsolatban,hogy hiába ez messze a leghíresebb szerepe,nem akarja ezt az irányt képviselni,inkább lezár egy korszakot és koncentrál a többi feladatára. Én személy szerint maximálisan elfogadom és egyet értek vele.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 13 : 16:17
  Beküldte: SonOfMurglak

  tök jó, amikor az emberek így belelátnak a másiknak a fejébe, és tudják, hogy mit felejt el és mit nem 01 01 Hamill tudtommal nem vonult vissza a színészkedéstől, szóval ha akarna, csinálhatna még SW-filmet szerintem.
  Nézd, ha te "azt érzed", hogy Hamill azért száll ki, mert nem ért egyet az iránnyal, erre én nem tudok mit mondani. Szíved joga, hiheted ezt, egyet is érthetsz vele.
  A magam részéről én csak abból vagyok hajlandó kiindulni, amit ő konkrétan ki is mond. Már csak azért is, mert az elmúlt években tett nyilatkozataiból nekem az jött le, hogy ő őszintén elmondja, hogyha valamivel nem ért egyet. Szóval tartom olyan egyenesnek, hogy ne sunnyogjon, hanem ha tényleg a csúnya rossz Mumus-Disney karmai közül akar szabadulni, akkor azt mondja ki. De nem ezt mondta, és semmi tényleges alapunk nincs azt feltételezni, hogy hazudott volna.

  0 1
 • Kempesbaba
  2020 máj 13 : 17:12
  Beküldte: Kempesbaba

  Ha szerződés köti,akkor sunnyog és hallgat ennyi.Aki picit is tud a sorok között olvasni,az Hamill nyilatkozataiból,twe et-jeiből sok következtetést le tud vonni. Visszavonulásról nem is írtam. Azt írtam hogy koncentrál a többi feladatára (pont most lesz a hétköznapi vámpírok című sorozatban)
  Egyébként neked csurran valami a ,,Mumus-Disney karmai közül"?Mert az a vehemencia amivel ezt a cégóriást véded (képviseled?) itt folyamatosan,az ezt a látszatot kelti

  1 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 13 : 19:14
  Beküldte: SonOfMurglak

  "Ha szerződés köti, akkor sunnyog és hallgat" - kulcsszó a "HA"... nem tudjuk, mi van a szerződésében, csak találgathatunk. azt hisz mindenki, amit akar.   és akkor továbbra is ott van, amit írtam az előbb is, hogy az előző években nem úgy tűnt, hogy nagyon vissza kellett fognia magát a nyilatkozatok terén (sőt, még egyszer konkrétan azt is kimondta, hogy ő aztán azt mond amit akar, hiszen ő Luke, nem rúghatják ki)... mondom, te ezek után nyugodtan hihetsz amit akarsz, olvashatsz tízezer sor között is... attól ennek még nem lesz alapja, ez csak belemagyarázás.   az pedig, ha rámutatok arra, hogy az, ha te "azt érzed", hogy Mark Hamill mit gondol, az nem egy megalapozott állítás - ezzel én tényleg komolyan bevédtem volna a Disney-t? 01 01 01 komoly...  Bob Iger biztos mindjárt nyugodtabban is alszik ma este...  01      mondom én, mindenki azt hisz, amit akar. ha téged ez a tudat nyugtat meg, hogy bárki, aki esetleg nem ért egyet veled valamiben, az csak egy lefizetett bérkommentelő, ám legyen. én viszont megadom az ártatlanság vélelmét, és nem feltételezem rólad, hogy biztosan a Warner, Sony, vagy másik Disney-rivális fizetett ügynöke vagy 05

  0 0
 • Blade
  2020 máj 29 : 13:44
  Beküldte: Blade

  Egy Jedi sohasem adja fel ezt Mark Hamill is megmondta. Maga az ötlet jó volt Luke esetében, hogy elvonul meg stb...csak hát azért a végére mégis vissza kellett volna térni, és nem így ahogy láttuk a 8.ba. Persze sokaknak meg tetszett meg epic volt én irigylem őket az biztos 01

  0 0
 • pityesz
  2020 máj 14 : 19:23
  Beküldte: pityesz

  SonOfMurglak minden személyeskedés nélkül, azt én is megfigyeltem, hogy tényleg mindig véded a diznit, miden negatív kommentre azonnal reagálsz (elismerem erről szól egy fórum, a kulturált eszmecseréről), de bocsi, de ezt azért nem lehet nem észrevenni.
  De minden tiszteletem a tied, te kulturáltan ellenvéleményezel, ellentétben azokkal akik gyáván a háttérből nyomkodják a mínuszokat.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 14 : 20:11
  Beküldte: SonOfMurglak

  köszi! én is így vagyok ezzel, tisztelek mindenkit, aki kulturáltan leírja a véleményét, és tud vitázni.
  két dolgot felelnék erre, amit írtál. az egyik: az, hogy általában reagálok a kommentekre, azért van, mert szerkesztőként folyamatosan figyelem az oldalt. az elmúlt évek során elég sok időm és energiám elment a cikkírással és fordításokkal, így ha már vannak a hírek alatt reakciók, akkor általában válaszolok ezekre.
  a másik dolog egy pontosítás: a Disney-t nem védtem, és nem is fogom védeni. ha én itt valamit védtem, azok a Lucasfilm döntései. a kettő nem ugyanaz, ezt mindenképpen szögezzük le. és megjegyzem, azért egyáltalán nem minden esetben védtem azt se, amit a Lucasfilm csinált. de persze, tisztában vagyok én is vele, hogy általában én vagyok az, aki a negítív hangokkal szemben foglal állást. de ez nem azért van, mert halmokban áll a széfemben a Miki egértől kapott aranyrúd. csak a saját véleményemet szoktam leírni, nem másét.

  0 0
 • Blade
  2020 máj 29 : 13:41
  Beküldte: Blade

  Én ezt már több éve mondom,de senki nem írta rajtam kívűl Sanoffal nem nagyon lehet kommunikálni mert mindig az ellentétét írja De mi már megszoktuk egymást ugye

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 29 : 14:46
  Beküldte: SonOfMurglak

  1) nem Sanof
  2) a kommunikáció nem az, hogy valaki mond valamit, a másik meg helyesel...
  3) az, hogy valakivel ellentétesen gondolkodik az ember, pláne nem jelenti, hogy ne lehetne kommunikálni vele

  0 0
 • Blade
  2020 máj 29 : 17:56
  Beküldte: Blade

  Látom megint sikerült a lényeget megérteni 01

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 29 : 18:13
  Beküldte: SonOfMurglak

  ha csak egy mód van rá, ne menjünk el ebbe az irányba, hogy megkérdőjelezzük egymás értelmi képességét... azt nem tudom, hogy számodra mi volt a lényeg, mindenesetre én csak arra reagáltam, amit te írtál. azt pedig nehezen hiszem, hogy ebben bármit is félre lehetett volna érteni.

  0 0
 • pityesz
  2020 máj 15 : 00:13
  Beküldte: pityesz

  "csak a saját véleményemet szoktam leírni" Ezzel nincs semmi probléma, én is a saját véleményemet írom le, Kempesbaba is és gondolom még sokan mások. Visszatérve az eredeti cikkre, annak idején nem egy ilyen, vagy ehhez hasonló cikket lehetett olvasni Az utolsó jedik után, hogy... "Hamill mostanában egyre többet hangoztatja, hogy bár természetesen megcsinálja, amit a Lucasfilm rendezői kérnek tőle (azaz csapatjátékos), messze nem ért egyet azzal, amit a legújabb részekkel, és bennük Luke Skywalker karakterével művelnek."Szerintem simán hihető ez a beidézett cikk, és úgy gondolom az ebben a mostani cikkben leírt nyilatkozata nem ellent mondás ebben a dologban, tényleg sokat köszönhet ennek a karakternek, és rengeteg szeretetet kapott a rajongóktól. De a személyes döntését ebben az ügyben, szerintem simán befolyásolhatta a régebbi cikkben említett ok. (Az ember utólag a katonaságra is a szép dolgokra emlékszik vissza nem arra, hogy szívatták.)És szerintem, a dizni és a nyolcadik részt rendező "jóember" igenis
  nyúlhatott volna egy kicsit több tisztelettel Luke karakteréhez (de említhetném Ackbar admirálist de még Leiát is, a Jedi rendet, a fénykardot amit Luke eldobott, ez ami most így hirtelen eszembe jut)  és talán nem lenne ennyire megosztó ez a három rész. (arról nem is beszélve, hogy teljesen hiányzik ebből a három részből a koncepció, az elképzelés, és a jól felépített logikus történetvezetés. Mintha a két rendező azon vetélkedett volna, hogy tudnának keresztbe tenni a másiknak és a másik filmjének).

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 15 : 11:36
  Beküldte: SonOfMurglak

  magától értetődő, hogy nincs probléma a véleménnyel 08 csak azért hangsúlyoztam, hogy a saját véleményemet írom le, mert Kempes jött itt a Disney-
  bérencezéssel, mintha az, hogy esetleg én nem látom olyan sötéten a franchise jelenét és jövőjét, csak fizetett vélemény lehetne...             valóban, én is emlékszem Hamill korábbi nyilatkozataira (hivatkoztam is rájuk fentebb). de éppen ezek miatt írom én azt, hogy ha arról volna szó, hogy úgy van vele, nem akarja azt az irányt képviselni, amit a mostani filmekben csináltak, akkor kimondta volna ezt (hiszen ha korábban nem fogta vissza a véleményét, akkor most miért tenné).a mostani nyilatkozatából nekem az jön le, hogy így, hogy már lezárult a karakterének a története, ő már nem akarna mást hozzátenni. és én nem látok okot arra, hogy ennél többet belemagyarázzunk. nem azt mondta, hogy maga mögött akarja tudni, hanem hogy megvan egy kerek történet, nem kell bolygatni (keserédes helyett azért más szót használt volna szerintem, ha azzal az érzéssel távozik, hogy a karakteréből még ki kellett volna hozni valamit, de már nincs kedve).

  0 0
 • Kempesbaba
  2020 máj 15 : 16:19
  Beküldte: Kempesbaba

  Soha nem írtam le azt hogy disney bérenc! Idézz pontosan,helytállóan ,vagy sehogy!
  Ez egy olyan sértő kijelentés amit soha eszembe sem jutna használnom veled szemben.
  A fentieket figyelembe véve elvárok tőled egy nyilvános bocsánatkérést

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 15 : 19:23
  Beküldte: SonOfMurglak

  attól még, hogy a kifejezést nem használtad, attól még pontosan erre utaltál... (kb mintha megjegyeznéd valakinek, hogy "nem kéne lefogynod?"... attól még, hogy nem nevezted kövérnek pontosan arra utalsz). és miután éppen te voltál az, aki megsértett engem azzal, hogy arra utalgattál, biztos a Disney lefizetett, még én kérjek bocsánatot? komolyan?

  0 0
 • Blade
  2020 máj 29 : 13:46
  Beküldte: Blade

  Helyette majd én kérek: Bocsánat. Remélem azért nem mentél el örökre ezért....

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 29 : 14:49
  Beküldte: SonOfMurglak

  Én már megbocsátottam.

  0 0
 • pityesz
  2020 máj 15 : 21:56
  Beküldte: pityesz

  „én nem látom olyan sötéten a franchise jelenét és jövőjét”
  Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az ingerküszöbe, (nem azt állítom, hogy a többi film tökéletes, vagy én jobbat csináltam volna), de hidd el én is szeretném ha számomra valaha elkészült legrosszabb Star Wars film Az utolsó jedik lenne (maradna), mert akkor én is bizakodóbban néznék elébe a jövőbeli Star Wars filmeknek (csak az a baj, hogy sokszor az élet bebizonyítja, hogy mindennél van lejjebb, de ne legyen igazam).
  „korábban nem fogta vissza a véleményét, akkor most miért tenné”
  Hidd el bárkinek a véleményét meg lehet változtatni a megfelelő módszerekkel, természetesen ez csak spekuláció nem azt mondom, hogy jelen esetben ez is történt, de általában mindig az első reakció az őszinte.
  „megvan egy kerek történet, nem kell bolygatni”
  A kerek „történet” az megvan az biztos, de az már más kérdés, hogy milyen, számomra elég defektes az a kerék.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 máj 15 : 23:05
  Beküldte: SonOfMurglak

  "Hidd el bárkinek a véleményét meg lehet változtatni a megfelelő módszerekkel, természetesen ez csak spekuláció"
  Igen, pontosan erről van szó, hogy spekulálunk. Mi nem látunk a kulisszák mögé, csak nyilatkozatokat hallgathatunk/ olvashatunk, aztán ezeknek vagy hiszünk, vagy nem. Lehet úgy értelmezni Hamill mostani nyilatkozatát, hogy a Disney befenyítette/ lefizette, azért mondta most ezt. Én azért nem tudom ezt hinni, mert többre tartom Hamillt annál, hogy hagyja befogni a száját akármilyen módszerrel. Nekem a megnyilvánulásai alapján nem ilyen embernek tűnik.
  Volt egy egész hosszú interjú, amiben sokat beszélt az új trilógiáról (még jóval a IX megjelenése előtt, tehát nem mostanában), és ott is elmondja, mivel nem értett egyet, mit sajnált, viszont ugyanebben az interjúban elmondja azt is, hogy nem szereti, hogy ha azt, amikor elmondja, hogy esetleg vmivel nem ért egyet, akkor azt úgy adják elő, hogy 'Nézd, már Mark Hamill is utálja a Star Warst'. szóval itt egy interjún belül elmondta azt is, ami nem tetszett neki, meg azt is, hogy ennek ellenére nem utálja a Star Warst. Így szerintem nem beszélhetünk arról, hogy egészen eddig csak szidott mindent, majd most hirtelen megváltozott a véleménye:
  [Linkelt tartalom]

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 9
 • Tagok: 0
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57