Mark Hamill cameózott a The Mandalorianban

Star_Wars_Luke_Skywalker.jpg

Bár a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill kinyilvánította, örökre megválik fő karakterétől, de ő mindig is híres volt abban, hogy különböző kisebb szerepeket elvállalt a messzi-messzi galaxisban, például volt már Darth Bane hangja A klónok háborújában, Az utolsó Jedikben Dobbu Scay, a Skywalker korában Boolio. A Disney Gallery The Mandalorian című sorozat első évadára fókuszáló dokusorozatának utolsó részében felfedték, hogy Hamillnek is volt egy apró jelenete, ugyancsak hang formájában: az első évad ötödik részében, ahol a Tatuinon járunk, feltűnik egy csapos droid a kantinban, aki nem más, mint EV-9D9, az a kegyetlen droid, aki Jabba palotájában tett szolgálatot. (Apró érdekesség, hogy A Jedi visszatérben feltűnő droidot a film rendezője, Richard Marquand szólaltatta meg.)

 

És ha már robotoknál és Luke Skywalkernél tartunk, egy másik ismerős droid is tiszteletét tette ugyanebben a jelenetben: R5-D4, akit Luke és Owen bácsi akart megvenni, ám önfeláldozóan meghibásodott és helyette R2-D2-t vették meg. Személyesen Dave Filoni utasította a stábot, hogy kenjék be jó sok olajjal és zsírfolttal, hogy kihangsúlyozzák a motivátoros dolgot.

 

Megemlítés szintjén még elhangzottak apró és érdekes információk a sorozat készítésével kapcsolatban: Kuiil nem beszélt angolul az eredeti tervek szerint, helyette felirattal oldották meg volna, hogy megértsük mondandóját. Jon Favreau felfedte, hogy George Lucas nem volt elragadtatva attól, hogy átemelnek egyes elemeket az 1978-as Holiday Specialból, például a mandalori hosszú sugárvetőjét. Dave Filoni elhintette, hogy az általa felkért rajongói 501-eseknek először fogalmuk sem volt arról, hogy egy sorozatban működtek közre, ehelyett azt hitték, hogy egy közönségtalálkozóra hívták el őket. És végül, de nem utolsó sorban a sorozat 6. részében feltűnő X-szárnyús jelenetekhez a Galaxy' Edge élményparkból kölcsönözték a gépet, amiben némi átalakítás után a sorozat három rendezője (Dave Filoni, Deborah Chow és Rick Famuyiwa) pilótáskodhatott.

 

Forrás: thedirect.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo