A Köztársaság Fénykora: ők képviselik a Sötét Oldalt

drengir_.jpg

Ahogy azt már megírtuk, a Jedik főellenségei a Köztársaság Fénykora-könyvekben és -képregényekben a Nihil nevű kalózok lesznek. De azért a Sötét Oldal is szerepet kap majd, méghozzá egy különös faj, a Drengirek képviseletében.

A projekt íróinak egyike, Claudia Gray (Vérvonal, Elveszett csillagok) azt mondta róluk, a Drengirek helyváltoztatásra képes értelmes növények, amelyek azért veszélyesek igazán, mert elég nehéz végezni velük. "Elképesztő a regenerálódó képességük és nincsenek meg bennük az emberek vagy állatok érzései és gondolkodásmódja."

Alkotótársa, Cavan Scott (Dooku: Az elveszett Jedi) pedig arról beszélt, hogy ezek a lények megállíthatatlanok, és elég egyetlen mag, hogy megmaradjanak. "Nem lehet megszabadulni tőlük, és intelligensek is. Ezek nem csak eszetlen szörnyek. Van egy fura telepatikus kommunikációs rendszerük és az Erő sötét oldalát használják. [...] Szóval ha azt hiszed, egyikükkel állsz szemben, valójában mindegyikkel" – magyarázta.

A Köztársaság Fénykora szereplőit bemutató videósorozat legújabb része a Drengirekre fókuszál. Elhangzik itt is, hogy ezeknek a lényeknek erős a kapcsolata a Sötét Oldallal. A kommentár szerint emiatt a Drengirek akkor vannak elemükben igazán, ha káosz van, és az egyensúly felborult. Emellett kiderült róluk az is, hogy minden ms életformára táplálékként tekintenek, és élve szeretik elfogyasztani őket.

Egy jó ideig egy űrállomáson szunnyadtak (azon, amely a Kylo Ren felemelkedése képregényben is szerepel), de aztán néhány ottragadt Jedi a tudtán kívül felébreszti őket. Ahogy a szörnyek felébrednek, egyből megmutatkozik valdi arcuk. A Jediknek pedig sötét látomásai támadnak.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo