Lázadók: Kanan sorsa egész más lett volna eredetileg

kanan_rebels_ending.jpg

Nem egyedi eset a Star Wars esetében, hogy egy-egy karakter sorsa miatt egyet nem értés alakul ki az alkotók között, vagy végül is változtatnak az eredeti elképzeléseken.

A legismertebb példa, hogy Harrison Ford már A Jedi visszatér esetében Han haláláért kardoskodott, mert egy hősies önfeláldozást akart neki befejezésnek. Lucas akkor ragaszkodott az álláspontjához, és nem ölte meg a karaktert, A klónok háborúja írásakor viszont egy hasonló esetben ő engedett: a Star Wars atyja eredetileg azt akarta, hogy Ahsoka haljon meg a 66-os parancs végrehajtásakor, Dave Filoni viszont az ifjú Jedi túlélését szerette volna elérni.

A Lázadókban Kanan Jarrust megszólaltató Freddie Prinze Jr. nemrég egy interjúban elárulta, hogy az ő karakterének sem olyan sorsot szántak eredetileg, amilyen végl elérte. A széria egyik legemlékezetesebb és legdrámaibb pillanata, amikor a Jedi az utolsó évadban feláldozza magát, hogy megmentse a többieket. Prinze Jr. a Collidernek elmesélte: a terv kezdetben az volt, hogy Kanan már a második évad záróepizódjában meghal a Malachoron, Darth Maul keze által. A Disney azonban ezt nem akarta, azt szerették volna, hogy Kanan karaktere végig benne legyen, mindegyik évadban. Ennek kapcsán egyébként a színész azt is megjegyezte, hogy valószínűleg egy ponton megnyerhette magának a stúdió fejeseit, mert eredetileg azt se akarták, hogy ő kapja a szerepet, Filoni harcolta ki neki.

Ez pedig azért is jelentős változás, mert nem egyszerűen arról van szó tehát, hogy máshogy halt meg Kanan, hanem hogy ha az eredeti elgondolásnál maradnak, akkor gyakorlatilag a sorozat második felében már benne se lett volna. Amibe nyilván ma már furcsa beleképzelni,

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo