Luke és a Köztársaság Fénykora kapcsolata

luke_skywalker_high_republic.jpg

Charles Soule az új kánon egyik legígéretesebb írója, aki rengeteg projekttel rukkol elő mostanában. Képregények terén az új Star Wars sorozaton dolgozik, ezzel szimultán jönnek ki az általa írt War of the Bounty Hunters számai, folyamatosan érkeznek tőle a Qi'rára összpontosító Crimson Reign számai. De a Köztársaság Fénykorában is rendesen kiveszi a részét, amiben regényt is letett az asztalra A Jedik fénye címmel, most a kor egyik főgonoszának szentelt minisorozaton ügyködik.

Az egyik legfrissebb munkájában Luke Skywalker a már az V. és VI. rész között játszódó, Star Wars címet viselő képregényes fősodor történeteiben elhagyja a Lázadók Szövetségét, és R2-D2-vel együtt felfedező útra vállalkozik, hogy gyarapítsa ismereteit a Jedikről. Korábbi kalandjai során már megjárta többek között az Ilumot, a Lothalt, a most január 12-én megjelenő, 20. számban pedig a kánonban egy teljesen új helyszínt, a Gaziant célozza be. Földet érésekor a vöröses bolygó látszólag szilárd gombatalaja megadja magát a fiatalember lábai alatt, amitől Luke belesüpped és elveszti eszméletét. A következő oldalon Skywalker egy másik Jedi-mester társaságában találja magát egy látomás keretében, aki nem más, mint a Köztársaság Fénykora neves Jedije, Elzar Mann, aki unortodox módszereiről híresült el.

 

A Star Wars franchise-t már 5-6 éve lelkesen gazdagító Soule mellesleg a Köztársaság Fénykora egy esztendős évfordulójára készített videóban elmondja, hogy a második fázisban lesz egy projektje, ami összefog sztorielemeket a korábbi munkáiból. Azt mindenesetre eddig is tudtuk Soule történetmesélési természetéről, hogy előszeretettel hivatkozik korábbi munkáira, a Köztársaság Fénykora terén például Avar Kriss már megjelent hologram formájában a Kylo Ren felemelkedése című kötetében. Hogy a több száz évvel korábban élt Elzar Mann víziójának Luke felé szánt gondolatai miképp fognak hatni az egyik utolsó Jedire, aki szorgosan próbálja magát újjáépíteni és fejleszteni az V. rész tragikus eseményei következtében, az pár nap múlva kiderül.

Star Wars 20 Preview 2 1

Star Wars 20 Preview 3

Star Wars 20 Preview 4

Star Wars 20 Preview 5

Star Wars 20 Preview 1

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo