Kiket és miért mészárolt le Kylo Ren a Mustafaron?

kylo_mustafar.png

A Skywalker-saga záróepizódja, a Skywalker kora egy az előzmény trilógiából ismert bolygóval nyit, ami Darth Vader számára jelentőségteljes állomás volt élete során. A Skywalker korában az unokája, Kylo Ren különös kinézetű alakokat mészárol le Vader kastélyának nyomaiban, hogy ráleljen a nagyapja által birtokolt Sith útkeresőre, ami a sírból feltámadt Palpatine rejtekhelyére vezeti.

CorvaxDarth Vader és Obi-Wan Kenobi összecsapásának helyszíne és maga a planéte jócskán megváltozott a Vader: Immortal című játékban történt események hatására, vagyis a helyesebb kifejezés a visszaváltozott lenne erre. A Mustafar egykor egy buja édenkert volt a Csillagfény műtárgynak köszönhetően. Azonban mikor az Erő-érzékeny Lady Corvax ezt a tárgyat felhasználva akarta feltámasztani hitvesét, a Mustafar pályája megváltozott. A közeli gázbolygók felhevítették a bolygót, megtizedelve a Mustafart lakók számát. Ez az esemény ősi Sitheket vonzott a bolygóra, akik az örök élet titkait akarták feltárni.

 

Mikor az Első Rend fiatal legfőbb vezére nagyapja régi templomához ért, Kylo Ren a Winsiti Alazmec csoport tagjai szemben találta magát. A kultuszhívők nem hódoltak be Kylo Rennek, akik csak a Sötét Nagyúrnak engedelmeskedtek. Erre a sötét Erő-használó és rohamosztagosai az Alazmecek kiirtását adták válaszul, és itt kapcsolódunk be tulajdonképpen a filmbe. De mit tudni még róluk?

 

Winsit AlazmecA Skywalker kora - Képes útmutatóból kiderül, hogy a Winsiti Alazmecek az egyik olyan Sith szekta volt, ami a Mustafarra zarándokolt annak reményében, hogy Vader legendás erejét megcsapolják. Az Alazmeceket állítólag a Corvax erdős mocsár is vonzotta, amely helyszínről azt hitték, hogy Lady Corvax könnyei áztatták el. A kultisták nem csak Vader kastélyának romjait védelmezték, hanem az erdőcskét is, mivel hiedelmeik szerint a Corvax-láp termékeny talaja az eredeti állapotába állítja helyre a Mustafart. A kultusz telepesei még vasfákat is ültettek, hogy segítsenek a bolygó ökoszisztémáján, amelynek eredménye a Skywalker korában látható volt.

 

Az Alazmecek a Sötét Nagyúr halála után érkeztek a Mustafarra, és az egyik legveszélyesebb Sith kultusszá vált, ami a bolygót otthonaként lakta. Idővel a Sith útkereső is birtokukba került, ami egykor "az igazi apa és a galaxis uralója" markában volt. Miután Kylo megritkította sorait, az Alazmec látszólag megszűnt létezni, azt azonban nem tudni, hogy más kultusz átvette-e a helyüket, mint a Corvax-láp védelmezői.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo